Jump to content

Mazda 3 LPG Yakıt Tüketimi Ortak Konu

quixotic
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bana çok uygun geldi açıkçası, önceki aracım 1.6 düz vites 105 bg ve 1250 kg idi. onunla sakin kullanımda 38 lt ile 350 km yol yapıyordum, ki o araçla bile emsal arkadaşlarıma oranla en az yakanlardan biri bendim. Şİmdi otomatik vites araçla bu kadar km gitmek benim için fazlasıyla yeterli. Maşallah

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bana çok uygun geldi açıkçası, önceki aracım 1.6 düz vites 105 bg ve 1250 kg idi. onunla sakin kullanımda 38 lt ile 350 km yol yapıyordum, ki o araçla bile emsal arkadaşlarıma oranla en az yakanlardan biri bendim. Şİmdi otomatik vites araçla bu kadar km gitmek benim için fazlasıyla yeterli. Maşallah

Otomatik araçta ve İstanbul trafiğinde gayet güzel bir değer bence de

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

2005 mazda 3 dynamic aracım ile 2.12 kr'tan depoyu fulledim. 78 tl gibi bir fiyat çıktı.270 km'ye ulaştığımda gaz uyarı verdi. Sizde yakıt tüketimim normal mi fazlamı? brc lpg tüp takılı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2005 mazda 3 dynamic aracım ile 2.12 kr'tan depoyu fulledim. 78 tl gibi bir fiyat çıktı.270 km'ye ulaştığımda gaz uyarı verdi. Sizde yakıt tüketimim normal mi fazlamı? brc lpg tüp takılı.

aracınız otomatik ve ş içi kullanım ise normal sayılabilecek değerler bence. İstanbul'da kullandığınız sayarsak normal denebilir.

Ek: Uyarı verdi demişsiniz onu görmedim. Biraz daha kullanabilirsiniz demektir.

Canavar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tam olarak bitmeden , hangi koşullarda, hangi tür şanzıman araçta kullanıldığını bilmeden bir yorum yapmak doğru olmaz çünkü şu hali ile 100 km de 13.6 Lt yakmış ki 2004 Mazda6 AT de bile çok sıkışık trafikte ancak bu değere ulaşıyordum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dostum fikir vermesi açısından söylüyorum aracım manuel 123binde lpg 2.38(shell)81liraya doldu.410km gitti.tabi 380de kırmızı yandı 30km de öyle gitti.tamamen uzun yol kullanımı edirne sakarya arası 100-130 aralığında çoğu zaman 115 ortalamayla gidiyorum

bncede istanbul şehir içi ve otomatik sanzuman icin normal değerler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıtı düşündüğümüz yok.100 TL doldurup gidiyoruz.Önemli olan aracı sevmemiz.2008 Honda Civic imi satıp  Mazda 3 skyactiv i aldım.Gözüm başka bir şey aramadı..sevdik bi kere...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıtı düşündüğümüz yok.100 TL doldurup gidiyoruz.Önemli olan aracı sevmemiz.2008 Honda Civic imi satıp  Mazda 3 skyactiv i aldım.Gözüm başka bir şey aramadı..sevdik bi kere...

Ben de öyle hep 50 TL alıyorum hiçbir zamdan etkilenmiyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracım otomatik. Bir de bu yakıt durumu havaların sıcak veya soğuk oluşu ile ilgili mi? Çünkü bu hafta depoyu tekrar fulledim. Bir önceki seferde 270 km'de uyarı vermişken şimdi 290 km oldu tık yok.Ayrıca verilerin hepsi şehir içi ve İstanbul trafiğinde.

Ayrıca yakıtı da sürekli aynı yerden (Alpet) alıyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracım otomatik. Bir de bu yakıt durumu havaların sıcak veya soğuk oluşu ile ilgili mi? Çünkü bu hafta depoyu tekrar fulledim. Bir önceki seferde 270 km'de uyarı vermişken şimdi 290 km oldu tık yok.Ayrıca verilerin hepsi şehir içi ve İstanbul trafiğinde.

