Jump to content

Vavi Mazda6'ya LPG uygulaması

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

98  model 626 HB ile 100km de 6.9 -7.1 görmüştüm  ama sürat 110 u geçmemek şartı ile.Yazın hava kuru ve arabada benden başka kimse yok. 136 bg di.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 273
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

97

• mazdamx-5

15

• emredeler

31

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

burak kardeşim merhaba. nasıl şu an memnunmusun lpg den. eski mesajlarınıda gördüm kesinlikle taktırmam diye yazmışsın :). işin şakası da kardeşim kime nereye hangi modeli yaptırdın. diğer söylenen çıkabilecek muhtemel sorunlar hakkında ne düşünüyorsun, yoksa riske mi girdin. aracın kaç km de ve kaç km de lpg ye dönüşüm yaptırdırn. neden soruyorum dersen araç yaşlandıkça acaba performansta sorun çıkarmı. abi çok soru sordum ama hakkını helal et.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yüzümüze vurmuşsun ama ayıp oluyor :D

Evet daha önce çok karşıydım ama zaman içerisinde gördüğüm bazı resim ve içime sinecek bir usta bulduktan sonra da beklemenin yaptırmaktan daha fazla zarara yol açacağını düşündüğüm için yaptırdım.

İlk mesajda da dediğim gibi sitedeki Emre arkadaşımızın da verdiği detaylı bilgiler ve Murat Özkan'ın da çok olumlu yorumları neticesinde Romano taktırdım.

Taktırdığımda tam 70.000 idi , şimdi 72.00 civarındayım. Haftasonu uzun yol yapıp Mersin'e gideceğim . O seyahtimde de şehirdışı performansını görme şansım olacak.

Özellikle Mazda3 ve Mazda6 ların sübapları ile ilgili ( aslında sorun sübap değil sübap yatağı imiş ( Valve Seat olarak geçiyor) riskleri göze alarak yaptırdım. Gördüğüm ve okuduğum kadarı ile bu problemin çıkmasında  3 temel sebep var ;

1. Kötü montaj ve kalibrasyon

2. Kötü karışım / yakıt

3. Çok devirli kullanma.

1.si konusunda hiç şüphem yok . İyi bir kit ve iyi bir işçilik ile yapıldı montajım.

2. madde konusunda da tavsiye üzerine sürekli Aygaz EuroLPG kullanıyorum

3. maddeyi de kolay kolay yapan biri değilim. Genelde ailecek seyahat ettiğimiz için sakin kullanmayı yeğliyorum

Ben aldığım ilk günden beri hiçbir performan problemi ile karşılaşmadım :nazar: ama değişimi yapalı da çok fazla olmadı.

Biraz da sizler için kendimi feda ettim desem yalan olmaz :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:) burak sağol kardeş, bekleyelim görelim. hayırlısı bende dönüşüm istiyorum ama benim arabayı benden başka 5 kişi daha kullanıyor :). tereddütlerim var. bir servisle görüştüm zannederim ankara servisiydi. abi hiç mazda lpg li gelmedi ama biz aynı zamanda hyundai sevisiyiz onlardan gelen oldu. ben brc tavsiye ediyorum dedi. bir yerini delmeden yapıyorlar dedi ama açıkça anlmadım. o sübap ile ilgili problemi sordum o da kurumlanma olmadığını ama 4 gün gaz üç gün yada iki gün benzin kullanırsam o problemin olmuyacağını söyledi. dedim ya benim arabanın kullanıcısı çok olunca ne kadar dikkat ederler, nasıl olur bilmiyorum. bende aynı zamanda 98 626 var. şu haliyle 200.000 km'de ve ben geçen sene çok masraf ettim. servis yüzünden. serv

se götürmüyorum şimdi. Bosh servise gidiyorum. geçen sene tam servis bakımlı olmasına rağmen bir dünya problem yarattı bana. bu kullanımdan da olabilir dediğim gibi kullanıcı çok olunca pek iyi olmuyor. ama aynı problemleri mazda 6 da yaşarsak göçertir bizi maddi olarak. ki zaten bütün muhalafetime rağmen şirket ortaklarıma laf geçiremedim. evet konforlu ama malum su gibi benzin içiyor. neyse bekleyelim bi mersine git gel. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

biraz önce denizli mazda servisini aradım. denizli'de bir kaza yapmıştım o zaman tanışmıştık, ilgili ve iyi bir servis. lpg hususunda bilgilerini almak için aradığımı söyledim. teknik eleman abi bence yaptırma dedi. neden dedim. abi şimdi bazı teknik hususlar var oraya girmek istemiyorum ama burda bir abimiz bizim taktırma dememize rağmen taktırdı. iyi bir yerde iyi bir markaya yaptırdı. ilk üç ay bir sorun vermedi gayette iyiydi. sonra ilk olarak elektronik arıza verdi. bilgisayarların gerek lpg vegrek kendi aksamı farklı bilgiler ile çakışıyor ve problem çıkartıyordu. bir yandan biz biryandan lpgciler devamlı ayar yaptılar. tabi bunlarda teknik sorunlara neden olmaya başladı. bujiler vs derken arabayı doğru dürüst kullanamadılar. neyse sonunda usandılar ve bizden lpg yi iptal etmemizi istediler ama tekrar dönüşüm başka masrdaflar açtı. kısaca yani abi rizke deymez. belki lpg cihazının üreticisinden belki markasından bilemem. belki yeni ürünler çıkmıştır onuda bilemem ama abi yaptırma. daha önce yazılan subap mevzusunuda söyledi, bir çok aksamın benzin yanma sistemine uygun ve benzine uygun yapıldığını biz bile ciddi hasarlarda ayarlamaları güç yaptıklarını ve lpg yanma sisteminin ciddi problemler açabileceğini söyledi vesselam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuda Avrupa bizden çok daha istekli ve çok daha fazla örneği mevcut. Özellikle Almanya ve İngiltere de LPG dönüşümü devlet tarafından desteklendiği için çok geçen var ve bahsettiğim nokta hariç hiçbir sıkıntı olmadan bindiklerini söylüyorlar.

