Jump to content

İşte Mazda3'ün meşhur sübapları !!!

sudef
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Zonguldak ilinde kendi arkadaşıma yaptırdım. bana maliyeti daha uygun oldu tabi ancak o da arkadaşım olduğundan. Ankarada Çelik yuva hariç 2.000 tl fiyat veriyorlar. Samsunda Çelikyuva işlemi dahil 3.200 tl fiyat aldım. Konyadan da rekteviye için fiyat aldım ancak en son zonguldakta yaptırdım.

Çok uygun olmuş fiyatı, güle güle kullanın. Buradan Ankaradaki mazdacılar için bir anons yapmak istiyorum :)

Sayın Forum kullanıcıları:

Ankarada bu işi yaptıran varmı, kime yaptırmış ve kaç lira ödemiş?  açık bir şekilde (usta yada servis, yapılan işlem aşamaları ve ücret) bilgi verebilirlerse çok sevinirim.

Cevaplayan herkese şimdiden çok teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Teşekkür ederim arkadaşlar. Benim aracımda Brc marka lpg kiti takılı. Ankarada Mocan otogazda dönüşüm yaptırdım. 10 dan fazla araç yaptırdık Mocanda, en ufak bir sıkıntı yok.

Ben şunu da eklemek istiyorum. Yağlama sistemleri motor içi kurum, katalizörün çabuk dolması, güç kayıbı, buji ömürü gibi bir çok parçanın ömürünü kısaltır.

Gerçekten zararlı mı? Eğer öyleyse neden fazla para verip , taktırıyoruz. Bizi dolandırıyorlar o zaman.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında bu forumda bir yerlerde bu konuyu okumuş, sadece Teleflex GFİ LPG kitini taktırmaya karar vermiştim. Hatta aracı montaj için bırakırken, bir form doldurmuştum, üzerine subaplarla ilgili sorun yaşanabileceği konusunda müşteri bilgilendirilmiştir, ibaresi vardı, okudum diye imzalattırdılar. Yağlama kiti taktırırsanız dahi kuvvetle muhtemel subaplarla ilgilli sorunu ergeç yaşarsınız ama 20000 km ama 80000 km sonra dediler. Buna razı olup bıraktım. Takacak usta beni arabamla metro istasyonuna bırakırken ; LPG montajın çok iyi olacak, bir de yağlama kiti taktırırsan daha iyi olur deyince taktırdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben şunu da eklemek istiyorum. Yağlama sistemleri motor içi kurum, katalizörün çabuk dolması, güç kayıbı, buji ömürü gibi bir çok parçanın ömürünü kısaltır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 yıl sonra ...

Konuyu tekrar hortlatayim. Tup taktirip subab sorunu yasayanlar buraya yazabilir mi kac kmde yasadiklarini Mazda 3 serisinden olanlar. Bir de174 bine gelmis arabaya tup taktirmak mantikli mi. Tesekkurler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, ayhanest :

Bir de174 bine gelmis arabaya tup taktirmak mantikli mi. Tesekkurler. 

Zararın neresinden dönülse kardır diyorum.

Şahsen sizin yerinizde olsam LPG dönüşümünden önce üst kapağı açtırır subaplari değiştirir daha sonra LPG dönüşümü yaptırırım o da ayrı bir mevzu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar selam. Aracım 122.000 km de 75.000 km de subap değişimi oldu.  Yavaştan ikinci subap belirtileri baş gösterdi (Titreme, gaza geçişte yalpalama, yokuş çıkarken gaz yememe vb.) bunun üzerine gecen hafta Ankara Herter Mazda servisine gittim. Oradaki Usta , subaplarda sıkıntı olmadığını soyledikten sonra yeni buji takıp boğaz kelebeğini temizledi.  Tekrar aynı sıkıntıları yapar ise Lpg ciye göster dedi. 200 tl para aldılar. Aracımda Landirenzo takılı, çok enteresandır usta Landirenzo için en az 150.000 km subap sıkıntısı çıkarmaz dedi. .Bu Bana pek inandırıcı gelmedi  Bu arada buji değişimi ve boğaz kelebeği temizliği de malesef sıkıntımı gidermedi.  Açıkçası, uzun zamandır aracımın bakımlarını yaptırdığım Herter Mazda bende hayal kırıklığı yarattı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Basar1980 :

Arkadaşlar selam. Aracım 122.000 km de 75.000 km de subap değişimi oldu.  Yavaştan ikinci subap belirtileri baş gösterdi (Titreme, gaza geçişte yalpalama, yokuş çıkarken gaz yememe vb.) bunun üzerine gecen hafta Ankara Herter Mazda servisine gittim. Oradaki Usta , subaplarda sıkıntı olmadığını soyledikten sonra yeni buji takıp boğaz kelebeğini temizledi.  Tekrar aynı sıkıntıları yapar ise Lpg ciye göster dedi. 200 tl para aldılar. Aracımda Landirenzo takılı, çok enteresandır usta Landirenzo için en az 150.000 km subap sıkıntısı çıkarmaz dedi. .Bu Bana pek inandırıcı gelmedi  Bu arada buji değişimi ve boğaz kelebeği temizliği de malesef sıkıntımı gidermedi.  Açıkçası, uzun zamandır aracımın bakımlarını yaptırdığım Herter Mazda bende hayal kırıklığı yarattı.

Gaz ayarı lazım araca. Yol ayarını kim yapar bilemiyorum. Landirenzonun ayar tutmama gibi bir sıkıntısı olduğunu da duymuştum bir ara.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Basar1980 :

Herter benide 50 tl lik z rot için 180 tl aldığı anda büyük bir hayal kırıklığına uğtatmıştı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, Mustafa Y. :

Herter benide 50 tl lik z rot için 180 tl aldığı anda büyük bir hayal kırıklığına uğtatmıştı.

Servis fiyatı 120-140 tl civarı orjinal z rotun. Yetkili servis için de işçilik için alınacak geri kalan miktar da gayet normal. Z rot için dışarıya kaliteli yan sanayiye değil de fiyat sormadan orjinal parça takılmasını kabul ederek yetkili servise gitmenizde hata. ;) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dayımda mazda 2012 otomatik var 26000 de prins taktı bende de manuel 2010 var 65000 km de prins taktım dayım exper olduğu için sürekli zorlayarak kullanır 90.000 km de subap değişti 1350 tl ye ..105500 km benim, şu an için çok şükür sıkıntı yok.Onun 2 tane subap gitmişti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...