Jump to content

Mazda 3 LPG Yakıt Tüketimi Ortak Konu

quixotic
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

tebrikler.arkadaşlar ben de lpg taktırmam diyodum aldığımda fakat 2 yıllık yakıt tüketimi hakkaten can yakmaya başladı.Yol bilgisayarı ortalama 9,8 lt/100 km gösteriyor.benim hesabıma göre de 10 lt civarında yakıyo..satıp bu ayarda daha az yakan araç almayı bile düşünüyorum sırf bu sebepten.ne dersiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tebrikler.arkadaşlar ben de lpg taktırmam diyodum aldığımda fakat 2 yıllık yakıt tüketimi hakkaten can yakmaya başladı.Yol bilgisayarı ortalama 9,8 lt/100 km gösteriyor.benim hesabıma göre de 10 lt civarında yakıyo..satıp bu ayarda daha az yakan araç almayı bile düşünüyorum sırf bu sebepten.ne dersiniz?

Kesinlikle iyi  bir işçiliği olan ustaya iyi marka bir lpg taktırın derim ben :) kuzu satılmaz, kuzunun keyfini çıkarmaya devam edin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

iyi bir pazar tatili dileğiyle.

Dün zonguldaktan ankaraya gidip geldim.Gidiş geliş 550 km yaptım.ortalam km de 181 krş yakmışım.Bence gayet güzel bir rakam.Bu arada mazda 3 son hız 187 km değilmiydi ben 210 a kadar bastım biraz daha zorlasam giderdi heralde(sırf bu son hızı denemek için yoksa 120 yi geçmem genelde)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynen lpg işi bu araç için ters bence sübabları yemek istemem doğrusu normalde takdırmaya kesinlikle karşı değilim ama eski aracımda bile takmıştım nissan almera sedan dı çok iyi yakıt tüketimi vardı itiraf edeyim mazdaya benzin yetiştiremiyorum ama yinede sübablar yüzünden takdırmam lpg de ister istemez güç kaybı oluyor ki,m ne derse desin ben yaşadığımdan biliyorum.Benzin çok pahalı evet ama kısaca çok km yapmayan arkadaşlarıma ben önermiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar bildiğim kadarı ile karbüratörlü araçlarda lpg uygulanırken hava girişi kapatılıp çok küçük bir açıklık bırakılıyor. Bu durum; araca lpg uygulandıktan sonra eğer benzin ile kullanılırsa eskiye oranla daha fazla benzin tüketilmesine neden oluyor. Merak ettiğim, aracımı incelediğimde göremedim ama sıralı sistemde de böylemi oluyor?

Ben aracımla 50 tl benzin ile 110-120 km. 50 tl gaz ile 160-180 km full şehir içi kullandım. Eğer benzin eskiye oranla daha fazla yakıyorsa lpg'nin çok da fazla bir karı yok. Lpg takıldıktan sonra benzin değerlerinde bir değişiklik olmadıysa lpg eni konu karlı bir uygulama. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bildiğim kadarı ile karbüratörlü araçlarda lpg uygulanırken hava girişi kapatılıp çok küçük bir açıklık bırakılıyor. Bu durum; araca lpg uygulandıktan sonra eğer benzin ile kullanılırsa eskiye oranla daha fazla benzin tüketilmesine neden oluyor. Merak ettiğim, aracımı incelediğimde göremedim ama sıralı sistemde de böylemi oluyor?

Ben aracımla 50 tl benzin ile 110-120 km. 50 tl gaz ile 160-180 km full şehir içi kullandım. Eğer benzin eskiye oranla daha fazla yakıyorsa lpg'nin çok da fazla bir karı yok. Lpg takıldıktan sonra benzin değerlerinde bir değişiklik olmadıysa lpg eni konu karlı bir uygulama. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Karbüratörlü araçlardaki bilginiz doğrudur... Hava/yakıt karışımı ayarlanırken daha az yakması için hava girişi azaltılıyor, lpg girişi de vanadan ayarlanıyor ve araçta benzine göre performans düşüklüğü olsa da daha az yakıyor...

Ancak; sıralı sistemlerde bu yok... Motor ne kadar yakıt isterse o kadar yanma odasına gönderiliyor... İş tamamen aracın yakıt sisteminin randımanlı çalışmasıyla ilgili oluyor...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar,

geçen hafta yeni simit tanklı LPG sistemi takdırdım(Aldesa) depoyu fulledim. 140 KM sonra 4.ışık söndü çok sevindim. fakat 3. ve 2. ışığın sönmesi daha kısa sürdü 60 km gibi bunun sebebi nedir acaba? Henüz ustaya gitmedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar,

geçen hafta yeni simit tanklı LPG sistemi takdırdım(Aldesa) depoyu fulledim. 140 KM sonra 4.ışık söndü çok sevindim. fakat 3. ve 2. ışığın sönmesi daha kısa sürdü 60 km gibi bunun sebebi nedir acaba? Henüz ustaya gitmedim.

