Jump to content

Cam Filmi

Playboy_86
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ceza kanuna göre kesildi. kanunu çok iyi okudum. sürücünün görüşünü engelleyen ibaresi var. ama polisler kendi görüşleri engellendiği için kesiyorlar.

sonuç olarak adalet herkese eşit davranmadı. başkasının kazandığı davayı ben kaybettim. zaman bulursam avukata danışacağım

Cam filmi şu anki mevzuat hükümlerince malesef yasak. karayolları trafik kanununda görüşü engelleyecek şekilde diyor ama yönetmelikte camın rengini değiştirecek şekide filim takmak yasak dediği için hukuken yapacak bir şey yok. zaten emsal dava da bir tane, oda sakarya sulh ceza mahkemesinin kararı. oda görüşü engellemediği yönünde kanaat getirildiğinden, zaten cam filmi değil yasak olan, camın rengini değiştirmek. bu yüzden fabrika çıkışlı siyah camlar serbest. umarız yasa değişirde rahat rahat takarız cam filimlerini,  zira görüşü engellemeyecek şekilde olan cam filmlerinin yararı çok büyük.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 117
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

7

• Playboy_86

10

• barisdascan

12

• domestos

11

Emsal davanın bir tane olduğunu nereden biliyorsunuz, ülkedeki bütün davaları ve içtihatları nereden takip ediyorsunuz merak ettim?

Yukarıda yazdım "Kanunsuz suç ve ceza olmaz", yani yönetmelikle suç ihdas edilemez, bu bütün hukuk kurallarının üzerinde ve evrensel bir hükümdür, bizim anayasa ve temel kanunlarımızda da yer alır, doktrinde de ittifakla kabul görür...

Diğer yandan, yönetmelik onu uygulayanları bağlar, yani devlet memurlarını, vatandaş olarak beni ancak o uygulamaya tahammül etmek zorunda kaldığım veya mecbur bırakıldığım için ilgilendirir. Bunu da dava açarak veya itiraz ederek düzeltme hakkım her zaman vardır.

Ben kanunların aksine yönetmeliklere uymak ya da yönetmelikleri tanımak ya da yönetmelikleri kabul etmek zorunda değilim, teorik olarak o yönetmelikler beni, benim apartman yönetmeliğimin sizi bağladığı kadar bağlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emsal davanın bir tane olduğunu nereden biliyorsunuz, ülkedeki bütün davaları ve içtihatları nereden takip ediyorsunuz merak ettim?

Yukarıda yazdım "Kanunsuz suç ve ceza olmaz", yani yönetmelikle suç ihdas edilemez, bu bütün hukuk kurallarının üzerinde ve evrensel bir hükümdür, bizim anayasa ve temel kanunlarımızda da yer alır, doktrinde de ittifakla kabul görür...

Diğer yandan, yönetmelik onu uygulayanları bağlar, yani devlet memurlarını, vatandaş olarak beni ancak o uygulamaya tahammül etmek zorunda kaldığım veya mecbur bırakıldığım için ilgilendirir. Bunu da dava açarak veya itiraz ederek düzeltme hakkım her zaman vardır.

Ben kanunların aksine yönetmeliklere uymak ya da yönetmelikleri tanımak ya da yönetmelikleri kabul etmek zorunda değilim, teorik olarak o yönetmelikler beni, benim apartman yönetmeliğimin sizi bağladığı kadar bağlar.

adliyede görev yaptığım için bütün içtihat ve davaları takip etmek zorunda kalıyorum ordan biliyorum bir tane olduğunu, keşke dediğiniz gibi olsada bizde rahat rahat taktırsak cam filmini.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle tebrik ederim göreve bağlılığınızı, birçok hakim ve avukatın bile bunu yaptığını sanmam.

İkinci olarak konu adli yargı değil idari yargı konusu, sözkonusu davada da muhtemelen hakimin boşluğuna gelmiş, görevsizlik kararı vermemiş, atlamış, ya da önden tespit istemişler kaynatmışlar falan..

Bahsettiğimiz "Yönetmelikle suç ihdası" dır ve bu yönetmeliğin bu ve benzer maddelerinin idari yargı tarafından iptal edilmesi gerekir, şimdi bunun prosedürünü bugüne kadar teşebbüs edilip edilmediğini bilemiyorum tam olarak ama uğraşmak isteyenlerin bu yönde çabalamasını öneririm.

Diğer yandan Barış, "Polislerin görüşünün engellenmesi"nden ceza kesildiğini söylemiş, bu bir kara mizah konusu olur, polis aracın içini görüp de ne yapacak? Niçin sadece özel araçlar için böyle bir ihtiyaç var? Polis panelvanların, ticari araçların içini görüyor mu? Görse ne olacak? Niçin görsün? Bunun bir sonraki aşaması "Perdesiz Evler" dir arkadaşlar, nereye gidiyoruz böyle?

Yanlış anlaşılmasın ben bir kere yaptırdım bu cam filminin açık tonunu ondan da memnun kalmadım, bir daha da yaptırmadım, yaptırmam, ceza falan da yemedim, bu yaşıma kadar 4-5 kere durdurulmuşumdur, 2 tane trafik cezam var, ne polis düşmanıyım ne cam filmi meraklısıyım, yapılan iş baştan aşağıya yanlış olduğu için elimi yoruyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

1,5 sene kadar önce accordumda açık yeşil cam filmi vardı. çevirmeye yakalandım. polis dediki orjinal plakanız yanınızda değilse normalde aracı trafikden men etmemiz lazım. app plaka yasak. cam filmi var mı diye baktı. cam filminden ceza kesip gönderin arkadaşı dedi amirleri.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iki emsal dava göstermiştim. biri bilinen Kocaelide kazanılan diğeri de malatyada kazanılan dava.

