Jump to content

Mazda 3 LPG Yakıt Tüketimi Ortak Konu

quixotic
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Güzel kıyaslama, teşekkürler... Lpg'nin avantajı küçümsenmeyecek denilebilir. (mi)

Şöylede denebilirki

aracım 100 km de 60 - 65 tl benzin 

Lpg ile  100 km de 35-40 tl arası yakıt tüketiyor yazdığm fiyatlarla arada net 100 km de 25 tl bir fark var ayda 1000 km yapan biri için heleki ben 3 ayda 10.000 km doldurduğum şu günlerde veli nimet :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

:hi:

pekiii arkadaşlar bu yakıt tüketimleri lpg de  markadan markaya değişirmi yani örnek verirsek;

brc sistem ile bi depoyla 300 km gidipte aynı araç aynı şartlarda landirenzo ile 350 km gitme ihtimali varmıdır...

neden soruyorum benim araç tüpsüz.yiğenime geçen aldığımız araç landirenzo tüplü

ve bi depo simit tank ile bu ghafta 350 km yol gitti.s.içi s.dışı karışık.(yani 80 tl ile)

ve benim içim eridi...  :ohmy:;D bu değerler landi ye özel midir.yoksa tüm markalarla bu kadar yol yapılabilirmi.

ona göre bende tüp taktırıcam..

yiğenimin aracıda 2006 m3 hb.at

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:hi:

pekiii arkadaşlar bu yakıt tüketimleri lpg de  markadan markaya değişirmi yani örnek verirsek;i

brc sistem ile bi depoyla 300 km gidipte aynı araç aynı şartlarda landirenzo ile 350 km gitme ihtimali varmıdır...

neden soruyorum benim araç tüpsüz.yiğenime geçen aldığımız araç landirenzo tüplü

ve bi depo simit tank ile bu ghafta 350 km yol gitti.s.içi s.dışı karışık.(yani 80 tl ile)

ve benim içim eridi...  :ohmy:;D bu değerler landi ye özel midir.yoksa tüm markalarla bu kadar yol yapılabilirmi.

ona göre bende tüp taktırıcam..

yiğenimin aracıda 2006 m3 hb.at

bence farkk yoktur ancak montaji yapan usta ve lpg kalibrasyonu önemli ama landi brc ye göre daha kaliteli bir sistem eger imkan varsa landi taktirmak daha iyi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son tüketimim

138 tl 2.72 den aygaz

50 tl 2.83 tl den po

127 tl 2.73 den aygaz 

Toplamda 315 tl otogaz ile yalova 》zonguldak》Karabük》samsun 》giresun ' ' a geldim su an toplamda 1160 km yol yaptim bu gaz fiyatlari ile 27 kr olarak yakit tuketimi yaptim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son tüketimim

138 tl 2.72 den aygaz

50 tl 2.83 tl den po

127 tl 2.73 den aygaz 

Toplamda 315 tl otogaz ile yalova 》zonguldak》Karabük》samsun 》giresun ' ' a geldim su an toplamda 1160 km yol yaptim bu gaz fiyatlari ile 27 kr olarak yakit tuketimi yaptim

[/quotes

sizin sisteminiz ne marka?fena değil tüketim değerleriniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben temmuz ayında BRC MY-11 taktırmıştım Kocaeli'deki Faruk Usta'ya. Aracım 2009 ilk kasa otomatik sedan mazda 3. Benzine göre bir düşüş oluyor araçta ama benzin 5 lirayı geçmişken ona gözümü kapatıyorum, zaten çok sert kullanmam arabayı :). Kışın LPG ile 35 kuruşun altına düşmedi. Her ne kadar trafiğe girmeme çok gerek kalmasa da İstanbul içi olduğunu belirtmeliyim. Şimdi LPG daha ucuz, biraz daha iyi olur diye düşünüyorum.

Aslında LPG taktırdığımdan beri yakıta daha çok harcadım sanırım, çünkü 2 yılda 15 bin km yapmıştım, şimdi 6 ayda 10000 km yaptım. Hiç uzun yolda yok nereye gitti kilometreler anlamadım :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben temmuz ayında BRC MY-11 taktırmıştım Kocaeli'deki Faruk Usta'ya. Aracım 2009 ilk kasa otomatik sedan mazda 3. Benzine göre bir düşüş oluyor araçta ama benzin 5 lirayı geçmişken ona gözümü kapatıyorum, zaten çok sert kullanmam arabayı :). Kışın LPG ile 35 kuruşun altına düşmedi. Her ne kadar trafiğe girmeme çok gerek kalmasa da İstanbul içi olduğunu belirtmeliyim. Şimdi LPG daha ucuz, biraz daha iyi olur diye düşünüyorum.

