Jump to content

Mazda 3 Ses Yalıtımı

Guest Mazda Club TR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

hocam ne yaptınız yalıtım işini hallettiniz mi? bize de ışık tut :)

Yaz tatilinde ancak... Kendisi Ağrı da, araba İzmir de... Yani tam zıt kutuplarda... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

motor sesi için kendi elimden gelir yaparım ama nasıl yapıldığını bilmiyorum ki birisi videoyla anlatsa malzeme temin edip halledeceğim aslında ama görünüşe göre birilerine gidip para bayılcaz galiba :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben de bir ara yalıtım işine merak saldım ama vazgeçtim, zor zanaat vesselam.

ama kafama göre şöyle bi şeyler de yapmadım değil. mesela gidip bi tane halı türü paspas alıp bunları altından bitüself ile kapladım. maliyet 27 lira bitüself + 19 lira paspaslar 46 lira tl harcamayla sanırım "0" sonuç:)

http://imgur.com/5AhdL4j

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lastik paspas alsaydınızda olurdu...:)

Ses izolasyonunu su izolasyonu gibi düşünün, açıklık bir yer bırakmadan kaplamak gerek...

mebran diye bir şey duydunuz mu? sizin yapmaya çalıştığınız şeyin aslında yapılmış hali..onu kullansak olmaz mı mesela..mebran yalıtım ve su geçirmezlik için kullanılan bir malzeme..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

motor sesi için kendi elimden gelir yaparım ama nasıl yapıldığını bilmiyorum ki birisi videoyla anlatsa malzeme temin edip halledeceğim aslında ama görünüşe göre birilerine gidip para bayılcaz galiba :)

Motor sesini biraz azaltmanın kolay yolu var... Döşemeciye gidip kendinden yapışkanlı yanmaz sünger alıp mevcuttaki kaput izolasyonunun üstüne  yapıştırıyorsun...Fazlalık kısımları falçata ile kestinmi cuk diye oturuyor yeni malzeme... Uygulaması 10 dk (daha sağlam olsun istersen süngeri orjinal malzemeye sabitletebilirsin)

Ses izolasyonu malzemeleri bellidir, sanayideki döşemecilere gittiniz mi size çeşit çeşit malzeme çıkarırlar, kalın ancak çok ağır olmayan malzemeleri tercih edin,  arabanın plastik kısımlarının vs yerlerinin sökülmesi bilmeyen için kolay değil, ekipmanda gerekli zarar vermeden bu işi yapmak için,  o nedenle bir döşemeciye gitmek en mantıklısı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yani döşemeci bu işi her türlü halleder mi diyorsun.. tabi işinin ehli olanlardan bahsediyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşi büyütmeyin, bu iş zaten döşemecilerin mevcuttaki işi, herhangi bir döşemeci  koltukları , plastikleri güzelce söker, altını kaplar geri toplar aracı güzelce... Bitüself işine girmezseniz maliyet fazla artmaz, ziftli keçe ile taban halısını altını komple kaplatmak 250 tl civarı tutabilir malzeme işçilik dahil...Fayda maliyet oranı çok yüksek bir uygulama bu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşi büyütmeyin, bu iş zaten döşemecilerin mevcuttaki işi, herhangi bir döşemeci  koltukları , plastikleri güzelce söker, altını kaplar geri toplar aracı güzelce... Bitüself işine girmezseniz maliyet fazla artmaz, ziftli keçe ile taban halısını altını komple kaplatmak 250 tl civarı tutabilir malzeme işçilik dahil...Fayda maliyet oranı çok yüksek bir uygulama bu...

peki yapmışken bitüself işine de girmek gerekir mi..uçuk bir maliyet çıkmazsa yaptırmanın fark yaratacağı kesin mi yoksa ziftli keçe yeterli mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar veli abinin dediği gibi malesef ben ağrı da araba izmir de valla ne yalan söyleyeyim arabamı bu kadar özleyeceğimi düşünmemiştim  :( gerçekten çok zormuş arabasızlık,gün sayıyorum resmen tatil falan umurumda değil arabama kavuşmak istiyorum en kısa sürede:)

