Jump to content

Mazda 3 LPG Yakıt Tüketimi Ortak Konu

quixotic
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar LPG gösterge ışığı yandıktan sonra tahmini olarak araç kaç km daha gider.

(Mazda 3)

LPG göstergeleri çok sağlıklı değildir. Bir önceki aracımda ( 2004 Mazda6 ) bir depo ile 250 km giderken bunun 100 kmsini kırmızı ışık yandıktan sonra giderdim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG göstergeleri çok sağlıklı değildir. Bir önceki aracımda ( 2004 Mazda6 ) bir depo ile 250 km giderken bunun 100 kmsini kırmızı ışık yandıktan sonra giderdim.

evet sağlıklı olmadığı konusunda hemfikiriz de bunun minimum bir düzeyinin olması gerktiğini düşünüyorum;ama ne?

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım bu araçtan araca ve kitten kite değişiyor. Bunu kendi aracın için birazda kendin belirleyeceksin. Benimkinin değerleri üstteki gibiydi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En önemliside nasıl kullandığınız yani sakin mi kullanırsınız yoksa ayağınız gazdan hiç kesilmez mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En önemliside nasıl kullandığınız yani sakin mi kullanırsınız yoksa ayağınız gazdan hiç kesilmez mi?

arabaya sadece ara ara yüklenirim.Fazla üzmem,sakin olduğum söylenebilir.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg deposunun şamandırasının ayarı ile alakalı bir durumda var benim önceleri 90 tl ye doluyordu depo daha sonra serviste düşürdüler bunu 60 tlye 250 km yol yapıyorum otmtk arcım.Yani ne kadara doluyor depo litre fiyatı nedir bunlar önemli ne kadar tüketim olduğu ile ilgili..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aklıma takılan bir konu var lpg ile birlikte alık ortalama kaç lt benzin gidiyor? Benim ev ve iş yeri arası 6,5 km aylık ortalama 650 km yol yapıyorum aracım 2005 mazda3 dynamic A/T şu aralar km de yaklaşık olarak 0.40-0,42 kr aras yakıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Şu an lpg Ankara'da 2.25 tl civarı. Benzin hesabı yapmadan 30 tl lpg ile 150 km. yol yaptım (karışık tüketim). Ortalama 20 kuruş. Yol bilgisayarı 8.6 lt/100km gösteriyor. Normal değerler mi sizce? Aracım manuel impressive.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kullanım şeklinize ve kullanadığınız bölgedeki trafiğe  göre değişir. Çok sakin ve trafiğin yoğun olmadığı bölgelerde kullanmanıza rağmen buysa biraz yüksek. Yok gaza acımadan basarım ve trafikte feciydi diyorsanız bu değer süper (hatta imkansız). Ama normal kullandım trafikte vasattı diyorsanız bu değerler normal :)

Yol bilgisayarını değerlendirmek için sorduysanız da her ne kadar değer pek doğru göstermiyor dense de benim şimdiye kadar hesapladığım genelde bir yaklaşık tutuyor. Ki sizin ki de yaklaşık olarak doğru. Litresi 2,25 TL'den 30 TL'lik gaz alırsanız deponuza 13,33 lt gaz doldurmuş olursunuz. Yol bilgisayarı 100 km'de ortalama 8,6 lt yakdığınızı söylemiş. 13,33 lt'yi 8,6 lt ortalamayla kullanırsanız yaklaşık 155 km ediyor. Yani benzini dahil etmezsek araç lpg tüketiminizi de yaklaşık olarak doğru hesaplıyor.

Bu arada işin özeti şehir içi için bence güzel değerler  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

En nihayetinde bende LPG ci oldum. Taktırmayacaktım ama aylık yakıt masrafları artınca pes ettim. Adana Olgun LPG de Landi Renzo taktırdım. 1 aylık kullanım sonucunda herhangi bir şikayetim yok. Simit tüpün kenarlarını sert süngerle doldurdular. Bende üstüne orjinal keçesinin ölçülerinde ince mdf kestirttim (2 parça halinde) etrafını ince bir süngerle döşedim. Sanki hiç tüp yokmuş gibi  duruyor araba.

Yakıt tüketimine gelince şehirler arası 90-100 km/s sakin kullanım ile 25,5 lt gazla 300 km yol yaptım. Yol bilgisayarı ortalama 6.5 lt/100km gösteriyordu ama gerçekte  8.5 lt/100 km yaktı.

Şehiriçini sormayın bizim İskenderun'da yollar ve trafik biraz arızalıdır. 13 lt/100km'yi buluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En nihayetinde bende LPG ci oldum. Taktırmayacaktım ama aylık yakıt masrafları artınca pes ettim. Adana Olgun LPG de Landi Renzo taktırdım. 1 aylık kullanım sonucunda herhangi bir şikayetim yok. Simit tüpün kenarlarını sert süngerle doldurdular. Bende üstüne orjinal keçesinin ölçülerinde ince mdf kestirttim (2 parça halinde) etrafını ince bir süngerle döşedim. Sanki hiç tüp yokmuş gibi  duruyor araba.

Yakıt tüketimine gelince şehirler arası 90-100 km/s sakin kullanım ile 25,5 lt gazla 300 km yol yaptım. Yol bilgisayarı ortalama 6.5 lt/100km gösteriyordu ama gerçekte  8.5 lt/100 km yaktı.

