Jump to content

Mazda 323 - LPG de Tekleme Ortak Konu

Lupara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Abi niye daha önce tanışmadıkki :) gecen sene 15 tatilde ıspartadaydım. Neyse burda bi göstereyim. gerekirse irtibata geçerim sizle. Teşekkürler.

Ben de bir ay sonra falan istanbula gelicem. NAsipse görüşürüz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Buji tırnak aralığını kontrol ettirip 0,8'e ayarlayın tekleme mekleme kalmayacak tecrübe ile sabit.

ilk fırsatta bunu deneyeceğim sonucunu yine yazarım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda'ların kronik sorunu... Ateşleme sistemini kontrol ettir, lpg varsa ayarlarını yapsalar istemi temizlettir, enjektörlerin tıkalı olmadığına baktır. İlk akla gelenler, fakat düzelme garantisi yok maalesef...

Dene ve yanıl.

Ya da;

Dene ve başar.

:tey:

benzinde yapmıyor tekleme falan sadece lpg de yapıyor ve dikkat ediyorum sadece sabahın erken saatlerinde yapıyor sabah işten çıkarken tekleme yapıyor başka zaman mesela saat öğlen civarı 3 te işten çıktığımda tekleme falan çok az hissedilmeyecek kadar işyerinde kaldığım süre aynı 8 saat belliki hava ve motor soğuk olunca daha fazla yapıyor. birde arkadaşın dediği gibi buji aralığını 0,8 ayarlatıp öyle deneyeceğim

ayrıca cevap verdiğiniz için teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu tip sabah teklemelerinin sebebi motor ısınmadan vede baraberinde lpg beyni ısınmadan hareket etmektir, daha lpg yi çözecek ısıya gelmemişki beyin, tabiki tekler, zaten aracınızdaki hararet göstergesinin altkısmındaki ince cizgiye ulaşmadan hareket edilmemesini öneriyor mazda, bide dediğim gibi 2-3 dakka sabredin, motor ısınsın,  öle deneyiniz, sorun olmayacağını görürsünüz.

Günün diğer saatlerinde olmamasıda hem havanın hemde  sabah çalışmış olmasından dolayı motorun vede soğutma suyunun beraberinde lpg beyninin azda olsa sıcak olmasıdır.

aracınız 1.5 mi, 1.8 mi .???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu tip sabah teklemelerinin sebebi motor ısınmadan vede baraberinde lpg beyni ısınmadan hareket etmektir, daha lpg yi çözecek ısıya gelmemişki beyin, tabiki tekler, zaten aracınızdaki hararet göstergesinin altkısmındaki ince cizgiye ulaşmadan hareket edilmemesini öneriyor mazda, bide dediğim gibi 2-3 dakka sabredin, motor ısınsın,  öle deneyiniz, sorun olmayacağını görürsünüz.

Günün diğer saatlerinde olmamasıda hem havanın hemde  sabah çalışmış olmasından dolayı motorun vede soğutma suyunun beraberinde lpg beyninin azda olsa sıcak olmasıdır.

aracınız 1.5 mi, 1.8 mi .???

aracım 1.5 ve ayrıca aracımla biryere gideceğim zaman havanın soğuk sıcak olmasına bakmadan 5 dakika rölantide çalıştırıyorum ondan sonra hareket ediyorum motor sıcakkende yapıyor ama fazla hissettirmiyor hava soğukken hareket etmemmden 5 dakika önce çalıltırmama rağmen mutlaka yapıyor ve çok fazla hissediliyor iş ele ev arası 10 km eve gidene kadar özellikle rampa çıkarken daha fazla hissediliyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracım 1.5 ve ayrıca aracımla biryere gideceğim zaman havanın soğuk sıcak olmasına bakmadan 5 dakika rölantide çalıştırıyorum ondan sonra hareket ediyorum motor sıcakkende yapıyor ama fazla hissettirmiyor hava soğukken hareket etmemmden 5 dakika önce çalıltırmama rağmen mutlaka yapıyor ve çok fazla hissediliyor iş ele ev arası 10 km eve gidene kadar özellikle rampa çıkarken daha fazla hissediliyor

Öncelikle aracını sıralı sistem lpg'ye çevir, daha sonra bu tekleme devam ederse, ateşleme sistemini kontrol ettirirsin... İyi bir lpg  ustası bul, bazı ayarlar ile teklemeyi çözen ustalar var, hatta bir iki gün önce dinçer3284 bununla ilgili forumda paylaşım yaptı.

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle aracını sıralı sistem lpg'ye çevir, daha sonra bu tekleme devam ederse, ateşleme sistemini kontrol ettirirsin... İyi bir lpg  ustası bul, bazı ayarlar ile teklemeyi çözen ustalar var, hatta bir iki gün önce dinçer3284 bununla ilgili forumda paylaşım yaptı.

