Jump to content

Mazda için içeriden bagaj açma düğmesi

mebbasayar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İşte resimleri.Mazda 2 de depo kapağı açma düğmesinin etrafı dar olduğu için konsola monte ettik.Mazda 3 de ise depo kapağı açma düğmesinin hemen yanında.

post-166-141695275619_thumb.jpg

post-166-141695275626_thumb.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet Mazda 6 lar için de aynı yere,depo açma kapağının yanına monte diliyor.

Bu arada Mazda 6'nın spor ön panjurunu getirttim,boyandıktan sonra montaj fotolarını eklerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18.02.2009 at 13:22, Burak :

Sağolasın Tolga.. Panjur resimlerini de aşağıdaki konuya ekleyebilirsin

Bu konudaki Mazda 6 sanırım önceki kasa,benim getirttiğim Yeni Mazda 6 için ama aynı konuya ekleyebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

bu konuyu dağıtmamak için kendimi kasıyorum ama yok arkadaş daha fazla dayanamıyacağım :D

1991 model 323 de standart olan bir özelliği 2 bin küsur modeldeki arabasına ekstradan masraf ve işçilik yaparak ekletmek çok kötü bir duygu olsa gerek :D:tey:

not: sakın "biz 3-5 kuruşa o özelliği ekletirken sen sadece hava yastıklarını ekletmek için ne yapacaksın" tarzı cevap yazmayın yoksa ben de doğrudan 115 beygiri salarım üstünüze :D:geyik::tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

93 kasa hatchbacklerede yapabiliyomuyuz bunu ve tabiiki istanbulda bildiğiniz yer warmı

93 kasa hb lerin açma sistemi farklı olduğundan biraz daha zor olabilir.Bizim taktıklarımızın açma düğmeleri dokunmatik tip,bu yüzden sizinkini incelemek gerekir ve büyük ihtimal ek malzemeler çıkacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşte resimleri.Mazda 2 de depo kapağı açma düğmesinin etrafı dar olduğu için konsola monte ettik.Mazda 3 de ise depo kapağı açma düğmesinin hemen yanında.

birincisi daha kibar duruyor.. diğeri bildiğin sonradan koyma
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

birincisi daha kibar duruyor.. diğeri bildiğin sonradan koyma

Haklısın  bence Mazda3 ve Mazda6 için daha güzel bir yer bulmalı.. Koltuk yanı felan. Erişimi kolay ama görmesi zor bir yer..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

depo kapağı açma yerinden farklı bir yer düşünebilirseiz daha şık olur bence

bu konuyu dağıtmamak için kendimi kasıyorum ama yok arkadaş daha fazla dayanamıyacağım :D

1991 model 323 de standart olan bir özelliği 2 bin küsur modeldeki arabasına ekstradan masraf ve işçilik yaparak ekletmek çok kötü bir duygu olsa gerek :D:tey:

not: sakın "biz 3-5 kuruşa o özelliği ekletirken sen sadece hava yastıklarını ekletmek için ne yapacaksın" tarzı cevap yazmayın yoksa ben de doğrudan 115 beygiri salarım üstünüze :D:geyik::tey:

benim arabada  orjinal olarak airbag abs felan gibi donanımlarda içeriden bagaj açma da  var  :geyik: :geyik:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 ve 6 için farklı bir yer bulabiliriz sanırım,fikirleriniz için teşekkürler.Belki onlarda da Mazda 2 gibi bir yer buluruz.Farklı bir yere montaj yaparsak resimlerini ekler gene fikirlerinizi sorarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 ve 6 için farklı bir yer bulabiliriz sanırım,fikirleriniz için teşekkürler.Belki onlarda da Mazda 2 gibi bir yer buluruz.Farklı bir yere montaj yaparsak resimlerini ekler gene fikirlerinizi sorarım.

Tolga bu sistemi seninle konuşmuştuk gerçi ama fiyat sormamıştım,maliyet ne kadar?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Diğer konuda kalmış

Abi Mazda 6 iç yalıtım Kdv dahil 850 TL dış yalıtım da Kdv dahil 400 TL.Aynı uygulamayı Mazda 2 ve 3 için de yapıyoruz.

Ayrıca bu üç modele de bagajı içereden açmak isteyen müşterilerimiz için sürücü kokpitine çok şık düğme monte ediyoruz.Fiyatı 110 -130 TL arasında değişiyor.

Bu arada tabii ki mazdaclubtr dostlarına fiyatlarımız özel olacaktır :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Mazda 2 için olan uygulamayı nerede yaptırdınız ve ne kadara mal oldu öğrenebilir miyim ? Bir de nasıl bir islem bu? bagaj üzerindeki bagaj açma düğmesine paralel bir düğme de içeri mi kondu?

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu içeriden bagaj açma olayı benim 99 model 323 te en sinir olduğum durum. önceki arabam 91 model hyundai di. çok alışmıştım. bunda anahtarla açmak zor geliyor.

merkezi kilide bağlı bir mekanizma var. ama ben içeriden açma düğmesi taktırmak istiyorum.maliyeti ne olur acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 2 için olan uygulamayı nerede yaptırdınız ve ne kadara mal oldu öğrenebilir miyim ? Bir de nasıl bir islem bu? bagaj üzerindeki bagaj açma düğmesine paralel bir düğme de içeri mi kondu?

Teşekkürler

Uygulamayı Mazda Yetkili Servisi olarak bizzat biz yaptık.Mazda 2 için fiyatımız 110 TL.Dediğiniz gibi arka düğmeye paralel bir düğme de öne yerleştirdik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki bagaj kapağının araç çalışır durumdayken açılmaması probleminin önüne geçebilecek miyiz?  Tabi burada dışardaki düğme yine araç çalışıyorken açmayacak fakat içerdeki düğme açabilecek şekilde bir sistem lazım. Bir de kapıları ,sözgelimi 10km/h hızın, üzerine çıkınca otomatik kilitleyecek ve araç durunca açacak bir sistem mevcut mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Az önce bagajı içerden açıcam kafaya koydum diyerekten indim bahçeye.. aracım 323 protege 2003 model, bir önce 1997 familam vardı ve mekanik olarak içerden depo kapağının kolu ile yan yana kolu vardı. bunda ise yok malum bir çoğumuz bu sorunu biliyoruz.

Bağaj kapağının üstünde dışardan düğmeye basıldığında atan elektrikli bir motor var, sökmek amaçlı mandal şeklinde de uçları vardır ( ana kablo ile motor arasında), biri erkek biri dişi bilirsiniz arkadaşlar. işte 4 giriş erkekte 4 girişte dişide mevcut. Bu da anladığım kadarıyla merkezi kilit sistemine bağlı, erkeğin 4 kablosundan birine ek bir kablo bağladım, daha sonra dişi uçta bulunan 4 tanesine değdirerek bagajın açılması için de devre tamamlayan kabloyu buldum. bulduktan sonra 3-4 metre uzunluğunda 2 uçlu bir kabloyu, depo kapağını açan kolun oradan bagajın içine kadar uzattım. erkek ve dişi uca uzattığım kabloları bağladım. kabin içinde kalan 2 ucada devreyi sağlıycak bir buton bağladım. Sonuç olarak düğmeye bastığımda bagaj açıldı. Hatta daha da ileriye gidip, açıldığında bagaj kapağının kalkmasını istediğim için içeriden sert bir lastik yardımıyla bu işide hallettim. işlem bitti, 25 dakikamı aldı, artık düğmeye basılıyor ve bagaj kapağıda yukarıya kadar açılarak büyük bir tatmin sağlıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...