Jump to content

Mazda 3 Ses Yalıtımı

Guest Mazda Club TR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bir not daha..

bu ses izalasyonunu nereye uyguluyorlar ve ne gibi bir malzeme kullaniyorlar, bilgisi olan var mi?

Ziebart gibi firmalarinda izalasyon yaptiklarini bilmiyordum, bu durum biraz ufkumuzu genisletebilir tabii.

Bu arada bu ses problemi, mazda 6 ve Cx-9 gibi modeller icinde mevcutmudur acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok ucuz malzemelerle sadece işçilik ödeyerek daha iyi izolasyon yaptırılabilir döşemecilerde...

Nasıl bi işlem yapılıyor biraz açabilirmisiniz ??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hafta sonu yine yoldaydım, maalesef çok sevdiğim arabam feci yol sesi alıyor.

servis koltukları sökerek alta izolasyon yapıyoruz diyor

arabanın altına zift sıkılarak yapılan izolasyon varmış birde

31500km oldu lastiklerimi değiştirsem sesi çözer mi acaba diyorum yoksa boşa mı masraf?

bilemedim bende

sonuç mazda3 gerçekten çok yol sesi alıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

problem muzigin sesini acmada degil. O kadar para verdim, bu arabayi aldim, gayette memnunum, ama bu kadar cok ses almasini yadirgadim. eger bu ses izolasyon isi bir miktar para karsiliginda cozuluyorsa, elbette yaptiririm. Neden keyifle araba kullanmayayim ki?

ama bu arac, saatte 100'le giderken (atiyorum) 80 db ses yapiyorsa, ve izolasyondan sonra bu 75 db'le iniyorsa, hicbir anlam ifade etmez, bosada birsuru para vermis olurum. Burada arabanin su andaki mevcut ses degerleri ve izolasyon yapabilecek servis veya istasyonlari bu degerleri ne kadar dusurebilecekleri cok muhim.

Belki bu teknik konularda, servisten yada teknik donanima sahip arkadaslardan bir bilgi gelir..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece biraz espri olsun diye öyle söylemiştim, neyse ;

Bu yalıtım mevzusuyla alakalı bi mx sahibi bi abimiz baya teferruatlı bişeyler yapmıştı, kayserili bi abimizde davlumbazların içini köpükle doldurmak ve bir kaç işlem daha uygulayarak baya bi gürültüyü kestiğini söylemişti. Ve kim olduğunu hatırlayamadığım biriside yine mx sahibi abinin kullandığı gibi bir tarafı parlak diğer tarafı ziftli gibi hatırladığım malzemeyle bişeyler yaptırmıştı... Forumda biraz araştırırsanız; hernekadar açtığınız başlığa yaz(a)masalar da bu 3 kişi haricinde de mutlaka yaptırmış birileri vardır diye düşünüyorum...

Bulursam ilgili başlıkları bende buradan paylaşırım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ah ah ah duygulandırdınız beni şimdi akşam akşam arabamı 2 hafta önce sattım geçen sene yaptırdığım izolasyonun linkini gönderiyorum.Profesyonel izolasyondur yaptırmak isteyenlere yardımcı olurum yapan arkadaşım çünkü.Geçen sene pikapika nickli üyemiz adı galiba erdinç ti gelip gördü arkadaşımın atölyeyi bilgi aldı baya bir onada sorabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23.05.2011 at 23:11, Srkn :

Ah ah ah duygulandırdınız beni şimdi akşam akşam arabamı 2 hafta önce sattım geçen sene yaptırdığım izolasyonun linkini gönderiyorum.Profesyonel izolasyondur yaptırmak isteyenlere yardımcı olurum yapan arkadaşım çünkü.Geçen sene pikapika nickli üyemiz adı galiba erdinç ti gelip gördü arkadaşımın atölyeyi bilgi aldı baya bir onada sorabilirsiniz.

15 saniye geç kalmışsın abi ben senin linki bulup yapıştırmıştım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu da kayserili abinin yaptırdığı olayın geçtiği başlık ;

21.01.2011 at 21:16, yavuz03 :

