Jump to content

Mazda 3 Ses Yalıtımı

Guest Mazda Club TR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

MGalleryItem.php?id=8872

mazda aracıma uyguladıgım yalıtımla ilgili fotograf albümünü incelemek isterseniz hatırlatmak isterim, görüşlerimizi tekrar paylaşabiliriz. özet olarak kapı içlerinin resimlerinden de göreceğiniz gibi kapı içlerindeki saçlarda sıfır yalıtım var diyebiliriz...

ne mi yaptım?

saç üzerine ziftli yapışkan (2mm)bitüself

+

üzerinde ses ısı ve nem yalıtımında kullanılan (6mm) kendinden yapışkanlı kauçuk

ayrıca bazı bölgelerde birde pramit yalıtım süngeri... (bitüselfin de altına)

sonuç mu?

ARTAN SESSİZLİK

azalan ses

,

ARTAN MÜZİK AKUSTİĞİ

yüksek müzik sesinde azalan zıngırdama

,

İÇ ve DIŞ ORTAM ARASI ARTAN ISI YALITIMI

.............

yeter mi ?

mükemmel olması için bence daha yetmez

ekstra bazı projeler daha var uygulanması gereken

AMA BAŞLANGIÇ İÇİN KAPI İÇLERİNİN YALITIMINI ŞİDDETLE&ŞİDDETSİZ TAVSİYE EDERİM ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bütün olay çamurlukların içinde bitiyor yalıtım olmadığı zaman çamurluğun içi kabin görevi görüyor ses yankı yapıyor bu ses aracın içine çok geliyor

Adamlar mazda 3 de ses yalıtımı konusunda bir adım bile atamamışlar.bugün 2006 dynamic e baktım.davlumbazlar aynı bizimki gibi, çamulukta sadece ince bir palstik var onda da.sene 2013.arada 7 yıl var.uyumuşlar mı bular.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bütün Japonlar'ın ses yalıtımı kötüdür, Mazda'nınki de kötüdür, çünkü Japonya ve Amerika yolları için yapılırlar, bunu herkes kabul etsin artık, bütün konuların oradan buradan ses geliyora bağlanmasından ben sıkıldım artık, herhalde bütün forum ahalisi de sıkılmıştır..

"Şuradan ses geliyor, buradan ses geliyor" a internet ortamında ancak belli ölçüde katkımız olabilir, çünkü aracın içinde değiliz, aracın içindeyken bile nereden geldiğinin anlaşılması zor sesleri lütfen servis ustalarınızla test sürüşü yaparak çözmeye çalışın arkadaşlar... Ya da benim gibi yapın müziği biraz daha açın, ya da Mazda6 alın, bakın ondan hiç ses gelmez, parayı veren düdüğü çalar.... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de Mazda kullanıyorum ama hiç ses şikayetim yok aksine çok memnunum, bu ses ve yalıtım şikayet yazılarını okuyunca acaba bendemi bir sorun var diye kendime sormadan edemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor sesi tabiki benzinli bir arabayla kıyaslanamaz ama  uzun yolda ben aracın dizel olduğunu bile anlamıyorum motor sesi yok denecek kadar az ama şehir içinde tabiki olay farklı oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor sesi için kaputa kendinden yapışmalı yanmaz sünger yapıştırarak bir miktar sesin emilmesini sağlayabilirsiniz uygulaması 10 dk sürer malzeme ve usta işçiliği toplam 100 tl maks.

Kabin için komple ziftli keçe denilen malzeme yeterli olur , bagaj altı dahil her yer bunu halı gibi serip zemine yapıştırarak kaplanabilir , yaklaşık 300 tl tutar işçilik dahil uygulama 1-2 saat...

Kapıların içine  , hoparlör çevresine bituself kaplanabilir, aracın sertliği ve yol tutuşunuz artırırabilir bu uygulama , malzeme ve işçilik 200 tl tutsa...

