Jump to content

Mazda 3 LPG Yakıt Tüketimi Ortak Konu

quixotic
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bujiler, buji kablolarına baktırın..lastik havalarını kontrol edin..filtreler de kontrol edilmeli..aklıma gelen bunlar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bp en alıyrum. otomatik mazda3 kullanıyorum. 100 km de 10 litre gidiyor(aşağı yukarı)

yani benzini de işini içine katarsak 285kuruş civarı yakar anca. daha fazlası haram :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

20 kuruş yaktığını hesapladım en son şehiriçi. ama benzini de eklemek lazım. çünkü çok kısa mesafelerde dur kalk yapıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 kuruş yaktığını hesapladım en son şehiriçi. ama benzini de eklemek lazım. çünkü çok kısa mesafelerde dur kalk yapıyorum.

Yanlış hesaplama veya depo dolumunda tutarsızlık vardır gibi geldi bana... Şehir içi bu değer çok çok zor gibi.

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
Guest greystone

lpg'yi sürekli aynı istasyondan ve tamamen boş depo ile ölçmeniz gerekir. bir istasyon 30 litre başka bir istasyon 38 litre yakıt pompalıyor.

ipragazdan almıştım boş depo ile 38 litre aldı. 105 km sonra po'ya girdim 6 litre lpg aldı.  araç mazda 323F 1.6 otomatik karbiratörlü şehiriçi 6 litre yakması imkansız. 13 kuruşa denk geliyor ve ortalama 10-12 litre lpg tüketiyor şehiriçi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg'yi sürekli aynı istasyondan ve tamamen boş depo ile ölçmeniz gerekir. bir istasyon 30 litre başka bir istasyon 38 litre yakıt pompalıyor.

ipragazdan almıştım boş depo ile 38 litre aldı. 105 km sonra po'ya girdim 6 litre lpg aldı.  araç mazda 323F 1.6 otomatik karbiratörlü şehiriçi 6 litre yakması imkansız. 13 kuruşa denk geliyor ve ortalama 10-12 litre lpg tüketiyor şehiriçi

Böyle durumlarda aynı yerden üç dört sefer yakıt alarak not tutmak ve ortalamayı almak en doğru hesaplama olur...

Zaten ortalamayı aldığında tüketim hakkında net fikirlere sahip oluyorsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Slm arkadaşlar .. Benim mazda 3  manuel vites 100 km de 10,5 litre gaz tüketiyor.Gazı mogazdan alıyorum 2.17 liraya .Km de yaklaşık olarak 23 kuruş yakıyor daha ne olsun ...Çoğu dizelden az yakıyor..En kötü aynı yakıyor diye düşünüyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Slm arkadaşlar,

Bende 2010 Mazda 3 HB AT Impressive meleğime, geçen hafta uzun araştırmalarım sonucu BRC taktırdım. İlk ölçümler her zaman tam sonuç vermez ama 50 TL lik gazla 170 km yaptım şimdiden ve devamda ediyor . Taktırdığım firma içimi rahatlatan bilgiler verdi umarım doğru çıkar zevkle binmeye devam ederim :)

Bu arada çekiş konusunda hiç değişiklik olmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Slm arkadaşlar,

Bende 2010 Mazda 3 HB AT Impressive meleğime, geçen hafta uzun araştırmalarım sonucu BRC taktırdım. İlk ölçümler her zaman tam sonuç vermez ama 50 TL lik gazla 170 km yaptım şimdiden ve devamda ediyor . Taktırdığım firma içimi rahatlatan bilgiler verdi umarım doğru çıkar zevkle binmeye devam ederim :)

Bu arada çekiş konusunda hiç değişiklik olmadı.

Hayırlı olsun, gelişmelerden bilgi verirsin artık...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun, gelişmelerden bilgi verirsin artık...

Eyvallah Aydın bey,

Ankara da Mocan Otogaz a taktırdım, konuştuğum izlediğim ve şimdiye kadar aracımın performansından anladığım kadarıyla işinin ehli insanlar ve o ustalardan biriyle konuştuğum sübap meselesinden bahsedeyim kısaca..

Usta : Evet bu sübaplar dayanıksız lüks araç firmaları artık araba satışından istedikleri geliri elde edemedikleri için yedek parça piyasasını da genişletmeye çalışıyorlar o yüzden sıfır araçlara bu tip dayanıksız malzeme takıyorlar. Sen bu aracı benzinde de çok sıkıştırarak kullanırsan "Red line" larda o sübaplar seni yine yarı yolda bırakır zaten dedi. Ha belki 80000 de olmaz 110000 de olur ama senin o zaman ödeyeceğin masraf 1.500 TL olur sübap değişimi için onun dışında başka da bir sıkıntın olmaz zaten sen onu hayli hayli çıkarmış olursun şeklinde açıklama yaptı. Kaldı ki sübaplar değiştiğinde çelik sübap takılacağından bir daha da öyle bir problemin olmayacak kafan rahat olacak açıklamasını yaptı.

Ben uzun süre düşündüm ve bu yolda karar kıldım, geri dönüşü 80000 km sonra olacak o zaman bu araç hala bende olursa ustanın tahminleri üzerine daha somut yorum yapma şansımız olacaktır.