Yalıtım işini netleştirdim artık malzemeleri 15-20 gün içinde sipariş verip yaza hazır olmalarını sağlamam lazım.öncelikle lastikleri komple söküp çamurluk içleri ve davlumbazlara pütür atıyoruz,boyacılarda ve internette litre fiyatı 15 lira civarı pütürün 4 litre yeterli sprey olursa uygulamak gayet kolay olur.

sıra geldi iç dizayna.

koltukları ve taban halısını kaldırıp önce arabadaki titreşimi minimum düzeye indirmek için bazı yerlere bitüself bant ile kapatıyoruz ki 2 metrekare fiyatı 60 lira civarı bu yeterli olacaktır.bitüself bandı özellikle amortisörlerin gövdeyle birleştikleri yerlere ve çamurluk üstlerine uygulamak daha mantıklı.

sırada 10 metre karesi 60 lira civarında olan ziftli keçe var bunu aracın bütün tabanına döşüyoruz tabi baly yapıştırıcı yardımıyla sağlam bi şekilde yapıştırmak ve bazı noktalardan akıllı vida ile tutturmak lazım çünkü kayma yaaparsa sıkıntı olur.bütün tabana ve bagaja ziftli keçe yi serdikten sonra sırada üstüne asıl ses yalıtımında etkili olacağını düşündüğüm thermaflex sünger var.bunu  da keçe gibi aracın tabanına ve bagaja hiç boşluk kalmayacak şekilde seriyoruz bunda da baly yapıştırıcı ve akıllı vida kullanıcaz.bu arada thermaflex sünger in metre kare fiyatı 4.2 lira 10 metre kare fazlasıyla yeter.

taban yalıtımını bitirdikten sonra taban halısını geri yerine takacağız ama yıkamadan takmak mantıklı değil:) ayrıca halıyı tutan klipsler kırılabilir yedeklerini almak lazım 25 tanesi 10 lira falan yeterli olur.

tabanda toplamda 1.5 cm civarı ısı ve ses yalıtım malzememiz var artık hayrılı olsun:)

bitti mi tabi ki hayır sıra geldi kapı içlerini kapı döşemelerini yavaş yavaş kabloları koparmadan söküyoruz kapının dış sacının iç kısmına bitüself bant yapıştırıyoruz. buralarda titreşim çok fazla dikkatli olmak lazım.

kapı içlerine ziftli keçe uygulamak çok zor çünkü ağır bir malzeme yapıştırıp dik tutmak zor. Bu yüzden kapı içlerine thermaflex sünger yapıştırıcaz. ama cam motorunu ve camın açılıp kapanmasını engellemeyecek şekilde yapmalıyız bu işlemi.daha sonra kapı döşemesinin hemen altına yani kapı sacı ile döşeme arasına bakıyoruz eğer orada naylon varsa tekrar yapıştıralım eğer yoksa oraya uygun ses yapmayan yumuşak bir naylon yapıştırıyoruz çünkü sesi ciddi ölçüde kesiyor.

daha sonra kapı döşemelerindeki lekeleri de eşinizin yardımıyla çıkarak döşemeleri de yerine takıyoruz. ha bu arada leke temizliği için amvay in loc diye bir ürünü var bunu kullanıcam gitti gidiyor da buldum litresi 20 lira.

tabanı kapıları bitirdik sıra geldi motor sesine kaputun altına orjinal malzemenin üstüne adetaş yapı nın sitesinde bulduğum şu malzemeyi yapıştıracağım

http://www.adetasyapi.com/?=/OTO_SES_YALITIMI_5__YENI_/&urun=1739

gayet güzel bir ürün hem yanmaz hem ses yalıtımı yapıyor 1 cm falan kalınlığı var ki bu çok fazla değil.