Sonuç olarak 600 tl gibi bir maliyet ve  3-4 saat calışma ile audi sessizliği yakalanabilir, ayrıca tabana eklenen 15-20 kg ağırlık da stabiliteyi olumlu etkileyebilir, ben kendi aracıma yaptım bunları, herkese tavsiye ederim...700 tl ye yaptıracagınız ziebart yalıtımdan daha etkili bu uygulama , isteyen üstüne ziebart da yaptırabilir az bir fayda daha görülür ancak yaklaşık 15 kg daha ağırlık eklenebilir tabana bence gerek yok keçeler gayet iyi tutuyor sesi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2010 mazda3 ten 2012 ye geçiş yaptım..makyajlı kasada izolasyon gerçekten daha iyi araç bariz şekilde sessiz ve tok bir sürüş yapısı var.....eski aracıma izolasyon uygulamıştım ....anlatmıştım daha önce fakat bu aracımda böyle bir ihtiyaç kesinlikle yok...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2010 mazda3 ten 2012 ye geçiş yaptım..makyajlı kasada izolasyon gerçekten daha iyi araç bariz şekilde sessiz ve tok bir sürüş yapısı var.....eski aracıma izolasyon uygulamıştım ....anlatmıştım daha önce fakat bu aracımda böyle bir ihtiyaç kesinlikle yok...

Bu durumu teyit edebilecek başka kullanıcılar var mı?

Bende makyajlı kasaya özeniyorum ama değişikliklerin getirilerinden emin değilim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2012 makyajlı dizel mi, benzinli mi??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arada çok fark var.benimki benzinli otomatik....kesinlikle değer....çok ama çok memnunum......3-4 farklı kişi kullandı.ki mazda önyargıları vardı...dibi düştü adamların...eşim bile iyi ki değiştirmişsin diyor siz anlayın artık

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Face Lift kasadaki iyileştirmeler:

-artırılan gövde sertliği ve modifiye süspansiyon ile geliştirilen sürüş hissi ve doğrusal gidiş

-yol sesi azaltılması

-aerodinaminin iyileştirilmesiyle düşen yakıt tüketimi ve emisyon

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu ses yalıtımı konusunda, yakın zamanda senden destek isteyebilirim Emre. Öncelikli olarak şu işlerimi güçlerimi ayarlayıp, senelik izine ayrılmam lazım. Bu izinde bir kaç halletmek istediğim işler arasında, bu izolasyon işi de var. :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yapalım tabi İlhan ,  maliyeti küçük artısı büyük :)

Aynen öyle Emre. Şu müzik sistemine el atılmışken. Kapı içleri sökülecek, o arada kapı içi ses izolasyon işini de aradan çıkarayım diyorum. :) Senin bu konuda deneyim ve tecrübeni biliyorum. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 Facelift - Geliştirilmiş Tasarım, Kalite, konfor ve Performans

Posted on 2006/2/28 tarafından Tomauto

Cenevre 2006 onun ilk başlangıcını yapıyor 2003 yılında başlatılan zaman küresel C-segmentine heyecan verici sürüş performansı, duygusal tasarım ve işçilik yüksek düzeyde tanıttı çok beğenilen Mazda 3 hattı, en yeni facelift sürümüdür.

Mazda 3 yüz germe yeni bir seviyeye bu nitelikleri alır ve tüm motorlar artı kullanılabilir bir altı-ileri manuel şanzıman için geliştirilmiş tork özellikleri ile daha heyecan verici sürüş keyfi sunmaktadır. Tasarım geliştirmeleri orijinal Mazda 3 var sportiflik ve kalite duygusal-çekici ilk izlenim yükseltmek. Ve Mazda işçilik de bir iç görünüme sahip, geliştirilmiş ve kullanıcılar araba her zaman takdir edeceği hissediyorum edilmiştir.

Dış Tasarım - İki Vücut Stilleri, İki Farklı Kişiler

Selefi, Mazda 3 facelift modern şıklık 4-kapılı sedan imajını duygusal kişilik ekleme daha da güçlenir. Yeniden tasarlanmış tamponlar büyük bir görünüm ve ön ızgara üzerinde bir krom bar yüksek kaliteli hissi ifade sağlar. 5-kapılı hatchback için, ızgara üst bar renkli ve daha fazla vücut orijinali en akıllıca enerjik Zoom-Zoom stil geliştirir olduğunu.

