Jump to content

Mazda 6 Hakkında Bilmek İstedikleriniz. Ne Kadar Yakar ? Artıları, Eksileri

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben memnunum. Yakıt konusu şöyle 4 km git akşamda 4 km gel yapıyorum. Motor tam ısınmadan işyerine geliyorum. Orta sıkışık bir trafik, tabiki sakin kullanımda ortalama 14.2 lt gözüküyor . Aynı parkurda eşim 2012 at sedan mazda 3 mısraı ile 12.0 lt (lpgli) yakıyor. Gerisi harika 3 ve 6 farklı araçlarmış [emoji2] Tavsiye ederim. Direkt enjeksiyonlu lpg olmuyor diye biliyorum.

Lpg oluyor fakat pek tavsiye edilmiyor çünkü subap yataklarında erime yapıyor yani max 30 yada 40 bin km yapıyor. Yaptığınız tüp masrafına değmiyor ardından birde bu subap sorunu çıkıyor. Ama pek çok kişiden duyduğum sizin kullandığınız kasanın benzinde çok çok ideal yakıt seviyelerde olduğu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracım Mazda 6, 2009 model, 147 beygir, benzinli ve manuel vites, normal şartlarda sakin kullanırsam;

(şehir içi; 8 - 8,5 Litre)  (şehir dışı; 6 - 6,5 Litre) tüketiyor. Klima'nın açık olması yarım Litre fark yaratıyor.

Şimdiye kadar elde ettiğim en yüksek tüketim değerlerine örnek vermem gerekirse ;

Geçen hafta, çok yağmurlu bir havada iş çıkışına denk geldim, yolları su basmış, kazalar olmuş vs. şehir içinde 22 Km'lik yolu dur-kalk yapa yapa " 3 saatte " gittim, o kadar yoğun trafikte yakıt ortalamam 10,7 Litre' ye yükseldi. 

Çevre yolunda orta şerit yavaş geldi sıkıldım o sırada sol şeritten yeni Audi A6 ve Bmw 4 serisi arkalı önlü geçti (kovalamaca yapıyorlardı) baktım soldan başka gelen yok, geçtim sol şeride takıldım peşlerine 170 yaptım ama arayı çok açtılar, tam yetişemem diye vaz geçmek üzereydim, aynaya bir baktım Amarok yapışmış arkama selektör çakıyor, zaten 170'le gidiyoruz gıcık oldum yol vermedim 180 yaptım hala dibinde, bastım 190 sabit gitmeye başladım Amarok geride kaldı kurtuldum, o sırada baktım 4 serisi ve A6 ya yaklaşmışım 190'la epey yetişmeye çalıştım ama yetişemedim onlar bastı gitti, sonra artık işin suyunu çıkarmamak için yavaşladım geçtim orta şeride.

Pedalın altında daha çok boşluk vardı, zorlasam tahminen 220' yi görürdüm ama gerek yok o kadar tehlikeye.

Yaklaşık 19 Km boyunca yaşanan bu kovalamacanın sonunda yakıt ortalaması 11,2 Litre oldu. 

Arabaya 4 kişi bindik + dolu bagaj + içeriyi de tavana kadar eşya doldurdum, eşyalarda çok ağırdı, arabanın altı yere yaklaştı, üstüne bide depoyu doldurdum. Araba maximum yükleme ağırlığına geldi. O kadar yük ile klima açık şekilde Ankara-İzmir arası yol gittim 8,5 Litre yakıt tüketti.

Yani (şehir içi en yüksek değer 10,7 Litre) - (şehir dışı en yüksek değer 8,5 Litre)-

(otoyolda yüksek hızda en yüksek değer 11,2 Litre)

En yüksek tüketim değerleri şimdiye kadar ki en sıra dışı durumların sonuçlarıdır, dikkate alınması gereken değerler en üstte ki değerlerdir.  Araç gayet ekonomik ben çok memnunum.  :)  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracım Mazda 6, 2009 model, 147 beygir, benzinli ve manuel vites, normal şartlarda sakin kullanırsam;

(şehir içi; 8 - 8,5 Litre)  (şehir dışı; 6 - 6,5 Litre) tüketiyor. Klima'nın açık olması yarım Litre fark yaratıyor.

Şimdiye kadar elde ettiğim en yüksek tüketim değerlerine örnek vermem gerekirse ;

Geçen hafta, çok yağmurlu bir havada iş çıkışına denk geldim, yolları su basmış, kazalar olmuş vs. şehir içinde 22 Km'lik yolu dur-kalk yapa yapa " 3 saatte " gittim, o kadar yoğun trafikte yakıt ortalamam 10,7 Litre' ye yükseldi. 

Çevre yolunda orta şerit yavaş geldi sıkıldım o sırada sol şeritten yeni Audi A6 ve Bmw 4 serisi arkalı önlü geçti (kovalamaca yapıyorlardı) baktım soldan başka gelen yok, geçtim sol şeride takıldım peşlerine 170 yaptım ama arayı çok açtılar, tam yetişemem diye vaz geçmek üzereydim, aynaya bir baktım Amarok yapışmış arkama selektör çakıyor, zaten 170'le gidiyoruz gıcık oldum yol vermedim 180 yaptım hala dibinde, bastım 190 sabit gitmeye başladım Amarok geride kaldı kurtuldum, o sırada baktım 4 serisi ve A6 ya yaklaşmışım 190'la epey yetişmeye çalıştım ama yetişemedim onlar bastı gitti, sonra artık işin suyunu çıkarmamak için yavaşladım geçtim orta şeride.