sevgili arkadaşlar şu an mazda 3 impressive  sedan 2010 model bir aracı 8 aydır kullanıyorum.araçtan ses geliyor diyen arkadaşımız haklı esas ses sag ve sol on ve arka çamurluk içindeki halıserlerın altı bos.hem aracın içine ses alıdırıyor hemde gevşeyınce ses yapıyor.ben hepsini sokturdum içine köpük ve üstune çekomastik gömdürdüm üstüne halıserleri taktırdım.şimdi araç elektrikli araçlara döndü.mükemmel.aracın arka yolcu tarafına tavana mavi led takdırdım.boylelıkle hem yolda oğlan bilgisayarını açtığında gece tavan lambasını açınca gözümü almıyor hemde arkaya hoş bir görünüm veriyor.lambayı açık unutsanda led oldugundan korkma çunku ısınmıyor bıle.arka bagaja 3 sıra 30 cm lik mavi led döşettim.böylelikle aracın bagajı uzaktan kumanda ile açınca hem mavi ışık süper arkadan taşıyor ve açınca bagaj kapagını her taraf ışıl ışıl oluyor.bagaja orjinal çakmaklık özel çektirdim böylelikle hem buzdolabına enerji kaynagı çıktı hemde arka koltuktan ıstenırse bilgisayara enerji alabiliyoruz.bagaja orjinal filesini taktırdım arkada hersey bazen kavun karpuz bile efendi efendi bagajın içinde duruyor.sağ ve sol çamurluk ön sinyallerin çevre nikalajları 100 tl bazılarınız için çok abes kaçabilir ama süper duruyor.arka egzozu kestırdım zaten kesilen parçada sonradan kaynaklanmış oraya zibart egzoz kaynattım süper oldu.sag ve sol aynaları kendinden sinyallilerle degiştirdim inanılmaz görünüyorlar.öne phillipsin xenon lambaları taktırdım.görünüş acayip değişti.arkaya opel zafiranın perdesini koydurttum cuk oturdu.önde küllük yerine bozuk paralarımı koymak için hyundai accent eranın küllüğünü 25tl ye aldım tam oturdu ve inanılmaz oldu.şu anda aracım 15000de devamlı son devirlerde kullana kullana araç 125 beygirlik araçlarla burun buruna gidiyor çekiş mükemmel benzinli bir araç olarak 220yi anlık görmek mümkün gördüm demeyeceğim cezayi durumu var.ama mümkün inanın birde boya koruma yaptırdım araç mükkemel ötesi.navigasyon cihazını öne yapıştırdım ogs ile birlikte üst tarafada yani sunroofa universal tutucu aldım benim nokia n8 i tutturdum ordan sesi fm transmitterle aracın hoporlorlerıne verdım gecelerı uzun yolculuklarda arkada hanımla oglan film izliyor chıps kola içiyorlar.valla mazda 3 ile yapılabileceklerin yanlızca ufak bir özeti

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konu benim en çok kafaya taktığım ve hatta arabayı satmama sebep olan konuların başında gelmektedir.Hiçbir masraf yapıp paranızı boşa harcamayın bence,yumuşak bir lastik alıp yolunuza devam edin.Çünkü kışlık lastikleri taktığımda seste müthiş bir azalma hissetmiştim.

İzolasyona gelince benimde bayağı bir uğraşmışlığım var ama nafile... :nea:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konu benim en çok kafaya taktığım ve hatta arabayı satmama sebep olan konuların başında gelmektedir.Hiçbir masraf yapıp paranızı boşa harcamayın bence,yumuşak bir lastik alıp yolunuza devam edin.Çünkü kışlık lastikleri taktığımda seste müthiş bir azalma hissetmiştim.

İzolasyona gelince benimde bayağı bir uğraşmışlığım var ama nafile... :nea:

Ne yaptırmıştınız tam olarak???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nasıl bi işlem yapılıyor biraz açabilirmisiniz ??

Bendeki lastik orjinal bridgestone 6500 km de, normal otoyollarda ses yapmıyor hiç ama birkez kötü asfalta girmiştim orda ses duymuştum... Bakınız anamurdan bir arkadaş nasıl izolasyon yapmış aracına...

" izolasyon için döşemeciden metresi 7 tlye alacağınız arkası ziftli keçeyi taban halısını kaldırıp altına güzelce yerleştirdiğiniz zaman inanılmaz fark oluyor.zaten halıyı kaldırdığınızda iyi izolasyon yapılmış olduğunu da görürsünüz.takviyeyle sonuç gayet tatminlar oluyor.arka koltuk altını ve bagajın altınıda kaplamayı unutmayın.daha da ileri gitmek isterseniz bagaj duvar kaplamalarını söküp orayada takviye yapabilirsiniz.sonuç olara max 25 tl ye toplam 2 saatlik işçilik sonucunda gayet tatminkar bir izolasyona sahip olursunuz.alltan pütür attırmaya falan gerek yok zaten güzelce pütürle kaplamışlar aracın altını."

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten arabanin sagini solunu sokmeye alistik iyice, buralarida sokeriz nolcak :) ama dis sesi kesmeye calisirken yeni sesler kazanmayiz insallah :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24.05.2011 at 11:09, honuuu :

Ne yaptırmıştınız tam olarak???

İşte böyle kendi çapımda yaptım birşeyler ama aynı tas aynı hamam misali değişen birşey olmamıştı.Ayrıca bu malzemeden ön teker davlumbaz içlerinide tamamen kaplamıştım... :nea:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

maalesef bence de japon araçlarının kronik olarak nitelendirilebilecek tek sorunu yol sesini içeri alma olayı.  ??? japonyadaki yolların kalitesine göre dizayn edilen araçlarda Türkiye yollarında bunlar aslında normal bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

hafta sonu yine yoldaydım, maalesef çok sevdiğim arabam feci yol sesi alıyor.

servis koltukları sökerek alta izolasyon yapıyoruz diyor

arabanın altına zift sıkılarak yapılan izolasyon varmış birde

31500km oldu lastiklerimi değiştirsem sesi çözer mi acaba diyorum yoksa boşa mı masraf?

bilemedim bende

sonuç mazda3 gerçekten çok yol sesi alıyor.

bence lastik değiştir hem zamanıda yaklaşmı michelin energy saver çok ii bridgestone u söktürüp onu taktırmıştık hem yumuşak hem sessiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...