Jump to content

Hyundai i20, Bu Araç Tutar

Guest infsphinx
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

getz i biraz üstten biraz alttan çekmişler olmuş i20.. fiyat uygun olsunda ne yaktığı önemli değil bizim memlekette... zaten araba ya fiyatı iyi die alınıyor(tofaş, hyundai) yada havası iyi die(golf, a3)... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 yıl sonra ...

Antakya gezimde 4 gün süreliğine, 2014 model Hyundai İ20 1.2 Benzinli kiraladım. Yakıt konusunda beklentimden çok iyi çıktı diyebilirim. Yani bire bir oturup km'de litre yada lira kuruş hesabı yapmadım ama. O dolaştığım , tırmandığım bol virajlı köy yollarına rağmen, çok ekonomikti diyebilirim.

Motor ve yol sesi konusunda "B" segmenti bir araca göre oldukça sessizdi. İç ve bagaj hacmi konusunda memnun kaldım. 2 orta boy valizi rahat rahat alıp, yanlarında boşluklar bile kaldı.

Araçta en çok yadırgadığım nokta, aracın direksiyonu idi. Seyir halinde iken direksiyon, haddinden çok fazla yumuşak, tepkisiz ve hissiz geldi. Tabi bunda şu an kullanmakta olduğum aracın. Direksiyon performansı konusunda çok iyi olmasının etkisi vardır elbet.

4 günde bu aracın geri vitesine öyle alışmışım ki. Kendi aracımda ha bire geri vites diye, 6.vitese takıyorum. :D

Farklı, farklı araçlar kullandıkça, otomobilimin kıymetini çok daha iyi anlıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Farklı, farklı araçlar kullandıkça, otomobilimin kıymetini çok daha iyi anlıyorum.

Mesaj alındı= Araçlarımızın kıymetini bilelim İ20 den bir cacık olmaz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

i20 kullanıcıları performans dışında araçlarından çok memnun. Zaten teknik veriler de performans konusunda çok birşey beklenmemesi gerektiğini belirtiyor. Bir otomobil hakkında en sağlam bilgileri kendi kullanıcıları verecektir, otomobilin sahiplerinin bu araç hakkında yaptıkları yorumlar da çok olumlu.  Ekonomi isteyenler için 1.2 benzin ve 1.4 crdi motor var ama 1.4 benzinli motor çok başarılı gözükmüyor. Onun dışında bence segment standartlarının üstünde kalite sunuyor. İçeride kullanılan malzeme kalitesi B segmentinin üstünde.  Çok kanım ısındı benim bu araca hele ki içi kahverengi döşemeli elite donanım çok hoş. Artık Türkiye pazarında  dijital klimalı, geri görüş kameralı ve kararan iç dikiz aynalı i20lerin de satılmaya başlanmasıyla donanım olarak c segment araçların tam olarak imrendiği bir noktaya geldi.  Performans isteyenler için çok mantıklı bir seçenek olmasa da ekonomi arzulayanlar için 1.2 çok iyi ve fiyat olarak ta çok makul.

Hacim olarak ta bana sınıf standartlarından daha iyi gibi geldi.

16993.jpg

Yeni-Hyundai-i20-Fiyat-2.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ege kardeşim bu fotğraflarını attığın i20 diğerlerinden çok farklı evet.

Ama güncel kasa haricindeki diğer kasalar amiyane tabirle dandik. 1 yıla yakın süredir i20 dizel kullanıyorum . Yakıt ekonomisi gayet iyi, diğer kriterler vasat bile değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

B segmentinde rekabeti oldukça kızıştıracak bir model İ20. İçini dışını oldukça yakışıklı hale getirdiler. Özellikle gençlere hitap edeceğini düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 senedir  aşağıdaki araçlarla şehir içinde toplam 100.000 km yol yapmışım. 

i20 crdi 6 ileri MT  95hp   2013

getz crdi  5ileri MT 90hp  2012

symbold dci   5ileri MT 75 veya 90hp 2014

hyundai crdi   - renault dci  dan  net olarak  %40 fazla yakıt tüketiyor. 

extra şehir içi symbol 5lt/100km

extra şehir içi i20  7lt/100km

bu makasın daha da açıldığı da oluyor. 

klima açıldıığında hyundai de bariz bir yığılma olurken,  renaultta A/C tuşunu 75hp likte kışın bile kapatmıyoruz. hiç bir fark yok. 

75 hp symbol 5 kişi + A/C ile  güle oynaya geziyor.    i20 4 kişiden sonra yerinden zor kalkıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dci, piyasanın en kaliteli motorlarından biri, hyundai'nin motorlarında bir tüketim sorunu var gerçekten ama 1.2 o konuda iyi açıkçası.

2011 sonrası hyundailer gerçekten çok kaliteli ama i20 yeni bir sayfa açmış bana kalırsa

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2015 model 1.4 litre benzinli otomatik versiyonunu geçtiğimiz hafta 6 gün boyunca kullandım. Aracın dışı, farlarının tasarımı, güzel görüntüsü gerçekten başarılı.

Yakıt tüketiminin iyi olmasını beklerdim, benim Mazda3'ten daha fazla yaktı. Hele klima açıksa vay halinize. Onun yanında şanzımanı başarısız buldum. İki üç kere vites değişimi konusunda kararsızlık yaşadı. Direksiyonu çok yumuşak, hızlandığınızda bile. Yol tutuşu çok başarısız. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...