Jump to content

Gürültü İçin Ziebart Yaptıran Var mı?

Guest muratd37
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest muratd37

323 HB'ler malumunuz yol sesini fazla içeri alıyor.Aracına ses yalıtımı için ziebart yaptıran varmı.Telefonla görüştüm en az %50 civarı ses azalır diyorlar.Taban, çamurluk içleri, kapı içlerine özel bir karışım püskürtüp sesi kesiyorlarmış.Yaptıran arkadaş varmı.Fiyat 400-500 ytl civarı.Başka önerileri olan varsa sevinirim.Masraf edeceğine aracını sat diyenler olabilir. Bir transporter almayı düşünüyorum inşaallah ama mazdamı satmayı düşünmüyorum.Ses yalıtımı konusunda başka önerileri olan varmı.?Şimdiden Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest infsphinx

ben yaptırdım...

2007 senesinde full ziebarta soktuğumda alt ses izolasyonu da yaptırmıştım.

aman aman bir fark hissedemezsin pek de bişey değiştiğini söyleyemem...

zift gibi bişi püskürtüolar 10 gün arayla 2 kere ... alt kısmın tamamına da püskürtmüolar ses izolasyonunda en ufak bir yer açık kalsa dahi bir işe yaramayacağından bunda da açıkçası fazla bir işe yaramıyor ...

gene de karar senin ben kendim deneyip görmek isterim dersen yaptırabilirsin...

umarım açıklayıcı olmuştur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest muratd37

İçten extra tabana  ve kapı içlerine keçe gibi birşeylerle döşeme yapıyorlar. Belki bu çözüm olabilir mi?Birazda bu gürültü aracın yere yakın olmasından ve lastiklerin geniş olmasındanda kaynaklanıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest infsphinx

bu gürültü çok çok büyük miktarda lastiklerin sertliğinden kaynaklanıyor.

ilk etapta yumuşak lastik almak büyük oranda düşürecektir sesi buna eminim. 2. olarak aracın tüm alt yüzeyinin kapı içlerinin ve döşemelerin en ufak ama en ufak bir boşluk kalmayacak şekilde kaplanması gerekiiyor.

ama bu uygulama bence çok zor her halukarda bazı boşluklar kalacaktır öle de olunca çok da bir işe yarayacağını zannetmiyorum.

lakin lastikleri yumuşak hamurlularla değiştirirseniz sesin önemli ölçüde azalacağını düşünüyorum. ama tamamen sessiz olacağını yolda yağ gibi gideceğini de kesinlikle düşünmemek lazım sonradan hayal kırıklığı olma ihtimali yüksek olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest muratd37

Evet lastikler biraz sert, zaten rüzgar sesi almıyor, motor sesi de çok yüksek devirler hariç fazla değil,dediğiniz gibi problem lastiklerden gelen ses.Özellikle kalitesiz asfaltta.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest infsphinx

Evet lastikler biraz sert, zaten rüzgar sesi almıyor, motor sesi de çok yüksek devirler hariç fazla değil,dediğiniz gibi problem lastiklerden gelen ses.Özellikle kalitesiz asfaltta.

aynen öyle ... açıkçası lastikleri değiştirmeden yapıalcak bir izolasyon işlemi pek de bi işe yaramayacak bence... izolasyon işine ilk önce lastikleri değiştirmekten başlayıp sonra da bi bahsettiğimiz tipte izolasyon yaptırırsanız olabilecek en etkili sessizliği sağlayabileceğiniz düşüncesindeyim...

ama bu iş para işi tabi... konfor artışı / fiyat olayının iyi değerlendirilmesi gerekiyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest muratd37

Çok para gitmemesi için izalasyon malzemeleri alıp kendim yapmayı düşünüyorum. Şu sıkınlıtı ortamda harcamalara dikkat etmek gerekiyor.Aracın ön torpidosunu iki arkadaş komple söküp takmıştık. Görüşlere göre ve biraz araştırmadan sonra en hesaplı ve kullanışlı yolu bulacağıma inanıyorum. Yalnız 195-50-15 lastikler 150-200 civarı. Üzerindeki lastikler tiger marka 1,5 yıllık. Fazla aşınma yok orta kalite.Paylaşımınız için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...