Aslında LPG taktırdığımdan beri yakıta daha çok harcadım sanırım, çünkü 2 yılda 15 bin km yapmıştım, şimdi 6 ayda 10000 km yaptım. Hiç uzun yolda yok nereye gitti kilometreler anlamadım :))

tabi LPG taktırınca nasılsa az yakıyor diye her yere araçla gitmeye başlıyorsun. Km de alıp başını gidiyor haliyle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tabi LPG taktırınca nasılsa az yakıyor diye her yere araçla gitmeye başlıyorsun. Km de alıp başını gidiyor haliyle.

Aynen öyle, uzun yol olsa gam yemeyeceğim, şuraları gezdim derdim de o da yok :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Giresundan dönderkenki yakıt tüketimim

145 tl 2,75 tl den

118 tl 2,73 tl den

toplamda 1040 kilometre yol yapıldı tirebolu > zonguldak arası

genelde 110-120 km hız aralığında seyrettim ara ara esnemeler oldu

lpg sadece aygazdan aldım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yanlış değilsem ortalaman 25 krş tekabül eder ki makul bir rakam şuan ki fiyatlarla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yanlış değilsem ortalaman 25 krş tekabül eder ki makul bir rakam şuan ki fiyatlarla

evet o civarlarda bi rakam lpg depom 60 tl lik genelde 51 lt lpg alıyor uzun yolda 550 km civarlarında yol  yapıyor tabi sakin kullanımda bastığım zaman şehir içinde ne kilometre yapıyosa onu yapıyor :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Güzel kıyaslama, teşekkürler... Lpg'nin avantajı küçümsenmeyecek denilebilir. (mi)

veli bey merhaba ;

sizi sayfadan önerdiler ist da çok iyi bildiğiniz bir brc ustası varmıdır. Bende 2006 m3 dynamic var otomatik ve inanılmaz yakıyor. bir göstermem gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

veli bey merhaba ;

sizi sayfadan önerdiler ist da çok iyi bildiğiniz bir brc ustası varmıdır. Bende 2006 m3 dynamic var otomatik ve inanılmaz yakıyor. bir göstermem gerekiyor.

Kocaeli Derince'de FS Otogaz var, Faruk bey işinin uzmanıdır, giderseniz mutlaka yardımcı olur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam Arkadaşlar,

Sizlere 2012 model Mazda 3 mirai (17 inç) sedan otomatik aracımın 10 aylık (6.2013-4.2014) yakıt verilerini sunuyorum. LPG kiti BRC m11 (Mocan otogaz) Yakıtların %90 ı aynı shell ankara dan alınmıştır.

0-1461 km (95 oktan benzin ile) Rodaj süresince 840 tl/1461 km= 57 kuruş

1461-17340 km (Lpg 4635 tl+ Benzin 850 tl) ile gidilen mesafe 15879 km (5485 tl) yani lpg takıldıktan sonra km de 34 kuruş yakmış. Benzin/ lpg oranım ise %15.

17340 km nin 6000 km si şehirler arası, 11340 km si Ankara şehir içi %80 kısa mesafe (iş-ev 6 km) mesafede kullanılmıştır.

Yakıt lpg iken tüketim (genelde sık olarak sıfırlarım) ş.dışı 8 lt, ş.içi yaz değeri 9 lt, s.içi kış değeri 10.5 lt (kış lastiği ile) klima-double din yaz kış açık.

Benim verilerim bunlar her yakıt aldıktan sonra fişleri briktirdim :) ve sizlere bu kesin verileri sunuyorum. Konu kapanmıştır herhalde :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

bence farkk yoktur ancak montaji yapan usta ve lpg kalibrasyonu önemli ama landi brc ye göre daha kaliteli bir sistem eger imkan varsa landi taktirmak daha iyi

hocam sizin lpg kitinizin markası nedir?

