Jump to content

Mazda2 1.3 : Bana göre iyi ve kötü yönleri.

x-rayted
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 98
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

17

• x-rayted

18

• dublör

4

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Guest özgürce

Mazda 2 1.5 ile ilgili birkaç saptama:

- Sürücü tarafı camın otomatik açılıp kapanmasında gelen "çarpma sesi"nden bahsedilmiş. Ama ben böyle rahatsız edici bir bir ses duymadım.

- Aynaları katlama ve ayarlama düğmelerinin kontak anahtarı takılı değilken de çalışabilmesi olumlu bir özellik (Honda jazz da böyle değildi).

- CD çalar/Radyo dijital ekranının küçük ve tek satır olması özellikle mp3 bilgilerinin okunmasındaki güçlük gerçekten can sıkıcı.

- Buna karşın yol bilgisayarının göstergesi ve fonksiyonelliği yeterli bence. Ancak çok tuhafıma giden bir eksiklik farkettim. Benzin biterken herhangi kırmızı bir işaret filan yok göstergede. Dijital ekrandaki gösterge yanıp sönmeye başlıyor sadece ama kırmızı bir ışık yok anladığım kadarıyla. Az kalsın benzinim bitiyormuş bunu şans eseri farkettim.

- Koltuk sertliği ve destekleri bence yeterli. Ama kumaşı ve kafalık yapısı kesinlikle baştan savma.

- Pedalların yüksekliği çok iyi ayarlanmış, oldukça ergonomik. Jazz otomatik olmasına rağmen pedalların yüksekliği şehiriçinde çok yorucuydu.

- 1. vitesin dişli oranından mıdır bilemem ama kalkışlarda sorun yaşıyorum. Sanki lüzumundan çok fazla bir güçle kalkıyor ve bu gücü düşürmeye çalışırken de sarsıntıya yol açıyor.

- Görüş açısı yönünden şu ana dek kullandığım en başarılı araç.

- Bir dergideki test sonuçlarına göre özellikle fren ve aydınlatma konularında yetersizliğini okumuştum. Ama her ikisinden de son derece memnunum.

- Kol dayaması olmaması sanki bitirilmeden satılmış izlenimi veriyor :)

- Bagaj hacmi yönünden sınıfında en küçük olduğunu bilerek almıştım. Hele jazzdan sonra bu konuda çok sorun yaşayacağımı biliyordum. Ama olmadı. İki valiz ve bir sürü öteberi çok rahatça değil ama sonuçta sığdı.

- Oğlum (9 yaş) arabayı çok sevdi. Jazz için "iğrenç" derdi. Ama bu süpermiş. Neden diye sordum. Birincisi amblemi kartala benziyormuş :) İkincisi rengi çok güzelmiş ;) Üçüncüsü de yarış arabası gibiymiş.

- Benzin tüketimi jazza göre yüksek. Kesinlikle yüksek.

- Son olarak: henüz alalı 2-3 hafta oldu. Ama gözüm başka bir arabaya hiç takılmıyor artık. Doğru karar olduğunu düşünüyorum ve pişmanlık yaşatacak gibi değil...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest özgürce

Büyüklerimiz ne demiş:

"yeşil murattır"

"yeşilmişik sazmışık"

"yeşili koru"

"yeşil gözlere kandım benim olacak sandım.."

"yeşil elma gönül alma" :P

"yeşillere basmayınız"

yeşil bursa" :P

"kod adın yeşil olcağına araban yeşil olsun" :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

jazz 1.3 sizin mazdanız 1.5 ..elbette mazda çok yakacak..

biz niye 1.3 1.3 diye kıvranıyoruz.Ekonomik ve ucuz olsun diye  ;)

Büyük motorun bi zararını görmedim bu zamana kadar :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

özgürce;

aracınızı fotolardan çok beğendim, şahsen görme şansım olmadı.

yorumlarınızı da güzel yazmışsınız, güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Büyüklerimiz ne demiş:

"yeşil murattır"

"yeşilmişik sazmışık"

"yeşili koru"

"yeşil gözlere kandım benim olacak sandım.."

