Jump to content

Mazda 6 Bakım Periyotları ve Fiyatları

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bijon ve saplamalar hariç aynısını bende 2-3 bin km önce yaptırmıştım, ilave olarak amortisörleride değiştirmiştim.. hepsi ve işçilik dahil 270 tl gibi tutmuştu, gözünü seveyim özel servisin :D :D . ama benim şansıma bi parçacı buldum oradan alıyorum herşeyi, amortisörün çiftini 110, arka balatayı 40 tl ye almıştım..

bu bahsettiğiniz parçacı ankara'nın neresinde acaba? adres verebilir yada tarif edebilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

2006 model mazda 6'm için bugün yaptırdığım periyodik bakımın fiyatları...

castrol magnatec 5w-30 A1 sınıfı 5 lt yağ = 75 tl

orjinal mazda yağ filtresi = 17 tl

orjinal mazda hava filtresi = 38 tl

uzak doğu yan sanayi polen filtresi = 20 tl

işçilik = 20 tl

toplam = 170 tl

hava filtresini de yan sanayi alacaktım ama orjinal filtre 20.000 km götürürken, yarı fiyatlı olan yan sanayi uzak doğu malı filtre 10.000 km götürecekti. aynı paraya geleceği için orjinali seçtim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Tüm Foruma merhaba Öncelikle diğer araçlarım da bakım yapılacak süre kadar bende kalmadığından her hangi bir işlem yapmamıştım. Fakat Mazda 6 ya binmek istiyorum 4 ay önce 127.bin de aldım şuan 130.bin de  servis bakımları geldi. İzmir Gaziemir deki YENİ servisini aradım 130 bin bakımı dedim onlarda 350 TL dediler. Benim sorum 130 bindeki  Arabaya neler yapılır.

Sitede baktığım kadarı ile Gaziemir Dündar beye aşağıdaki malzemeleri alıp gitmeyi düşünüyorum. Yada alamadan.

Yağ:(castrol magnetec 5.30 5lt) dğrumu ?

Polen filtresi.

Hava filtresi.

Yağ filtresi.

Değişiyor,

Birde boğaz kelebeği temizliği ne zaman yapılıyor ?

Bunların haricinde yapmamı tavsiye edeceğiniz bir şey var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence 350 lira bizim araçlar için çok değil... Bu yüzden Yeni'ye git ve aracın hakkında detaylı bilgileri öğren derim... Ustaları soru yağmuruna tut, nereden geldi bu adam desinler... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabaya çok ısındım 350 tl çok değil ama bakım harici  için bir şey çıkar mı bilmiyorum o yüzden servis fiyatlarınında yüksek olduğunu söylediler. Bende serviste iken orası burası derken yaptırır çıkarım açıkçası nedir ne değildir bilmediğimden biraz bilgi edinip öyle gideyim diyorum.  Mesela servis hangi yağı kullanıyor boğaz kelebeği temizliği ister mi gibi,

Yakın zamanda bakım yaptıran arkadaşlar varsa bilgi verirseler sevinirim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Bakımı yaptırdım gaziemir mazda yeni servisinde gayet sağlam işçilik var sağolsunlar arabaın eksikleri söylediler artık onları yaptırıcam... Kazasız günler dilerim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakımı yaptırdım gaziemir mazda yeni servisinde gayet sağlam işçilik var sağolsunlar arabaın eksikleri söylediler artık onları yaptırıcam... Kazasız günler dilerim...

En doğrusunu yapmışsın, bundan sonrasında eksik neler var yaptırdığında kafan ve cebin rahat uzun kilometreler kullanmak nasip olur inşallah... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen servise gittiğime bende çok memnun oldum... Mazda servis fiyatı birçok markaya göre daha ucuz Eksik olan parçaları yan sanayi alıp yaptırmayı düşünüyorum Servisteki parça olayını çok bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen servise gittiğime bende çok memnun oldum... Mazda servis fiyatı birçok markaya göre daha ucuz Eksik olan parçaları yan sanayi alıp yaptırmayı düşünüyorum Servisteki parça olayını çok bilmiyorum.

merhaba aracınızı kazasız günlerde kullanın inşallah.

Bakım periyodik bakım şeklinde mi oldu ne kadar tuttu ,neler değişti,eksikler nelermiş? biraz meraklıyım? :D Ama ilerde mazda 6 almaya benimde niyetim var bu yüzden :) fiyat ve parcaları merak ediyorum? iyi günlerde kullanın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar. Bende 2 mayis da aracima merser de 50.000 km bakimini yaptirdim. Sarf malzemeler ( yağ, filtre vb.... ) + ön ve arka fren balatalari değişti. Hepsine 790 TL ödedim. Bilgilerinize...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar. Bende 2 mayis da aracima merser de 50.000 km bakimini yaptirdim. Sarf malzemeler ( yağ, filtre vb.... ) + ön ve arka fren balatalari değişti. Hepsine 790 TL ödedim. Bilgilerinize...

ayrıntılı fatura varsa resmini atar mısınız ?

balatalar epey pahalı sanırım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Normal 50000 bakimina 450 - 500 tutar demişlerdi. Demekki 300 civari fren balata seti. Kaldiki tanisma diye indirimde yaptılar zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Merhabalar. Bende 2009 Mazda 6 aracıma 111.000 km de yetkili serviste ağır bakımlarını yaptırmak için girdim.Sakarya Bülbüller de.

