Jump to content

Mazda 3 LPG Yakıt Tüketimi Ortak Konu

quixotic
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

7-8 litreye düşürdüysen iyi valla şehiriçinde. ben 9 dan aşağıyı görmedim hiç. 1.6 otomatik araçlarla aramızdaki yakıt farkı ne kadar çok merak ediyorum. netten araştırdım ama net bir bilgi edinemedim.

abi 7-8 olan şehirdişi, şehir içinde gördüğüm değerler 11 - 11.5 litre

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankara opan mazdada landi renzo marka taktırdım

2000 TL fiyatı ayrıca 2 yıl garanti veriyorlar sanırım. Marka olarak Landi nasıl markadır ? Memnunmusunuz ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tuğrul gündoğan

lpg de yol bilgisayarının değerleri doğrumu? ve sıfırladıktan sonra 100 km yapmak gereklimi yakıtı göremek için

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bendede zavolli var. 6 yıl önce taktırmış ilk sahibi. mazda 3 otomatik hb arabam. şu sıralar şehir içi 11,5-12 yakıyor şehir dışı en düşük 8,7 gördüm ben. çok yakıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bendede zavolli var. 6 yıl önce taktırmış ilk sahibi. mazda 3 otomatik hb arabam. şu sıralar şehir içi 11,5-12 yakıyor şehir dışı en düşük 8,7 gördüm ben. çok yakıyor...

araç kaç km'de acaba ve bunun ne kadarını tüp takıldıktan sonra yapmıştır bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracım şuan 83.000 km.de. 2005 model. sanırım ilk 10.000 km içinde lpg takılmış. yani yaklaşık 75.000 km.dir tüplü. tüple ilgili tüm bakımları vs. herşeyi yaptırdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar geçen hafta aldığım Mazda 3 HB otomatik 2005 model aracımda BRC bulunuyor 9 ay önce takılmış, ilk depoyu 62 TL ye 2.07'den doldurdum 300 km (200km ş.dışı 100 km az trafik) gitti, ilk defa LPG li bir araca sahibim bir önceki aracım dizel corolla onla karşılaştırınca yakıt çok fazla geldi bana, yakıt değeri LPG için nasıl sizce çok derseniz kontrol ettirmeyi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıt normal o zaman, bendeki araç otomatik sizin eğer manuel vites ise aradaki fark ondan kaynaklanıyordur, benzine göre çok iyi ancak dizele göre yakıt bana çok geldi açıkcası alışacağız artık yapacak birşey yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

60 tl ile 300 km gittiyseniz bu rakam gayet iyi.. km.de 200 kr. yakılmış. lpg fiyatıda 2,07. fiyatlar çok arttı bunu unutmamak gerekiyor. geçen sene kaçlardan alıyorduk şimdi kaçtan. aradaki yüzdeyi hesab edin artık. ben izmir deyim. geçen sene 1,80 lerden aldığım lpg şuan 2,27 burada. en az %20 bir artış var. e buda 200 kr. yakan arabanın 240 kr. yakmasına sebeptir direk. arabalarımızın yakıtı normal aslında mazdaya göre. ama ülkemizde yakıt pahalı. benimde canım çok sıkılıyor bu duruma. hatta çoğu zaman satayım çok düşün yakan honda jazz alayım lpg taktırayım diyorum. arada ne kadar fark olacak. 100 km. de mazdaya en fazla 5-6 tl fazla yakıt parası veririm. buda mazdaya bindiğime değer. ama çok yol yapınca düşünmüyor değilim bazen. ama arabamdan vazgeçemedim birtürlü..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

üstte yazmıştım ondan tekrar belirtmedim 62 tl ile gaz 2.00 dan  324 km oldu bunun 150 den fazlası şehiriçi gerçi şehirer arasıda çok devirli kllanmam onda dedim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• brn
      Yazan: brn
      Merhaba arkadaşlar,
      Yaklaşık 10 gün önce Mazda 3 almıştım. Aracım 2012 impressive otm. Aracı aldıktan 3 gün sonra LPG taktırdım. Zaten almadan once karar vermiştim. Bu benim 4. Benzinli alıp LPG taktıgım arabam oldugu için ilk tereddütleri aşmam kolay oluyor genelde:). 
      Gelelim LPG takma sürecine ve sonrasına.
      LPG'yi Ümraniye Kadosanda bulunan Üçel LPG'ye taktırdım. Daha onceki 3 aracımın montajını da onlar yapmıstı.  Prins Teknomax kitini tercih ettim. Ekstra olarak subap yağlama kiti de takıldı.  LPG montajı yapıldıgında araç 53800 kmde idi.  38 litrelik simit taktırdım ama buna ragmen bagaj içindeki tabanlık yüksek kaldı. O işi daha çözemedim. Bu hafta balataları değiştirmeye gidecegim. Belki onu da hallederim.  30 litre lpg alıyor depo.  Montajı yaparken bir konuda canımı sıktılar. Motorun üzerindeki plastik kapagın sag kısmında ECU'ya giden soketleri koruyan kısmı çıkarmaları gerekti. Fakat Mazda bu metal parcayı cıvata yerine perçinle tutturmustu. Bunu ince bir matkapla cok rahat sökebilirlerdi fakat biri geldi ve kalın matkapla perçin olmayan yerlerinden kırmak suretiyle cıkarmaya calisti. Pense ile eğdi büktü. Mahvetti anlayacagınız. Sonra cıkaramayınca baska biri benim dedigim sekilde percinleri cıkardı ve parca cıktı. Lakin mahvolmustu. En son yerine takarken biraz düzeltip bantla tahrif olmus kısımları örttüler. Neyse bulabilsem yenisini takıp adamlara fatura edecegim ki kabul ettiler.  Montajdan sonra aracın kullanımında pek bir değişim olmadı lakin oncesinde de cok kullanmadım. Sadece 150 km yaptım Depoyu bitirmeden merakten ölçüm yaptım ve 126.4 km sonra tekrar fulledim. 2.82'den aldım LPG'yi ve tam 37.00 lira tuttu. 29.2 kurus yapar yani. Litre olarak da 10.38lt/100km yapar. Yol bilgisayarı da ayni süreçte 8.2 ortalama gösterdi.  Bu mesafeyi genelde uzun yol sayılabilecek bir rotada yaptım. Yani 80 kmsi çekmeköy-yenidoğan-şekerpınar rotasında neredeyse trafiksiz yolda 90-100 kmh hız ile yaptım. Geri kalanı da taşdelende şehiriçinde orta trafikde yaptım. Muhtemelen bu lpg zamları ile 35 kuruslara cıkmam an meselesi. Ki bence normal ve beklediğim gibi.   
      Öncesinde forumda LPG konularına bir göz gezdirdim. Belki sorusu olan arkadaslara yardımcı olur düşüncesi ile paylaşmak istedim. Sorusu olan arkadaslara için memnuniyetle cevap veririm. 

• Yeni Oluştur...