evet arkadaşlar bu anlattıklarım tam 2 aylık araştırmalarım sonucunda karar verdiğim ve yaklaşık 2 ay sonra yapacağım uygulamalarım.umarım faydalı olur ve amacıma ulaşırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

biraz uzun olmuş arkadaşlar kusura bakmayın uygular uygulamaz sizlerle paylaşacağım projeyi.:) tabi burada araştırmalarda bana yardımcı olan arkadaşlara çok çok teşekkür ederim.özellikle oğuzhan ve veli abi yönlendirmelerde bulundular.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam sen guzudan bu kadar uzak kalma, gerçekten sana zararlı... Yazdıklarına baksana, guzusuzluk senin klavyene vurmuşşş ;D

Şaka bir yana sabırsızlıkla fotoğraflı çalışmalarını bekliyoruz... Allah kaza bela vermeden kavuştursun, guzudan ayrı kalmak zordur, ben bile günde kaç kez camdan bakıyorum...  :nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok güzel açıklamışsın valla sağol. Ama o dediklerinin ben yapmaya kalkışırsam elime yüzüme bulaştırırım gibime geliyor. En kötü bahsettiğin malzemeleri temin edip emin ellere bırakmak aracı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam sen guzudan bu kadar uzak kalma, gerçekten sana zararlı... Yazdıklarına baksana, guzusuzluk senin klavyene vurmuşşş ;D

Şaka bir yana sabırsızlıkla fotoğraflı çalışmalarını bekliyoruz... Allah kaza bela vermeden kavuştursun, guzudan ayrı kalmak zordur, ben bile günde kaç kez camdan bakıyorum...  :nazar:

çok doğru söylüyorsun abi gerçekten ayrı kalmak çok zor gün askerlik günlerime döndüm resmen şafak sayıyorum.aşağı yukarı 56 gün kaldı siirtteyim :) adanaya doğru ilerliyorum her geçen gün.:)

Allah ım izin verirse her anını kare kare fotoğraflayıp paylaşıcam inşallah abi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok güzel açıklamışsın valla sağol. Ama o dediklerinin ben yapmaya kalkışırsam elime yüzüme bulaştırırım gibime geliyor. En kötü bahsettiğin malzemeleri temin edip emin ellere bırakmak aracı.

abi sen neredesin.eğer imkanın varsa gel beraber yapalım :) iki güne çıkartırız iki arabayı müsafirim olursun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi sen neredesin.eğer imkanın varsa gel beraber yapalım :) iki güne çıkartırız iki arabayı müsafirim olursun.

Ben yakınım, nasip olursa uğrayıp çayını içmeyi, iki lafın belini kırmayı isterim, yada sen uğrarsın... Hatta Oğuzhan'ı da gapar gelirim... Sen hele bir gel bu tarafa... Selçuk'ta da ilk kasa 626 sahibi arkadaş vardı onu da ayartabiliriz belki, bu işleri seviyorum diyordu... Neyse; şafak daha 56 imiş bunları konuşmak için çok erken...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne güzel konuşuyorsun ağzından bal akıyor :) Keşke öyle bir imkan bulsam da gelsem. Gerçekten 1-2 ay sonra bir İzmir mi yapsam ne yapsam :) Bir gün de hallederiz değil mi nasıl olsa Veli abiyle Oğuzhan da var :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bana uyar abi hele bi geleyim mutlaka bi araya gelelim.buyrun gelin başım gözüm üstüne.çay da olur yemek de artık. ben de severim bu tarz işlerle uğraşmayı. sadece bu tarz işler için değil tabi ki sizlerle oturup muhabbet etmek de çok güzel olur mutlaka. abi sen çık gel ankaradan veli abi ile oğuzhan ı da buluruz mutlaka.:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nasip sen bir gel hele. İnşallah olur hem muhabbet olur hem işimiz görülmüş olur. Epey bir km yapacağım anlaşılan ben bu yaz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...