Pedalın altında daha çok boşluk vardı, zorlasam tahminen 220' yi görürdüm ama gerek yok o kadar tehlikeye.

Yaklaşık 19 Km boyunca yaşanan bu kovalamacanın sonunda yakıt ortalaması 11,2 Litre oldu. 

Arabaya 4 kişi bindik + dolu bagaj + içeriyi de tavana kadar eşya doldurdum, eşyalarda çok ağırdı, arabanın altı yere yaklaştı, üstüne bide depoyu doldurdum. Araba maximum yükleme ağırlığına geldi. O kadar yük ile klima açık şekilde Ankara-İzmir arası yol gittim 8,5 Litre yakıt tüketti.

Yani (şehir içi en yüksek değer 10,7 Litre) - (şehir dışı en yüksek değer 8,5 Litre)-

(otoyolda yüksek hızda en yüksek değer 11,2 Litre)

En yüksek tüketim değerleri şimdiye kadar ki en sıra dışı durumların sonuçlarıdır, dikkate alınması gereken değerler en üstte ki değerlerdir.  Araç gayet ekonomik ben çok memnunum.  :)

Süper değerler...

Yaw ben nasıl kullanıyorum ki 2012 model (at yalnız) Mazda 6 ya 12 civarı ş.içi yaktırıyorum. Bagajda bomboş :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İstanbul sıkışık trafikte 10.5 lt.

Güzergah : Sabah   Ataşehir-Kadıköy...

Akşam  Kadıköy-Ferah-Ataşehir....

Günlük kullanım yaklaşık 45 km. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracım Mazda 6 dynamic+ 2009 model, 147 beygir, benzinli ve manuel vites,İstanbul yoğun trafik ,yaz- kış 8,5-10,5 litre arası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracım Mazda 6 dynamic+ 2009 model, 147 beygir, benzinli ve manuel vites,İstanbul yoğun trafik ,yaz- kış 8,5-10,5 litre arası.

Depoyu fulledim... Ayağımın altında iğne varmış gibi kullanıyorum.... depo bitince bakalım ne sonuç çıkacak ?

Ah İstanbul.... Bu trafik ancak clio ya layık.....  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2006 Mazda6 AT aracım ile Bozüyük Düzce arasında sakim kullanım 210 Km ve 100 Km şehir içi kullanım ile 8,5 Ltr LPG tüketim gerçekleştirdim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2006 5 ileri otomatik vites araba bakıyorum arkadaşlar. Tahminen kaç paraya alınır ? Sahibindene baktım 2004 düz viteslere bile 35 yazan var :) km zaten almış başını gitmiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2006 5 ileri otomatik vites araba bakıyorum arkadaşlar. Tahminen kaç paraya alınır ? Sahibindene baktım 2004 düz viteslere bile 35 yazan var :) km zaten almış başını gitmiş.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda-ozan-dan-lpg-li-otomatik-2006-mazda-6-sedan-makyajli-kasa-193746538/detay

Güle güle kullan... Allah kaza bela vermesin....  O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı aldığımda 2 sene kullanmayı düşünüyorum. Iki sene sonra arabanın km si 250.000 olur. O zamanda satmak cok zor olabilir, km si o kadar yuksek araç olmasa iyi olacak:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Depoyu fulledim... Ayağımın altında iğne varmış gibi kullanıyorum.... depo bitince bakalım ne sonuç çıkacak ?

Ah İstanbul.... Bu trafik ancak clio ya layık.....  

Çok çok dikkatli kullanınca 9.0 değeri elde ettim...

Şuan normal kullanım 11.4 lt.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok çok dikkatli kullanınca 9.0 değeri elde ettim...

Şuan normal kullanım 11.4 lt.

hehe ben Eskişehir'de Mazda 3 ile 15 lt yakıyorum sizin ki dert yani [emoji1]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hehe ben Eskişehir'de Mazda 3 ile 15 lt yakıyorum sizin ki dert yani [emoji1]

Fatih seninkine yakmak denmez, b**unu çıkarmışsın :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fatih seninkine yakmak denmez, b**unu çıkarmışsın :D

kiskanmayın [emoji1] bugün biri Alici Gözüyle baktı şöyle, memnun musun? Falan dedi. Dedim düz vites al [emoji12] otomatik al demeye dilim varmıyor. Ama benim güzergah sakat. Ev-iş 5km . 3 tane ışıkta dur kalk yapıyorum. Gidene kadar motor ısınmıyor zaten. Ortalama hız 20km [emoji12] cx-3 gelsin de inşallah bakalım ne yakacak

Çok güzel değer, maşallah çok az yakıyorsun :D

cuma İstanbul üzeri elazığ yapacam. Yazarım yakıt ne yakıyor :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben Lpg de 6.4 ü gördüm. 100-110 arası Ankara-Düzce gidiş dönüş. Ama şehir içi kısa mesafede 14-15 yakıyor. Ben bir ara yazdım olay oldu yakar mı o kadar diye :D Dur kalkta yakıyor meret.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...