Jump to content

Mazda 6 Bakım Periyotları ve Fiyatları

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Anladım.. Torksuz sıkmaktan kaynaklanıyor sanırım değilmi.. EVO da tabanca ile bir miktar sıkıp sonra torklu anahtar ile koydular son noktayı. Sanırım doğru olan bu değil mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladım.. Torksuz sıkmaktan kaynaklanıyor sanırım değilmi.. EVO da tabanca ile bir miktar sıkıp sonra torklu anahtar ile koydular son noktayı. Sanırım doğru olan bu değil mi ?

aynen öyle olmalı abi  :hi:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

..Ama en ilginci arka balatalar. Ne iş? Çokmu el yanlama yapıyorsun?

Sırrı çözüldü. Meğerse 40.000 de sadece ön balatalar değişmiş. Arka balatalar orijinalmiş ve artık ondan ömrünün sonuna gelmiş.. Benim de için rahatladı yahu :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bu arada geçen hafta bir vesile ile Mazda ile görüşme şansım oldu ve bu eski ile yeni parçalar arasındaki farkları sordum. Mazda'nın açıklaması;

Mermerlerin eskiden araçlarımıza taktığı filtrelerin daha çok Ortadoğu ya yönelik, daha ağır hava şartlarına hitap eden ve bu sebeple de nisbeten daha pahalı olan modellermiş. (Özellikle de hava ve polen filtrelerinde bu fark belli oluyor). Şu anda gelenler ise nisbeten daha hafif hava şartlarına uygun ve onlara göre de daha ucuz olan modeller. Yani çok ihtiyacınız olmayan böyle bir malzemeye daha fazla para ödemeyeceksiniz dediler..

Bilginiz olsun :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

92 model 626 kullanıyorum. Bu parça değişikliği olayını hiç beğenmedim. Avrupa'dan gelen hava filtresi yağsız sanırım, eskisi gibi toz tutmuyor. Son bakımda ısrarla eski filtreden istedim, arayıp tarayıp buldular, bir miktar daha pahalı ama kalite olarak bariz iyi. Yenisi kağıt gibi birşey. Bu konu fren balataları için de geçerli sanırım, eskiler sanki daha iyiydi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Son yaptırdığım bakım ile ilgili bilgiler.

Fiyatın Mazda Bahar Kampanyası fiyatı yani %20 indirimli olduğunu belirtmek lazım ;)

Şimdi geldim bakımdan.

Mazda6 - 2004 - 81.000 km .

Yağ ( Dexelia , 4.5 Lt ) , yağ filtresi , hava filtresi, polen filtresi ve işçilik.

KDV dahil 220 TL ödedim :) Yaklaşık 50 TL lik bir indirim oldu. :) Daha ne olsun :)

Sağolasın Mustafa,

Bu arada söylemeyi unuttum ;

Cem sağolsun bizzat çok ilgilendi araba ile. Normal bakım dışında birçok detayı halletti.

Bülent biliyor, geçen hafta konsolda bir hayli tıkırtı vardı havaların ısınmış olmasından sebep, Cem yerlerini bulup hem yağladı hem de gerekli yerlere ince bir keçe uygulayarak sesi sıfırladı.

Mazda6 ların 2 kronik sorunu olan direksiyondaki hafif boşluk hissi ve arka camdaki sesi de gitmişken hallettik.

Arka camdaki ses için ufak bir yağlama gerekiyor

Direksiyondaki boşluk için de direksiyon kutusuna kalın yağ basılıyor. Bu sefer geçen seferkine oranla daha kaliteli bir yağ basıldı ısıya dayanıklı olan ve direksiyon çok daha oturaklı oldu.

