Jump to content

Mazda 6 Hakkında Bilmek İstedikleriniz. Ne Kadar Yakar ? Artıları, Eksileri

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda 6 Sürücü Yorumu

Aracı 5 gündür kullanmaktayım… Şehir içi yaklaşık 200 km kadar yol yaptım.

Aracın tasarımına değinmeye gerek bile yok…. Tercih nedenimin başında tasarımı yatıyor.

Araç dıştan çok büyük gözüküyor.  İçerisi de çok geniş. Özellikle arka koltuk diz mesafesi çok iyi. Koltuklar sizi sarıyor.İçeride bana olumsuz gelen bir ayrıntı yok. Testlerde aldığı eleştirilerin tamamı tercih meselesi. Yalnız kapıdaki düğmeler neden ışıklı  tercih edilmemiş ? Belkide tespit ettiğim tek olumsuzluk….

Fren dozlaması iyi….ABS sistemini devreye sokacak ani fren daha hiç yapmadım… Şehir içi fırsat olmadı….

6 vitesli otomatik şanzıman tasarruf odaklı ayarlanmış. Siz istemedikçe 2000 deviri geçmiyor.Aracı en büyük viteste tutmaya çalışıyor.Bunu rampa yukarı çıkarken bile korumaya çalışıyor.Vites geçişlerini hissetmek için özellikle kulak kabartmak lazım. Geçişleri yanlızca aracın devir göstergesinden anlayabilirsiniz..Şehir içi kullandığım için ani tepkilere nasıl cevap verdiğini test edemedim. Şimdilik sanki tek vitesli araç kullanıyormuşum gibi bir his veriyor.

Aracın yalıtımı yeterli fakat ,sürüş esnasında ,bozuk yollarda lastik sesi geliyor. 19 luk jantlar üzerinde olduğu halde sürüş tamamen konfor üzerine ayarlanmış.

Lastikler çok sert ve bu araca uygun değil. Bir dahaki lastik seçimim yumuşak hamurlu lastik olacak.

Arka araç izleme sistemi çok iyi çalışıyor…Ne gerek var ? demeyin İstanbul da işe yarıyor…

Ne kadar yaktığını depo bitince aktaracağım…..

Aracı özetlemek gerekirse süper spor görünümlü konfor odaklı makam arabası diyebiliriz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok güzel abi Allah kaza bela vermesin. Araba gerçekten güzel, ayrıca kapı kollarında D segment araba olmasına rağmen ışıklandırma olmaması çok garip, ayıp etmişler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25.05.2014 at 19:24, ezmocesteri :

Çok güzel abi Allah kaza bela vermesin. Araba gerçekten güzel, ayrıca kapı kollarında D segment araba olmasına rağmen ışıklandırma olmaması çok garip, ayıp etmişler.

Allah razı olsun kardeşim...

Işıklandırmaya gelince bir neden aramaya çalışıyorum...Maliyet olamaz çünkü maliyeti çok düşük.

Acaba güvenlikle mi alakalı ?  desem ne alaka ?  diyorum.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazdayı aydınlatma konusunda anlamak güç gerçekten. Digital klima elektrikli sunroof koydukları arabanın torpidosuna lamba, cam düğmelerine ve klimanın bazı tuşlarına aydınlatma konulmamış. İç aydınlatma ise tam ortaya ve içe doğru konan dandik bir sofit ampülle yapılmış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

2013 Mazda 6 İstanbul şehir içi sakin kullanım ortalama 8,8 litre yaktı.... Bu 10 litreye kadar da çıkabiliyor.... Malum İstanbul trafiği....

Bir depo da gereksiz hızlanmalardan ve dip gazlardan uzak, sakin sürüşle ne kadar yakacağını test edeceğim.... İstanbul şehir içi 8 litrenin altında yakacağını zannetmiyorum... Anadolu şehirlerinde de şehir içi 1 litre daha az yakar kanısındayım....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir dışı İstanbul -Ankara Otobanı Körfez düzlüğü saatte 100 km hız sabitleyici ile otomatik Konumda Klima kapalı.... 5,3 litre Tüketim...

iipRwpJ.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam bilgilendirmeler için teşekkürler.

