Jump to content

Mazda 6 Hakkında Bilmek İstedikleriniz. Ne Kadar Yakar ? Artıları, Eksileri

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar hayırlısıyla bahsettiğim 2011model Mazda 6 yı aldım..izmirden bursaya getirdim bu akşam..araç gerçekten çok keyifli.. bi arkadaş 130-140 la falan 6.5 lt ortalama yaktı demişti lakin bu akşam aracı getirirken 335 kmyolu kimi zaman 120 nadir olarak 140 ve çoğunlukla 100-110 bandında getirdim ve dikkatli kullandım ona rağmen 7,4 lt yaktı..hani arkadaşın bahsettiği 6,5 lt gibi bi değeri yakalayamadm ve yakalamakta zor gibi..normalmi bu araca bu ortalama

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar hayırlısıyla bahsettiğim 2011model Mazda 6 yı aldım..izmirden bursaya getirdim bu akşam..araç gerçekten çok keyifli.. bi arkadaş 130-140 la falan 6.5 lt ortalama yaktı demişti lakin bu akşam aracı getirirken 335 kmyolu kimi zaman 120 nadir olarak 140 ve çoğunlukla 100-110 bandında getirdim ve dikkatli kullandım ona rağmen 7,4 lt yaktı..hani arkadaşın bahsettiği 6,5 lt gibi bi değeri yakalayamadm ve yakalamakta zor gibi..normalmi bu araca bu ortalama

Öncelikle hayırlı olsun, Allah kazasız günlerde kullanmayı nasip etsin... Yakıt konusuna bir şey diyemem ama İzmir'de nereye baktırdın, forumdan yardımcı olan oldu mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun. Araç 20.000den sonra çok daha eko oluyor. Sizinki kaç kmde?

130-120 de 6.5 biraz zor açıkçası. 6.5 ltden ben bahsetmiştim diye hatırlıyorum ama 6.5lt o hızlarda elde etmek çok zor. Ama 120nin altında 6.5 yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

Biz hep 130 hızla otoyolda 7.3-7.5 arası yakardık.(3 kişi yükle)

Şehir içi-dışı ortalama 9.4 görmüştük arabayı satmadan önce fotoğrafını da almıştım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2.0 Motor hacmine sahip, benzinli bir araçla 130-140 Km hızla gidip. Yakıt ortalaması da 6.5 litre olacak. Hemen benim dizel guzuyu satıp alırım öyle ise. O aracın 130-140 Km hızda 6,5 litre yakıt sarf edebilmesi için. Bahsi geçen hızı gaz vermeden, yokuş aşağıya yapabilir. :)

Benim 1.6 dizel araçla kış dönemindeki ortalamam 6.1 -6.4 arası geziyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle hayırlı olsun, Allah kazasız günlerde kullanmayı nasip etsin... Yakıt konusuna bir şey diyemem ama İzmir'de nereye baktırdın, forumdan yardımcı olan oldu mu?

Eyvallah Veli abi sağolasın..araç yetkili servisten sorgulandı..gaziemir teknik oto'da da detaylı ekspertiz yapıldı abi..kuzenler yardımcı oldu ve forumdan bi arkadaş ta bilgi verdi sağolsun..abi satıcının dediği hariç hiçbişey çıkmadı..araç 50 binde ve servis bakımlıydı abi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun. Araç 20.000den sonra çok daha eko oluyor. Sizinki kaç kmde?