Şahsuvaroğlu'ndan Cem'e ve detaylar ve ilgisi için teşekkürler ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen 2009 Şubat  ayında''Arka balata takımı 73,02'' değiştirmişsin.İndirim hariç

Ben dün ön balata takımını 95.00 tl değiştirdim(indirim hariç)

%20 indirimi düşersem herhalde 2009 şubat ayının fiyatına geliyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

73 TL kdv haric fiyati Murat, bir de araclar arasinda fark olabiliyor yaniltici olmasin.

1000 km de bakim yokki benim bildigim

Benimkide kdv hariç.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Yalnız bu yeni balatalar biraz çabuk bitiyor. Bu serviste değiştirdiğimi 69.000 de taktırmışım, 92.000 de değiştirmek zorunda kaldım. Bana biraz az gitmiş gibi geldi ama Allah'tan eskisi kadar pahalı değil :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

ATF M-5 Dexelia şanzıman yağı 29,90 TL x 4

Yağ süzgeci 72 TL

Sarf malzeme / Silicone Sealant 20 TL

İşçilik 66 TL

İndirim 28 TL

Toplam 250 + KDV :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yarasın Vavi ye ;)

Sağolasın Abi, araba yaşlanıyor doğal olarak masrafları artıyor :D ama bunları da yapmazsak daha büyüğü çıkar. Daha iyisini bulana kadar Yaşasın Vavi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun Burak :)  araçlarımıza ne kadar iyi bakarsak  karşılığını o kadar iyi alıyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun Burak :)  araçlarımıza ne kadar iyi bakarsak  karşılığını o kadar iyi alıyoruz.

Aynen öyle. Tabii biz LPG taktırarak biraz işkence ettik araca ama o yine de yürümeye devam ediyor ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

bijon ve saplamalar hariç aynısını bende 2-3 bin km önce yaptırmıştım, ilave olarak amortisörleride değiştirmiştim.. hepsi ve işçilik dahil 270 tl gibi tutmuştu, gözünü seveyim özel servisin :D :D . ama benim şansıma bi parçacı buldum oradan alıyorum herşeyi, amortisörün çiftini 110, arka balatayı 40 tl ye almıştım..

Bende arka balataları değiştiricem yedek parça aldığınız yerin bilgilerinizi verebilirmisiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar selamlar, aracım 177.000 KM'yi buldu bundan önceki tüm bakımları yetkili serviste yaptırmıştım, en son 167.000 km'de Ankara Herter'de yaptırdığım 10.000'lik bakım için de 290 TL ödemiştim.

5 lt Castrol Magnatec 5-30 yağ 100 TL,

50 TL işçilik,

80 TL boğaz kelebeği temizliği,

Yağ ve hava filtresi 60 TL. (Polen filtresi içinde 60 TL istemişlerdi, değiştirmemiştim)

Bu hafta içinde Ankara Büyük Sanayi'deki parçacılardan tüm filtreleri (polen filtresi dahil) toplam 50TL'ye aldım, (Hepsi orjinal, parlak stickerları vardı  :) ) 100 TL'ye de 7 lt 5-30 Castrol magnetec aldım. Aracım LPG'li olduğu için boğaz kelebeğinin temiz olması aracın düzenli çalışmasında ve çekişinde büyük etkiye sahip, o sebeple her bakımda temizlettiriyorum. (Bazı tamirciler filtreye giden hortumu sökerek içine balata spreyi sıkıyor, kesinlikle bu şekilde yaptırmamak gerekiyor, çıkartılıp dışarıda temizlenmeli). Sonuç olarak filtrelerin takılması yağın değiştirilmesi+boğaz kelebeği ve bi çok gıvır zıvır ufak iş için toplam 40 TL işçilik verdim ve toplam 190 TL'ye 350 TL'lik iş yaptırdım. Servis personeli tabiki dışarıdaki ustalara göre bu araçlar üzerinde çok daha fazla bilgi birikimine sahiptir. İşi nasıl yaptıracağınızı biliyorsanız yanlış işçilikten kaynaklı oluşacak riskleride en aza indirmiş olacaksınızdır ama aracınız hakkında yeterli teknik bilgiye sahip değilseniz (örnek olarak boğaz kelebeği nasıl söküleceğini bilmiyorsanız ve götürdüğünüz ustada saçma sapan işler yaparsa çok can sıkar) bu riski almanızı kesinlikle önermiyorum, servise devam :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...