Her zaman dediğimiz gibi büyük motorun avantajı uzun yolda hissettiriyor kendini.

İstanbul şehiriçi 8 lt altında beklemek haksızlık olur zaten, bence normalden daha güzel.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dip Gaz yapmadıkça hızlanmayı sevmiyor.... Ekonomi üzerine kurulu bir sürüş stili benimsiyor...Göründüğüm gibi değilim,  sakin sakin gidelim dercesine tepkileri...

Ama dip gaz yaptığımızda; Ya göründüğün gibi ol...Yada olduğun gibi görün dercesine göründüğü gibi gidiyor.... :2funny: :2funny:

Sakin kullanımda motor sesini duymuyorsunuz...Biraz yol sesi alıyor.... Biraz da lastik sesi... Lastik sesi lastiklerden olabilir.... Oto-park test ekibinin dediği gibi ilginç.... Ne kopuyor, nede güven veriyor... Para verip almam...

Dip gazda motor sesi mükemmel...sırf bu ses için dip gaz yapılır....Ama dip gazda çabuk hızlandığı için şehir içinde dip gaz yapamazsınız...Yapsanızda çabuk frenlemeniz gerektiğinden hevesiniz kursağınızda kalır... Açık hava filtresi bile bu arabaya süper spor araba sesi verdirebilir... Verdirmese de hissettirir....

Yine oto-park test ekibinin dediği gibi dip gaz öncesi bir saniyeden biraz fazla kararsızlık yaşıyor..Emin misin ? diye soruyor gibi.... Çünkü aklında hep az yakmak var...

Yol tutuşu çok iyi... Testlerde de iyiydi... Sert virajlarda gaza hafif hafif yüklendiğim halde stabilitesini bozmadı... Fakat sert manevralarda lastiklerin kararsızlığını hissediyorsunuz... Birkaç yurtdışı testte dunlop lastikler görmüştüm...Kesinlikle bridgestone kullanılmamalı....

Bir testte direksiyonun uzun kullanımlarda el terlettiği söylendi... 600 km sürüşte öyle birşeyle karşılaşmadım...

Aklıma gelen bunlar.... Sürüş ile ilgili sorusu olan varsa cevap vermeye çalışırım.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

07.06.2014 at 08:08, ezmocesteri :

Hocam bilgilendirmeler için teşekkürler.

Her zaman dediğimiz gibi büyük motorun avantajı uzun yolda hissettiriyor kendini.

İstanbul şehiriçi 8 lt altında beklemek haksızlık olur zaten, bence normalden daha güzel.

2000 motorun uzun yoldaki verdiği his bambaşka.... Bu araçtan inip 2010 volvo S40 115 hp dizel araç kullandığımda aradaki farkı anlıyorum...

Bu aracı kullanırken konforunu performansını anlamıyorsunuz.... İnip başka bir araca binmek gerekir....

Bir de Süper spor otomobiller kadar dikkat çekiyor....  Herkesin kaçamak bakışlarına maruz kalıyorsunuz...

Dilenciler bile sizi tercih ediyor  :2funny:

Camı açıp ben şöförüm diyorum gidiyorlar  :2funny: :2funny: :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

07.06.2014 at 08:31, İhvan :

2000 motorun uzun yoldaki verdiği his bambaşka.... Bu araçtan inip 2010 volvo S40 115 hp dizel araç kullandığımda aradaki farkı anlıyorum...

Bu aracı kullanırken konforunu performansını anlamıyorsunuz.... İnip başka bir araca binmek gerekir....

Bir de Süper spor otomobiller kadar dikkat çekiyor....  Herkesin kaçamak bakışlarına maruz kalıyorsunuz...