Madde 30 – Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.

a) (Değişik : 21/5/1997 - 4262/4 md.) Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücüler 66,00 Türk Lirası para cezası,

B) (Değişik: 21/5/1997 - 4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 140,00 Türk Lirası para cezası,

İle cezalandırılırlar.

Bu maddenin (a) bendinde belirtilen eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlar,teknik şartlara uygun duruma getirilinceye kadar trafik zabıtasınca trafikten men edilebilir. (B) bendindeki şartlara uymayan ve uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur. İhtarda verilen süre için teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ceza karayolları trafik kanunu madde 30b ye göre kesilmişti. ceza makbuzunda da bu var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

türkçe bilen bir çocuk burda cam filmine yasak olmadığını okuyunca anlar. bazılarının türkçesinden süphe ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence bu kadar çok kafa yormayın derim :)

Yapılan iş Selman Abi'nin dediği gibi toptan yanlış.

En basiti eğer bu meret yasak ise aracın muayeneden geçmemesi lazım. Geçiyor ise yasak olmaması lazım. Önce bir bunu düzeltin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bu mevzuda diyeceğim şuki hukuktaki normlar hiyerarşisi

anayasa- kanun ( Milletler arası anlaşma dahil)- KHK- Tüzük- Yönetmelik- Genelge

şimdi bu hiyerarşiye bakarsak idare neye göre hareket edecektir yönetmeliklere vede genelgelere göre;  peki alttaki bir norm bir üstteki norma uymalımıdır evet.  İlgili yönetmelik vede genelgenin kanuna uygunluğunu idare mahkemeleri en üst yargı mercii olarakta danıştay inceler ama burada idare,  kanunları uygularken bunu yönetmelikler vasıtasıyla yapar idarenin bir kusuru yada yanlış uygulaması varsada bunların ayrı ayrı dava edilmeleri gerekir, idari yargıda her husus için ayrı ayrı dava açmak gerekir veya iptal davası acıp kararı cıktıktan sonra  yürütmenin durdurulması kararı verilirse anca o zaman bu yasak kalkacaktır.

TK 30/1-b : Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak.

Kanun maddesi bu vede kanun maddesinin aynısını yönetmelik olarak uygulamak anlamsız olacaktır fakat yorumlama önemlidir. buradaki ''görüşü engelemek'' sözü sanırım yönetmeliğin dayanağı vede aynı şekilde yasağın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gürhan kanunda trafiktekilerin görüşünü engelleyecek şeylerin yasak olduğunu belirtmiş. trafikte sürüşü görüşü engelleyen bişey yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

emsal davanın biri bu diğeri de sakaryadaki dava. şimdi kazanılmış bir dava daha var henüz nete koymamışlar,

post-6616-141695293333_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En basiti eğer bu meret yasak ise aracın muayeneden geçmemesi lazım. Geçiyor ise yasak olmaması lazım. Önce bir bunu düzeltin.

İnsanı delirten de bu tür tutarsızlıklar ya işte...

>:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ön camlara yazdıklarını hadi bi nebze anlıyorum da arka camlar için neden yazılıyor onu anlamıyorum.dışardan görüşü engelliyor diye yazıyorlarsa renkli camlar,perdeler vs.bunlar engellemiyor mu ki ? kurumlar arası bu denli tutarsızlık olamaz,olmamalı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gürhan kanunda trafiktekilerin görüşünü engelleyecek şeylerin yasak olduğunu belirtmiş. trafikte sürüşü görüşü engelleyen bişey yok.

TK 30/1-b : Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak.

bu ibareden bahsediyorum sizin yorumunuz nedir , her halükarda görüşü engelleme ibaresi var ister dışarıyı, ister içeriyi bu durumda idarenin yönetmeliğinde yorumlanmış kardeş. ve bence cam filmi hem aracın içindekilerinin dışarıyı görüşünü engelliyor özellikle yan aynalar itibariyle vede şöförün dikkatinden kaçmaması gereken durumların kaçmasına sebep oluyor, hemde dışarıdan içeridekilerin görülmesini engelliyor buda her türlü usulsüzlük, terör eylemi vede saldırın yaşandığı ülkemizde kamu güvenliği tehlikeye sokuyor, bu bakımından idarenin yorumu bence mantıklı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakında galiba öle olacak muayene mevzuatında ağır kusura dönüşürse dediğin gibi muayenedende geçmeyecek.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

emsal davanın biri bu diğeri de sakaryadaki dava. şimdi kazanılmış bir dava daha var henüz nete koymamışlar,

Ha bunlar itiraz, bunlara dava denmez, emsal de oluşturmazlar, binde 999 unu da hakim okumadan reddeder, bunları hakime okutmak için bile ciddi çaba gerekir, bir kere avukatın yoksa hiç şansın yok, onu söyleyeyim. Maalesef durum böyle..

Bu yoldan olmaz bu iş, bir şekilde idare mahkemesine gitmek lazım köklü çözüm için, o yönetmelik maddesinin veya maddelerinin iptali lazım. Bu nevi itirazlar kabul edilse bile sadece o münferit olayı ilgilendirir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Bugün cam filminden ceza yedim internette bakıyorum itiraz edip cezayı iptal ettiren bir çok kişi var bunun için ne yapmam gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün cam filminden ceza yedim internette bakıyorum itiraz edip cezayı iptal ettiren bir çok kişi var bunun için ne yapmam gerekiyor.

Dava açmanız gerekiyor, forumda bu konuda açılmış bayağı bîr bilginin olduğu konumuzda mevcut. Ben olsam dava açarmıyım, hayır açmam. Cezayı öder geçerim, Türkiye'deki adalet sistemi malesef geç işliyor. Zaman ayırmam takip etmem mümkün değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...