Jump to content

Mazda3 üme BRC taktırdım

Guest architect
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Elektronik anahtar için DSC düğmesinin yanı daha hoş oluyordu :) Ben kendimize ait servislerin montajlarında bile eleştirecek bir çok nokta buluyorken bu fotoğraflarda gözüme çarpanları normal saymak gerek. LPG'ci gözüyle bakarsam 5-6 husus gözüme çarpıyor ama müşteri gözüyle bakınca gerçekten güzel olmuş diyebilirim. Güle güle kullanın. Eminim ki bu montajla çok uzun yıllar sorunsuzca kullanabilirsiniz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest architect

Bu arada belirtmeden geçemiyeceğim.Benim araca montaj yapılırken bir renault clio,bir opel astra ve bir opel vectra 2 de montaja geldi. Özellikle Renault clio ile çalışan usta'nın aracın motor yerleşim düzeni ve çalışma zorlukları yüzünden aracın tasarımcıları için sarf ettiği "veciz sözler" ilginçti. Ben de Japon otomobillerinin motorunu çalışma yapmak için problemli zannederdim. Benim araçla çalışan usta "hergün 3 japona kit takana kadar ancak 1-2 frransıza kit takılabiliyor" dedi. Mazda'nın pek çok noktasında tasarımcıların , gösterdikleri yüksek hassasiyet diğer araçları yakından görünce insana guru veriyor.Özllikle mazda3 ün yürür aksamı ve aracın altındaki boru,kablolama,ve eksoz sisteminin yerleşimi çok düzenli.

Bir de fransız araçlarında yaşanan bir problemden dem vurdular. Araçlar lpg'ye geçse de benzin eksilmemesine rağmen benzin göstergesi sistemin mantığı gereği kullandıkça inmeye devam ediyormuş.Yarım depo seviyesine gelmeden önce aracı stop edip tekrar çalıştırmakta fayda olduğunu söylediler.

Uzak durmak lazım bu fransızlardan galiba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hepsinde olmasa da Fransızların bazı modellerinde bu tip sorunlar oluyor fakat ilave edilen ufak bir modülle kolaylıkla aşılabiliyor. 106, Saxo ve Scenic montaj esnasında insanı ne kadar çileden çıkarıyorsa Megane1 de o kadar rahat montaj imkanı veriyor. En çok uğraştıran motorlardan biri de Subaru'nun boxer motorları :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

sert straforu düşündüm. hatta üstüne stepne anahtarlarını da monte ederim. peki bu sert sraforu nerede bulabilirim.

Koçtaş'ta vardı fakat nalbur veya hırdavatçılarda da bulabilirsin .Ayrıca inşaat yapı ve izolasyon malzemesi satan yerlerde de bulabililirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

bu arada bagajı hallettim. bir ara fotolarını çekip koyacağım. bir kaç cm yükselme oldu ama olsun değer.

en alta kalın bir karton üstüne bagaj şekline uygun kalın strafor üstüne tekrar karton hoppp bagaj aynı eskisi gibi.  lastik için bijon anahtarı falan da straforun içine monte edildi. güzel bir çalışma oldu.

tavsiye ederim. tek eksisi stepne bagajın köşesinde artık oranın sabiti oldu:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...