Dilenciler bile sizi tercih ediyor  :2funny:

Camı açıp ben şöförüm diyorum gidiyorlar  :2funny: :2funny: :2funny:

Hocam sizi çok iyi anlıyorum..bende bir önceki kasa olmasına rağmen  gözlemlerinizde söylemlerinizde kendimden çok şey buldum..bir aracın piyasa aracı olmaması insanların dönüp bakması hakkaten bir hoş oluyo..yakıt durumu benimkinden daha iyi..şehir dışı hemen hemen aynı gibi ama şehir içi tam bir aslan oluyor yakıtta :) bir de hocam bu arabayla uzun yolda 80-90 la gidilmiyorki..ister istemez gaza basıyorsunuz :) zaten anlamadan hızlanıyor hemen :) neyse birkaç seneye nasip olursa hedefim sizin kasadan ;)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

2006 model Mazda 6 yı alalı henüz 4 gün oldu ancak bugüne kadar C sınıfı araçlarda geçirdiğim zamana acıdım...

öncelikle lastik sesi haricinde konforuna bir eksik bulamıyorum...

5 ileri şanzıman sürücünün isteklerine tam olarak karşılık veriyor, istere gaza dokun 2000 devirde ekonomi yap istersen gaza yüklen araç gecikmeden hızlansın...

yakıt tüketimi ise inanılmaz, bir önceki otomatik peugeot 307 aracımdan resmen daha az yakıyor...

40 km'nin biraz üzerindeki ortalama hızda şehir içi 8.1 litre yakmış...

yalnız kötü tarafı 3 günlük arabamı herkese tavsiye eder oldum, insanlar beni garipsemeye başladı sanki!?!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...

bende istiyorum. banada alın bi mazda 6  :egy:

şaka bi yana 2009-2010 arıyorum arkadaşlar. belden ameliyat oldum doktor yumurta kasa hyundai bırak dedi :) ısıtmalı bi m6 alıp yaz kış ısıtacam koltukları :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

07.06.2014 at 08:24, İhvan :

Dip Gaz yapmadıkça hızlanmayı sevmiyor.... Ekonomi üzerine kurulu bir sürüş stili benimsiyor...Göründüğüm gibi değilim,  sakin sakin gidelim dercesine tepkileri...

Ama dip gaz yaptığımızda; Ya göründüğün gibi ol...Yada olduğun gibi görün dercesine göründüğü gibi gidiyor.... :2funny: :2funny:

Sakin kullanımda motor sesini duymuyorsunuz...Biraz yol sesi alıyor.... Biraz da lastik sesi... Lastik sesi lastiklerden olabilir.... Oto-park test ekibinin dediği gibi ilginç.... Ne kopuyor, nede güven veriyor... Para verip almam...

Dip gazda motor sesi mükemmel...sırf bu ses için dip gaz yapılır....Ama dip gazda çabuk hızlandığı için şehir içinde dip gaz yapamazsınız...Yapsanızda çabuk frenlemeniz gerektiğinden hevesiniz kursağınızda kalır... Açık hava filtresi bile bu arabaya süper spor araba sesi verdirebilir... Verdirmese de hissettirir....

Yine oto-park test ekibinin dediği gibi dip gaz öncesi bir saniyeden biraz fazla kararsızlık yaşıyor..Emin misin ? diye soruyor gibi.... Çünkü aklında hep az yakmak var...

Yol tutuşu çok iyi... Testlerde de iyiydi... Sert virajlarda gaza hafif hafif yüklendiğim halde stabilitesini bozmadı... Fakat sert manevralarda lastiklerin kararsızlığını hissediyorsunuz... Birkaç yurtdışı testte dunlop lastikler görmüştüm...Kesinlikle bridgestone kullanılmamalı....

Bir testte direksiyonun uzun kullanımlarda el terlettiği söylendi... 600 km sürüşte öyle birşeyle karşılaşmadım...

Aklıma gelen bunlar.... Sürüş ile ilgili sorusu olan varsa cevap vermeye çalışırım.....