lpg ile sağladığınız yakıt verileri bence gayet iyi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de en son ölçümlerimi yazayim tl krs hesabina göre km de şehir içi 23-24 krş şehir dışı 18 krş.Litre hesabı sehir içi şehir dışı ayrı olarak hesaplayamadim ama 34.5 litre gaz ile 190 km si şehir içi ( surekli in çık ve 3. vites bile yok hep bir iki) 205 km si Karabük Zonguldak arasi git gel toplam 395 km yol yaptim gaz bitti.Yakit po dan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar;

bende aracımın ilk LPG yakıt tüketim değerini sizinle paylaşmak istedim. şehiriçinde 263 km yol yaptım ve 29.5 LT LPG aldım. Opet aygazda 2.75 LT/TL aldım. km başına yaklaşık 31.1 kuruş tüketimim olmuş. benzinde 50-55 kuruş arası yakıyordu (benzin 5.12 TL)aracım 2012 A/T.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 Günlük tamamen şehir içi kullanım neticesinde deponun bitmesini beklemeden yaptığım ölçümde;

180 kilometre toplamda, 23 litre lpg aldı, yani 57,5 TL'ye tekrar depo doldu... Şehir içi 100 KM'de 12,7 litre lpg yakmış oldum...

Kuruş hesabıyla da; kilometrede 32 kuruş lpg yakmış oldum.

Ayrıca; yeni mazda 3'ü test ederek 7,1 ortalama gördüm yazanlara "çok bea" diyenlerin sübapları erisin... :D

İnsafsızlar !! :P

Edith; zaman zaman klima açık kullandım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• brn
      Yazan: brn
      Merhaba arkadaşlar,
      Yaklaşık 10 gün önce Mazda 3 almıştım. Aracım 2012 impressive otm. Aracı aldıktan 3 gün sonra LPG taktırdım. Zaten almadan once karar vermiştim. Bu benim 4. Benzinli alıp LPG taktıgım arabam oldugu için ilk tereddütleri aşmam kolay oluyor genelde:). 
      Gelelim LPG takma sürecine ve sonrasına.
      LPG'yi Ümraniye Kadosanda bulunan Üçel LPG'ye taktırdım. Daha onceki 3 aracımın montajını da onlar yapmıstı.  Prins Teknomax kitini tercih ettim. Ekstra olarak subap yağlama kiti de takıldı.  LPG montajı yapıldıgında araç 53800 kmde idi.  38 litrelik simit taktırdım ama buna ragmen bagaj içindeki tabanlık yüksek kaldı. O işi daha çözemedim. Bu hafta balataları değiştirmeye gidecegim. Belki onu da hallederim.  30 litre lpg alıyor depo.  Montajı yaparken bir konuda canımı sıktılar. Motorun üzerindeki plastik kapagın sag kısmında ECU'ya giden soketleri koruyan kısmı çıkarmaları gerekti. Fakat Mazda bu metal parcayı cıvata yerine perçinle tutturmustu. Bunu ince bir matkapla cok rahat sökebilirlerdi fakat biri geldi ve kalın matkapla perçin olmayan yerlerinden kırmak suretiyle cıkarmaya calisti. Pense ile eğdi büktü. Mahvetti anlayacagınız. Sonra cıkaramayınca baska biri benim dedigim sekilde percinleri cıkardı ve parca cıktı. Lakin mahvolmustu. En son yerine takarken biraz düzeltip bantla tahrif olmus kısımları örttüler. Neyse bulabilsem yenisini takıp adamlara fatura edecegim ki kabul ettiler.  Montajdan sonra aracın kullanımında pek bir değişim olmadı lakin oncesinde de cok kullanmadım. Sadece 150 km yaptım Depoyu bitirmeden merakten ölçüm yaptım ve 126.4 km sonra tekrar fulledim. 2.82'den aldım LPG'yi ve tam 37.00 lira tuttu. 29.2 kurus yapar yani. Litre olarak da 10.38lt/100km yapar. Yol bilgisayarı da ayni süreçte 8.2 ortalama gösterdi.  Bu mesafeyi genelde uzun yol sayılabilecek bir rotada yaptım. Yani 80 kmsi çekmeköy-yenidoğan-şekerpınar rotasında neredeyse trafiksiz yolda 90-100 kmh hız ile yaptım. Geri kalanı da taşdelende şehiriçinde orta trafikde yaptım. Muhtemelen bu lpg zamları ile 35 kuruslara cıkmam an meselesi. Ki bence normal ve beklediğim gibi.   
      Öncesinde forumda LPG konularına bir göz gezdirdim. Belki sorusu olan arkadaslara yardımcı olur düşüncesi ile paylaşmak istedim. Sorusu olan arkadaslara için memnuniyetle cevap veririm. 

• Yeni Oluştur...