Buna ek olarak, 15, 16 ve 17 inç alüminyum alaşım jantlar tüm yeniden tasarlandı. Spor görünüm paketi (SAP) ekipman ve seçilen seçenekleri de 4 kapılı ve 5 kapılı versiyonları hem daha atletik bir görünüm vermek için kullanılabilir: 5 kapılı SAP sportif ise 4 kapılı SAP, istikrar hissi teşvik Mazda 3 facelift hattı ve modeli bir genç kişilik sızar.

İç Tasarım

Özellikle dikkat iç kalitesinin iyileştirilmesi ödenmiştir. İki iç renk şemaları sınıf ve pazar, yüksek sınıf sportif arıtma hissi için bir gri iç renk ve spora yönelik bir siyah iç bağlı olarak planlanmaktadır.

Her iki iç renk paketleri yeni tasarlanmış beyaz küme metre ve şık bir piyano siyah dekoratif panel aldı. Siyah iç ve karartma tipi metre Spor Sınıf (pazara bağlı olarak) daha yüksek kalite ve sportiflik iletişim kurmak için gösterge panelinde bir saç çizgisi tedavi ile bitmiş bir dekoratif ekleme içerir.

Daha Olgun Sürüş Özellikleri ve bir daha Rafine Ride

Mazda mühendisleri yakıt ekonomisi geliştirme amacıyla, sürüş konforu ve sessizlik ile, hemen orijinal model başlatmak sonra Mazda 3'ün saygın dinamik performans destekleme üzerinde çalışmaya başladı. Bunu başarmak için, motor ve şanzıman bir canlı, geniş tork tarafından desteklenen daha fazla konfor-mümkün sürücü sunmak için yükseltilmiş. Mazda 3 makyaj yol tutuşu istikrarı iyileştirmenin yanı sıra, çalışma ve sürüş kalitesi kolaylığı, Mazda da gürültü ve titreşim daha fazla indirim elde etti.

MZR 2.0-litre benzinli motor 6.500 devir * ve 4.000 rpm * de 187 Nm maksimum tork maksimum güç 110kW/150 PS üretir. Bu yeni tanıtılan sıralı supap zamanlaması ile birlikte, ilk kez yüksek doğruluk elektronik gaz kontrolü benimser (S-VT). koşullar altında çalışma yanıt olarak motorun intakevalve işlemin optimum ayarı, yüksek şarj verimliliği elde edilir. Birlikte bir değişken indüksiyon sistemi (VIS) ile, bu motor tüm revrange boyunca güçlü tork elde etmek için izin verir.

MZR 1.6-litre benzinli motor - 77 kW/105 PS AT6, 000 rpm * ve 145 Nm at4 maksimum tork bir maksimum güç çıkışı ile, 000 rpm * - S-VT aynı ve orijinal model olarak VIS korur ve yakıt verimliliği daha da artırmak için kalibre edilir. Baz MZR 1.4-litrepetrol motor 6000 rpm * de maksimum güç 62 kW/84 PS ve 4.000 rpm * (onmarket teklif olarak) maksimum tork 122 Nm üretir. Bu motor S-VT zaten istihdam dayalı modifiye supap zamanlaması verilir. Bu güçlü, kolay sürüş için düşük ve orta motor hızlarında bol tork vermek için daha yüksek motor hızı aralığında güç ödün vermeden düşük motor hızlarında verimliliği şarj artırıyor.

MZ-CD 1.6 litre dizel motor Avrupa Mazda3 facelift hattı kalır. İki versiyon 66 kW/90 PS ve 80 kW/109 PS 4,000 rpm * at ve sadece 1.750 rpm 215 Nm ve 240 Nm maksimum tork maksimum güç çıkışı mevcuttur * sırasıyla (piyasa teklif bağlı olarak 90 PS). Bir güç olağanüstü denge, düşük yakıt tüketimi ve emisyon ve düşük NVH hem Deliv-er. Bu DOHC 16 her ikisi de - vana motorları 160 MPa ultra yüksek basınçlı common-rail enjeksiyon sistemi ile birlikte, düşük ağırlık için alüminyum yapı özelliği. Standart gücündeki dizel sabit geometrili turbo istihdam ve yüksek güçlü dizel bir dizel partikül filtresi de değişken geometrili turbo kullanır ve.

