Jump to content

Cam Filmi hk. (Emniyet Genel Müdürlüğü cevabı) 27.03.2009

SWeeT6six6
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Beğen butonu geri geldi iyi oldu ama bi kere basınca kayboluyor, kaybolmayan buton istiyoruz sayın yönetim :D

Evet bastığımızda buton içine kaçıyor... :D Geçen alıntı yapmak isterken, yanlışlıkla beğen butonuna batım, kayboldu gitti, geri alamadım da.

:P

Kaybolan buton istemezük !!

:D

Çok alakasız olacak ama yazmadan da edemedim; hazır istememişken iki mesajla iki günde çektirip giden üye de istemezük...

http://www.mazdaclubtr.com/index.php?action=profile;u=2585

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 61
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Selman

15

• SWeeT6six6

9

• dunyamil

4

• domestos

11

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Şöyle söyliyeyim, bir suç iki ayrı kanuna göre suçsa, daha doğrusu bir fiilin içinde iki ayrı suç tanımlanmışsa ikisinden de cezalandırılır. ...

Ancak ben şuna benzettim, adam yaralamak suçtur ve mahkeme cezayı keser, ilave olarak bu fiil için ruhsatsız bir silah kullanılmışsa onun cezası da ayrıdır, ayrıca verilir. Senin sorunla tam örtüştü mü emin değilim...:)

Benim sorumla tam örtüşmedi abi, çünki; adam yaralamak ayrı bir suç, ruhsatsız silah bulundurmak ayrı bir suçtur ve iki ayrı ceza verilebilir, veriliyor zaten...

Benim bildiğim kadarıyla, bir fiil iki ayrı kanunda suç teşkil ediyorsa, en ağır olanıyla cezalandırılır... Bu bildiğim doğruysa alkol uygulamasına kesilen iki ayrı ceza hakikaten haksızlık...

Aslında bir fiil, iki ayrı mevzuatta suç ise, bir hukuk ilkesi olarak cezası hafif olan hangisiyse ona göre cezalandırılır, bu, sözleşmelerde de böyledir; aynı yerden iki ayrı fiyat teklifi aldığınızda, düşük olan, bağlayıcıdır.

Bir fiilin içinde birden fazla suç varsa, hepsi ayrı ayrı cezalandırılır ama bazen çeşitli sebeplerden, bazen de keyfiyetten bazıları es geçiliyor. Mesela bir kadını korkutma amacıyla kaçırdığınızda, hürriyeti tahdit gibi ağır bir suçu işlemiş oluyorsunuz, kaçırdıktan sonra, "yakmışım köprüleri, bi de tecavüz edeyim" derseniz, gerçekte iki ayrı suç işlemiş olmanıza rağmen, yargı, olayın daha hafif ceza gerektiren tecavüz kısmıyla ilgilenip insan kaçırma kısmını es geçiyor.

Arkadaşlar belki alakasız gibi gelecek ama aslında aynı konuya denk geliyor araç üzerine yapıştırılan şey eğer reklam ise izin alınmalı ve görüşü engellememeli fakat şahsi bir çıkartma/yazı hatta film var ise görüşü engellemeyecek şekilde serbest. emniyetteki ceza açıklamasında böyleymiş ama aşağıdaki habere anlam veremiyorum. Veli abi sen emniyet mensubusun sanırım sen bu konuya ne diyorsun?

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25211118.asp

Konunun kendisi bu zaten; mevzuatın bir kısmı, gerçek sebepler üzerine kurulu, mantıklı ve akılcıyken, trafikle ilgili bir yönetmelik, aracın orjinali gibi olması gerektiğini söylüyor. Kaputtaki bir çıkartma, o yönetmeliğe göre yasak, eğer bu konuda aksi bir bilimsel görüş yoksa, bence yasak olmaması gerekir. Ancak haberdeki araç, ticari taksi, ticari mekan ve araçlarda, toplumun ortak değerlerine atıf yapılmasını, doğru bulmuyorum, hatta kullanmak olarak görüyorum. Yine de bunun cezasını, polis veya maliye değil, vatandaş vermeli, böyle birşey yapmanın ticari getirisi olmadığını göstererek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...