Jump to content

Mazda 6 Bakım Periyotları ve Fiyatları

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

6 dakika önce, Mutlu Tekir :

Ben de tam tersi şeyler deneyimledim. Gayet ilgililer ve fiyatı uygundu.

Ama yapılacak işlemler ağır bakım değil hiç gerek yok servise.

benim yetkili servisde bakım yaptırmamam için tek bi yol var oda orjinal parçasını dışarıdan temin edebilmek. eğer edemiyorsam direk yetkili servise giderim.

polen filtresi bile inanılmaz değişiyor defalarca tecrübe ettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şanzıman yağının rengine bakın, pembe tonlarında olmalı. Kahverengi ise değiştirin (bkz. görsel: http://gobdp.com/blog/why-is-my-transmission-shifting-hard/) Aracın km si düşük aslında, bu km de değişmez, ama 5 yıl geçtiği için belli de olmaz. Kullandıkları şanzıman yağı ATF MV ise 500 TL normal, değiştirebilirsiniz. Dışarıda değiştirseniz de daha aşağı fiyata değişmez. Mutlaka ATF MV olmasına dikkat edin, yetkili servisler dahi başka yağlar kullanabiliyor, ATF MV değilse ya bu yağı kullanan başka bir serviste değiştirin ya da yağı kendiniz alın servise götürün (ATF MV yağ markaları: Mobil 1 Synthetic ATF, Gulf Multivehicle ATF, Motul MultişATF). Şanzıman filtresinin zaten yan sanayisi yok, ben bulamadım. Mecbur servisten alınacak.

Orjinal parça olmazsa olmaz dediğiniz için diğer işler/malzemeler hakkında yorum yapmayacağım. Bahsettiğiniz işleri ben dışarıda 1.sınıf yan sanayi parçalarla maksimum 600 TL ye yaptırıyorum. Orjinal parçalar sadece servislerde mevcut.

En azından SK Grup tan da bir fiyat alın, orası daha doğru dürüst çalışan bir servis diye duyuyoruz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, Mehmet Özdemir :

Orijinal parçayı servis harici temin edemezsiniz. Malzemeleri servisten alıp, ustanıza yaptırabilirsiniz bakımı 

ozaman komple serviste olsun en mantıklısı bu olucak bence.  teşekkür ederim.

10 saat önce, peaceseller :

Şanzıman yağının rengine bakın, pembe tonlarında olmalı. Kahverengi ise değiştirin (bkz. görsel: http://gobdp.com/blog/why-is-my-transmission-shifting-hard/) Aracın km si düşük aslında, bu km de değişmez, ama 5 yıl geçtiği için belli de olmaz. Kullandıkları şanzıman yağı ATF MV ise 500 TL normal, değiştirebilirsiniz. Dışarıda değiştirseniz de daha aşağı fiyata değişmez. Mutlaka ATF MV olmasına dikkat edin, yetkili servisler dahi başka yağlar kullanabiliyor, ATF MV değilse ya bu yağı kullanan başka bir serviste değiştirin ya da yağı kendiniz alın servise götürün (ATF MV yağ markaları: Mobil 1 Synthetic ATF, Gulf Multivehicle ATF, Motul MultişATF). Şanzıman filtresinin zaten yan sanayisi yok, ben bulamadım. Mecbur servisten alınacak.

Orjinal parça olmazsa olmaz dediğiniz için diğer işler/malzemeler hakkında yorum yapmayacağım. Bahsettiğiniz işleri ben dışarıda 1.sınıf yan sanayi parçalarla maksimum 600 TL ye yaptırıyorum. Orjinal parçalar sadece servislerde mevcut.

En azından SK Grup tan da bir fiyat alın, orası daha doğru dürüst çalışan bir servis diye duyuyoruz.