Ayrıca yakıtı da sürekli aynı yerden (Alpet) alıyorum. 

Hava durumu çok büyük bir etken.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

29 litre 270 kmm şehir dışı 100 km sehir içi toplam 370 km yol gitti.bir sorunla tabi ki hep shell den alırım fakat zorunlu olarak aygaz aldım opet istasyonundan değil starpet ten 30 tl ye içinde de 30 tl li shell vardı.yakıt bitimine az kala (45 km gibi)arıza ışığı yandı.prins lpg 6000 km de ve ayar için hiç gitmedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

35 LT lik simit depo lu Landi (Landirenzo ile aynı) marka kit kullanıyorum. Son veri : 32 LT dolum, full şehir içi 309 km Kahramanmaraş Merkez. 

Uzun yolda 400 km yi 110-130 km ile görebiliyorum rahatlıkla. 

%95 BP kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.nesil mazda 3 aracımla adapazarından cıktım aydına kadar 530km gittim tek depo lpg. gazı shellden aldım fiyat 2.20di 79.80tl ye fulledim.bilecikten uşağa kadar pürüzsüz yolda sürekli90-100 arası gittim.uşakta biraz şehir içi dur kalk 15dk.sonra yine stabil 90-95civarı gittim.tam 530km de bnzıne geçtim. 14küsür kurus yaktı.yol bilg. ortalama 7lt gösteriyordu.kişisel rekorumdur..genelde full depo 400km giderdim

ben + 1 kişi bagaj fulldü

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29 litre 270 kmm şehir dışı 100 km sehir içi toplam 370 km yol gitti.bir sorunla tabi ki hep shell den alırım fakat zorunlu olarak aygaz aldım opet istasyonundan değil starpet ten 30 tl ye içinde de 30 tl li shell vardı.yakıt bitimine az kala (45 km gibi)arıza ışığı yandı.prins lpg 6000 km de ve ayar için hiç gitmedim.

5 gün daha shell aldım arıza ışığı söndü ve fazla km yapmaya devam ediyorum.lt fiyatı 1,99 tl

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 gün daha shell aldım arıza ışığı söndü ve fazla km yapmaya devam ediyorum.lt fiyatı 1,99 tl

düzletme..Sorunu bu sabah buldum klima..İlk arıza ışığı yanınca da aracı çalıştırdıktan hemen sonra klima açtım yanmıştı gazdan sandım fakat bu sabah tekrar klima açınca yandı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

İyi akşamlar, aracım mazda 3 1.6 dynamic otomatik tüplü. zavoli marka tüp takılı. şehirlerarası 23 kuruş şehir içi 27,5 kuruş yakıyor sizce normal mi? lpg shell gas:2,26 tl litresi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi akşamlar, aracım mazda 3 1.6 dynamic otomatik tüplü. zavoli marka tüp takılı. şehirlerarası 23 kuruş şehir içi 27,5 kuruş yakıyor sizce normal mi? lpg shell gas:2,26 tl litresi

bu arada hem şehiriçinde hem de şehirlerarası klima açık olarak ölçülen değerler bunlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Merhaba Arkadaşlar,

Mazda 3 2005 model otomatik vites 1.6 araç için Benzinde 45 km de 20-25 TL lik bir yakıt tüketimi söz konusu.

20/45=44 krş/Km

25/45=55 krş/KM ye tekabül ediyor. 

Mazda 3 2005 Model A/T şehir içi ortalama yakıt tüketimi ne olmalı. (Düzce için) :)

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar merhaba. Bende 8 yıllık mazda 3 (2004 hatcback) kullanıcısı olarak 12/12/2015 tarihinde lpg kiti taktırdım...brc my 11 4 gündür kullanıyorum şimdilik hiç bir problem yok...Performans aynı...Aynı zamanda 3 yıllık motor garantisi yaptırdım. İnşallah bir sıkıntı yaşamadan devam ederim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Arkadaş uzun yolda 90-95, 100-110 ile nasıl gidiyorsunuz? O yol nasıl bitiyor? Çok şükür araç yormuyor ama o hızlarda gitmek bana zulüm gibi gelir.

