Jump to content

Motor Yıkatmadan Sonra Araba Tekliyor

canozcan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

slm arkadaşlar

cumartesi günü lantisimin motorunu yıkattım. yanlış yaptık biliyorum ama oldu birkere... ve artık arabam kerkmeye ilk çalışmada çalışmamaya stop etmeye başladı. bujiler dispiritör kapağı falan ustalar kuruttular ama sonuç gene aynı. 60la giderken bile kerkiyor araba.düzelir dediler diye 200 km yol yaptım ama durum hala aynı. benzinde de aynı lpg de zaten durum içler acısı. ne yapmam gerekiyor aracıma ne oldu lütfen yardım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir çoksebep olabilir.Sensörler ıslanmış olabilir.Bobinler,buji kabloları ateşlemede sorun yaratıyor olabilir.Hava filtresi ıslanmış olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çarşamba günü başka bir ustaya götürdüm. dispirütör kapagının içindeki metaller oksitlenmiş aynı şekilde bujilerde komple oksitlenmiş. onları kazıdı temizledi sonra arabam eski haline geri döndü bende inanamadım. ama düzeldi. ilk gün de kurulamışlardı onları ama düzelmiyordu birtürlü. :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

bende devamlı motor yıkıyordum.başıma bir olay geldi artık yıkamıyorum.distribütör tarafına çok su tutmuştum.araba çalışmıyor.sanki egzozdan bomba atıyor güm güm ediyordu.çalıştı ama devamlı stop ediyordu.Buhal 2 saat sürdü. sonunda içi kurudu düzeldi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Hiç tahammül edemediğim şeyde tozlu, sonuç olarak kirli motor. Mazotu sprey kutuya dolduruyorum ve önce güzelce motoru ve herşeyi mazotluyorum daha sonra fiskiye ağızlıklı hortum ile dikkatlice heryeri yıkıyorum. İlk gün ki gibi oluyor. Bazen mazotu çok kaçırıyorum, yolda giderken ısınan motor mazotu buharlaştırıyor tüm yol ve arabanın içi kısa süreli mazot deposu gibi kokuyor ama değer. Yaşasın temizlik :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

bende az önce yıkadım tertemiz oldu marşa bastım çalışmadı kuruladım bobin buzji, distribitör çalıştı ama pistonlardan biri ateşlemiyordu, elektronik temizleme spreyi ile temizledim eski haline döndü,offf çok şükür..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor yıkayacak kişilere bilgi olması açısından bildiğim kadarıyla bir açıklama yapayım..

Sol arka tarafta ki dinamoyu, bir poşet ile sarın.Onun dışında (varsa)alarm sirenini bir torba ile sarın.Ve en önemlisi distribütörü torba ile sarın.Diğer tüm kısımlara özel ilaç uygulaması yapıp,basınçlı su ile yıkayabilirsiniz.Yıkama bittikten sonra tüm soketlere,fişlere,buji kablolarını yerinden çıkarıp bujilerin dışına güzelce hava tutun.İyice kurutmadan marşa basmayın,çalışmıyorsa zorlamayın bujileri ıslatırsınız..Kurutmaya devam edin..Zaten distribütöre hiç su kaçırmazsanız araç çalışacaktır.distribütörün üstündeki havalandırma tapasını çıkarıp,içine sökmeden hava tutup içindeki nemi de alabilirsiniz.

En son araç düzgün çalışıyorsa aşırı gaz vermeden aracı ısıtıp radyatör fanının çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Kolay Gelsin..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...