şanzıman yağını 5 sene olduğu için bencede değiştirsem iyi olur. yinede dediğiniz gibi rengini kontrol ediyim. ATF MV olmasına dikkat ediyim. sk servisten fiyat alıp ciddi farklar yoksa basayara gidicem. ilginiz için teşekkür ederim. :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, sampiyonosman :

ozaman komple serviste olsun en mantıklısı bu olucak bence.  teşekkür ederim.

şanzıman yağını 5 sene olduğu için bencede değiştirsem iyi olur. yinede dediğiniz gibi rengini kontrol ediyim. ATF MV olmasına dikkat ediyim. sk servisten fiyat alıp ciddi farklar yoksa basayara gidicem. ilginiz için teşekkür ederim. :) 

Mazdalarda otomatik şanzıman yağı ve filtresinin değişimi ortalama 90-100 bin km dir.ancak 5 yıl dolarsa 90-100 bin km tamamlamamış olsa bile otomatik şanzıman yağı ve filtresi değişmesi gerekmektedir iyi olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24.11.2015 10:45:57, 67bulent1976 :

Mazdalarda otomatik şanzıman yağı ve filtresinin değişimi ortalama 90-100 bin km dir.ancak 5 yıl dolarsa 90-100 bin km tamamlamamış olsa bile otomatik şanzıman yağı ve filtresi değişmesi gerekmektedir iyi olur.

90-100000 bile fazla ben aracı 83000 de alıp 88000 de yağını değiştirdim, baya koyulaşmıştı. Bence araç uzun yıllar kullanılmak isteniyorsa maksimum 50000 de değiştirmeli. Zaten tam değişmiyor, içinde eski yağdan kalıyor. Bu arada ATF MV de çok seçenek yok, yaygın bir yağ değil. Benim aldığım yer ve yağ şu, 6 litre gerekiyor:

http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/2899/Mobil-1-Synthetic-ATF-1Lt

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, peaceseller :

90-100000 bile fazla ben aracı 83000 de alıp 88000 de yağını değiştirdim, baya koyulaşmıştı. Bence araç uzun yıllar kullanılmak isteniyorsa maksimum 50000 de değiştirmeli. Zaten tam değişmiyor, içinde eski yağdan kalıyor. Bu arada ATF MV de çok seçenek yok, yaygın bir yağ değil. Benim aldığım yer ve yağ şu, 6 litre gerekiyor:

http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/2899/Mobil-1-Synthetic-ATF-1Lt

Mazda 3 100bin km bakım hikayem adlı başlıkta da paylaşmıştım. Yağın tamamı değiştirilebiliyor, şanzıman yağı soğutmak için radyatöre gönderiliyor, buradan dönen boru çıkarılıp bir kaç marş yapılırsa pis yağ akıyor. Temiz yağ geldiği gibi de yerine takılınca içeride eski yağ kalmıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Geçen hafta herter otomotivde 30.000 bakımı yapıldı yapılanlar;

Rutin bakım(yağ,filtreler vs.), 4 adet balata alındı, ön diskler tornalandı.

Fiyat :1.208 TL

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Konuyu güncel tutmak adına 2004 Mazda 6 aracım için Yeni Otomotiv'den bugün aldığım 200000 km bakım fiyatlarını yazayım. Ekstra olarak şanzuman yağı var.

5555M5W30……..…ultra 5w30………4,5lt…..….315,00

LF1014302A9B……..yag fıltre…..…..1 ad…....….037,64

RF4F13Z40 9A………hava fıltr………..1ad…..…..087,08

GJ6A61P11A9B……polen fılt………..1ad…….......106,25

L33615170……………termostad……..1ad….....…..364,54

ANTFRZ……………….antfrız…………….3lt…….....….078,00

5555ATFM5…………dexelıa atf mv..3lt…..…….150,00

Saf su+cam sabun+cam sıl+balata temız….047,50

100,000 km bakım ısc……………………………..…..491,17

Toplam……………………………………………..............….….1.677,18

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Outlander :

Konuyu güncel tutmak adına 2004 Mazda 6 aracım için Yeni Otomotiv'den bugün aldığım 200000 km bakım fiyatlarını yazayım. Ekstra olarak şanzuman yağı var.

