Jump to content

Mazda 6 Bakım Periyotları ve Fiyatları

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 2 hafta sonra ...

2009 Mazda 6 için kullanım kılavuzunda periyodik bakım cetvelinde otomatik şanzıman yağının bahsi geçmiyor bile. Araç sahibinin yapabileceği bakım çalışmaları bölümünde ise sadece otomatik şanzıman yağı seviyesinin kontrolünü ve eksikse nasıl ilave edileceğini anlatmış. Ben buradan komple şanzıman yağının hiç değiştirilmeyeceğini, sadece eksikse tamamlanması gerektiğini anlıyorum. Bilgisi olanlar cevaplayabilir mi?

benim bildiğim 60 Binde bir değişmesi gerekiyor. Aracı aldığımda bende değiştirmeyecektim fakat düz yolda dip gaz yapıp 150-160 gördüğümde çok kötü koku geliyordu serviste şanzıman yağını boşalttıklarında aynı koku geldi. Sonrada iyi ki değiştirmişim dedim çünkü binilen yağ tam 110Bin km çevirdi.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim bildiğim 60 Binde bir değişmesi gerekiyor. Aracı aldığımda bende değiştirmeyecektim fakat düz yolda dip gaz yapıp 150-160 gördüğümde çok kötü koku geliyordu serviste şanzıman yağını boşalttıklarında aynı koku geldi. Sonrada iyi ki değiştirmişim dedim çünkü binilen yağ tam 110Bin km çevirdi.  

Yetkili servisler 100000 diyorlar, bu konu çok karışık. Neyse, 88000 deyim, kafam rahat olsun diye bu hafta değiştireceğim ben de.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 6 otomatik şanzıman yağı değişimi 100.000 km de bir olur.filtresi de değişmeli.yağ değişimi yaptıktan sonra 2-3 bin km sonra yine takviye değişimi olur temiz yağ oranı artsın diye

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim yağ değişimim olduktan 1 hafta sonra yeniden temiz yağ takviyesi yapıldı ayrıca yağ değişimi yapılırken aracın başında olun bazı ustalar sadece yağı boşaltıp yenisini ekliyo. Olması gereken yağ boşaldıktan sonra filtreyi ve tapaları çıkarıp balata spreyi ile temizleniyor daha sonra kalan yağı boşaltmak için bir iki kere marşa basıp vitesi R ve D konumuna alıyorlar sonra yağ ekleyerek bakımı tamamlıyorlar bana bu şekilde yapıldı. Ama gaza bastığınızda herhangi bir koku gelmiyorsa be  ve geçişlerde sarsıntı yoksa bence sıkıntı yoktur. 100Bine kadar yolu var .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence de bu yöntem riskli. Tüm yağ boşaltılıp süzgeç değişip kapak takıldıktan sonra yeni yağ koyulup, ardından radyatörden şanzımana dönen yağ borusu çıkarılıp araç çalıştırılıp pis yağ bitip temiz yağ gelesiye kadar beklenir. Pis yağ gelince de araç istop edilir yağ borusu geri takılır ve eksik yağ miktarı tamamlanır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kullanıcı kılavuzunda değişiminden bahsedilmeyen otomatik şanzıman yağının değişmesinin gerekip gerekmediği ile ilgili Mazda'nın resmi cevabını buldum. Ne 60000 ne 80000 ne 100000 km. Mazda şöyle diyor:

All Mazda vehicles equipped with SKYACTIV® TECHNOLOGY* have lifetime transmission fluid that only needs to be changed when a major transmission component or the entire transmission needs replacement.

For Mazda vehicles that do not have SKYACTIV TECHNOLOGY:

Mazda has specific recommendations on the service intervals for your vehicle, including the transmission. While most non-SKYACTIV Mazda transmissions do not need regular maintenance, to determine when your transmission should be serviced, please reference your owner's manual under "Maintenance and Care." We recommend having your vehicle inspected by a Mazda Dealer if the fluid is dark, has a dirty consistency or a strong foul (burnt) odor.

Yani:

SKYACTIV® teknolojisi ile donatılmış bütün Mazda araçlarında sadece bir ana şanzıman komponentinin ya da komple şanzımanın değişmesi gerektiği durumda değişim ihtiyacı duyan ömür boyu kullanılabilen şanzıman yağı bulunmaktadır.

SKYACTIV teknolojisine sahip olmayan Mazda araçları için:

Mazda,  aracınızın bakım periyotlarıyla ilgili şanzımanı da içeren spesifik önerilerde bulunmaktadır. Çoğu SKYACTIV olmayan Mazda şanzımanları düzenli bakıma ihtiyaç duymamamasına karşın, şanzımanınızın bakıma ihtiyacı olup olmadığını anlamak için lütfen kullanıcı kılavuzunuzun "Bakım ve Koruma" bölümüne bakınız. Şanzıman yağının kararmış, kirli bir kıvamı ya da keskin bir yanık kokusu olup olmadığını  tespit etmek için aracınızın yetkili bir Mazda servisi tarafından incelenmesini öneriyoruz.

SKYACTIV olmayanlarda sonuçta yağın görsel ve koku açısından kontrolü sonucu yağ değişimine karar veriliyormuş.

Link:

http://mazda.custhelp.com/app/answersnew/detail/a_id/73

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

arkadaşlar bilmiyorum tuhaf bi sorumu soruyorum?

daha önce 1.6d volvo araç kullanıyordum.

bu aracın motoru ford lardada hatta mazda3 lerdede bulunuyordu.

bende pahalı volvo parçaları yerine daha ucuz orjinal ford parçaları ile bakımlarımı yaptırıyordum.

tabi bu araçlar herşeyiyle aynıydı tüm parçalar.

