Jump to content

Mazda 3 LPG Yakıt Tüketimi Ortak Konu

quixotic
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hocam; 25 kuruş biraz fazla gibi duruyor, ben de tartarini kit var 20 kuruş civarı yakıyorum uzun yolda, arıza lambası da yanmıyor. Bence siz ilk önce bujileri kontrol ettirin yakıt biraz daha azalacaktır. Arıza lambası konusunda ise yapabilecek bişey olduğunu sanmıyorum çünkü tomesetto kit çok iyi bir marka değil, italyan üretimi olduğu söylenir ama Türk malıdır ve piyasada en ucuza takılan kitlerden biridir. Mümkünse değiştirmenizi tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mehmetabaga  arkadaşım teşekkür ediyorum verdiğin bilgiler için.ya aldıgımda bu kıt vardı ben hayatta takmazdım bu lpg kitini ben taktırmiş olsaydım.evet yakıtım fazla ve de ariza lambası olayı sinirimi bozuyor.. böle giderse değiştirecem bu kiti öle görünüyor :(((

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Söylenecek tek şey var, yakıt sistemi gözden geçirilmeli ve düzgün ayar yapılmalı. Buji kablosunda kaçak, bujilerde problem olabilir.

Normal şartlarda arıza ışığının çok nadiren veya hiç yanmaması gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tomasetto bayiini aradığımda bana lpg takıldığı zaman seçenek sunulmuştur şöyleki: arıza lambası yanmaması için bir role takılmasını istermisiniz diye  bir cevap verdiler bana.lpg yi ben taktırmadığım için bilmiyorum var mı dedim.benim sorum şu o roleyi taktırmalımıyım bu konuda bilgisi olna var mı??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

evet var  cuma gidip tekrar lpg bayiisiyle görüşeceğim.umarım sorunumu çözerler.aracımdan o kadar memnun olmama rağmen lpg sorunu olması gerçekten canımı çok sıkıyor :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Dün Alanya'dan Ankara'ya geldim. Bende 2006 MT Sedan Mazda 3 var. Aracımda Tartarini LPG var. Alanya'dan depoyu 97.21 TL'ye (litre fiyatı 2.06 TL) doldurdum. Tam 560 km yol yaptım o depoyla. Yolun üçte birlik kısmında klimalı gittim. Geri kalanı klimasız. Ortalama hız 100km yaptım ve yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimi 6.1Lt/100km gibi bir değer yakaladım.

Sonuç olarak km başına uzun yolda 17.35 kuruş yaktı aracım. (Ankaradan giderken Ostimdeki bir gaz istasyonunda gazın litre fiyatı 1.69 TL idi ancak giderken baya bastığım için o değeri veremiyorum. Eğer gazın litresini o fiyattan hesaplarsak 15 kuruşa iniyor.)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen hafta bende Zonguldak' tan Sakarya Karasu Kandıra Kefken falan biraz gezdim.Bu arada Kefken Kumcağız'a bayıldım denizi mükemmeldi.Gitmeyenlere tavsiye ederim.Ama gitmeden mutlaka yerinizi ayarlayın.Aslında Ağvaya diye çıkmıştık ama orası kısmet oldu.Tüketim verileri şöyle oldu; 53 liraya 340 km yapmışım lpg litre fiyatı 2,06 ortalama hız 90-100 km.km de oratalama yakıt 155 kuruş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ankara'da lpg bugün %12 artışla 2,16 oldu >:(

benzin yada motorin %1-2 oynarken nasıl oluyor hiç habersiz pat diye bukadar zam oluyor anlamıyorum. yazıklar olsun ya ulan suyu bile denetliyorlar ama şu lpg deki rantı denetleyemiyorlar hayret bişi ya. :nea: :nea:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ankara'da lpg bugün %12 artışla 2,16 oldu >:(

benzin yada motorin %1-2 oynarken nasıl oluyor hiç habersiz pat diye bukadar zam oluyor anlamıyorum. yazıklar olsun ya ulan suyu bile denetliyorlar ama şu lpg deki rantı denetleyemiyorlar hayret bişi ya. :nea: :nea:

Deri kokarsa tuzlarsın derler... Tuz koktuysa ne yaparsın?

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende temmuzda tatilde toplam 3000 km yol yaptım. hesaplamalarım klima açık 110km ortalama ile uzun yolda 8,5-9 litre lpg yaktığı.

şehir içinde, eryamana gidip geldiğimde istanbul yolundan, ortalama 10 litre lpg yaktı.

ama yoğun trafiğe girince 11, 11.5 litre lpg yakıyor sehiriçi.

buarada demek zam geldi lpg ye, keşke dün alsaydım. daha yeni bitti benzinde geziyodum....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Güncel bayram tatili yakıt tüketimim.

uzun yolda, klima açık, 4 kişi, CC ile 110 km hız ile Ankara-Kayseri

8,6 litre/100 km -lpg- ( km de 18 kuruş)

ayrıca arabamı aldıktan hemen sonra yol bilgisayar verilerini hemen sıfırlamıştım.

4000 km şehir dışı- 3600 km şehir içi yaptım toplamda ve yol bilgisayarı 8.6 lt gösteriyor.

Ortalama hız 44 km/h.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizel aracımla Ayvalık-İstanbul arası ortalama yakıt tüketimi 5,2 Litre X 3,95.-TL=20,54.-TL (100 Km de) %100= 0,2054 Kuruş. Ben dahil 3 kişi Bagaj Full dolu Çoçuktan dolayı. Klimalı ortalama hız 90-120 arası değişken.