Ustalık bir durum yok, lpg sistemlerinde ışıklara göre yakıt tüketimi veya içinde kalan miktar ölçümü yaparsanız hep yanılırsınız...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nasıl ölçeceğiz ne kadar yakıt tükettiğimizi?

Deponu dolduracaksın, km sayacını sıfırlayacaksın. Aracını kullandıktan sonra da; yine aynı istasyondan deponu doldurup ölçümünü yapacaksın...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

güzel söylüyorsun ama ben arabayı sadece haftasonları kullanıyorum. depoyu fullediğimde 1-2 hafta gidiyor bana . depoyu aynı günde bitirmem imkansız..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Karbüratörlü araçlardaki bilginiz doğrudur... Hava/yakıt karışımı ayarlanırken daha az yakması için hava girişi azaltılıyor, lpg girişi de vanadan ayarlanıyor ve araçta benzine göre performans düşüklüğü olsa da daha az yakıyor...

Ancak; sıralı sistemlerde bu yok... Motor ne kadar yakıt isterse o kadar yanma odasına gönderiliyor... İş tamamen aracın yakıt sisteminin randımanlı çalışmasıyla ilgili oluyor...

;)

İşte bu güzel haber. O halde yaklaşık %50 kar oranını yakalıyorum demektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Deponu dolduracaksın, km sayacını sıfırlayacaksın. Aracını kullandıktan sonra da; yine aynı istasyondan deponu doldurup ölçümünü yapacaksın...

;)

veli bey lpg de depo fullemek sağlıklı olmaz bence.

lpg,de benzin deposu gibi standart dolum yapılamayacağına göre yapılacak ölçümde sağlıklı olmaz kanısındayım.

bir dolumda 38 lt.alıyorsa,ikinci dolumda 40veya 36 litre alacaktır.

bence en sağlıklısı 30-40-veya 50 tl.lik lpg alıp depoyu öyle bitirmek daha sağlıklı sonuç verir düşüncesindeyim.

saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

veli bey lpg de depo fullemek sağlıklı olmaz bence.

lpg,de benzin deposu gibi standart dolum yapılamayacağına göre yapılacak ölçümde sağlıklı olmaz kanısındayım.

bir dolumda 38 lt.alıyorsa,ikinci dolumda 40veya 36 litre alacaktır.

bence en sağlıklısı 30-40-veya 50 tl.lik lpg alıp depoyu öyle bitirmek daha sağlıklı sonuç verir düşüncesindeyim.

saygılar.

Mutlaka öyle hocam... Üç dört fullemeden sonra zaten ortalaması çıkıyor... Ben devamlı depomu dolu tuttuğum için böyle hesaplıyorum...

;)

Depoyu dolu tutmanın en büyük avantajı, korozyonu önlediği için pislik filtrenin çabuk kirlenmesini ve yanma odasına temiz yakıt gitmesini sağlıyor... Bunu daha önce kullanmış olduğum aracımda yaşadım...

güzel söylüyorsun ama ben arabayı sadece haftasonları kullanıyorum. depoyu fullediğimde 1-2 hafta gidiyor bana . depoyu aynı günde bitirmem imkansız..

Siz de; bir iki hafta sonra hesabınızı yaparsınız...

;D

Demokrasilerde çare tükenmez.

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün lpg tuketimi hususunda ilk defa mutlu oldum:)) son iki gundur kart kesimini bekledigim icin benzinde kullaniyordum,lpg tanki bostu oyleki lpg'ye gectigimde gaza dokunmamla birlikte ikaz edip benzine tekrar geciyordu.işyerimin civarindaki gaz istasyonlari daha uygun sattiklari icin 10  tl'lik lpg alıp iş yerine dogru yola ciktim,huyumdur her yakit aldigimda yol bilgisayarini ve km yi sifirlarim  (lt fiati 2.38 ) 90 km sabit hizla 46 km gittim ve lpg dahada bitmemisti.(8 km si sehir ici 38 km si otoban)

Yol bilgisayarinda ortalama yakit 6.8 ortalama hiz da 84 olarak gorunuyordu.

10 tl'lik Lpgnin 46 km de bittigini bile varsaysak 0.217 tl km basina tuketim yapiyor.

