Jump to content

Mazda 3 LPG Yakıt Tüketimi Ortak Konu

quixotic
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İstasyon : shell

Lpg markası : Zavoli

Lpg litre : 2.81 lira

265 km  Yol yaptıktan sonra 76 liralık gaz aldım. ortalama 0.286 lira.

Şehir içi şehir dışı karışık, klima genelde açık, şehir dışına çıktığımda ortalama 100-120km hızla gittim. 130-140 çıktığımda oluyodu. Ayrıca pompa tık dediğinde bıraktırırım, hiçbir zaman biraz daha gaz alsın diye zorlamam. Lpg takılalı 3000 km oldu.

Eski fişlerimide bulabilirsem onlarıda aktarıcam. Bu oran bana biraz fazla geldi. Sizce nasıl?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir içi şehir dışı karışık, klima genelde açık, şehir dışına çıktığımda ortalama 100-120km hızla gittim. 130-140 çıktığımda oluyodu. Ayrıca pompa tık dediğinde bıraktırırım, hiçbir zaman biraz daha gaz alsın diye zorlamam. Lpg takılalı 3000 km oldu.

Eski fişlerimide bulabilirsem onlarıda aktarıcam. Bu oran bana biraz fazla geldi. Sizce nasıl?

Her zaman söylerim...

Sağlıklı ölçüm yapabilmek için ortalama alınması en mantıklısı... Bir istasyondan diğerine dolum farkı çok olabiliyor, bu yüzden üç dört dolumdan sonrası yakıt ortalaması alınması doğruya yakın değerleri bulmaya yardımcı olur...

Sizin yazdığınız değerlere gelirsek; lpg fiyatlarının yüksekliği, kullanım tarzınız, şehir içi dışı karışık kullanılması ve klimanın açık olması tüketimi arttıran faktörler olduğu için bence normal denilebilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

değerler gayet guzel ama lt olarak yazarsaniz ileri zamanlar için daha kalici olur zamlar malum yani lt hesabı yapip guncellemeye gerek kalma boylece ;)

Doğru diyorsunuz (:

100km de 7,6 Lt diyelim o zaman (:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç otomatikse normal, değilse lpg yi yeni takdırdığından olabilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç otomatikse normal, değilse lpg yi yeni takdırdığından olabilir

Sistemin yeni olması değil ayarsız olması yakıtı etkiler, fakat kullanım şartları ve tarzı göz önüne alındığında değerler gayet normal...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sistemin yeni olması değil ayarsız olması yakıtı etkiler, fakat kullanım şartları ve tarzı göz önüne alındığında değerler gayet normal...

güven bana, sistemin yeni takılmış olması da yakıtı etkiler... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Şehirler arası tüketim deneyimi

Ankara - Samsun

Ortalama hız :85km

Ortalama tuketim : 6.2lt

Mesafe : 411km

Lpg Litre fiyatı (samsun shell) : 2.74tl

Tüketim : 29.34lt

Tutar: 80.34 TL

Sonuç : 0.19 KRŞ

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracta 1000 km oldu 200Lira benzinle cogunlugu sdisi 800 km yol yaptim 100 km/ h hizi gecmedim

HTC Butterfly cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

geçen hafta Ankara Mocanlar da BRC taktırdım ve 67 TL gaz ile 257 km yol yaptım yaklaşık 0,255(10,1 lt) krş yakıt ortalaması, şehir içi dışı karışık, değerler yeni montaja göre normal sanırım bir süre sonra daha da düşer umarım, bu arada Ankara'da oturan arkadaşlar Şaşmaz daki Türkiye Petrollerin'de LPG lt fiyatı 2,45 TL diğerleriyle neredeyse 0,25 krş fark var. Ben shell tercih ediyordum ama en son oradan aldım, öneren bir çok kişi oldu kaliteli ve daha uzun gittiğini söylüyorlar bakalım deneyip göreceğiz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg'ye yapılan %12 fahiş zamdan sonra. Dizel ve benzine yapılacak zamları, heyecanla bekliyoruz bakalım.

Lpg'ye yapılan zam akıllara zarar, bir gecede %12. Bu yapılan zamla tarihi bir rekora imza attılar. 30-40 litre arası bir depoda artık 9-12 Lira arası daha fazla tutuyor.

Benzinden dizele, dizelden Lpg'ye, Lpg'den bisiklete, bisikletten tabanvaya geçişler olacak sırasıyla sanırım.

