Jump to content

Mazda 3 LPG Yakıt Tüketimi Ortak Konu

quixotic
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2,24 tl den 68 tl lik gaz aldım 334 km yol gittim bunun 50 km si şehiriçi değil gerisi hep şehiriçinde ve hala gaz bitmedi 340 da bittiğini düşünsek 20 kuruş yapar bence gayet iyi bir tüketim ben çok memnunum yanlız tüpte kullanırken motor ışığı yanıyor o kafama takılıyor.Benzinde kullanınca sönüyor inş sorun çıkarmaz...

Lpg montajı yapan servisiniz/ustanız işinin ehli ise bu ışığı söndürmeyi başaracaktır... Tüketim değerleri ise kusursuz...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün benzine zam geldi ya bir haftaya gelmeden aniden takk lpg ye de zam gelir. dolu gezmek lazım bu aralar :D

yazmışımda ya:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracım genellikle şehir içi  13-14 litre lpg tüketiyor. uzun yolda 7-8 litre arası otomatik bir araç için normalmidir bilemiyorum yol bilgisayarı 10.5- 11.0 litre arası gösteriyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gaza zam geldi hayırlı olsun... Şehir içinde mazda 3  8,5 litreden az yakmaz  minimum tüketeceği değer budur..Test ettim maximum ekonomik kullandım  bu kadar yaktı ..Agresif olursanızda 12 litre falan yakar .. Benim testim böyle oldu..(lpg için konuşuyorum)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Hem soru hem de bilgi amaçlı değerlerimi yazayım ben de. Atiker marka kit taktıralı tam 485 kilometre oldu. Toplamda 150 liralık gaz aldım. 15- 20 km daha gidecek gibi. Bu hesaba göre 30 kuruş yakmış oluyor ve 100 km' de tam 11.5 litre gaz yakmış oluyor. İyi mi yaptım kötü mü yaptım acaba hala düşünüyorum.

42 litre dizel yakıt ile şehir içi 750-800 Km yol yapıyorum. 42 Litre yakıt= 183 TL (Güncel)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hem soru hem de bilgi amaçlı değerlerimi yazayım ben de. Atiker marka kit taktıralı tam 485 kilometre oldu. Toplamda 150 liralık gaz aldım. 15- 20 km daha gidecek gibi. Bu hesaba göre 30 kuruş yakmış oluyor ve 100 km' de tam 11.5 litre gaz yakmış oluyor. İyi mi yaptım kötü mü yaptım acaba hala düşünüyorum.

ankara için normal gibi . Biraz da dikkatli kullanırsanız  (hız sabitleyici ile, ani kalkış fren yapmadan) daha da düşer . Uzun yolda daha çok fark ediyor
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

kocaeli- eskişehir arası, gidiş geliş 410 km yol yaptım.

ışık kırmızıda gaz bitti bitecek gibi.

2.61 den 36 lt lpg aldım.94.00 tl ödedim.

sürüş hızım 100-120 km arasındaydı.

229 krş.hesapladım,doğrumu hesap yaptım.

doğruysa lpg sarfiyatı normalmi acaba?

saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kocaeli- eskişehir arası, gidiş geliş 410 km yol yaptım.

ışık kırmızıda gaz bitti bitecek gibi.

2.61 den 36 lt lpg aldım.94.00 tl ödedim.

sürüş hızım 100-120 km arasındaydı.

229 krş.hesapladım,doğrumu hesap yaptım.

doğruysa lpg sarfiyatı normalmi acaba?

saygılar.

450 km oldu hala gazda gidiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar geçen hafta prins marka lpg taktırdım. yol bilgisayarında kalan mesafe normal olarak düşerken, km yazan yerdeki kadranda hiç düşme olmadı. 350 km yaptım. muhakkak biraz düşmesi gerekiyordu.sizde benzer problemle karşılaştınızmı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Shell'den alınmış katkısız yakıtla,

litresi 2,83 TL,

şehirlerarası, ortalama 160 km hızla yaktığı 0,1 lite/km

şehir içi yakıtını yakında paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeşimde 2007 mazda 3 sedan var. atiker lpg li. gazın litresi 2,6 TL iken Ankara içinde ekonomi yapmış. Çok kastım ancak 26 krş'a düşürebildim yakıtı diyor. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sadece uzun yol yapıyorum.motor kestiğinde bırakıyorum  sakin suruşte 200kr devirli sürunce 270kr.