MZR 2.0-litre benzinli motor yeni-tanıttı altı-ileri manuel şanzıman ile kullanılabilir. Üçüncü ve dördüncü vites için birinci ve ikinci vites ve çift koni synchronizers için üç koni synchronizers hafif, net vardiya hissediyorum ve öngörülebilir çalışması için yeterli senkronize kapasitesi sağlamak. Üçüncü ve altıncı vites arasında vites oranları yüksek hızlarda daha iyi, stressiz geçen ivme sağlamak için yakın ayarlanır. Altıncı vites overdrive gibi fonksiyonları ve yüksek hızlı hem de daha iyi yakıt ekonomisi de gelişmiş sessizlik katkıda bulunur.

MZR 1.4-litre ve 1.6-litre petrols için standart beş-ileri manuel şanzıman daha boyunca geliştirildi ve debriyaj çalışma hissediyorum geliştirilmiştir. MZR 1.6-litre benzinli motor elektronik kontrollü, dört-ileri otomatik şanzıman (pazara bağlı olarak) ile de mevcuttur.

Motor sesi aracın eğlence-sürücü yönleri, hem de iyi hızlanma ve vites hissediyorum etkileyen önemli unsurlardan biridir. Mazda 3 makyaj benzinli modelleri yüksek motor hızlarında ve MZR 2.0-litre benzinli motor üzerine monte alternatör üretilen droning ses özel olarak çalışma gürültüsünü azaltmak için tasarlanmıştır azaltmak için yüksek sertlik tahrik mili montaj var. Doğrusal bir ivme Bu önlemler sonucu yüksek motor hızlarında kadar hissediyorum.

Mazda 3'ün beğenilen Vücut ve Şasi daha da Evrim

Mazda 3 makyaj vücudu kabuğu daha sert, daha güvenli gövde ve daha sportif kullanım ve firma sürüş kalitesi için yerel sertliği destekleme tarafından yükseltildi. Süspansiyon sistemi hala zarif ve rahat bir sürüş elde ederken daha, Mazda 3 alkışlanan Zoom-Zoom işleme güçlendirmek için optimize edilmiştir. Mazda 3 makyaj en MacPherson ön süspansiyon amortisör performansı geliştirdi ve direksiyon tepkisi geliştirmek ve yüksek hızlı virajlarda savrulma azaltmak için ayarlandı. Çok bağlantı kollu arka süspansiyon yüksek hızlı virajlarda gelişmiş arkadan dengelilik sağlar.

Geliştirilmiş Aerodinamik

Daha fazla Mazda 3 makyaj heyecan verici dinamik performansını artırmak için, aerodinamik ekibi yüksek hızlı sürükle azaltmak ve istikrarı geliştirmeye odaklanmış. Özellikle, üstün aerodinamik performans (5-kapılı hatchback için, Cd = 0.30) elde, yerden aerodinamik geliştirmek için çalıştı. Daha iyi yakıt ekonomisi ve gelişmiş yüksek hızlı ivme katkıda ek olarak, Mazda 3 yüz germe en yükseltilmiş aerodinamik tahmin düz bir çizgi sürüş ve değişen yüksek hızlı şerit ile, daha da sıra dışı bir kontrol istikrara katkı.

Geliştirilmiş Sessizlik

Ayrıca Mazda 3 facelift Zoom-Zoom sürüş keyfi gelişen yol gürültüsü izole ve yüksek hızlı sürüş esnasında rüzgar gürültüsü azaltma dahil. Alınan önlemler, daha fazla model için kaput-under-yan yalıtım kullanımı genişleyen lastik revize, jant sertlik destekleme, süspansiyon titreşim özellikleri geliştirmek ve tüm modeller için kabin ses emici malzeme yükleme içermektedir.

