Jump to content

Vavi Mazda6'ya LPG uygulaması

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim arabada 1-2 aklıma takılan sıkıntı var ve lpg uzmanı arkadaşımız olduğu için sorma gereği duydum.Hemen bahsedeyim,sabah ilk çalıştığında daha otoparktan çıkar çıkmaz lpg ye geçiyor.Ve bazen otoparktan çıkar çıkmaz 150 metre sonra ışıklarda durduğumda stop ediyor.3. olarak klimayı açtığımda araç yüke binince ışıklarda durdugumda ve ayak frendeyken rölanti oynama yapıyor ve arabayı silkeliyor.Az yakmasından memnunum fakat bu sıkıntılar olmasa çok iyi olacak.Markası italyan OMVL.Bu arada klimayı açığım zaman oluşan rölanti sıkıntısı,klima açık değilkende yapıyordu ve buji kablosunun birinde kaçak görüp,buji kablolarını yeniledik ve normal şartlarda sorun kalmadı birtek klimayı açınca yapıyor şu an.Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 273
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

97

• mazdamx-5

15

• emredeler

31

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Guest mustafa_g

Angara'ya gittim geldim, molalardaki stop-start haricinde hiç benzine almadım. Arabanın da bu durumdan şikayetini hiç duymadım kendisinden :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Benim arabada 1-2 aklıma takılan sıkıntı var ve lpg uzmanı arkadaşımız olduğu için sorma gereği duydum.Hemen bahsedeyim,.......

Anladığım kadarıyla LPG ye geçiş için tanımlanan ısı değeri düşük seninkinde.

Benimkinde 38 dereceye gelmeden lpg ye geçmiyor. Motor ısındıktan sonra ise 8 saniye benzinle çalışıp öyle geçiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladığım kadarıyla LPG ye geçiş için tanımlanan ısı değeri düşük seninkinde.

Benimkinde 38 dereceye gelmeden lpg ye geçmiyor. Motor ısındıktan sonra ise 8 saniye benzinle çalışıp öyle geçiyor.

Bana da öyle gibi geldi. Ya ısı sensöründe ya ayarda bir problem olmalı Yoksa sıralı sistemin bir anlamı yok.

Benim arabada motor sıcaksa , arabayı ilk çalıştırdığında gaza basana kadar benzinde çalışmaya devam ediyor. Gaza basınca da hemen geçiş yapıyor.

Bu problemi daha önce de belirtmiştin Aras, gidebildin mi servisine ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok ki servisi:S Düzgün tavsiye bir yer olsa hatta varsa yetkili servisi olsa garantisi devam ediyor çünkü.Gaza erken geçmesinden dolayı stop ediyor olabilir.Onu öyle düşünüyorum.Rölanti dengesizliği neden oluyor acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg takan firma lpg ye geçişi nasıl ayarlıyorsa o şekilde lpg ye geçiş olur. örneğin lpg geçiş devrini eğer 1000 rpm in üzerinde ayarlarlarsa genelde böyle olur o zaman gaz vermeden lpg ye geçmez. ve regületör sıcaklığını da 30-35 arasında ayarlarlar  araba ısınmadan gaza geçmez. ben kendim bu ayarları değiştirdim regületör sıcaklığını 25 derece yaptım ve geçiş devrini de 600 rpm yaptım. arabayı çalıştırınca kendiliğinden gaza geçiyor yazın hiç problem olmuyor hemen gaza geçiyor fakat kışın problem olabiliyor. kış yaklaşınca ayarı geri yükseltiyorum.

direksiyonu çevirince motor devri yükseliyor diye birşey yazılmış bunun sebebi boğaz kelebeğine direksiyon müşürüne bağlı bir motor vardır ve direksiyonu çevirince herhangi bir zorlanma olursa arabaya otomatik olarak gaz veriri bu motor ve devri yükselterek arabanın stop etmesini engeller. bu problem değil gayet normal bişedir bunun problem olduğunu düşünmeyin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonuçta LPG nin ECU sunda bir problem varsa her ikisini de yapabilir. Araba Istanbul da mı şu anda ?

Anladım abi.İstanbul'da değil malesef ama gelecek.Gelince gösterebileceğimiz kimse var mı?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladım abi.İstanbul'da değil malesef ama gelecek.Gelince gösterebileceğimiz kimse var mı?

Önce bir Emre ile konuşuruz, o bize bir yol gösterir ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aras seni İzmir'de bir OMVL doktoruna yönlendirebilirim istersen. Ciddi bir sorun olduğunu düşünmüyorum

olur Emre abi.Sana zahmet.Birde OMVL iyi bir marka diye duydum doğru mudur?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Benim Mazda 6 ya da LPG taktirmayi ciddi ciddi dusunur oldum. ayda 500-600 tl benzine vermek koyuyor artik :D

Forumdan gordugum kadariyla romano bu konuda hic fena degil.

Ancak ankarada bunu takabilecek iyi bir usta tavsiyesi olan var mi?

BRC'yi sirf dizel gibi ses cikaran bir araba istemedigimden dusunmuyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...