Jump to content

Wankel Motor Bakımı

wankel motor
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

mazda  rx7   ve rx8      modellerinde    kullanılan  wankel   motorları   bakımlarında dıkkat edılmesı  gereken    konular      bakımlarının  orjnal  kanadına dıkkat edılmelı.     buji,  hava filitresi, yag filitresi,    yakıt filitresi    ve motor yagı.    bakın  motor yag yakıyor   denilipde  orjinal yağdan kacan kullanıcılar    sonuclarını agır  ödedıler.

34435_.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 yıl sonra ...

arkadaşlar yine küçük bir dip not...aracınız olurda 80-100 bin km ye sağ salim gelirse, motorunuz tam bitmeden (kompresör değeri ,araç çalışamayacak kadar düşmeden) veya yatak sarmadan,ehil usta bulup ağır bakıma sokmanızı öneririm.  

Ağır bakımda neler yaoılıyor:

* motor komple aşşağı iniyor ve dağıtılıyor 

* motor tamamen elden geçtikten sonra,tamir takımları değiştiriliyor

* soğutma sıvısının gezdiği yerler,elden geçiriliyor (radyatör gerekirse değişiyor)

* yıpranmış veya zamanı dolmuş tüm hortumlar değiştiriliyor (yakıt,soğutma,yağ,fren)

* dış donanım ekipmanlarının bakımı yapılıyor (marş,şarj,enjektör v.s)

* motor toplanıp tekrar yerine monte ediliyor

* tüm sıvılar yenileniyor (motor yağı 5-30 dexelia ... FL22.. fren hidrolik)

* tüm kontrol ve testlerden sonra araç teslim ediliyor

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Ben 2004 model mazda rx8 sahibiyim. Wankel motorların 70-80 binde ömrünün bittiğini söyleyenlere inanmayın. Şu an aracım 140000 km de ve şu ana kadar hiçbir sorun çıkarmadı. Rx8 in tek eksisi fazla yakması onun dışında alınabilecek en güzel araç. Tabiki 140 bine gelmesi için bakımını hiç aksatmadım. Her 1000 kilometede bir yağının kontrol edilmesi gerekiyor. Ve kesinlikle sentetik yağ kullanılmamalı. Mineral yağı kullanılmalı. Onun haricinde diğer araçlardan farklı bi bakım gerektirmiyor. Tabiki 250 beygirlik bi aracın da bu kadar yakması gayet normal. Şehir içi 16-17 şehirlerarası 9-10 litre yakıyor. Ancak tabiki piyasadaki diğer araçlara bakınca çok yakıyor gibi görünse de 1.3 olan bu aracın 2.6 yla eşdeğer bir motor olduğunu da unutmayalım.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mrb @halil0123 aracın kaçıncı sahibisin? bir de 140bin km'de aracın ilk motor mu?

onun dışında ufak notlar şeklinde: mineral yağ kolaylıkla yandığı için wankel'de tercih ediliyor ancak mineral kadar kolay yanan sentetik yağ da pekala kullanılabilir, örneğin Dexelia/Mazda

1.3 = 2.6 cc pistonlu doğru. Sebebi ise pistonluda krank mili her 2 turda 1 güç üretirken wankel krank mili her 1 turda 1 güç ürettiği için  :)

ben genellikle geceleri ve açık yollarda kullandığım için tüketimim 11lt'li rakamlarda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 saat önce, halil0123 :

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Ben 2004 model mazda rx8 sahibiyim. Wankel motorların 70-80 binde ömrünün bittiğini söyleyenlere inanmayın. Şu an aracım 140000 km de ve şu ana kadar hiçbir sorun çıkarmadı. Rx8 in tek eksisi fazla yakması onun dışında alınabilecek en güzel araç. Tabiki 140 bine gelmesi için bakımını hiç aksatmadım. Her 1000 kilometede bir yağının kontrol edilmesi gerekiyor. Ve kesinlikle sentetik yağ kullanılmamalı. Mineral yağı kullanılmalı. Onun haricinde diğer araçlardan farklı bi bakım gerektirmiyor. Tabiki 250 beygirlik bi aracın da bu kadar yakması gayet normal. Şehir içi 16-17 şehirlerarası 9-10 litre yakıyor. Ancak tabiki piyasadaki diğer araçlara bakınca çok yakıyor gibi görünse de 1.3 olan bu aracın 2.6 yla eşdeğer bir motor olduğunu da unutmayalım.

Sanırım aracınız NYB plaka olan araç. Önceki sahiplerini tanıyorum. Güzel araç güle güle binin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Slm arkadaşlar. Wankel motorda  her 5000 km yağ bakımı. (Dexelia).  Fl22. Vakti geldiğinde ateşleme kiti ve diğer detay bakımlar aksatılmadığı sürece. Uzun yıllar sıkıntı çıkartmadan kullanabileceğimiz bir araçtır. Hali hazırda orjinal motoru 480bin km de olan.  320 bin km de olan bakımını yaptığım araçlar var. Bu titizlikle bakılmaya devam edildiği sürece. Mevcut km leri ikiye katlayacaklarınada eminim. Rx8 kullanıcıları olarak kulak tan dolma bilgilere aldırış etmeden araçlarımızı kullanalım. Allahın izniyle bişi olmayacaktır.biliyoruzki rx8 kullanıcılarının büyük çoğunluğu ,araçlarına hakim ve bir çok teknik bilgiye sahip. Bu tarz platformlardada zengin bilgi paylaşımları ve donelerimiz mevcut. Ama yinede olası teknik sıkıntılarda mutlaka ehil olan ustalardan istifade edelim,zaman zaman üzücü olaylarla karşı karşıya kaldığım anlar oluyor. Bazı teknik problemleri kullanıcı kendi çözmeye çalışıyor fakat eksik bi takım işler yaptığından dolayı.sıkıntı dahada farklı boyutlara gidiyor. Sonuç haliyle üzücü. 

Yıllardır bu araçlarla uğraşıp kaliteli hizmet vermeye çalışıyorum   Haalada hizmete devam inşallah. Yaptığım her işi kullandığım her yedek parçaları ve sıvıları orjinal olarak kullanıyorum. Çok şükür şikayet minimumlarda    %100 müşteri memnuniyetini yakalamak haliyle zor. Dileğen ve teknik desteğe ihtiyacı olan her arkadaşa telefonum 7/24 ve iş yerimin kapısı her zaman açıktır. Hayırlı akşamlar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
  • 1 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...