Şehiriçini sormayın bizim İskenderun'da yollar ve trafik biraz arızalıdır. 13 lt/100km'yi buluyor.

Bagaja koyduğunuz ince medefe güzel olmuş galiba.Nasıl yaptığınızın fotolarını koyabilirseniz bana ve diğer arkadaşlara da örnek olur.Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehirler arası yolda 8.5 lt gaz çok değil mi? Ben 20 lt. benzinle 300 km yol yapıyorum.

Gaz ve benzin arasında eskisi gibi 2 misli bir oran kalmadı artık. Ben 300 km.yi 65 siz ise 90 tl.ye gidiyor oluyorsunuz. Ama tabi bilemiyorum belkide çok yakmıştır benim aracım. Ne dersiniz gaz kullanan arkadaşlar çok mu yakmışım.Eğer öyleyse tekrar ayar yaptırayım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gaz ve benzin arasında eskisi gibi 2 misli bir oran kalmadı artık. Ben 300 km.yi 65 siz ise 90 tl.ye gidiyor oluyorsunuz. Ama tabi bilemiyorum belkide çok yakmıştır benim aracım. Ne dersiniz gaz kullanan arkadaşlar çok mu yakmışım.Eğer öyleyse tekrar ayar yaptırayım.

Bence gayet normal yakmışsın. Üstelik kış mevsimini daha atlatmadık. Yazın yakıt miktarının daha da düşeceğini hesaplarsak ayarına hiç dokundurma :) ben de aynı değerlere sahibim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence gayet normal yakmışsın. Üstelik kış mevsimini daha atlatmadık. Yazın yakıt miktarının daha da düşeceğini hesaplarsak ayarına hiç dokundurma :) ben de aynı değerlere sahibim.

Teşekkürler, bunu duyduğuma sevindim. Tabi bu değerin 90-100 km hızla şehirler arası olduğunu tekrar belirteyim. Belki dikkatinizden kaçmış olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• brn
      Yazan: brn
      Merhaba arkadaşlar,
      Yaklaşık 10 gün önce Mazda 3 almıştım. Aracım 2012 impressive otm. Aracı aldıktan 3 gün sonra LPG taktırdım. Zaten almadan once karar vermiştim. Bu benim 4. Benzinli alıp LPG taktıgım arabam oldugu için ilk tereddütleri aşmam kolay oluyor genelde:). 
      Gelelim LPG takma sürecine ve sonrasına.
      LPG'yi Ümraniye Kadosanda bulunan Üçel LPG'ye taktırdım. Daha onceki 3 aracımın montajını da onlar yapmıstı.  Prins Teknomax kitini tercih ettim. Ekstra olarak subap yağlama kiti de takıldı.  LPG montajı yapıldıgında araç 53800 kmde idi.  38 litrelik simit taktırdım ama buna ragmen bagaj içindeki tabanlık yüksek kaldı. O işi daha çözemedim. Bu hafta balataları değiştirmeye gidecegim. Belki onu da hallederim.  30 litre lpg alıyor depo.  Montajı yaparken bir konuda canımı sıktılar. Motorun üzerindeki plastik kapagın sag kısmında ECU'ya giden soketleri koruyan kısmı çıkarmaları gerekti. Fakat Mazda bu metal parcayı cıvata yerine perçinle tutturmustu. Bunu ince bir matkapla cok rahat sökebilirlerdi fakat biri geldi ve kalın matkapla perçin olmayan yerlerinden kırmak suretiyle cıkarmaya calisti. Pense ile eğdi büktü. Mahvetti anlayacagınız. Sonra cıkaramayınca baska biri benim dedigim sekilde percinleri cıkardı ve parca cıktı. Lakin mahvolmustu. En son yerine takarken biraz düzeltip bantla tahrif olmus kısımları örttüler. Neyse bulabilsem yenisini takıp adamlara fatura edecegim ki kabul ettiler.  Montajdan sonra aracın kullanımında pek bir değişim olmadı lakin oncesinde de cok kullanmadım. Sadece 150 km yaptım Depoyu bitirmeden merakten ölçüm yaptım ve 126.4 km sonra tekrar fulledim. 2.82'den aldım LPG'yi ve tam 37.00 lira tuttu. 29.2 kurus yapar yani. Litre olarak da 10.38lt/100km yapar. Yol bilgisayarı da ayni süreçte 8.2 ortalama gösterdi.  Bu mesafeyi genelde uzun yol sayılabilecek bir rotada yaptım. Yani 80 kmsi çekmeköy-yenidoğan-şekerpınar rotasında neredeyse trafiksiz yolda 90-100 kmh hız ile yaptım. Geri kalanı da taşdelende şehiriçinde orta trafikde yaptım. Muhtemelen bu lpg zamları ile 35 kuruslara cıkmam an meselesi. Ki bence normal ve beklediğim gibi.   
      Öncesinde forumda LPG konularına bir göz gezdirdim. Belki sorusu olan arkadaslara yardımcı olur düşüncesi ile paylaşmak istedim. Sorusu olan arkadaslara için memnuniyetle cevap veririm. 

• Yeni Oluştur...