Jump to content

Mazda RX-8'in Sabah Zor Çalışması

sermel
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

delta31tr  nerde değiştirmeye gidiceksin araç yağını bende gelim bende değiştirim ... bu arada bi soru sorcam ama konuyla ilgisi olabilir belki eğer alakasızsa admin arkadaşlar gerekeni yapar :) benim araö 12bin kmde bigün 15 dakika 4lüler yanıyordu akü bitti sonra merser yetkili serviste aküde problem olduğunu ve değiştirdiklerini söylediler.. neyse 1 hafta sonra araç marşa basınca ateşleme yapmamaya başladı bikaç denemede gaza basınca motor çalıştı (genellikle sabahları yapıyor) 1 ay kadar böyle ara ara devam etti ardından akü yüzünden olabilr dedim ve mersere tekrar gittim builerin kurum bağladığını söylediler ve onu temizlediler şimdi eskisi gibi yapmıo ama problem hala devam ediyor.. ve en ilginç olanı ise 0 araba 12binde ilk günkü gibi ufak bi marşa basınca sorunsuz çalışması lazım dediğimde yetkililerin bana verdiği cevap BU ARABALARIN ÖZELLİĞİ BU (NASIL Bİ ÖZELLİKSE, SANKİ ABS,KLİMA,VS.. VAR GİBİ SÖYLEDİLER) adamlar mazdanın yetkili servisi ve böyle bi cavap veriyorlar bana ...

asıl sorum şu  ARACIMDAKİ BU PROBLEMLER YAĞ KALİTESİNDEN KAYNAKLANIYOR OLABİLİR Mİ ? ÇÜNKÜ MERSER KENDİSİ DOLDURDU 2 DEFA ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sermel senin bu bahsetin sorun aslinda "bu aracin ozeligi bole" olarak nitelendirelebilir.

Oncelikle Aku olayi, RX8 nin kucuk bir akusu var bu yuzden cabuk bitiyor.15 dk 4 yakarak bitecek deil ama, orda akunun deyismesi iyi oldu.Kis icin ozellikle, AKU bakimi yaptir (fulle akuyu ve voltaj felan baktir).

Mars olayini soyle aciklayim: Wankel motorlarda bujiler Otto motor gibi uste deyil, yanlardadir. Eyer motor soguk iken cat diye kapatirsan, wankel'in icinde benzin kaliyor ve bu bujiler islatiyor. Mars esnasindaki sorun bu( en kisa ve oz sekilde anlatim). Bu sorun ile karilasmamak icin yapacagin seyler sunlar:

1. Araci cat diye kapama, yani park halinde 30 sn, ben 1 dk rolantide tutuyorum, sonra kapa. Eyer bununla her sefer urasmak istemiyorsan, Turbo timer taktir.

2. Eyer dusuk devidre kulaniyorsan (5000 ortalama), haftada 1, 2 kere limitore vurdur arabyi ki wankel icinde yag, benzin katik yapmasin. Bu arac yuksek devir araci, dusuk devir sevmiyor.Bir yerlerde de CAT icin yuksek devirin iyi oldunu okudum.

3. Araci soguk iken kapama, en azindan motor isi gostergesinin ortaya gelmesini bekle.

4. Su anki senin yagin castrol diye okudum, yani Sentetik bir yag. Sana tavsiyem mineral bir yagi alman, serviste bunu deyistirmen. Yani eski yagi bosalt, yeni bir yag filtresi iste ve yeni yagi koy.

5.Ha bide 2 tane RX8 fark fark ettim bir sey, OPET 95 oktan benzin de gec marsi aliyor, ben SHELLde Opete gectim ve ozellikle soguk motorda gec mars aldini hissetim. Ayni olay baska bir RX8de oldu. SU an Shell 95 oktan kulaniyorum, obur arkadas da BP. Ikimzde memnunuz.

Ben Ankarada oturuyorum, bir yag deysimi icin gelmek mantikli olurmu sence :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gerçekten çok güzel açıklamışsın bişi sölim mi ciddiyim bu merser yetkililerinden 500 kat iyi ve mantıklı açıklamışsın çok teşekkür ederim cidden ayakta alkışlıyorum :) :) araçlar hakkında pek bilgim yok ve servisten bile iç rahatlatıcı bir cevap alamamıştım ... yağ değişimi için Ankaraya gelmek problem olur tabi gerçi memleket ora benim tekrar sağol içim rahatladı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 yıl sonra ...

slm arkadaşlar (sermel ) kardeşimizin sorunuyla alakalı, aktardığınız bilgilere  izninizle bende bir iki ekleme yapiim. 

güzel kardeşim ,öncelikle önerim rx8 in orjinal yağını kullanman  5-30 dexelia ve filtrenide değiştir tabiki

aracının kaç km deolduğunu bilmiyorum ama bobin ve bujilerinide değiştirirsen , soğukken olan geç çalışma sorunun çözülecektir.

orjinal yağın içeriğini piyasadki yağlarla mukayese ettiğinizde,eş değer ürün mutlakaki bulacaksınız,ama benim önerim .5-30 dexelia kullanmaktan yana.

bir kaç kaliteli marka var eş değer olan , fakat onarım yaptığım motorlarda o yağların ciddi oranda karbon atığı bıraktığını farkettim,öyleki adeta tüm yüzeylere yapışıp katman oluşturmuş. ve  mutlaka FL22 kullanmalısın...............nacizane benim fikrim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...