"yeşil elma gönül alma" :P

"yeşillere basmayınız"

yeşil bursa" :P

"kod adın yeşil olcağına araban yeşil olsun" :)

aslında -yanılmıyorsam- forumda bir tane yeşil 1.5 vardı. Hatta sahibi ufak tefek 17 jant , film , eksoz falan işlerine girmişti...Ama sonradan ne oldu burada birisiyle atıştı mı, yoksa bizim forumu yetersiz mi buldu bilmem buradan ayrıldı kaydı silindi, şimdi ingiliz forumlarına yazıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En son bir Mazda2 sahibi bizden habersiz bir sitenin  bir buluşmasını bize sormadan sitede duyurmaya çalıştı . Konuyu silip kendisini özel mesaj ile uyarınca da üyeliğini sildi ( Üyelikleri biz değil genelde insanlar kendileri siliyorlar ) bahsettiğin kişi o ise olay da bu :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 2 1.5 ile ilgili birkaç saptama:

- Sürücü tarafı camın otomatik açılıp kapanmasında gelen "çarpma sesi"nden bahsedilmiş. Ama ben böyle rahatsız edici bir bir ses duymadım.

gerçi bu aralar youtube sık sık çöküyor, ayrıca benim dandik HP foto makinemin mikrofonu çok kötü ama bu videoda 8. saniyede tak diye kapanma sesi duyuluyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya o galiba aracın ozelligi bende de var ama alıstım galiba :) ben baska bişi sorucam size benimkinde kasislerden gecerken ooole kırılık gibi degil ama havalandırma ızgaraalarının ordan sanırsam "klik" gibi bi ses geliyo düz yolda yok beylikdüzünde oturuyorumda burasını kasis manyagı yaptılar evden e-5 e cıkana kadar 5 tane kasisten geciyorum hergün onun etkisi olmus olabilir mi ya da bi öneriniz var mı bunun nasıl düzelecegine....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya o galiba aracın ozelligi bende de var ama alıstım galiba :) ben baska bişi sorucam size benimkinde kasislerden gecerken ooole kırılık gibi degil ama havalandırma ızgaraalarının ordan sanırsam "klik" gibi bi ses geliyo düz yolda yok beylikdüzünde oturuyorumda burasını kasis manyagı yaptılar evden e-5 e cıkana kadar 5 tane kasisten geciyorum hergün onun etkisi olmus olabilir mi ya da bi öneriniz var mı bunun nasıl düzelecegine....

ufuk bende öyle bir ses yok..her zaman değil ama sanki daha çok rampa çıkarken parke taşlı yollarda vitein oralardab bir ses geliyor. bir de kasis geçerken arkadan..bir de cam sert kapanıyor bende başka sorunu yok...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende havalandırma ızgarasından veya vitesin altından gelen ses yok. Belkide ben duymuyorum :) Ancak çukurlarda arka taraftan gelen ses çok rahatsız edici.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Öncelikle herkese merhaba .. Ben de yeni bir Mazda 2 kullanıcısıyım özellikler ve kullanım olarak çok hoşuma gitti.. Herhangibir sıkıntı yaşamadım ancak alt motor kapağının olmaması beni tedirgin ediyor. Sizin bu konuda ne düşündüğünüzü ve ne gibi bir önlem aldığınızı sormöak istiyorum .birde motora çamur giriyor çok çabuk kirleniyor ön ızgaradan da girdiğini fark ettim herhgangi bir öneriniz var mı ??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
Guest élégancé

Bu tip şeyler kişiden kişiye değişebiliyor.Silecek olayı gerçekten saçmaymış.Bende olsam sinir olurdum.Bagaj bu sınıf arabalarda genellikle küçük oluyor.Ben bu yüzden sedan araba özellikle istedim.Suyun dışarı akması ayarlan geçer mi bilemiyorum.Yol sesi ve frenaj birazda lastiklerden kaynaklanabilir.Lastikleriniz hangi marka ?Ses sistemine gelince Mazda 2 nasıl hiç dinlemedim fakat oda biraz göreceli.Örneğin ben Mazda 3 ses sisteini yeterli bulurken kimi arkadaşlar yetersiz bulabiliyor.Fakat şunu söyleyebilirim.Aynı sınıf Opel Astra ile karşılaştırdım.Bizimkiler Astradan çok üstün(Bence)

onlar wvyi görmemişler herhalde.standart denemeyecek kadar kötü ses sistemi var :) ben memnunum gayet başarılı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...