130-120 de 6.5 biraz zor açıkçası. 6.5 ltden ben bahsetmiştim diye hatırlıyorum ama 6.5lt o hızlarda elde etmek çok zor. Ama 120nin altında 6.5 yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

Biz hep 130 hızla otoyolda 7.3-7.5 arası yakardık.(3 kişi yükle)

Şehir içi-dışı ortalama 9.4 görmüştük arabayı satmadan önce fotoğrafını da almıştım :D

Sağolasın kardeşim..hee o zaman normal o tüketim ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eyvallah Veli abi sağolasın..araç yetkili servisten sorgulandı..gaziemir teknik oto'da da detaylı ekspertiz yapıldı abi..kuzenler yardımcı oldu ve forumdan bi arkadaş ta bilgi verdi sağolsun..abi satıcının dediği hariç hiçbişey çıkmadı..araç 50 binde ve servis bakımlıydı abi

Sevindim... Tekrar hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2.0 Motor hacmine sahip, benzinli bir araçla 130-140 Km hızla gidip. Yakıt ortalaması da 6.5 litre olacak. Hemen benim dizel guzuyu satıp alırım öyle ise. O aracın 130-140 Km hızda 6,5 litre yakıt sarf edebilmesi için. Bahsi geçen hızı gaz vermeden, yokuş aşağıya yapabilir. :)

Benim 1.6 dizel araçla kış dönemindeki ortalamam 6.1 -6.4 arası geziyor.

Yani ben de öyle düşünmüştüm zaten ama arkadaş yazınca dedim acaba anormal bi durummu var..bi de bu 2011 modellerdeki motor farklı ve daha ekonomik diyolardı bi öncekine göre ama sanırm çok ta fark yok..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yani ben de öyle düşünmüştüm zaten ama arkadaş yazınca dedim acaba anormal bi durummu var..bi de bu 2011 modellerdeki motor farklı ve daha ekonomik diyolardı bi öncekine göre ama sanırm çok ta fark yok..

Bu arada kusura bakma atlamışım. İş güç arada forum derken arada yazmayı kaçırmışım.

Hayırlı uğurlu olsun kardeşim. Allah kazasız belasız ağız tadıyla binmeyi nasip etsin.  :nazar: :nazar:

Forumdan da uzak kalma :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı uğurlu olsun.2009 dynamic+ düz vites şehir dışı klima açık 100-120km hız 6,7litre.Şehir içi yaz 8,5-9,5 kış 9,5- 10,5 litre.Allah kaza bela göstermesin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok sağolun çok teşekkür ederim ;) amin cümlemize inşallah ;) uzak kalmayız forumdan ama telefonla girince biraz zor oluyo :) yorumlarınız için tekrardan çok teşekkür ederim..Allah herkese gönlündeki aracı almayı nasip etsin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun, zaman geçtikçe otomobili daha da beğeneceğine eminim. Kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vay can dostum güzel insan hayırlı uğurlu olsun..kazasız belasız binmeni nasip etsin..haftasonu gel bakayım kaç yakıyormuş  :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Görkem Bey ve Bülent dostum çok sağolun çok teşekkürler..herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.. Bülentcim haftasonu bekle beni geliyorum ;) ankara yolu daha iyi bir test olacak ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumun tek ikinci kasa makyajlı mazda6lısı bizdik şimdi siz oldunuz :D

Bi zaman sonra tek kalabilirsiniz yine çünkü seneye düğün falan muhabbetleri olacak benim nasipse ve benimkız arkadasa sorsanz bu araç gereksiz :) bize yine punto yeterdi ve yeter diyo :) kız milleti işte arabadan anca bu kadar anlıyo :) ama tabi mantıken baktığı için o da haklı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar dün akşam araç ile 2.uzun yol seferini gerçekleştirdim Bursa Ankara arası..dostum ezmocesteri'ye geldim.. size izlenimlerimi paylaşmak istiyorum araç hakkında..bu sefer biraz daha hızlı geldim 140-150 ye çıktığım zamanlar oldu ama genelde 120 ile geldim ve 100 den aşağı da düşmedi araç hiç.. yine 7,5 lt ortalama ile tamamladım 410 km yolu..hee tabi bu yol izmir-bursa arası yola göre daha iyiydi onu da belirtmek isterim..uzunca bir süre izlenim yazamayabilirim çünkü iş dolayısıyla araç bu ara lazım olmayacak bana..sağolsun dostum ezmocesteri'nin garajında ona emanet olarak kalacak araç bir süre ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...