Jump to content

Mazda 6 Hakkında Bilmek İstedikleriniz. Ne Kadar Yakar ? Artıları, Eksileri

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben bu ara çok araştırıyorum bu aracı. Geçenlerde maltepede çıktı karşıma yine. Aracın kasası çok güzel. Mazda 3 te 4 vites benim canımı uzun yolda çok sıkıyordu. Aracın full olması, 5 vites olması ve görüntüsü çok hoşuma gidiyor. 2000 cc de tamam vergisini takmıyorum. Ama bir tek tüp takılamıyor olması beni düşündürüyor. Hadi bir sene sorun değil. Sonrasında evlilik gelecek kısmet olursa. Yakıt beni zorlar diye korkuyorum. 1-2 yıl içinde maxda 6 almak ne kadar mantıklı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bu ara çok araştırıyorum bu aracı. Geçenlerde maltepede çıktı karşıma yine. Aracın kasası çok güzel. Mazda 3 te 4 vites benim canımı uzun yolda çok sıkıyordu. Aracın full olması, 5 vites olması ve görüntüsü çok hoşuma gidiyor. 2000 cc de tamam vergisini takmıyorum. Ama bir tek tüp takılamıyor olması beni düşündürüyor. Hadi bir sene sorun değil. Sonrasında evlilik gelecek kısmet olursa. Yakıt beni zorlar diye korkuyorum. 1-2 yıl içinde maxda 6 almak ne kadar mantıklı?

tüp neden takılmasın ki? aynı motor önceki 6 GG kasalarda da var. benim aracımın motoruyla aynı yani. sizin 2011 öncesi dediğiniz 2006-2007 makyajlı GG kasalar mı yoksa 2008-2009-2010 GH kasalar mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2011 kasaya çok bakındım nette tüp takılıyor mu diye. Olumlu bi cevap bulamadım. Bu motor sadece mazda 6 ya mı ait? DISI dediğimiz motor sadece bu kasada mı var ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bildigim kadariyla 2011 sonrasinda kullanildi o motor. Direkt enjeksiyonlu olmasi lazim. Aslinda ugrassalar bu motora da takarlar. Tsi motorlara bile takiliyor. Bence mazda6 cok fazla piyasada olmadigi icin lpg muhendisleri pek ugrasmak istemiyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2011 kasaya çok bakındım nette tüp takılıyor mu diye. Olumlu bi cevap bulamadım. Bu motor sadece mazda 6 ya mı ait? DISI dediğimiz motor sadece bu kasada mı var ?

2002-2011 arası mazda 6'lar LF motorlu olarak üretilmiştir. yani tüp takılabilir. LF motor olduğundan emin olmak için araç sahibine ruhsattaki motor kodunu sorabilirsiniz. LF ile başlaması lazım kodun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkür ederim yhkaragöz :dua::) sorularımın cevabını buldum..hazır sizi bulmuşken bluetooth bağlantısını nasıl eşleştiriyoruz..bide arabanın süspansiyonu zayıf gibi ,orjinalden öylemi bizim aracın bskımamı ihtiyacı var..bu konudada degerli cevaplarınıza ihtiyacım var :clap:

2009 Mazda6 bluethooth-telefon özelliği sesli komut ile çalışıyor. Direksiyondaki telefon tuşuna bastıktan sonra "setup" (ayarlar) deyin, ayarlar menüsünde size yapılabilecek işlemleri sayacaktır, sıra size geldiğinde "pairing a phone"(bir telefonu eşleştirme) diyerek telefon eşleştirme menüsüne girin, bundan sonra yapacaklarınız için sizi yönlendirecek zaten.