Yarın bir gün bisiklet fiyatları uçup gitmeden, bir tane alıp kenara koymakta fayda var. :D

Ağlanacak halimize güler olduk....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçen hafta Ankara Mocanlar da BRC taktırdım ve 67 TL gaz ile 257 km yol yaptım yaklaşık 0,255(10,1 lt) krş yakıt ortalaması, şehir içi dışı karışık, değerler yeni montaja göre normal sanırım bir süre sonra daha da düşer umarım, bu arada Ankara'da oturan arkadaşlar Şaşmaz daki Türkiye Petrollerin'de LPG lt fiyatı 2,45 TL diğerleriyle neredeyse 0,25 krş fark var. Ben shell tercih ediyordum ama en son oradan aldım, öneren bir çok kişi oldu kaliteli ve daha uzun gittiğini söylüyorlar bakalım deneyip göreceğiz

Ben 2.46 liradan 30 litre Aygaz tüp ile 75 TL 350 km ye yakın ortalama yol gittim...yani 0.20 krş. bu değerler ortalama. uzun yolda 0.20 nin altına düşüyor. şehiriçinde 0.20 nin üstüne çıkıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg'ye yapılan %12 fahiş zamdan sonra. Dizel ve benzine yapılacak zamları, heyecanla bekliyoruz bakalım.

Lpg'ye yapılan zam akıllara zarar, bir gecede %12. Bu yapılan zamla tarihi bir rekora imza attılar. 30-40 litre arası bir depoda artık 9-12 Lira arası daha fazla tutuyor.

Benzinden dizele, dizelden Lpg'ye, Lpg'den bisiklete, bisikletten tabanvaya geçişler olacak sırasıyla sanırım.

Yarın bir gün bisiklet fiyatları uçup gitmeden, bir tane alıp kenara koymakta fayda var. :D

Ağlanacak halimize güler olduk....

Petrolün varili 200 dolar olduğunda bile benzin 4 lira değilken sayın boşbakan pardon klavyem sürçtü başbakan olacaktı, 10 parmak klavyenin azizliği de bu olsa gerek, her neyse... Biz akaryakıtta dışa bağımlı ülkeyiz, dışarıdan ne kadar pahalı geliyorsa mecburen pahalı satıyoruz diyordu bizler de yemiş gibi yapıyorduk...

Peki sayın en baştaki bakan; şimdi petrolüm varili 100 doların altında bildiğim kadarıyla, bunu nasıl açıklayacaksın...

Bunu açıklayamazken durduk yere bu yüzde bilmem kaçlık zam neden?? İşçiye/memura/emekliye gelince bin bir türlü terane üret, Yunanistan oluruz diye tehdit et ama iş zamma gelince kobrayı sal üstümüze, oh ne ala mualla...

İlhan bize bir şey olmaz, dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz daha ötesi var mı?

Toplum bilinçli değil, bilinçli olduğunu zanneden kesim de sesini kurallar çerçevesinde çıkartamıyor, bu işten kim nemalanıyor ?? Bu sorunun cevabı da bende kalsın...

Bu ülkede çok değil bir hafta boykot yapılsa (kanunlar ve kurallar çerçevesinde) bir şeyler anlaşılabilir ama bir çok kesimin tuzu kuru bu boykot tatlı canlarına zulüm gelir...

Sağlıcakla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zam hayırlı olsun

Aracımı satıp küçük motorlu bir araç almayı ciddi ciddi düşünmeye başladım bu ne ya

litre fiyatına % 12 zammı olur yuh artık emeği geçen herkeze teşekkür ediyorum .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

acaba lpg yi artık dırek söksek mi diyorum.

hava sıcaklıgına gore yakıt değişimi ayrı dert, bakımı ayrı dert, sorun çıkartıp cıkartmayacagı ayrı dert.

otoparkı ayrı dert

nasıl olur acaba lpg lı araçdan hıc lpg kitini direk söken varmı acaba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

acaba lpg yi artık dırek söksek mi diyorum.

hava sıcaklıgına gore yakıt değişimi ayrı dert, bakımı ayrı dert, sorun çıkartıp cıkartmayacagı ayrı dert.

otoparkı ayrı dert

nasıl olur acaba lpg lı araçdan hıc lpg kitini direk söken varmı acaba.

Dertleri hiç dert değil de, nereden çıktı bu Yüzde 10 küsurluk zam o canımı sıkıyor... Aile fertlerinin her birine elektrikli bisiklet alsak bundan daha ekonomik olur, hem de sırtımızdan vergi toplatmamış oluruz...

:egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yılda 15.000 km yapan biri için artık ekonomi olmadığı açıkca ortada bu fiyatlar ile lpg ile araca binilmez zaten kış da geldi aracı lpg de kullanmanın bir anlamı kalmadı

Artık CNG yaygınlaşırsa o sistemi taktırıp onu kullanırız

post-268-141695296124_thumb.png

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15bin km de enaz 3kere benzin deposu biter. Site bunu hesaplıyor mu bilemedim. Kar mar yok yani, zarar...

aynen bi de o var hic bi kari kalmadi motora  zarar vermeninde bi anlami yok
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

yılda 15.000 km yapan biri için artık ekonomi olmadığı açıkca ortada bu fiyatlar ile lpg ile araca binilmez zaten kış da geldi aracı lpg de kullanmanın bir anlamı kalmadı

Artık CNG yaygınlaşırsa o sistemi taktırıp onu kullanırız

Evet böyle bir yorum yapmıştım ve kendim test edeyim dedim

ve 120 tl ( 40.8 LT LPG)  ile yaklaşık 340 kilometre yapan aracım

120 tl benzin aldım ve kullanmaya başladım aracımı aynı şartlarda hatta gaza daha az basarak kullandım ve sonuç olarak 120 tl( 24 LT) benzin ile 195 kilometre yol yaptım :D

arada yaklaşık 140 kilometre mevcut

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet böyle bir yorum yapmıştım ve kendim test edeyim dedim

ve 120 tl ( 40.8 LT LPG)  ile yaklaşık 340 kilometre yapan aracım

120 tl benzin aldım ve kullanmaya başladım aracımı aynı şartlarda hatta gaza daha az basarak kullandım ve sonuç olarak 120 tl( 24 LT) benzin ile 195 kilometre yol yaptım :D

arada yaklaşık 140 kilometre mevcut

Güzel kıyaslama, teşekkürler... Lpg'nin avantajı küçümsenmeyecek denilebilir. (mi)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• brn
      Yazan: brn
      Merhaba arkadaşlar,
      Yaklaşık 10 gün önce Mazda 3 almıştım. Aracım 2012 impressive otm. Aracı aldıktan 3 gün sonra LPG taktırdım. Zaten almadan once karar vermiştim. Bu benim 4. Benzinli alıp LPG taktıgım arabam oldugu için ilk tereddütleri aşmam kolay oluyor genelde:). 
      Gelelim LPG takma sürecine ve sonrasına.
      LPG'yi Ümraniye Kadosanda bulunan Üçel LPG'ye taktırdım. Daha onceki 3 aracımın montajını da onlar yapmıstı.  Prins Teknomax kitini tercih ettim. Ekstra olarak subap yağlama kiti de takıldı.  LPG montajı yapıldıgında araç 53800 kmde idi.  38 litrelik simit taktırdım ama buna ragmen bagaj içindeki tabanlık yüksek kaldı. O işi daha çözemedim. Bu hafta balataları değiştirmeye gidecegim. Belki onu da hallederim.  30 litre lpg alıyor depo.  Montajı yaparken bir konuda canımı sıktılar. Motorun üzerindeki plastik kapagın sag kısmında ECU'ya giden soketleri koruyan kısmı çıkarmaları gerekti. Fakat Mazda bu metal parcayı cıvata yerine perçinle tutturmustu. Bunu ince bir matkapla cok rahat sökebilirlerdi fakat biri geldi ve kalın matkapla perçin olmayan yerlerinden kırmak suretiyle cıkarmaya calisti. Pense ile eğdi büktü. Mahvetti anlayacagınız. Sonra cıkaramayınca baska biri benim dedigim sekilde percinleri cıkardı ve parca cıktı. Lakin mahvolmustu. En son yerine takarken biraz düzeltip bantla tahrif olmus kısımları örttüler. Neyse bulabilsem yenisini takıp adamlara fatura edecegim ki kabul ettiler.  Montajdan sonra aracın kullanımında pek bir değişim olmadı lakin oncesinde de cok kullanmadım. Sadece 150 km yaptım Depoyu bitirmeden merakten ölçüm yaptım ve 126.4 km sonra tekrar fulledim. 2.82'den aldım LPG'yi ve tam 37.00 lira tuttu. 29.2 kurus yapar yani. Litre olarak da 10.38lt/100km yapar. Yol bilgisayarı da ayni süreçte 8.2 ortalama gösterdi.  Bu mesafeyi genelde uzun yol sayılabilecek bir rotada yaptım. Yani 80 kmsi çekmeköy-yenidoğan-şekerpınar rotasında neredeyse trafiksiz yolda 90-100 kmh hız ile yaptım. Geri kalanı da taşdelende şehiriçinde orta trafikde yaptım. Muhtemelen bu lpg zamları ile 35 kuruslara cıkmam an meselesi. Ki bence normal ve beklediğim gibi.   
      Öncesinde forumda LPG konularına bir göz gezdirdim. Belki sorusu olan arkadaslara yardımcı olur düşüncesi ile paylaşmak istedim. Sorusu olan arkadaslara için memnuniyetle cevap veririm. 

• Yeni Oluştur...