Jump to content

Xenon Far Işık Renkleri

KnocKout
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

gel benimkinin ucundan bak biraz şişmesin sonra :D :D

Agam biz anca bakabiliriz zati, para meselesi bu işler :)

Seninkilerde canavar duruyo ama :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 340
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

73

• MuRDoC_111

21

• Murat b

19

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Guest uyumsuzelement

Agam biz anca bakabiliriz zati, para meselesi bu işler :)

Seninkilerde canavar duruyo ama :)

yok yok hazır açılmışken hallet derim ;)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben kararımı bu sefer kesin verdim :D 8000 MTEC takıracağım :D (kesin değil mi? ??? ) :D

Cyclone iyimidir bilmem ki. MTEC deyip duruyor millet Tarık ...Aynı ürünün 6000i de var mı ?

Bak şimdi kafam karıştı :D 6000 mi 8000 mi diye. O piti piti karamela sepeti yapalım :D

Ben karar verdim kesin 6000 alıyorum.. Madem Cyclone iyi diyorsun o da olur . Tarık sen nerede taktıdın ? Bu fiyata montaj dahil mi ?

Hem 600 daha iyi aydınlatıyor diyorsun hem de şimdi 8000 diyon.. neden 8000 ?

Uleyn yanar döner yaptınız beni :D

Tamam ulen alacam 8000...Cyclone da daha ucuz görünüyor. Tarık ile bir konuşayım bakalım..

Chaos theory  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Simdiii..

ebayden bi xenon far aldim..

4300K... montajini da kendim yapacagim.

Ancak sormak istedigim birsey var.

Yurtdisindaki forumlarda insanlar (malum genelde tamirci yerine kendileri yapiyorlar her tur modifikasyon. bi akilli biziz kosa kosa usta ariyoruz) xenon takilirken yaptiklari bir modifikasyondan bashediyorlar.

Glade yani parlamayi engelleme amacli olarak, farin icinde bulunan yatay bir metal parca varmis bunu sokuyorlar. Yoksa farda bir parlama oluyormus.

Simdi ..burada Mazda 6sina xenon taktiran arkadslarin farinin icinden o parcayi soktuler mi.

Yoksa "usta" arkadaslar boyle birseye gerek duymadilar mi.

Ozellikle xenonlar icin bu mod'un gerekli oldugunu iddia ediyorlar cunku forumlarda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oğuzhan, Çarşamba-Perşembe gününe kadar bekleyebilirsen ben taktırmış olacağım o zaman sorarım ama merak ettim bizim farlar mercekli mercekten içeride mi imiş bu parça ?

Hangi marka ve ne kadara mal oldu ?

Bir de aklıma geldi. Amerikalı bir arkadaştan öğrendiğim kadarı ile Amerika ve Japonya menşeili Mazda6 larda bazı ufakta olsa farklılıklar var. Bu bahsettiğin parçanın Japonya menşeili Mazda6 larda olduğunu teyit edebilirmisin ?

Hayırlı olsun ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burak selam,

Bizimkinin icinde de var o parca. Kisa farin icine bakiver gorunuyor zaten.

Dediklerine gore halojen farlarda reflektor gorevi goruyormus.Normalde boyle mercekli far yapisi xenona gore oldugu icin halojen icin bu ek parca takiliymis.

ancak HID uygulamalarinda glare e neden oluyormus.

http://www.cardomain.com/ride/575036/7  adresinde aciklamasi mevcut.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada o icerideki metal parcanin islevi de suymus.

Farlar odakli mercek tip oldugundan yolun ust kismina yani tabelalara falan isik gitmiyor. tum isigi yola veriyor.

Bu metal ile halojenin isiginin bir kismi yukari yonlendiriliyor ki yol isaretleri falan gorulebilir olsun.

Ancak xenonlar normalden daha guclu olduklarindan  az olmasi gereken bu yansima epey bir cogaliyor ve bu da karsidan gelenlerin gozlerine gozlerine giriyor.

Yani daha onceden xenon mod yaptirmis olan arkadaslar var ise, bence bu parcayi cikarttirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi sonuç ne oldu  :) kısmetse bir hafta içinde bende  takıyorum  8000 k lık xenon benim eşşeğe  :2funny:

Ben de inşallah gelecek hafta içinde taktırıyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar..

Haftasonu arkadasin Mazda3'une ve benim Mazda6 ya xenonlari taktik.

Ikısınde de pek bir zorluk olmadi. Cumartesi arkadsin xenonlari takmistik. Birkac saat surdu ilk tecrube oldugundan..Pazar gunu de hava gunduz yagisli oldugundan aksama dogru M6ya xenonlari taktik. Hava kararmaya basladigindan far icindeki o metal parcayi sokmeye vakit bulamadim. Ama su anda oyle ciddi bir parlama goremedim. Bir hafta bu sekilde kullanayim gelecek hafta da o parcalari cikaririm.

Bu arada.. Eger xenon fari gercekten yolu gormek icin yani asil islevi icin istiyorsaniz 4300 veya 5000 yeterli.

Yok ben cok cakalimdir. Heyt be mavi mavi parlarim demek istiyorsaniz daha ust kelvin degerlerini tercih edin evet.

Ben 4300 taktim. Gayet hos oldu.. Himm toplam maaliyet mi. 35$ xenon,50$ kargo ve zevkli bir haftasonu ugrasi.

Edit: Mazda3 lerde o parca yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...