5 senedir mazda6 kullanıyorum, bence süspansiyonları gayet başarılı, eğer zayıflık hissediyorsanız süspansiyon, alt takım ve lastiklerinizi kontrol ettirmenizde fayda var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese merhaba. Üç ay kadar önce bir kaza yapıp impressive mazda 3'mu pert ettim. Şu sıralar mazdam geldi desek yeridir. Ama tercihlerimde kafam karıştı. Siz değerli abilerimin fikirlerine ihtiyacım var. Ya ben uygun bir fiyata aldım yada impressive donanımlı mazda 3 ler çok değerlendi. Öyle ki mazda 6 fiyatından bile yüksek. Bu durumda mazda 6 bana göz kırpmaya başladı. Sorularım şunlar :

1- 147 hp olan 2011 öncesi kasalar çok yakar mı?

2- Lpg düşünüyorum çok fark edermi 2011 öncesi ve sonrası?

3-mazda 3 den hantal mı bu araç?

Extra fikir veren olursada ayrica memnun olurum.ilk defa konu açıyorum yanlışım varsa özür dilerim

Öncelikle geçmiş olsun. Kazasız belasız, keyifli sürüşler dilerim.

2009 corsa'ya, polo'ya 30-35bin istenirken, 2009 mazda6 için 40-45bin çok cazip bence de. Biraz geç kalmakla birlikte, mazda6 kullanıcısı olarak sorularınıza da cevap vermeye çalıştım.

1- 2011 öncesi 147hp olan kasalar emsallerine göre gayet makul yakar. Şehirlerarası mazda3'den daha ekonomik olduğunu söyleyebilirim, ortalamada mazda6 - mazda3 hemen hemen aynı tüketim değerlerine sahip. Son 4bin km.'dir resetlemeden İzmir şehiriçi kullanıyorum, 8,8lt/100km. ortalama değerde.

2- Ben LPG taktırmadım. Ama LPG'li kullananlar çoğunlukta. 2011 sonrası enjeksiyon sistemi direkt püskürtmeli olduğu için LPG tercih edilmiyor.

3-Mazda6 boyutlarına göre oldukça seri bir araçtır, mazda3'den çok daha tatmin edicidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle geçmiş olsun. Kazasız belasız, keyifli sürüşler dilerim.

2009 corsa'ya, polo'ya 30-35bin istenirken, 2009 mazda6 için 40-45bin çok cazip bence de. Biraz geç kalmakla birlikte, mazda6 kullanıcısı olarak sorularınıza da cevap vermeye çalıştım.

1- 2011 öncesi 147hp olan kasalar emsallerine göre gayet makul yakar. Şehirlerarası mazda3'den daha ekonomik olduğunu söyleyebilirim, ortalamada mazda6 - mazda3 hemen hemen aynı tüketim değerlerine sahip. Son 4bin km.'dir resetlemeden İzmir şehiriçi kullanıyorum, 8,8lt/100km. ortalama değerde.

2- Ben LPG taktırmadım. Ama LPG'li kullananlar çoğunlukta. 2011 sonrası enjeksiyon sistemi direkt püskürtmeli olduğu için LPG tercih edilmiyor.

3-Mazda6 boyutlarına göre oldukça seri bir araçtır, mazda3'den çok daha tatmin edicidir.

öncelikle vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Yakıt ortalamanız çok makul ben mazda 3 ile 9-9.5 aralığında geziyordum. Mazda kullanıp memnun olmayan görmedim. Daha bugun önüme çıktı bir araç. Açık pembe gibi çok farklı bir renkti. Kaputu siyah kaplatmış. Ön farlarıda karartmış. Çok kötü bi modifiye ama o bile hoştu. Sizin aracınız düz vites mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öncelikle vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Yakıt ortalamanız çok makul ben mazda 3 ile 9-9.5 aralığında geziyordum. Mazda kullanıp memnun olmayan görmedim. Daha bugun önüme çıktı bir araç. Açık pembe gibi çok farklı bir renkti. Kaputu siyah kaplatmış. Ön farlarıda karartmış. Çok kötü bi modifiye ama o bile hoştu. Sizin aracınız düz vites mi?