5555M5W30……..…ultra 5w30………4,5lt…..….315,00

LF1014302A9B……..yag fıltre…..…..1 ad…....….037,64

RF4F13Z40 9A………hava fıltr………..1ad…..…..087,08

GJ6A61P11A9B……polen fılt………..1ad…….......106,25

L33615170……………termostad……..1ad….....…..364,54

ANTFRZ……………….antfrız…………….3lt…….....….078,00

5555ATFM5…………dexelıa atf mv..3lt…..…….150,00

Saf su+cam sabun+cam sıl+balata temız….047,50

100,000 km bakım ısc……………………………..…..491,17

Toplam……………………………………………..............….….1.677,18

yakında kampanya var tavsiyem bekleyin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servisin fiyatlarından sonra özel servise yönelmek durumunda kaldım.

Parça ve işçiliklerin fiyatlarını tek tek aklımda tutamadım ancak yaptırdığım bakım ve fiyatı şu şekilde;

Motor Yağı ve filtresi (110 tl 10w40 yağ 25 tl filtre )

Şanzuman Yağı ve filtresi (180 tl yağ 150 tl filtre)

Hava ve Polen Filtresi 

Arka balatalar

NGK buji takımı (260 tl)

3 jant torna ve rot balans (180 tl)

Lpg filtre değişimi, bakımı ve ayarı (60 tl)

İşçilikler dahil 1510 lira ödedim. ADN Teknik İzmir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
27.02.2009 at 21:17, babatolia :

bijon ve saplamalar hariç aynısını bende 2-3 bin km önce yaptırmıştım, ilave olarak amortisörleride değiştirmiştim.. hepsi ve işçilik dahil 270 tl gibi tutmuştu, gözünü seveyim özel servisin :D :D . ama benim şansıma bi parçacı buldum oradan alıyorum herşeyi, amortisörün çiftini 110, arka balatayı 40 tl ye almıştım..

Bu parcacı nerede adını alabilir miyiz.veya adres telefonunu...Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Selamlar 2004 mazda aracım için bakım ve motor rektefiye yaptırdım geçen ay. Toplamda 9 bin tl ödedim. 
Ayrıca fiyat araştırması yaptım hem internetten hemde sanayilerden. 
Alttaki siteye girip sordum bi usta cevap veriyor sanırım o bana 8 ila 9 arası tutar dedi. Sanayicilerde aynısını deyince yaptırıverdim.
https://www.otoayar.com/motor-rektefiye-fiyatlari/
aracım rektefiye sonrası mükemmel oldu. dünde periyodik bakım yaptırdım filtreler değişti,yağ ve antifiriz değişimi ile birlikte 450 tl ödedim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

05.04.2020 at 23:54, muhammettas :

Selamlar 2004 mazda aracım için bakım ve motor rektefiye yaptırdım geçen ay. Toplamda 9 bin tl ödedim. 
Ayrıca fiyat araştırması yaptım hem internetten hemde sanayilerden. 
Alttaki siteye girip sordum bi usta cevap veriyor sanırım o bana 8 ila 9 arası tutar dedi. Sanayicilerde aynısını deyince yaptırıverdim.
https://www.otoayar.com/motor-rektefiye-fiyatlari/
aracım rektefiye sonrası mükemmel oldu. dünde periyodik bakım yaptırdım filtreler değişti,yağ ve antifiriz değişimi ile birlikte 450 tl ödedim

Kac binde rektefiyeye gittiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

konu baya önce açılmış ama ben yeni mazda sahibi oldugun için simdi yazıyorum. 16.06.2020 de aldıgım 2011 mazda 6 sport aracıma 18.06.2020 günü 180 binde yag bakımı yaptım kocaeli gebze de 

castrol 5/30 5 lt yağ: 260 tl

hava ve yağ filtresi ikisi toplam: 60 tl

polen filtresi: 50tl

işçilik: 100 tl

toplam: 470 tl ye mal oldu 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...