Servisin iyi niyetine şüphem yok ama Türkiye de de 40.000 kmye yaklaşmış sorunsuz Mazda3 ve Mazda6 lar var LPG li ..

Dediğim gibi ben riskleri bilerek yaptırdım. Kimseye de illa yaptır diyemem.. Herkes kendi riskini kendi almalı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

daha öncede söylediğim gibi bana bu arabayı almamı tavsiye eden arkadaşta 300 bin km yakın aracını 200bin km"dir lpg li kullanıldığını söylemişti..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk şehirlerarası verilerimi paylaşıyorum.

Yola çıkmadan önce depom boştu ve yolda peyderpey 88,35 LT gaz aldım ve hala bitmemesine rağmen 1000 km yol yapmış bulunmaktayım . Muhtemelen şehiriçi 40-50 km daha yaparım sanırım

Otobanda cruise controlu 120 ye sabitleyip geldim. Yolun neredeyse tamamı ya otoban ya duble yol ama Gölbaşından sonra çok radar var . Ancak 90-100 ile gelebildim. Mersin e geldiğimde ortalama hızım tam 100 , ortalama sarfiyatım 7.4 idi ama gazda bunun %20 fazlasını yakıyor tam olarak. Onun için de 8.8 Lt

Ulukışla - Pozantı arası otoban yapılmış . Tek kelime ile süper :) 15 viyadük ve 7 veya 8 tünelden oluşuyor ve yolu çok kısaltıyor.. Km olarak olmasa da zaman olarak.

Allah yapanlardan razı olsun :) Artık Toroslarda korkulacak hiçbirşey kalmamış :)

Bu arada ne hikmettir bilinmez heryerde LPG 1.63 iken Ankara da 1,49.. Sadece bir marka değil hem de hepsi :)

Velhasılı şimdiden LPG nin ciddi bir miktarını amorti ettik :)

Bir de anektod :)

Gölbaşında gaz almak için yol üstündeki Shell e girdim. Pompayı en arkaya koymuşlar. İstasyon da polis kaynıyor. Ne oluyor dedim bende ama gözüm pompalarda

Neyse, tersten en arka pompaya gittim birileri ortada durmuş, korna çaldım, çekildiler. Tam adamları geçtim Neslihan uyardı beni Cemil Çiçek değil mi bu diye :D

Neyse ben dönüp pompaya girecem adamlar yine yolumda bir korna daha çaldım :D Cemil Çiçek bir daha çekildi :D İnip bir kusura bakmayın bile demedim, çekindim :D Korumalardan :D

Bugüne bugün bir bakana 2 kere korna çalmış admin duruyor karşınızda :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burak kardeş hayırlı olsun gördüğüme göre ROMANO LPG taktırmışssın enjektörleri harikadır. eğer ki alt boruyu 6 lık yerine 8 lik taktırdıysan çok daha iyi olur ama 6 lık taktılarsa da önemli değil,

Güle Güle kullan kardeş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Psikolojik olmadığına kesin emin olduğum bir değişiklik var arabada uzun yola çıktığımdan beri, araba bariz şekilde gaz pedalindeki hareketlere daha duyarlı.

Acaba araçtaki kurumlar temizlendi de ondan sebep mi bu değişiklik oldu diye düşünüyorum ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Psikolojik olmadığına kesin emin olduğum bir değişiklik var arabada uzun yola çıktığımdan beri, araba bariz şekilde gaz pedalindeki hareketlere daha duyarlı.

Acaba araçtaki kurumlar temizlendi de ondan sebep mi bu değişiklik oldu diye düşünüyorum ?

değiştirme kararını baya bi ertelenmiş gördüm abi.. :D lpg falan.. :D hayırlısı olsun bakamm

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Adana dan dönüşte de giderkenki verilere çok yakın veriler elde ettim. Ulukışla - Ankara arasında sıkı radar kontrolü olduğu için 100 km sabit hızla geldim, Gölbaşından sonra 130-140 ile devam ettim

Araba ağzına kadar dolu, 3 yetişkin, 1 çocuk 1 bebek olmasına rağmen sarfiyatta ciddi bir fark olmadı ve yine yaklaşık km de 14 kuruş yaktı.

İzmit civarında gaz bitti. Çok zaman kaybettiğimiz ve Istanbul çıkışındaki Opet dışında da çok güvenilir bir bayi bulamadığım için yaklaşık 100 km lik yolu benzin ile geldim. Arada arabaya gerçekte ne ile çalıştığını hatırlatmakta fayda var :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...