Jump to content

Mazda 323 - LPG de Tekleme Ortak Konu

Lupara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben boşuna çene yormuşum. Büyükler hep söylerlerdi; haklılarmış, her şeyi en iyi bildiğini sanan insana laf anlatılamaz diye.

Ayrıca edepli edebinden susar,edepsiz ben susturdum sanır diye ayrı bir de söz var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben boşuna çene yormuşum. Büyükler hep söylerlerdi; haklılarmış, her şeyi en iyi bildiğini sanan insana laf anlatılamaz diye.

Ayrıca edepli edebinden susar,edepsiz ben susturdum sanır diye ayrı bir de söz var.

Herşeyi en iyi bildiğini sanan değil hocam, bu işlerin içinde yaşayan insan ile , kendini birşey sanan arasında fark vardır. O insanı gidip görmeden, tanımadan yorum yapmak acele etmektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Seni çok iyi anlıyorum Dinçer, eşekten düşenin halini ancak eşekten düşer anlarmış derler... Bir kaç ay önceki isyanımı hatırlamışsındır... :) Azıcık frene basalım, biraz da daha iyi bilenler forumu kendi ışıkları ile aydınlatmaya başlasın...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir mum diğer mumu yakmakla ışığından bir şey kaybetmez (Hz. Mevlana)

O halde forum olarak diğer mumları da sıkça yakmanı bekliyoruz... ;)

Zevkle abi, bilgi paylaşmak içindir ;)

Bir de herşeyi çok iyi bildiğini iddia edip, edep dersi vermeye kalkanlar var onlara da eyvallah ;)

Bin bilsen de bir bilene danış demiş atalarımız ama atalarımız nerde toplumumuz nerde...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim tek söylediğim iyi ile kötünün sadece ayar ve montaj ile birebir aynı randımanı veremiyeceği idi,bukadar alınganlığa gerek yoktu sadece marka kalitesini kıyasladım herkesin kendine göre tecrübeleri var..bakmak ile görmek arasındaki fark ile aynı şey şuan olan.bazılarımız yazdıklarımı sadece okumuş,anlamamış direk sen bilmezsin tribine girmiş kendi bilir.kimse kimseye o yanlış bu doğru demedi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...

Rektefiyeden sonra bende tekleme yoktu, 1000 km yaptıktan sonra düşük devirlerde tekleme yapıyor, ama hızlandıkça düzeliyor. Soğukken yapmıyor, motor ısınınca başlıyor. Denemediğimiz bi distributor kaldı. ama Benzinde tekleme yok, lpg de var. ustam distributoru söktü, ne paslanma var ne kir birikmesi var. Lpg taktırdığım yere gittim, yeni beyin ve enjektör taktılar denedik yine aynı ama mekanik beyni değiştirmeye gerek duymadılar. en sonunda iade etcem lpg yi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu teklemeden kasıt tam olarak nedir?

benim araba 1.3. şimdi lpg yaptırdım ama  biraz yüklüyken mesela erken vites değişimi ile ikinci viteste böyle tekleme değil de atlamalı çekiyor. ama devir normal kullanıldığında sorun yok. ben bugüne kadar hep dizel kullandığımdan bu tarz sorunları turbo çözüyordu galiba  ama atmosferik benzin için normal gibi.

dizeller genelde torku yüksek olduğundan daha az gaza basmakla kullaılıyor arabalar normal kullanımda ama benzin için sanırım daha agresif kullanmak gerekiyor!??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu teklemeden kasıt tam olarak nedir?

benim araba 1.3. şimdi lpg yaptırdım ama  biraz yüklüyken mesela erken vites değişimi ile ikinci viteste böyle tekleme değil de atlamalı çekiyor. ama devir normal kullanıldığında sorun yok. ben bugüne kadar hep dizel kullandığımdan bu tarz sorunları turbo çözüyordu galiba  ama atmosferik benzin için normal gibi.

dizeller genelde torku yüksek olduğundan daha az gaza basmakla kullaılıyor arabalar normal kullanımda ama benzin için sanırım daha agresif kullanmak gerekiyor!??

Hayır kesinlikle benzin/lpg içinde normal değil..agresif kullanmakta gerekmiyor,ben normalde 1500-2000d/d şeklinde kullanırım hiçbir problem yok sıkı bir rampa ise 3000 yeterli tık demez.aracınızda/lpg nizde problem olabilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben biraz araştırdım, motor ısındıktan sonra LPG de tekleme yapıyorsa TSP (konum sensörü)'nden olabilirmiş. O sensör de gaz kelebeğinin üstünde. yanlız motor ısındıktan sonra benzinde tekleme felan olmuyor, ya da benzinde farkettirmiyor, yine de tsp sensöründen midir ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Alt devirde teklemeyi %90 lpg den yapar benzindede yapıyorsa bobin yada muhtemel ateşlemede bir problem vardır ama kesinlikle  benzinli arabanın normal davranışı değil öyle devirli kullanmak gerekliliği

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dediğim şey yüklüyken yokuşta olan bir şey, devirli gidince devirli derken normal istediği devirde  sorun yok..

Kardeş benim sorunumla aynı seninki de. sende mocanda taktırmıştın değil mi? benim enjektörle elektronik beyni değiştirdiler yine aynı, ama bir türlü regulatörü değiştirmiyorlar ya. gazı enjektörlere basan o parça zaten. bugün mavi denizlere gidicem ana bayi orası. regulatörü değiştirticem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardeş benim sorunumla aynı seninki de. sende mocanda taktırmıştın değil mi? benim enjektörle elektronik beyni değiştirdiler yine aynı, ama bir türlü regulatörü değiştirmiyorlar ya. gazı enjektörlere basan o parça zaten. bugün mavi denizlere gidicem ana bayi orası. regulatörü değiştirticem.

valla beni çok rahatsız eden bişey yok, çok nadir karşılaştığım bişey. dediğim gibi normal vites geçişlerinde bir sorun olmuuyor. ama bu da bir sorunsa görüşeyim diyecem de bilemedim şimdi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle buji tırnak aralığına bakın sonrasında tevzi makarası ve distribütöre.

Benzindede yapıyorsa lpg kaynaklı olamaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...