Jump to content

LPG Sağlıklı mıdır?

alexoss
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ya ben 50 milyona 167 km yaptım..normalmi bilmem ama ben dizel araba hep kullandım o yüzden dizele alıştım.lpg ye sıcak bakmıyorum bu mazda motoru sağlamdır sorunsuzdur...lpg taktırırsam sorun olurmu die halen de korkum var.ama benzin fiyatlarının uçuk olması beniçileden çıkartıyor:)bazıları kötü diyor lpgye.bunu diyenlerde usta motor ustası.bazılarıda iyi insan tabii kararsız kalıyor.bakalım belki taktırıcam...

2000 cc arabada bile ben LPG de 50 TL ile 250-300 km arası yapıyorum şehiriçinde.

LPG taktırırken iyi bir usta ve iyi bir kit ikilisini yakalayabilirsen bence problem olmaz. Mazda3 ve Mazda6 da bazı kötü örnekler var ama benim görüştüğüm Mazda ustaların birçoğu 323 ve 626 lar için hiç problem olmadığını söylüyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Senin kadar az kullananların taktırması çok gereksiz :) Benzini de gazı da tam doldursan sadece gaza geçene kadar kullanılacak benzin sana 3-4 sene yeter. Hatta depoda 3-4 sene bekleyen benzin hoşaf olur muhtemelen :D

benzin bekledimi işlevi gidiomuki :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ozaman benmi yanlış bişe yapıyorum 167 km yaptı....ya 1.6 otomatik 94 model araba nasıl 200 yapsın 50 ile ben onu anlamadım.nasıl kullanmam gerekli ki bu arabayı 50 milyonla 200-300 ü göriyim.bu araba lpgli değil altını çiziyim arkadaşlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

50 TL (  15,7 lt ediyor ) ile şehiriçi ~250 km yapman için 100 kmde 6.2 yakman lazım ki otomatik bir arabada imkansız.

Bahsettiğin değer yani 50 TL ile 167 km yaklaşık sarfiyat olarak 9.4 e tekabül ediyor ki bence otomatik bir araç için normal. Daha fazla birşey yapabileceğini sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

.......bu araba lpgli değil altını çiziyim arkadaşlar

diğer yorumlar LPG liymiş gibi düşünülerek yapıldı sanırım.

benzinde 50 lirayla 167km. ş.içi kötü bir değer değil ;):)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

beyler ben birçok yere lpg yi sordum.çoğu kişi kuruyakıt motoru mahveder diyor.çoğuda hemen taktır.ya kararsız kalmam bu nedenle ve de bu arabanın eski sahibi bu arabaya taktırmamış onca sene yani 94 den beri :)ya kullanıp kullanmamayla ilgisi varmı bu arabayı.ben mesela o kadar fazla kullanmıyorum ama birgün gelecek tatile giderim biyerlere giderim bu yüzden benzin parasıyla uğraşmak istemediğim için lpg diyorum.bide arabaya özellikle farkındaysanız araba satan çoğu kişi lpg takılmamış der neden der peki?demekki bir zararı varki diyor arabanın orjinalliğinide bozuyor.açıkçası araban varmı derdin var kararsız kalmak ta çok zor bir durum:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ve bişey daha aklıma şimdi geldi:)lpg yi bir ustaya sordum iyi bir usta pendikte kaliteli bir yer.yaptıkları iş çok iyi.brc ustası ama başka markalarıda var mesela landi renzo 750 tartarelli 900.kitin ismi nlp olan ise 350.ama usta bunun çok iyi olduğunu sölüyor.yani artık italyan yerli olayı kalmamış.benim arabayı sordum eğer motorun iyiyse sıkıntı çıkarmaz zaten tüm ustalar bunu diyor motorun verimliyse vede iyiyse asla sıkıntı çıkarmaz o da şansa.sizce ben taktırırsam hangi markada memnun kalırım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

önceki aracımda çok direndim LPG taktırmam diye ama sonunda dayanamadım ve 1 yıldan beri hiç sorunsuz kullanıyorum. yakıt konusunda ise kayda değer avantaj sağladı.

hiç bir sağlık sorunuda görmedim :) motor hala tıkır tıkır işliyor....

LPG  ekonomiktir. kafan rahat olacağı için stres yapmazsın.

Sonuç: LPG sağlıklıdır.

Şimdi 98 model bir lantis sahibiyim ve bu hafta LPG taktırmayı planlıyorum.

( öncesinde genel bir bakım da yapılacak-buji, yağ filtre vs)

Şu anda uzun yolda 7 lt (sakin bir kullanımla), şehir içinde 10 lt  yakıt tüketimim var.

Kafamdaki BRC taktırmak. yeni bir parça çıkarmışlar pipo diyorlar. bu parça monte edilebilirse manifold delme vs işlemi olmuyormuş.

eğer bu mümkün olmaz ise Atiker daha uygun görünüyor. ama bu konuda fikirlere açığım : )

birkaç gün daha vaktiniz varsa sıcağı sıcağına LPG tüketim değerlerini de verebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Karbüratörlü sistemde yerli ithal pek farketmiyor.

Enjeksiyonlu sistemde ithal kitler kısa vadede olmasa da uzun vadede kalite farkını ciddi biçimde hissettiriyor. Pipo mevzusuna gelince benzin enjektörünü geriye çekip üçgen şeklinde püskürtülen benzini iyice dağıttığı için, aracın benzin performansını düşürdüğü için, bir süre sonra benzin sızdırma ihtimali yüksek olduğu için, oringleri zamanla deforme olup hava alma yapabildiği için kesinlikle uzak durun. Bu pipoları ilk piyasaya süren yaklaşık 10 sene önce Hollandalı bir firmaydı ve kısa bir sürede vazgeçtiler bu sevdadan. Şimdi yine gündeme geldi ama yine uzak durmak gerek benim görüşüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

emre bana varsa yeni telefon numaranı atarmısın eskisi kapatılmış sanırım benim özele atarsın.sana soracağım bir kaç soru var. dr.ilker edirne

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...