Hem fiyat/performans olarak hem de tasarim olarak basarili otomobiller mazdalar, ben de 90'li yillardan beri begenirim mazdalari. Aracim 5 ileri otomatik vites.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mükemmel o zaman yakıt durumu. İzmir şehir içi bir istanbul trafiği olmasada büyük bir şehir merkezi sonuçta.  Birde bunun üstüne uzun yolda daha az yakmam eklenince korkacak bişey kalmıyor. İnşallah bir sonraki ay alırım bu aracı. Hayırlısı olsun tabi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabi, hayırlısı neyse o olsun. Genel olarak mazdalardan herkes memnun ama uygun bir mazda6 denk getirip alabilirseniz zevkle kullanacağınıza eminim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Arkadaşlar 2011 mazda 6 almak üzereyim..ne diyorsunuz bu araç beni üzermi..daha çok uzun yol yapacağım

Üzer mi derken neye istinaden üzer mi ? Yakıt sarfiyatı konusunda mı ? Servis, yedek parça, bakım konusunda mı ? Yoksa aracın yol tutuşu, performansı, konforu, güvenliği konusunda mı üzer mi diye soruyorsunuz.

Yukarıda belirtmiş olduğum tüm soruların bende ki cevabı. Hayır üzmez olur.

Ama yakıt konusu kişiden kişiye, bütçeye bağlı değişkenlik gösterdiğinden. Ve yine aynı keza kişilerin yaptığı km'ler farklı olduğundan. Beni üzmeyen, sizi üzebilir. Ama araç yakıt sarfiyatı konusunda. 2.Nesil Mazda3'lerden daha az yakıyor diyebilirim. Uzun yolda daha da ekonomiktir.

Servis, yedek parça, bakım ücretlerine gelince. Ben aldığım günden beridir hep yetkili servise giderim. Aracım 70 bin km'ye geldi. Bu güne kadar ödediğim en yüksek tutar 340.-Lira. 15 yıldır aynı şirketteyim onlarca araç satın aldık, kiraladık. Hepsinin bakım faturaları benim elimden geçiyor. Mazda servisleri bu konuda çok ekonomik diyebilirim.

Konfor, güvenlik zaten dört dörtlük araçlar. Bu konularda kendini ispatlamış bir model. Performans konusuna gelince. Beni tatmin eden performans, forumda bir çok kişiyi memnun etmeyebiliyor.

Kişinin otomobilden beklentilerine göre, bu değişkenlik göstermekte.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar 2011 mazda 6 almak üzereyim..ne diyorsunuz bu araç beni üzermi..daha çok uzun yol yapacağım

Kronik sorunu yoksa, hiç bir şekilde üzmez... Hatta şimdiye kadar neden almadım diye düşüncelere sevk eder... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haklısınız..yakıtı bakımı falan sormuştum..hee ben aracı çoğunlukla sakin kullanan biriyim ve genelde uzun yolda kullanacam arabayı..araç için anlaştım..pazartesi bakıp alacağım nasipse..bilmiyorum bi delilik yapıyorum belki ama ben bu aracı istiyorum..alacağım araç 50.000 kmde..bazı kazalarndan dolayı uygun fiyata alacağız ama tabi gidip bakacaz araca..izmir'de bununla alakalı sağlam bi yer yada bu forumdan arkadaşlar varmı..yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim..yorumlarınız için çok teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İzmirden arkadaşlar varmı burda bana yardımcı olabilecek..salı günü orda olacağım nasipse

Bu adresi bir yerlerde bulmuştum, tanımam ama hiç yoktan aklında bulunsun diye yazıyorum... İzmir'li üyeler daha detaylı yardımcı olacaklardır.

3.sanayi sitesi 413 sokak no:16 Bornova İZMİR (SEDEF OTO MUSTAFA USTA)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağolasın Veli abi..forumda yeni olduğum için fazla kimseyi tanımıyorum abi..İzmirden arkadaşlar bana yardımcı olabilirlerse gerçekten çok mutlu olacam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayırlısı olsun hakkında..al getir de şunu bir mazda 6 binelim bakalım nasılmış :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...