Jump to content

Mazda 3 LPG Yakıt Tüketimi Ortak Konu

quixotic
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Daha değerlendirecek kadar olmamış. 800m de tüpe bile geçmemiştir herhalde, 13km ninde nekadarı tüple gitti oda var.

1 ay öncesinde havalar sıcakkenhemen tüpe geçiyordu.ayrıca her gün 4 defa gidiş geliş yapıyorum.çoğunda motor sıcak oluyor.ben yakınlarda ayara gideceğim için lpg li özellikle ov li araç sahiiplerine sarfiyatlarını sorup bilgi sahibi olmak istiyorum.Karşılaştırma yapmak için.tşk.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 ay öncesinde havalar sıcakkenhemen tüpe geçiyordu.ayrıca her gün 4 defa gidiş geliş yapıyorum.çoğunda motor sıcak oluyor.ben yakınlarda ayara gideceğim için lpg li özellikle ov li araç sahiiplerine sarfiyatlarını sorup bilgi sahibi olmak istiyorum.Karşılaştırma yapmak için.tşk.

Anladım. Ben yanıltmayım o zaman çündü benim ki manuel..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu çok normal çünkü motor suyu sıcaklığı ne zaman 50 derece civarına ( yapılan ayara bağlı ) ulaşırsa o zaman LPG ye geçer çünkü regülatör bu ısının altında LPG yi hızlı bir şekilde buharlaştıramaz. Onun için kış aylarında LPG ye geçme süresi uzar, benzin sarfiyatın artar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracın ayarı 30 santigrat ve 30 saniye olarak ayarlandı.ancak ben hala beklediğim cevapları alamadım hiç lpg li ve otomatik mazda3 yokmu arkadaşlar....... :clap::dua:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

slm. arkadaşlar. 2005 mazda 3 at otomatik vites lpg li aracım şehir içinde bu kış 270-310 kr. arası yaktı. en son şehir dışına çıktım yokuşlu dağ yollarında 250 kr. yaktı. düz yolda düşse düşse 230 kr. lara düşecek. en düşük sarfiyat bu şuan. lpg izmir de 2,19 şuan. aracı değiştireyim dedim araştırdım en az yakan araç tüplü jazz. şehir dışı 150 şehir içi en fazla 200 yakar dediler. buna göre 100 km. de 9-10 tl gibi bir kar olur tabi. ama arabamdan vazgeçemedim birtürlü değiştirmedim. yakıt sarfiyatını düşüren mıknatıslı aletlere baktım bi işe yaramıyormuş araştırdığıma göre. forumda okuduğum kadarıyla mazda 3 otomatik lpg araç sahiplerinin çoğu benim yaktığım değerlerle aynı yakıyor. motor silk vs. koysak işe yararmı diye bakıyorum şimdide. ne yapayım bilemedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benım aracta yol bılgısayarı 1 e 1 aynı gosterdı.Gaz ile benzın aynı yakıyorum su an lt olarak.

Ölçüm gaz_2.09  339 km 66tl gaz ıle

2. ölçum gaz 2.19  320 km  66tl gaz ile

Fakat gaz takınca devırlenme konusunda benzınlı gıbı olmuyor bır dusus var fakat alt devırler gayet iyi.Gaz ayarı dusuk de olabılır ılk 1000 km dolmadıgında ayar ılk yapıldıgı gıbı oynatsammı oynatmasammı kararasızım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracınız manuel değil mi ? eğer otomik ise km. de 210 kr. yakmışsınız bu süper bir rakam. elde etmek gerçekten zor bu rakamı. lpg öttüğünde hesaplıyorsunuz değilmi bunu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg ottugu olayı tam rakamı vermez

depoyu fullersın sora gezersın gezersın ,bıtmeye yaklastıgında tekrar aynı yerden fullersın .Ardından kac tl ye kac km gıttıgın bellı olur.

Degerler guzel de baska arkadaslar 6-7lt gıbı benzın rakamlarından bahsedıyorlar o rakamlara ınılebılıyorsa bız bosuna lpg taktık.ben 9 lt nın altına ınemedim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok arkadaşım senin dediğin hesap benzinde yapılır. lpg de tüp bazen 35 lt. alır bazen 33 lt. alır. o yüzden senin hesabın yanlış olur. doldurursun öttüğünde bakarsın km ye tam net cevabı o zaman alabilirsin. tüplerin genleşmeyle ilgili durumları var. ben çok yaşadım. hatta bir keresinde 33 lt. alan tüpüm 37 lt. aldı diye hemen durdurmuştum.6-7 lt. otomatik mazda 3 ile imkansız bir rakam. o rakama anca yazın uzun yoldu 80-90 km. ile gidilirse ulaşılır. sen yine şehir içi 9 lt görüyorsan araban otomatikse dua et çok iyi yakıtın. ben 11-12 den aşağı düşmedim son zamanlarda...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Senın dedgın farklı ıstasyonlardan alırsan oluyor gazı basma basıncları fazla oluyor ondan daha fazla alıyor depon .Aynı yerden dıye vurguladım.Oyle otmesıyle anlasılmaz .Fulle sora gez gene fulle ama aynı ıstasyondan