Kolay gelsin.

ilk işim brc sıralı sistem lpg ye geçmek eğer sorun devam ederse artık bujileri buji kablolarını hepsini tekrar değiştireceğim

cevap verenlere ayrıca tekrardan çok çok çok teşekkürler

keyifli forumlar, kazasız günler diliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk işim brc sıralı sistem lpg ye geçmek eğer sorun devam ederse artık bujileri buji kablolarını hepsini tekrar değiştireceğim

cevap verenlere ayrıca tekrardan çok çok çok teşekkürler

keyifli forumlar, kazasız günler diliyorum

BRC düşünüyorsan veya karar verdiysen; Faruk Sevgili (FS Otogaz) Derince'ye müracaat etmeni tavsiye ederim... Kafan her şekilde rahat olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba Arkadaşlar size birkaç deneyim daha sunmak istiyorum özellikle mazda 323 99 - 2002 model 1.8 modellerde 2500 civarı tekleme sorununda yeni taktıranlar brc prins yada landi renzo eğer zaten taktırmış ise lovato'da yeni versiyon programda LPG ile çalışırken benzin stratejilerini devre dışı bırak işaretini mutlaka seçmeliler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok mantıklı zaten bu problemde aracın ECU su ile yakıt arasındaki uyumsuzluk sebep oluyor, akışmetre dengesizliğide bu duruma dahil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba Arkadaşlar size birkaç deneyim daha sunmak istiyorum özellikle mazda 323 99 - 2002 model 1.8 modellerde 2500 civarı tekleme sorununda yeni taktıranlar brc prins yada landi renzo eğer zaten taktırmış ise lovato'da yeni versiyon programda LPG ile çalışırken benzin stratejilerini devre dışı bırak işaretini mutlaka seçmeliler.

Atikerde bu bölüm Sıralı İNj Geçisşini iptal edip, beklenmedik enj geçişini seçerlerse sorun gider.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Eveeet, bugün itibariyle tekleme sorunumuz hallolmuştur. Kadir kardeşimle beraber sorunumuzu hallettik. Aracıma bir kez daha bağlandım diyebilirim.Bu konuda bize yardımcı olan, daha doğrusu sorunumuzu halleden ÖGE OTO LPG ELEKTRİK VE MOTOR'a teşekkür ediyorum. Ümraniye sanayideki ustamızı lpg ile sıkıntısı olan arkadaşları tavsiye ederim. Gayet bilgili ve yardımsever bir ustamız. Facebook tan da takip edebilirsiniz. yaptıkları çalışmaların bazılarını paylaşıyorlar. Konu ile ilgili ayrıntılara Kadir kardeşim benden daha fazla sahiptir bilginize :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet Arkadaşlar,

Teklemenin çözümü için Atiker yazılımını indiriyoruz. Parametrelerden GAZ/BENZİN bölümüne giriyoruz. Araç benzinde iken oradaki sıralı enj. geçişindeki tıklamayı kaldırıyoruz. Onun altındaki Beklenmedik enjeksiyon geçişini işaretliyoruz. Bundan sonra yazılım bizi yönlendiriyor. Son olarak lpg düğmesindeki ışıklar söndükten sonra motoru kapatıyoruz. Motoru yeniden çalıştırdıktan sonra deneme sürüşüne çıkıyoruz olay bitmiştir.  :hi:

iyide tek noktadan lpg sistemi olanlar ne yapıcak

bugün 2 tane yetkili servise gittim ikiside tek noktadan lpg sisteminin bilgisayara bağlanamadığını söyledi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iyide tek noktadan lpg sistemi olanlar ne yapıcak

bugün 2 tane yetkili servise gittim ikiside tek noktadan lpg sisteminin bilgisayara bağlanamadığını söyledi

Doğru söylemiş... Hava/gaz ayarını düzgün yapacaklar sorun çözülecek... Mantık bu çünki...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ferdi ve Kadir ikinize de çok geçmiş olsun. Ama ben test etmeden inanmam. 6 Nisanda Ümraniye deyim. araçlarınıza binip onaylayacağım. Yoksa olmaz. Benim yaptığıma gelince: Ben hiç ama hiçbir şey yapmadım. Belki de siz bu sorunun çözülmeyeceğine kendinizi inandırmıştınız. Sizin adınıza gerçekten sevindim.  ;D ;D ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ferdi ve Kadir ikinize de çok geçmiş olsun. Ama ben test etmeden inanmam. 6 Nisanda Ümraniye deyim. araçlarınıza binip onaylayacağım. Yoksa olmaz. Benim yaptığıma gelince: Ben hiç ama hiçbir şey yapmadım. Belki de siz bu sorunun çözülmeyeceğine kendinizi inandırmıştınız. Sizin adınıza gerçekten sevindim.  ;D ;D ;D

bekleriz abi ne demek. al bin. ben bile hala alışamadım ama teklemiyo işte :)) ufak bir rutuş kaldı kadir onu araştırıyo. benim pek vaktim olmuyo. onu da halledicez inşl. biz kadirle neler araştırıp bulduk, bunu da hallederiz:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...