şimdi 2010 mazda 6 ile ford mondeo motoru aynı diyorlar.

motor aksamları için ford parçalar kullanabilirmiyiz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, sampiyonosman :

bende pahalı volvo parçaları yerine daha ucuz orjinal ford parçaları ile bakımlarımı yaptırıyordum.

kullanmasına kullanırsınız sorun yoksa araba gider ama o araç mazda olmaz:)Truva atı gibi bir şey olur dışı başka içi başka.ama tavsiyem mazda orijinal parçalarını kullanmanız.mazda orijinal kullandığınız zaman aracınız size sadık olacaktır e sorunsuz.mazdalar sorunsuzluklarıyla bilinir.lpg montajı ve motorda orijinal olmayan parça kullanımı mazdayı mazda yapmaktan çıkarır bunlarda böyle garip araba mazdalar napalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, sampiyonosman :

Bir karşılaştırma yapmakta fayda var. Mazda orijinal parçaları, Volvo'yla karşılaştırılmayacak kadar hesaplı. Arada uçurum fark yoksa Mazda servislerinden faydalanmak daha mantıklı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Mehmet Özdemir :

Bir karşılaştırma yapmakta fayda var. Mazda orijinal parçaları, Volvo'yla karşılaştırılmayacak kadar hesaplı. Arada uçurum fark yoksa Mazda servislerinden faydalanmak daha mantıklı.

mazda dediğiniz kadar ucuz ise zaten böyle birşeye gerek yok.   

3 saat önce, 67bulent1976 :

kullanmasına kullanırsınız sorun yoksa araba gider ama o araç mazda olmaz:)Truva atı gibi bir şey olur dışı başka içi başka.ama tavsiyem mazda orijinal parçalarını kullanmanız.mazda orijinal kullandığınız zaman aracınız size sadık olacaktır e sorunsuz.mazdalar sorunsuzluklarıyla bilinir.lpg montajı ve motorda orijinal olmayan parça kullanımı mazdayı mazda yapmaktan çıkarır bunlarda böyle garip araba mazdalar napalım.

garrett marka turbo noktası virgülüne aynı ikisinide elime aldım. volvo servisi montaj hariç 2.5 lira istedi forddan 1.2 liraya aldım. ucuz şeylerde bu zaten yapılmaz. ama bazı parçalar aynı ise değerlendirilebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Ankara Meb Başayar Servisini Aradım

2010 mazda 6 için

Fix bakım + polen filtresi + ön ve arka fren balataları + ön disk tornalama işlemleri için

1155 tl fiyat aldım telefonda 

ilk kez mazda bakımı yaptırcağım için bilgi sahibi değilim fiyat hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, sampiyonosman :

2010 mazda 6 için

Fix bakım + polen filtresi + ön ve arka fren balataları + ön disk tornalama işlemleri için

ilk kez mazda bakımı yaptırcağım için bilgi sahibi değilim fiyat hakkında ne düşünüyorsunuz?

özel servise gidin. gerek yok o kadar masrafa. internette parçaları daha ucuza bulabilirsiniz. Bu arada araç kaç km.de? Şanzıman yağı ve süzgecinin değişim zamanı gelmiştir, aksatmamak gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, sampiyonosman :

2010 mazda 6 için

maşallah bu fiyat nedir böyle? uçmuşlar gerçekten. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

40 dakika önce, Mutlu Tekir :

özel servise gidin. gerek yok o kadar masrafa. internette parçaları daha ucuza bulabilirsiniz. Bu arada araç kaç km.de? Şanzıman yağı ve süzgecinin değişim zamanı gelmiştir, aksatmamak gerek.

şanzıman yağı değişmesine gerek yok dedi yedek parçayla görüşmeden önce ustayla görüştüm 29bin km civarında araç 5 yaşında dedim gerek yok değişmesine dedi.

şanzıman yağı ve süzgeçinede 500 lira dediler ayrıca.

fiyat banada yüksek geldi oyuzden yazdım açıkcası foruma. yetkili servise gitmek istiyorum(dum) ne yapsam bilemedim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, Mehmet Özdemir :

@peaceseller  arkadaşımız uzun zamandır forumda görünmüyor. işlerini seçtiği özel servislere yaptırıyor. konularını, yazdıklarını bir araştırın.

araştırdım gittiği özel servisleri gördüm okudum fakat kendi parçaları alıp gidiyormuş. orjinal parça ankarada servis dışında satan biyer varmı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, sampiyonosman :

şanzıman yağı değişmesine gerek yok dedi yedek parçayla görüşmeden önce ustayla görüştüm 29bin km civarında araç 5 yaşında dedim gerek yok değişmesine dedi.

şanzıman yağı ve süzgeçinede 500 lira dediler ayrıca.

fiyat banada yüksek geldi oyuzden yazdım açıkcası foruma. yetkili servise gitmek istiyorum(dum) ne yapsam bilemedim :)

Hocam şanzıman yağınız kararmadıysa 40-50 bin km gibi değiştirirsiniz. 

Herterden fiyat  alın bir de. Eğer şanzıman yağı değişmeyecekse yetkili servise hiç gerek yok bence. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

herterle ilgili çok kötü şeyler okudum orayı denemek istemiyorum :)  şanzıman yağını biraz daha bekleyelim aynen.

teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...