Öncelikle hayırlı olsun arabanız ustunden baya vakıt gectı ancak ben daha yenı gordugum ıcın sımdı dıyebılıyorum :) yorumlarınız da otopark ekibinden ornekler vermıssınız. peki bu arabayı alırken onun etkısı oldu mu? yoksa nasıl karsılastınız mazdayla ? yanlış anlasılma olmasın sadece meraktan sorulmus bı soru bı beklentıyle sormadım
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19.09.2014 at 20:35, Yusufinan26 :

Öncelikle hayırlı olsun arabanız ustunden baya vakıt gectı ancak ben daha yenı gordugum ıcın sımdı dıyebılıyorum :) yorumlarınız da otopark ekibinden ornekler vermıssınız. peki bu arabayı alırken onun etkısı oldu mu? yoksa nasıl karsılastınız mazdayla ? yanlış anlasılma olmasın sadece meraktan sorulmus bı soru bı beklentıyle sormadım

Aracı yıllar önce konsept halinde resimlerini gördüğümde işte aradığım bu dedim...

Sonra gerçeğinin resimlerini görünce şaşırdım ve beklediğim bu değildi... Çünkü konsept beklentilerimi arttırmıştı...

Mazda 3 Türkiye pazarına girdiğinde tekrar mazda ya yöneldim... Mazda 3 almayı düşünürken araştırmalarım Mazda 6 ya beni yöneltti... 

Yurtdışı Mazda 3 testlerinin birinde,Mazda 3 eleştirilirken,  ''Sorunsuz Mazda 6 '' denilmesi araca olan ilgimi oldukça arttırdı...

Oto-park'ın yaptığı testi ve Türkiye deki diğer testleri, araç alım aşamasında tekrar izlediğimde, benim için önemli olabilecek bir olumsuzluğunu görmedim... otopark ekibi kısa süreliğine incelediği aracı gerçekten iyi tanıtmış... Karar aşamasında eğer testlerde benim için önemli olabilecek olumsuzluk görseydim vazgeçerdim...

Zira aracı almadan önce 2.0 motor tam otomatik bir araç almak konusu, Türkiye deki akaryakıt fiyatlarını göz önüne alınca, büyük cesaret istiyor...

Bu yüzden çok sevdiğim Subaru Forester Turbo aracı almayı düşünemiyorum bile... Sadece hayalimde  :-[

Mazda 6 ile 9000 km yol yaptım..

Eksileri :

- Kapı aydınlatmasının yetersizliği....

- Cam açma tuşlarının ışığının olmaması

- Sert kullanımlarda vites geçişlerinde geç kalıyor...

- Turbo olmayışı... ( Olsaydı efsane olurdu... )

- Saatin Konumu ( Saati görmek için gözünüzü yoldan ayırmanız gerekiyor )

- Bridgestone lastikler ucuz çin malı lastikler kadar berbat...

- Sunroof yok....

- Uzun far asistanını çözemedim... Kullanışsız....Kullanamadım...

-Zaman ayarlı sileceğin Auto modu 100 damlada bazen çalışmazken bazen 3 damlada çalışıp camı kirletiyor... Keşke zaman ayarlı yapsalardı...

Artıları :

- Aston Martin Kadar dikkat çekiyor....  Aston Martin zannedenler var :) 

- Sessiz Motor

- Dip gaz yapınca motordan gelen ses :)

- Yol Tutuşu... (Sert girilen virajlar arkadaki yolcuları rahatsız etmiyor..)

- Genişlik...Ferahlık.... Konforlu uzun yolculuklar...

-  Vites geçişleri normal kullanımda hissedilmiyor... (Hissetmek için özel dikkat gerekiyor )

-  Aktif şehir içi güvenlik sistemi ( Kendi kendine fren yapması) işe yarıyor....

İstanbul- Antalya arası 90-110 km ortalama hızda ort. 5,5-6,0 litre yakıt tüketimi...

İstanbul Şehir içi 8,5-9,2 arası yakıt tüketimi...

Araç ile ilgili sorusu olan olursa elimden geldiğince cevaplarım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...