Ayrıca arac manuel oto degıl.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok arkadaşım sen yine öyle yap ama yanlış hesap olur. benzin için dediğin doğru. ama gazda hesap aletin ötmesiyle belli olur. zaten neden daha başka şekilde netleştirilirki. herhangi bir lpg ciye sor istersen hepsi aynı şeyi söyleyecektir. 50 tl. lik gaz aldın diyelim kullandın bitti ve alet öttü. yaptığın km. net hesabı verecek. benzinde tamamen bitiremediğin için senin hesaplama şeklin kullanılır tabiki ama gazda tüpün ne kadar gaz alacağı hiç belli olmaz. ufak bir hesap sapması bile büyük sonuçlar verir bu durumda...sen tabiki nasıl istiyorsan öyle yap yanlış anlama ama benim bildiğim ve doğrum bu. hoşçakal...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

7-8 litreye düşürdüysen iyi valla şehiriçinde. ben 9 dan aşağıyı görmedim hiç. 1.6 otomatik araçlarla aramızdaki yakıt farkı ne kadar çok merak ediyorum. netten araştırdım ama net bir bilgi edinemedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

off aman aman tüpdede çok yakıyoz bee :(

otomatik 2010 sedan

ş.içi : 11 - 11.5 litre

ş.dişı : 7 - 8 litre ( 100-120) arası

Tüpte zaten normalin %10-%15i kadar fazla yakarsın lt bazında ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• brn
      Yazan: brn
      Merhaba arkadaşlar,
      Yaklaşık 10 gün önce Mazda 3 almıştım. Aracım 2012 impressive otm. Aracı aldıktan 3 gün sonra LPG taktırdım. Zaten almadan once karar vermiştim. Bu benim 4. Benzinli alıp LPG taktıgım arabam oldugu için ilk tereddütleri aşmam kolay oluyor genelde:). 
      Gelelim LPG takma sürecine ve sonrasına.
      LPG'yi Ümraniye Kadosanda bulunan Üçel LPG'ye taktırdım. Daha onceki 3 aracımın montajını da onlar yapmıstı.  Prins Teknomax kitini tercih ettim. Ekstra olarak subap yağlama kiti de takıldı.  LPG montajı yapıldıgında araç 53800 kmde idi.  38 litrelik simit taktırdım ama buna ragmen bagaj içindeki tabanlık yüksek kaldı. O işi daha çözemedim. Bu hafta balataları değiştirmeye gidecegim. Belki onu da hallederim.  30 litre lpg alıyor depo.  Montajı yaparken bir konuda canımı sıktılar. Motorun üzerindeki plastik kapagın sag kısmında ECU'ya giden soketleri koruyan kısmı çıkarmaları gerekti. Fakat Mazda bu metal parcayı cıvata yerine perçinle tutturmustu. Bunu ince bir matkapla cok rahat sökebilirlerdi fakat biri geldi ve kalın matkapla perçin olmayan yerlerinden kırmak suretiyle cıkarmaya calisti. Pense ile eğdi büktü. Mahvetti anlayacagınız. Sonra cıkaramayınca baska biri benim dedigim sekilde percinleri cıkardı ve parca cıktı. Lakin mahvolmustu. En son yerine takarken biraz düzeltip bantla tahrif olmus kısımları örttüler. Neyse bulabilsem yenisini takıp adamlara fatura edecegim ki kabul ettiler.  Montajdan sonra aracın kullanımında pek bir değişim olmadı lakin oncesinde de cok kullanmadım. Sadece 150 km yaptım Depoyu bitirmeden merakten ölçüm yaptım ve 126.4 km sonra tekrar fulledim. 2.82'den aldım LPG'yi ve tam 37.00 lira tuttu. 29.2 kurus yapar yani. Litre olarak da 10.38lt/100km yapar. Yol bilgisayarı da ayni süreçte 8.2 ortalama gösterdi.  Bu mesafeyi genelde uzun yol sayılabilecek bir rotada yaptım. Yani 80 kmsi çekmeköy-yenidoğan-şekerpınar rotasında neredeyse trafiksiz yolda 90-100 kmh hız ile yaptım. Geri kalanı da taşdelende şehiriçinde orta trafikde yaptım. Muhtemelen bu lpg zamları ile 35 kuruslara cıkmam an meselesi. Ki bence normal ve beklediğim gibi.   
      Öncesinde forumda LPG konularına bir göz gezdirdim. Belki sorusu olan arkadaslara yardımcı olur düşüncesi ile paylaşmak istedim. Sorusu olan arkadaslara için memnuniyetle cevap veririm. 

• Yeni Oluştur...