Jump to content

Mazda 323 Kilometrede 0,250 TL Yakar mı?

murat_1532
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İyi günler, yaklaşık 2 ay önce 91 model mazda 323 aldım o günden bu güne 2 LPG beyni bir tank değiştirdim ama yakıt tüketimim kilometrede 0,25 TL'den aşağı düşmedi ilk aldığımda beyin sözde yeni takılmıştı araba hiç çekmiyordu bir ustaya gösterdim bu beyin buna olmaz dedi değiştirdi BRC taktı araba hızlandı çekişi düzeldi ama yakıt kilometrede 0,30 TL yakmaya başladı ayar felan yaptırdık işe yaramadı sonra başka ustaya gösterdim oda başka beyin takalım dedi, eskisini aldığım ustaya yakıttan dolayı memnun değilim dedim iade ettim, diğer ustanın takdığı beyinde işe yaramadı en son çare tankım simit tanktı şamandırasını bilmem alt kablolarını felan yeniden alıp başka simit tank taktık ama yakıt hala düşmedi kafayı yiyeceğim , yardımcı olurmusunuz neden olabilir acaba ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Buji-buji kablosu-hava filtresi yeni değilse değiştirip bir de benzinle deneyin. Benzindeki değer de çok yüksek değilse iyi bir ayarla düzelir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

peki benzinle yaklaşık nekadar yakması gerekiyor ..

parasal hesap yapmayın, hata yaparsınız. litre bazında hesaplayın.

100km. mesafede 90km. sabit hızdaki otoban kullanımında yaklaşık 6,5 - 7 litre benzin sarfiyatı normal karşılanabilir. 7 litreden fazlası "fazla yakıyor" anlamına gelir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

abi şehir içi trafiğinde dikkkatsiz kullanmda 8-9 litreye kadar normal.. hatta devirli kullanırsanız 10 litre...

yahu Kadirim, bana muhalif olmak zorunda değilsin. mesajımı bi daha oku bakalım ne yazmışım. ş.içi ölçümde çok değişkenlik gösterdiği için otobanda 90km. sabit hızla ölçün dedim. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende de 92 model 323 sedan var. Km de maksimum 7,5-8 lt lpg yakıyor. 2500-300 devir aralığında kullandığımda.

Bu arada lpg miksere tek boruylamı giriyor, yoksa çatal bi boruylamı ? Forumda daha öncede bahsi geçmişti, lpg de aracın çekişi olmaması vs. konularında.

Buda neden olabilir belki ? Gerçi bende de tek boru ile giriyor miksere ama yakıt tüketiminde bi aşırılık yok, sadece araba gitmiyor  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...