Saygılarımla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bugün 2009 Model AT aracımıza Faruk Usta'da LPG'yi taktırdık. Kocaeli'nde fulleyip, bizim mahalledeki benzinliğe gelene kadar tam 100 km yol yapmışım. Aracı denemek için ara ara bastım 160-170'e kadar, 130 ortalamayla gelmişimdir. Düz yolda hızlanmada çok fark yok ama yokuşta hafif bastın mı devir 4000'i geçiyor, benzine göre çekişte düşüş var. İlk ölçüm olarak 24 kr ölçüttüm, gazı 2,60'tan aldım opet aygaz. Daha ayar vs. yok tabi artar azar, bilemiyorum . Bir 100 km'de şehir içinde ölçeceğim, ayar yapılana kadar az çok fikir verecektir bana. Bir de bilmiyorum bu arada benzin de atıyor mu sistem, onu ölçmek için fullemem lazım ama 200 liraya kıyamadım :D Şimdilik iyiyiz bakalım, 100 km'de 24 lira yakmak yine de güzel duygu :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg sisteminiz hayırlı olsun ,

Sırf şu supap olayından mazda 3 sahibi olmakta ikilem yaşıyorum , 2004 1.6 dynamic stilo kullanıyorum çok memnunum bir kaç ay sonra model yükselteyim diyorum ,yine bir mazda sahibi olsam mı diye düşünürken kararsız kalıyorum .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg sisteminiz hayırlı olsun ,

Sırf şu supap olayından mazda 3 sahibi olmakta ikilem yaşıyorum , 2004 1.6 dynamic stilo kullanıyorum çok memnunum bir kaç ay sonra model yükselteyim diyorum ,yine bir mazda sahibi olsam mı diye düşünürken kararsız kalıyorum .

Tavsiyem eğer imkanınız varsa dizele yönelin. Ama sübap olayını çok sıkıntı yapmamak lazım eğer çok km yapılıyorsa.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

konuyu yeni okudum ben aracımı bayiden alırken lpg takıldı be henüz 3800km oldu bunun yaklaşık 3700 km si lpg li gezdim sıkıştırdığım zamanlar oldu arabayı ve bir sorunla karşılaşmadım allaha şükür

Aracı alır almaz 18" jant takıldığından normal jant ve lastikle tüketimi ölçme imkanım olmadı.Fakat giderken lpg deposunu doldurdum hızlı kullandım ve 400 km ancak yaptı uzun yolda ama daha sonra aynı yolda dolu depo ile cruise control ile 100 km geçmeden (anlık 120 130 kmleri saymazsak) geldiğimde 550km yol yaptı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Mazda 3 HB Otomatik - BRC

İstasyon : Shell

Litre Fiyatı : 2.60TL

Güzergah :Genelde  Batıkent Mesa ------> 100. Yıl  Zaman zaman trafik + birçok kısa mesafe.

Klima : Kapalı

Mesafe : 325km 

Depo : 2.

Tüketim : 32Lt

Tutar: 83,00TL

Yol Bilgisayarı : 8.7 LT

Sonuç : 0,25kr

Zamanla daha iyi değerler elde edeceğimi umuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• brn
      Yazan: brn
      Merhaba arkadaşlar,
      Yaklaşık 10 gün önce Mazda 3 almıştım. Aracım 2012 impressive otm. Aracı aldıktan 3 gün sonra LPG taktırdım. Zaten almadan once karar vermiştim. Bu benim 4. Benzinli alıp LPG taktıgım arabam oldugu için ilk tereddütleri aşmam kolay oluyor genelde:). 
      Gelelim LPG takma sürecine ve sonrasına.
      LPG'yi Ümraniye Kadosanda bulunan Üçel LPG'ye taktırdım. Daha onceki 3 aracımın montajını da onlar yapmıstı.  Prins Teknomax kitini tercih ettim. Ekstra olarak subap yağlama kiti de takıldı.  LPG montajı yapıldıgında araç 53800 kmde idi.  38 litrelik simit taktırdım ama buna ragmen bagaj içindeki tabanlık yüksek kaldı. O işi daha çözemedim. Bu hafta balataları değiştirmeye gidecegim. Belki onu da hallederim.  30 litre lpg alıyor depo.  Montajı yaparken bir konuda canımı sıktılar. Motorun üzerindeki plastik kapagın sag kısmında ECU'ya giden soketleri koruyan kısmı çıkarmaları gerekti. Fakat Mazda bu metal parcayı cıvata yerine perçinle tutturmustu. Bunu ince bir matkapla cok rahat sökebilirlerdi fakat biri geldi ve kalın matkapla perçin olmayan yerlerinden kırmak suretiyle cıkarmaya calisti. Pense ile eğdi büktü. Mahvetti anlayacagınız. Sonra cıkaramayınca baska biri benim dedigim sekilde percinleri cıkardı ve parca cıktı. Lakin mahvolmustu. En son yerine takarken biraz düzeltip bantla tahrif olmus kısımları örttüler. Neyse bulabilsem yenisini takıp adamlara fatura edecegim ki kabul ettiler.  Montajdan sonra aracın kullanımında pek bir değişim olmadı lakin oncesinde de cok kullanmadım. Sadece 150 km yaptım Depoyu bitirmeden merakten ölçüm yaptım ve 126.4 km sonra tekrar fulledim. 2.82'den aldım LPG'yi ve tam 37.00 lira tuttu. 29.2 kurus yapar yani. Litre olarak da 10.38lt/100km yapar. Yol bilgisayarı da ayni süreçte 8.2 ortalama gösterdi.  Bu mesafeyi genelde uzun yol sayılabilecek bir rotada yaptım. Yani 80 kmsi çekmeköy-yenidoğan-şekerpınar rotasında neredeyse trafiksiz yolda 90-100 kmh hız ile yaptım. Geri kalanı da taşdelende şehiriçinde orta trafikde yaptım. Muhtemelen bu lpg zamları ile 35 kuruslara cıkmam an meselesi. Ki bence normal ve beklediğim gibi.   
      Öncesinde forumda LPG konularına bir göz gezdirdim. Belki sorusu olan arkadaslara yardımcı olur düşüncesi ile paylaşmak istedim. Sorusu olan arkadaslara için memnuniyetle cevap veririm. 

• Yeni Oluştur...