yakıyor tüpte brc . tüpün fıyatı nerdeyse 3 tl yınede cok memnunum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçen hafta yazlık lastiklerle hesapladım. sadece şehir içi 29 kr yaktı. bu hafta kışlık lastiklerle stepne depo 310 km gitti. 100 TL civarı dolduğunu düşünürsek 32,2 kr civarı eder.

hoş niye hesaplıyorum bilmiyorum. aslında hiç gerek yok. keza aracımdan memnunum. çekiş ve serilik bana yeter :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

aracımda zavoli marka lpg takılı. son birkaç gündür araç hem lpg hem de oldukça fazla benzin yakmaya başladı. nedeni ne olabilir acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• brn
      Yazan: brn
      Merhaba arkadaşlar,
      Yaklaşık 10 gün önce Mazda 3 almıştım. Aracım 2012 impressive otm. Aracı aldıktan 3 gün sonra LPG taktırdım. Zaten almadan once karar vermiştim. Bu benim 4. Benzinli alıp LPG taktıgım arabam oldugu için ilk tereddütleri aşmam kolay oluyor genelde:). 
      Gelelim LPG takma sürecine ve sonrasına.
      LPG'yi Ümraniye Kadosanda bulunan Üçel LPG'ye taktırdım. Daha onceki 3 aracımın montajını da onlar yapmıstı.  Prins Teknomax kitini tercih ettim. Ekstra olarak subap yağlama kiti de takıldı.  LPG montajı yapıldıgında araç 53800 kmde idi.  38 litrelik simit taktırdım ama buna ragmen bagaj içindeki tabanlık yüksek kaldı. O işi daha çözemedim. Bu hafta balataları değiştirmeye gidecegim. Belki onu da hallederim.  30 litre lpg alıyor depo.  Montajı yaparken bir konuda canımı sıktılar. Motorun üzerindeki plastik kapagın sag kısmında ECU'ya giden soketleri koruyan kısmı çıkarmaları gerekti. Fakat Mazda bu metal parcayı cıvata yerine perçinle tutturmustu. Bunu ince bir matkapla cok rahat sökebilirlerdi fakat biri geldi ve kalın matkapla perçin olmayan yerlerinden kırmak suretiyle cıkarmaya calisti. Pense ile eğdi büktü. Mahvetti anlayacagınız. Sonra cıkaramayınca baska biri benim dedigim sekilde percinleri cıkardı ve parca cıktı. Lakin mahvolmustu. En son yerine takarken biraz düzeltip bantla tahrif olmus kısımları örttüler. Neyse bulabilsem yenisini takıp adamlara fatura edecegim ki kabul ettiler.  Montajdan sonra aracın kullanımında pek bir değişim olmadı lakin oncesinde de cok kullanmadım. Sadece 150 km yaptım Depoyu bitirmeden merakten ölçüm yaptım ve 126.4 km sonra tekrar fulledim. 2.82'den aldım LPG'yi ve tam 37.00 lira tuttu. 29.2 kurus yapar yani. Litre olarak da 10.38lt/100km yapar. Yol bilgisayarı da ayni süreçte 8.2 ortalama gösterdi.  Bu mesafeyi genelde uzun yol sayılabilecek bir rotada yaptım. Yani 80 kmsi çekmeköy-yenidoğan-şekerpınar rotasında neredeyse trafiksiz yolda 90-100 kmh hız ile yaptım. Geri kalanı da taşdelende şehiriçinde orta trafikde yaptım. Muhtemelen bu lpg zamları ile 35 kuruslara cıkmam an meselesi. Ki bence normal ve beklediğim gibi.   
      Öncesinde forumda LPG konularına bir göz gezdirdim. Belki sorusu olan arkadaslara yardımcı olur düşüncesi ile paylaşmak istedim. Sorusu olan arkadaslara için memnuniyetle cevap veririm. 

• Yeni Oluştur...