Bile daha fazla konfor ve kolaylığı-of-Kullanımı için Yeni Özellikler

Mazda 3 yüz germe gelişmiş konfor ve kolaylığı kullanımı için birçok yeni özellik kullanır. Gelişmiş bir anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi (pazar ve kalitesine bağlı olarak) tanıtıldı. Sadece bir kart tipi anahtar taşıyan sürücü kilitlemek ve açmak kapı, bagaj veya arka kapak ve başlangıç ​​ve marş düğmesini çevirerek motoru durdurun sağlar. Buna ek olarak, gelişmiş anahtarı kilitleme / kilit açma düğmesine ve dış kapı kolu istek anahtarı açma ya da araba dışındaki tüm pencereleri kapatmayı sağlar. Sıcak güneş araba havalandırılması, ya da açık kalan bir pencere arabaya geri almak zorunda kalmadan, kapatılabilir. Mazda3 facelift entegre ses sistemi yaklaşık 3000 CD'lerden kaydedilen parça, hem de CD oynatıcı ve AM / FM radyo (piyasa teklif bağlı olarak) kadar saklamak için kapasiteye sahip 20 GB sabit disk sürücüsü içerir.

Güvenlik Yüksek Seviyeleri

Mazda 3 yüz germe standart aktif güvenlik paketi (arka ön ve 280 mm MZR 2.0 litre, 300 mm) arka ön ve katı 265 mm diskler de 278 mm diskler havalandırılmış dört-tekerlek disk frenler içermektedir , 4W-ABS, EBD ve acil fren yardımı. Dinamik stabilite kontrolü (DSC) dengeli bir direksiyon hakimiyeti için de mevcuttur. Buna ek olarak, otomatik ışık ve yağmur sezen silecek sistemleri kötü hava ve gece sürüş sırasında yolun açık görüş sağlamak için yardımcı olur.

Mazda 3 makyaj pasif güvenlik sistemleri olağanüstü çarpışma güvenliği sağlayan bir rijit gövde kabuğu vardır. Yolcu koruması için, ön çift hava yastığı standart ve yan ve perde hava yastıkları (pazar ve kalitesine bağlı olarak) da mevcuttur. Buna ek olarak, eğim ve teleskopik direksiyon kolonu ayar kolu şekli değiştirilir, ve darbe emici malzemeler sürücü diz yaralanma olasılığını azaltmak için, direksiyon kolonu yüklenir. Bir katlanabilir fren pedalı önden bir çarpışmada alt bacak yaralanma riskini azaltmaya yardımcı olur ve ön ve arka koltuklar hem emniyet kemeri tokalı olup olmadığını onaylamak için bir emniyet kemeri hatırlatma var.

Bu yazı gönderilmiş Genel . Bookmark permalink .

2006 Cenevre anda ← Mazda Basın Toplantısı

Mazda 3 MPS - Zoom-Zoom Çift Doz →

Bir Yanıt bırak

Yukardai metin translate.google ile çevrilmiş bir metindir.anlaşıldığı kadarı ile 2006 yılında yayımlanmış.adamlar hem dizele yabancı değiller hem de bu ses yalıtımına da yabancı değiller.

yorumsuzzzzz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yukardai metin translate.google ile çevrilmiş bir metindir.anlaşıldığı kadarı ile 2006 yılında yayımlanmış.adamlar hem dizele yabancı değiller hem de bu ses yalıtımına da yabancı değiller.

yorumsuzzzzz.

Kaynak bilgisini de paylaşabilirmisiniz. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan kardeş adres çubuğundaki adres çok uzundu, o yüzden yüklemedim buraya.kısaltmayı bilmiyorum.görüntü kirliliği olur diye linki atmadım.tekrar bulabilirsem atarım linki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan kardeş adres çubuğundaki adres çok uzundu, o yüzden yüklemedim buraya.kısaltmayı bilmiyorum.görüntü kirliliği olur diye linki atmadım.tekrar bulabilirsem atarım linki.

Bu tip uzun bağlantıları (http://kolayurl.com/) aracılığı ile kısaltabilirsiniz. Siteyi açıp, paylaşmak istediğiniz linki. Üsteki kutucuğa yapıştırın, sonra sağdaki makasa tıklayın. Altta trafta bağlantı linkini kısaltıyor. Bunu forumda paylaşabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...