Motor yağı Castrol 5-30 Tam sentetik koyuldu yağ filtresi , polen filtresi , hava filtresi değşti

Aracın bujileri değişti

Şanzuman yağı Castrol Transmax Dex III koyuldu , şanzuman yağı filtreside değişti bunlar serviste malzeme olduğu için bu hafta yaptırdıklarım . Ama önümüzde ki hafta aracın V kayışı seti , gergileri ve sanırım kasnakları da değişecek malzemelerin gelmesini bekliyorum. Aracımın sol arka kapısında ve çamurluğunda hafif ezikler var sürtünmeden dolayı. Çekme işlemini yapacaklar. Tüm bu saydıklarım 1900 TL tuttu. Ama aklıma takılan bişey var aracım tüplü ve boğaz kelebeği temizliği sanırım yapılması gerekiyor tavsiyeleriniz nelerdir bu kadar para verdikten sonra servise bastırıp boğaz kelebeğini de temizletmelimiyim. Hayırlı kazasız belasız günler :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

2006 model mazda 6'm için bugün yaptırdığım periyodik bakımın fiyatları...

castrol magnatec 5w-30 A1 sınıfı 5 lt yağ = 75 tl

orjinal mazda yağ filtresi = 17 tl

orjinal mazda hava filtresi = 38 tl

uzak doğu yan sanayi polen filtresi = 20 tl

işçilik = 20 tl

toplam = 170 tl

hava filtresini de yan sanayi alacaktım ama orjinal filtre 20.000 km götürürken, yarı fiyatlı olan yan sanayi uzak doğu malı filtre 10.000 km götürecekti. aynı paraya geleceği için orjinali seçtim...

bizim 2003 model mazda 6 da 4,5 litre koyuyorlar

2006 da 5 litre yazmışsınız benim bakım yaptırdığım yer mi hatalı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

2011 6 140 bin bakım da araçta ne gibi işlemler yapılıyor ne ne kadar ücret alırlar bilgisi olan varmı? Şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2011 6 140 bin bakım da araçta ne gibi işlemler yapılıyor ne ne kadar ücret alırlar bilgisi olan varmı? Şimdiden teşekkürler

Forumda mevcut konuyla birleştirilmiştir, buradan devam edebiliriz.

Sorunuza gelince 140 bin km bakımı bence normal periyodik bakımdır. Ama kişilerin kullanım tarzına göre 140 Bin bakımı farklılık gösterebilir. Siz gidersiniz 350-400 lira çıkarsınız, ben giderim 500-600 liraya çıkarım. Niye benim balatalar, diskler bitmiştir ekstra o değişir. Aynı keza polen filtresi şehirden şehire ve kullanıma bağlı olarak değişir. Aynı bakıma gideriz benimki değişir, sizin ki değişmez. Polen filtresi en aşağı 40-50 lira arası fiyatı değiştirir. Lastikleriniz ön arka revize edilecek mi edilmeyecek mi ? balans istiyor mu vs. En son balatalarınız, diskleriniz ne zaman değişti ? Tüm bu saydıklarım kullanım tarzına ve şehire göre değişir. O yüzden çok sağlıklı cevap almanız mümkün değil.

Size en sağlıklı cevabı yetkili servis verecektir. Bursa İnallar'a hiç gittiniz mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servis bilgilerine göre ;

Hava filtresi

Yağ filtresi

Yağ

Polen filtresi

Bujiler ( 120.000 km de değişmiş olduğu ve İridyum olmadığı varsayılarak )

Bir de yine 120.000 km de fren hidroliğinin değişmiş olması gerekiyor.  Geri kalan tüm maddeler kontrol içeriyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler burak.. İnallar gittim 500 civarı + balataları+şanzuman yağı ilave duruma göre dendi bayramdan sonra kısmetse giricem zincir arıza lambası yanana kadar bakılmıyormuş herhangi bir gevşemede sensörler arıza verir ona göre işlem olacak dendi.. Araç.şu an 135 bin herhangi bir sıkıntısı yok yağı iyi durumda seviyesi de normal

İlhan bey sizede teşekkür ediyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Merhabalar. Bende 2009 Mazda 6 aracıma 111.000 km de yetkili serviste ağır bakımlarını yaptırmak için girdim.Sakarya Bülbüller de.

Motor yağı Castrol 5-30 Tam sentetik koyuldu yağ filtresi , polen filtresi , hava filtresi değşti

Aracın bujileri değişti

Şanzuman yağı Castrol Transmax Dex III koyuldu , şanzuman yağı filtreside değişti bunlar serviste malzeme olduğu için bu hafta yaptırdıklarım . Ama önümüzde ki hafta aracın V kayışı seti , gergileri ve sanırım kasnakları da değişecek malzemelerin gelmesini bekliyorum. Aracımın sol arka kapısında ve çamurluğunda hafif ezikler var sürtünmeden dolayı. Çekme işlemini yapacaklar. Tüm bu saydıklarım 1900 TL tuttu. Ama aklıma takılan bişey var aracım tüplü ve boğaz kelebeği temizliği sanırım yapılması gerekiyor tavsiyeleriniz nelerdir bu kadar para verdikten sonra servise bastırıp boğaz kelebeğini de temizletmelimiyim. Hayırlı kazasız belasız günler :)

2009 Mazda 6 için kullanım kılavuzunda periyodik bakım cetvelinde otomatik şanzıman yağının bahsi geçmiyor bile. Araç sahibinin yapabileceği bakım çalışmaları bölümünde ise sadece otomatik şanzıman yağı seviyesinin kontrolünü ve eksikse nasıl ilave edileceğini anlatmış. Ben buradan komple şanzıman yağının hiç değiştirilmeyeceğini, sadece eksikse tamamlanması gerektiğini anlıyorum. Bilgisi olanlar cevaplayabilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...