Daha aracımı alalı 1 yıl olmadı 16 bin km'yi devirmek üzereyim.

Fikir sahibi olunması açısından paylaştım burada. İyi forumlar diliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fulldolu depo şehirdışı klima açık sabit 90km/s (max 30 km şehir içi kullanım, belki 5 dk 120km/s) , 303,6km yol. Araç bilgisayarı hesabı, ortalama hız:70km/s, ortalama yakıt tüketimi 7.0lt/100km. Seyahat sonu aynı pompadan tekrar depoyu fulledim; 23,63lt lpg aldı. Manuel hesap yaparsak; 23,63lt bölü 303,6 km eşittir km'de  0,077 lt lpg tüketmiş demektir yani 100km'de 7,7lt lpg tüketmiş. Araç bilgisayarının hesabı 7.0lt/100 km idi. kabaca diyebiliriz ki araç bilgisayarı gerçekten %10 daha az gösteriyor. 10 görüyorsak aslında 11 yakıyor.

TLolarak hesaplayalım herkesin duymak istediği dilde olsun :) Araç 1 km'de 0,077 lt lpg yakıyor, lpg'nin litresi 2,160... 0,077lt x 2,160TL = 0,166 TL yani 16,6 kuruş. :boks:

Memnunmuyum ? Tabüükü  :tey::hi:

imagewvt.jpg

Edit:Maşallah  :nazar::dua:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracım tıka basa eşya ve 3 yetişkin insanla, klima devamlı olarak açık durumda, hız konusunda ise düzenli kullanım olmadı . Bazen 140 civarında bazen 70-80 gibi, yola bağlı olarak kullandım. Sonuçta ortalama 91 km/saat hız yapmış bulundum. 1000km. yolculuk sonunda yol bilgisayarı 7.6 lt/100km gösterdi. Manuel hesap ile 8.7 lt/100km LPG hesap ettim. 200tl LPG ile 1000km. Otomatik vites bir araç için klima açık ve full eşya yüklü kullanımda değerler gayet iyi geldi bana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2,24 tl den 68 tl lik gaz aldım 334 km yol gittim bunun 50 km si şehiriçi değil gerisi hep şehiriçinde ve hala gaz bitmedi 340 da bittiğini düşünsek 20 kuruş yapar bence gayet iyi bir tüketim ben çok memnunum yanlız tüpte kullanırken motor ışığı yanıyor o kafama takılıyor.Benzinde kullanınca sönüyor inş sorun çıkarmaz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• brn
      Yazan: brn
      Merhaba arkadaşlar,
      Yaklaşık 10 gün önce Mazda 3 almıştım. Aracım 2012 impressive otm. Aracı aldıktan 3 gün sonra LPG taktırdım. Zaten almadan once karar vermiştim. Bu benim 4. Benzinli alıp LPG taktıgım arabam oldugu için ilk tereddütleri aşmam kolay oluyor genelde:). 
      Gelelim LPG takma sürecine ve sonrasına.
      LPG'yi Ümraniye Kadosanda bulunan Üçel LPG'ye taktırdım. Daha onceki 3 aracımın montajını da onlar yapmıstı.  Prins Teknomax kitini tercih ettim. Ekstra olarak subap yağlama kiti de takıldı.  LPG montajı yapıldıgında araç 53800 kmde idi.  38 litrelik simit taktırdım ama buna ragmen bagaj içindeki tabanlık yüksek kaldı. O işi daha çözemedim. Bu hafta balataları değiştirmeye gidecegim. Belki onu da hallederim.  30 litre lpg alıyor depo.  Montajı yaparken bir konuda canımı sıktılar. Motorun üzerindeki plastik kapagın sag kısmında ECU'ya giden soketleri koruyan kısmı çıkarmaları gerekti. Fakat Mazda bu metal parcayı cıvata yerine perçinle tutturmustu. Bunu ince bir matkapla cok rahat sökebilirlerdi fakat biri geldi ve kalın matkapla perçin olmayan yerlerinden kırmak suretiyle cıkarmaya calisti. Pense ile eğdi büktü. Mahvetti anlayacagınız. Sonra cıkaramayınca baska biri benim dedigim sekilde percinleri cıkardı ve parca cıktı. Lakin mahvolmustu. En son yerine takarken biraz düzeltip bantla tahrif olmus kısımları örttüler. Neyse bulabilsem yenisini takıp adamlara fatura edecegim ki kabul ettiler.  Montajdan sonra aracın kullanımında pek bir değişim olmadı lakin oncesinde de cok kullanmadım. Sadece 150 km yaptım Depoyu bitirmeden merakten ölçüm yaptım ve 126.4 km sonra tekrar fulledim. 2.82'den aldım LPG'yi ve tam 37.00 lira tuttu. 29.2 kurus yapar yani. Litre olarak da 10.38lt/100km yapar. Yol bilgisayarı da ayni süreçte 8.2 ortalama gösterdi.  Bu mesafeyi genelde uzun yol sayılabilecek bir rotada yaptım. Yani 80 kmsi çekmeköy-yenidoğan-şekerpınar rotasında neredeyse trafiksiz yolda 90-100 kmh hız ile yaptım. Geri kalanı da taşdelende şehiriçinde orta trafikde yaptım. Muhtemelen bu lpg zamları ile 35 kuruslara cıkmam an meselesi. Ki bence normal ve beklediğim gibi.   
      Öncesinde forumda LPG konularına bir göz gezdirdim. Belki sorusu olan arkadaslara yardımcı olur düşüncesi ile paylaşmak istedim. Sorusu olan arkadaslara için memnuniyetle cevap veririm. 

• Yeni Oluştur...