Alinan yakit......10 Tl

Lt fiyati..............2.38 tl

Hiz......................90 km c.c. acik

Gidilen mesafe ...38 km otoban,8 km ş.içi

Klima.............yari yariya açik

stilock/mazda3 impressive A/T

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

merhaba arkadaşlar. mazda3 ü olan arkadaşlara sorum olacak.aracınız lpg de km başına uzun yolda ne yakıyor  ölçen varsa bana yazabilir mi.benim aracım 25 kuruştan aşağı düşmüyo acaba fazla mı? birde aracımda tomesetto kıt takılı ve  arıza lambası  yanıp duruyor.gösteriyorum hep rölantide zengin yakıt karışımı yüzünden yakıyor arıza lambasını.kaç kez götürdüm adam gibi bir ayar yapamadılar.lpg de böle sorun yaşayanınız var mı arkadaşlar acil yardıııııımmmmmmmmmmmm:(((

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumda buna benzer konular ve cevapları var aslında. Bazılarının linkini gönderiyorum size. Arıza ışığı,ikazı  durumlarına gelince, Lpg'li araçtan bu tür şeyler genelde eksik olmuyor. Daha beterleri var. Kolay gelsin.

http://www.mazdaclubtr.com/13555/mazda-3-lpg-yakit-tuketimi-ortak-konu/msg267800/topicseen/#msg267800

http://www.mazdaclubtr.com/20715/mazda3-lpg-asiri-yakit-tuketimi-ve-titreme/msg388788/topicseen/#msg388788

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• brn
      Yazan: brn
      Merhaba arkadaşlar,
      Yaklaşık 10 gün önce Mazda 3 almıştım. Aracım 2012 impressive otm. Aracı aldıktan 3 gün sonra LPG taktırdım. Zaten almadan once karar vermiştim. Bu benim 4. Benzinli alıp LPG taktıgım arabam oldugu için ilk tereddütleri aşmam kolay oluyor genelde:). 
      Gelelim LPG takma sürecine ve sonrasına.
      LPG'yi Ümraniye Kadosanda bulunan Üçel LPG'ye taktırdım. Daha onceki 3 aracımın montajını da onlar yapmıstı.  Prins Teknomax kitini tercih ettim. Ekstra olarak subap yağlama kiti de takıldı.  LPG montajı yapıldıgında araç 53800 kmde idi.  38 litrelik simit taktırdım ama buna ragmen bagaj içindeki tabanlık yüksek kaldı. O işi daha çözemedim. Bu hafta balataları değiştirmeye gidecegim. Belki onu da hallederim.  30 litre lpg alıyor depo.  Montajı yaparken bir konuda canımı sıktılar. Motorun üzerindeki plastik kapagın sag kısmında ECU'ya giden soketleri koruyan kısmı çıkarmaları gerekti. Fakat Mazda bu metal parcayı cıvata yerine perçinle tutturmustu. Bunu ince bir matkapla cok rahat sökebilirlerdi fakat biri geldi ve kalın matkapla perçin olmayan yerlerinden kırmak suretiyle cıkarmaya calisti. Pense ile eğdi büktü. Mahvetti anlayacagınız. Sonra cıkaramayınca baska biri benim dedigim sekilde percinleri cıkardı ve parca cıktı. Lakin mahvolmustu. En son yerine takarken biraz düzeltip bantla tahrif olmus kısımları örttüler. Neyse bulabilsem yenisini takıp adamlara fatura edecegim ki kabul ettiler.  Montajdan sonra aracın kullanımında pek bir değişim olmadı lakin oncesinde de cok kullanmadım. Sadece 150 km yaptım Depoyu bitirmeden merakten ölçüm yaptım ve 126.4 km sonra tekrar fulledim. 2.82'den aldım LPG'yi ve tam 37.00 lira tuttu. 29.2 kurus yapar yani. Litre olarak da 10.38lt/100km yapar. Yol bilgisayarı da ayni süreçte 8.2 ortalama gösterdi.  Bu mesafeyi genelde uzun yol sayılabilecek bir rotada yaptım. Yani 80 kmsi çekmeköy-yenidoğan-şekerpınar rotasında neredeyse trafiksiz yolda 90-100 kmh hız ile yaptım. Geri kalanı da taşdelende şehiriçinde orta trafikde yaptım. Muhtemelen bu lpg zamları ile 35 kuruslara cıkmam an meselesi. Ki bence normal ve beklediğim gibi.   
      Öncesinde forumda LPG konularına bir göz gezdirdim. Belki sorusu olan arkadaslara yardımcı olur düşüncesi ile paylaşmak istedim. Sorusu olan arkadaslara için memnuniyetle cevap veririm. 

• Yeni Oluştur...