Şehir dışı yolun durumuna göre yaklasik 140-160 ile gidiyorum. Depoyu 80 tl'ye fulledim sanirim, kusurati olabilir. 370 km gitti.

Önceki araçlarımda 140 ile gidiyordum, 160a zorlaniyorlardi:)  Aynı litre aynı fiyat ile hemen hemen 411km yol gidiyordum.140 dan 160a bu kadar farkeder mi?

Yakıt tuketimim de nasıl çok gibi geldi ama emin de değilim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• brn
      Yazan: brn
      Merhaba arkadaşlar,
      Yaklaşık 10 gün önce Mazda 3 almıştım. Aracım 2012 impressive otm. Aracı aldıktan 3 gün sonra LPG taktırdım. Zaten almadan once karar vermiştim. Bu benim 4. Benzinli alıp LPG taktıgım arabam oldugu için ilk tereddütleri aşmam kolay oluyor genelde:). 
      Gelelim LPG takma sürecine ve sonrasına.
      LPG'yi Ümraniye Kadosanda bulunan Üçel LPG'ye taktırdım. Daha onceki 3 aracımın montajını da onlar yapmıstı.  Prins Teknomax kitini tercih ettim. Ekstra olarak subap yağlama kiti de takıldı.  LPG montajı yapıldıgında araç 53800 kmde idi.  38 litrelik simit taktırdım ama buna ragmen bagaj içindeki tabanlık yüksek kaldı. O işi daha çözemedim. Bu hafta balataları değiştirmeye gidecegim. Belki onu da hallederim.  30 litre lpg alıyor depo.  Montajı yaparken bir konuda canımı sıktılar. Motorun üzerindeki plastik kapagın sag kısmında ECU'ya giden soketleri koruyan kısmı çıkarmaları gerekti. Fakat Mazda bu metal parcayı cıvata yerine perçinle tutturmustu. Bunu ince bir matkapla cok rahat sökebilirlerdi fakat biri geldi ve kalın matkapla perçin olmayan yerlerinden kırmak suretiyle cıkarmaya calisti. Pense ile eğdi büktü. Mahvetti anlayacagınız. Sonra cıkaramayınca baska biri benim dedigim sekilde percinleri cıkardı ve parca cıktı. Lakin mahvolmustu. En son yerine takarken biraz düzeltip bantla tahrif olmus kısımları örttüler. Neyse bulabilsem yenisini takıp adamlara fatura edecegim ki kabul ettiler.  Montajdan sonra aracın kullanımında pek bir değişim olmadı lakin oncesinde de cok kullanmadım. Sadece 150 km yaptım Depoyu bitirmeden merakten ölçüm yaptım ve 126.4 km sonra tekrar fulledim. 2.82'den aldım LPG'yi ve tam 37.00 lira tuttu. 29.2 kurus yapar yani. Litre olarak da 10.38lt/100km yapar. Yol bilgisayarı da ayni süreçte 8.2 ortalama gösterdi.  Bu mesafeyi genelde uzun yol sayılabilecek bir rotada yaptım. Yani 80 kmsi çekmeköy-yenidoğan-şekerpınar rotasında neredeyse trafiksiz yolda 90-100 kmh hız ile yaptım. Geri kalanı da taşdelende şehiriçinde orta trafikde yaptım. Muhtemelen bu lpg zamları ile 35 kuruslara cıkmam an meselesi. Ki bence normal ve beklediğim gibi.   
      Öncesinde forumda LPG konularına bir göz gezdirdim. Belki sorusu olan arkadaslara yardımcı olur düşüncesi ile paylaşmak istedim. Sorusu olan arkadaslara için memnuniyetle cevap veririm. 

• Yeni Oluştur...