Jump to content

Mazda 3 Ses Yalıtımı

Guest Mazda Club TR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Şu Ferrari'ye selektör yapan Clio Symbol gibi olmuş!

Geçen benim araçla huzur içinde seyrediyorum. Arkada bir tane fiat albea manyak gibi bir soluma, bir sağıma giriyor, geçmeye çalışıyor, habire selektör yapıyor! Beni de delirtti en sonunda, önce iyi bir gazlayıp toz yutturdum. İlerideki ışıkta da durunca yanıma geldi, bir de camı açmaz mı? İyice kudurdum!

- Kaç beygir lan o araba? dedim.

- Çocuk herhalde 80-90 vardır, dedi.

- Sen dahil misin? Hariç misin? dedim.

- Yok Mustafa Abi, ben marketin çırağıyım, anahtarını unutmuşsun, yenge benle yolladı, dedi.

- İyi dedim ben de, teşekkür ederim. Volkan'a selam söyle! (marketin sahibi)

Benim guzunun üzerindeki Toyo lastiklerde, ömrünün son demlerini yaşıyor. Geçen Tepeüstü'ndeki o sert virajdan dönüyorum, sağ şerit ıslanmış sanırım ya su tankeri filan geçmiş, yada yeşil alan sulamasından kaynaklı. Kıçıma kadar da bir Hyundai panelvan minibüs girmiş virajı dönüyoruz, resmen birlikte. :) Baktım yerler ıslak ayağımın ucuyla frene dokundum hafiften yavaşlatmak için, lakin guzu arkadan kaymaya başladı, hemen vites küçülttüm. Başka bir otomobil olsaydı altımda, kolay kolay toparlanmazdı sanırım. Her zamanki hızımla döndüğüm virajda ıslak zeminden dolayı, ve dolayısı ile lastiklerden dolayı bir aksiyon oldu o gün. 35 Bin Km oldu Toyo'larla, 27 Binde ön arka revizyon yaptırmıştım Merser'de.

Yokohoma'yı bende düşünüyorum ve kış öncesi muhakkak değiştirmem lazım benim. Bir iki defa mevcut lastiği denedim, ıslak zeminde performansı düştü lastiğin. Birde artık deformasyon başlamış lastiğin üzerinde.

Yokohoma'ların ömrü ortalama Kaç bin Km ? Toyolar gibi 35-40 Bin Km'mi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu Ferrari'ye selektör yapan Clio Symbol gibi olmuş!

Geçen benim araçla huzur içinde seyrediyorum. Arkada bir tane fiat albea manyak gibi bir soluma, bir sağıma giriyor, geçmeye çalışıyor, habire selektör yapıyor! Beni de delirtti en sonunda, önce iyi bir gazlayıp toz yutturdum. İlerideki ışıkta da durunca yanıma geldi, bir de camı açmaz mı? İyice kudurdum!

- Kaç beygir lan o araba? dedim.

- Çocuk herhalde 80-90 vardır, dedi.

- Sen dahil misin? Hariç misin? dedim.

- Yok Mustafa Abi, ben marketin çırağıyım, anahtarını unutmuşsun, yenge benle yolladı, dedi.

- İyi dedim ben de, teşekkür ederim. Volkan'a selam söyle! (marketin sahibi)

abi resmen fikra gibi olmus okudugum anda gülmekten yerlere yattım karnım agrıyor yeminle  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim Mazda'da da ses yalıtım problemi var. Yan koltuktan çok fazla konuşma sesi geliyor sürücü koltuğuna!

:D Dışardan duyulmuyorsa, yalıtım problemi yoktur.  :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir önceki sahibi ben aracı almadan 6-7 ay önce aldığı için üzerindeki Goodyear Excellence ları değiştirmedim ama hiç de memnun değilim. Bir ihtimal bu seneyi de bu lastiklerle geçirip seneye ben de AC2 veya çıkarsa bir üst modelini düşüneceğim.

Kış lastiklerinde de Yokohama mı kullanıyorsun Mustafa ?

yok abi yokohama kullanmiyordum.Bu sene yeni alacagim ya yokohama yada is araclarimda kullandigim dunlop.

Dunlopu da ciddi sekilde oneririm abi kis lastikleri mukemmel.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan abi eski Mazda 3 un orjinali yokohama aspec'ti. 95 bin km de 6,5 yilin sonunda degistim 1yaz daha binerdim aslinda da virajlarda kaymaya baslamisti :) AC2 ler kuru ve yas zeminde mukemmeldi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Bir önceki sahibi ben aracı almadan 6-7 ay önce aldığı için üzerindeki Goodyear Excellence ları değiştirmedim ama hiç de memnun değilim. Bir ihtimal bu seneyi de bu lastiklerle geçirip seneye ben de AC2 veya çıkarsa bir üst modelini düşüneceğim.

Kış lastiklerinde de Yokohama mı kullanıyorsun Mustafa ?

Kışlık lastikleri aldım abi. Goodyear Ultragrip 8. Kuru zeminde yol tutuşu ve sesi iyi. Toyo' nun yazlıklarından daha sessiz olduğu aşikar :D Kış performansını çok övüyorlar fakat daha test etme imkanımız olmadı :) 5-6 dergide hep birinci sırada neredeyse. Testlerde iyi puan almış. Yokohammalara baktım bu lastiğe göre sert duruyorlardı patron.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fikir değiştirip durma Olum, biz şimdi İzmir için, kar yok, buzlanma çok az, 4 mevsimlik ne alalım?

Sayın abim 4 mevsimlik hiç kullanmadım ve araştırmasını da yapmadım. Yokohama' nın yazlıklarından aşırı derecede memnun olduğumdan kışlıkta alırım dedim ama gidip baktım çok sert ve vakum çizgileri çok az. Daha yumuşak ve bol vakumlu UG 8 tercih ettim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın abim 4 mevsimlik hiç kullanmadım ve araştırmasını da yapmadım. Yokohama' nın yazlıklarından aşırı derecede memnun olduğumdan kışlıkta alırım dedim ama gidip baktım çok sert ve vakum çizgileri çok az. Daha yumuşak ve bol vakumlu UG 8 tercih ettim :)

Mustafa buralarda bir yerlerde vardı ama bulamadım şimdi, bu lastik test sonuçlarının olduğu iyi bir web sitesi adresi var mı sende?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa buralarda bir yerlerde vardı ama bulamadım şimdi, bu lastik test sonuçlarının olduğu iyi bir web sitesi adresi var mı sende?

Google amcaya sorup bakıyorum abi. Sabit bir site bilmiyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağolasın İlhan, burada kış-kar diye bir şey yok, ama çok yağmur var, ıslak zemin performansı gerekiyor, 4 mevsimlik alınacak en iyisi bu mudur yani? Ben anlamıyorum testlerden falan, yoksa Mişlek mi alsak?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumda kullanan arkadaşlardan iyi yorumlar duydum Selman abi. Ben de lastik alacağım için yakın zamanda bende bu modeli takip edip araştırıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Toyolardan kurtulmaya çalışıyoruz zaten..... :D

Nedir bu Toyo düşmanlığınız anlayamadım abi :D Ne güzel lastik işte iki çift daha satayım ömür boyu kullanın  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne iş yaaaa, herkes Toyo'lardan kurtulmaya çalışıyor. Aynı şekilde benim mevcut lastiklerde Toyo.

Bende yavaş yavaş olsa da, lastik araştırıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...