Jump to content

Mazda 323 - LPG de Tekleme Ortak Konu

Lupara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba foruma yeni üye oldum benim mazda lantisim var ve distrübütör ün içindeki muhafaza kapağı çatlak olduğu için gaz da acayip tekleme yapıyor bu muhafaza kapağıda kolay bulunan birşey değil nerden temin edebilirim ankara hertere sordum elimizde yok japonyadan gelir oda ne zaman belli olmaz dedi. baska nerelere sormam lazım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elektrik aksamını kesinlikle orjinal öneriyorum yani servisten al, ayrıca ne zaman gelir belli olmaz diyen ciddiyetsiz bir servislede alakanı kesip diğer servislerle irtibata geçmeni iyi olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu kapagın böyle bir etki yaptıgından eminmisiniz?Ben emin degilim ama zannetmiyorum.

Distribitör kapagı deseniz anlayacagım ama.

Kapagı bulana kadar siyah pu mastik silikon alın ve çatlaga iyice yedirin.En az 12 saat sonra kurur 24 saatte tam kuruma sürdügünüz kalınlıga göre değişir ve yerine takın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu kapagın böyle bir etki yaptıgından eminmisiniz?Ben emin degilim ama zannetmiyorum.

Distribitör kapagı deseniz anlayacagım ama.

Kapagı bulana kadar siyah pu mastik silikon alın ve çatlaga iyice yedirin.En az 12 saat sonra kurur 24 saatte tam kuruma sürdügünüz kalınlıga göre değişir ve yerine takın.

Tamircinin hali bir başka oluyor... Hep bizimle kalın, bu tarz fikirlerinize ihtiyacımız var.

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg hortumları şu an paralel mi olmuş oluyor. ???

Orjinal araçta bu hortumları vaziyetini görsem anlaycagım fakat şu ana emin olamıyorum.

Gürhan Senin araçta bu hortumlar nereden alındı?

Role işlemini okul kapansın yapacagım.Bu süre içinde çok ellemeyi düşünmüyorum ama elletiyor namıssız  >:(  :boks:

Mikser için şüphelerim dogru çıkıyor galiba. :(

Benzin kesici montajınıda bilahire tavsiyene uymak üzere yapacağım.O hortumların geçtiği yerlerde şimdiki hali ile risk yoksa kesici içinde risk olacagını çok düşünmüyorum.Çift kelepce iyi fikir.

Gürhan kablonun kesik olan parçanın otomatik cikle oldugunu söyledi.Bana bu kablonun diger ucu neredeki kabloya veya hangi bölümdeki sokete baglanıyorsa o kısmın resimleri lazımdı.Sağolsun Gürhan bazı resimler yolladı.Bilahire ugraşacagım.Gerekli resimleride buradan paylaşırım.

Dünde Atıker lpg kesiciyi monte ettim.

Egzoz manifoltunun boruya baglantı kısmındaki conta parçalanmış,daha önce aliminyumdan elde yapılmış,vidalar gevşek ve orta vidasıda yoktu.Bende aynısını yaptım sayılır ve monte ettim fakat orta vidayı boşta iken sonuna kadar sıkarak derinligine bakarak vida boyutunu aldım ve vidayıda aldım,lakin istediğim gibi sıkamıyorum dişlerinin bir bölümü laçka olmuş.Manifolttada çatlak zaten var haliyle sürekli kaçırıyor.Bu durum sürerken şu anki sorunum birden bire ortaya çıktı.Araç hiç gaz yemiyor.Çalıştıgında ise müthiş titreme ile çalışıyor,Gaz pedalını bırakınca titreyerek stop ediyor.Devir bu defa 2000 lere çok zor çıkıyor.Hafif yokuş olsa dahi gaza sonuna kadar basmama ragmen sanki hiç gaz giriş basıncı yokmuş gibi kalkış yapamıyor sonradan hafif hafif devirleniyor.

Hararet normal ortayı geçmiyor,Lpg ise 50tl lik aldım basıncı olmaması mümkün degil.Eski lpg kesicinde sorunmu oluştu dedim onuda bu vesile ile yeniledim aynı.Hava alan bir yer var ama neresi bulamıyorum.Her yerini kontrol ettiğimi düşünüyorum ama nafile.KArbiratör kelebekleri elle rahat çalışıyor görünüyor.

Şu an kafamda kötü düşünceler dolaşıyor sanki conta yakmışım gibi hisse kapılıyorum.Hararet olayı yok görünüyor.Fana daha önceden düğme takılmış mesafenin çogu bölümünde bu sorundan dolayı hararret ortaya geldiği andan itibaren fanı sürekli çalıştırıyorum.

Kontak açıkken lpg sesini çok net duyabiliyorum basıncı gayet ideal gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hararet etse bile bahsettiğiniz sorunların sebebi olamaz, bi kere araç lpg de iken karbüratörün tamamen devre dışı olduğunu yani sacede boğaz kelebeğinin görev yaptığını bilmek gerekir , fakat bilindiği üzere bu araçların motorları hep vakum vede hava ile işlem görüyor yani atmosferik, karbüratör araç çalıştıktan sonra bu işlemleri yapıyor bu vakum vede ilgili ekipmanlar çalışmayınca aracın rölanti vede düzeni bozuluyor, demem oki sizin aracınızın başka bir problemi var motor ile alakalı olabilir özellikle süpaplarla ama buradan ezbere konuşmak istemiyorum, çünkü yanılma ihtimali çok yüksek, bir  mazda 323 tabii karbüratörlü vede mekanik olan motor tiplari için konuşuyorum ateşleme yaptıktan vede yakıtı olduktan sonra kesinlikle çalışır vede iş görür, bahsi geçen otomatik cikle vede karbüratörün net fotoları tarafımdan çekildi en kısa sürede sana gönderilecek oktay usta selamlar .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

A.s.Teşekkür ederim.

Araç bugün sabah yine aynı şekilde okula gitti geldi fakat şu an dahada kötü durumda.Çalışıyor fakat gaz pedalına sonuna kadarda bassam nafile stop ediyor.En son çalışmaya çalışan bir motor olarak kontagı kapattım.Dedim yapacak artık başka bişi yok gibi. :-[  Çocukları Anneme yolladım yarın okula oradan gidecekler.

Bujilerin kablolarını tek tek söküp çalışma yöntemi yaptım.

Distribütör tarafından 2.buji kablosunu söküp amarşa bastıgımda araç çalıştı ve aynı şekilde stop etti.Değişiklik olmadı.Diger kablolarıda tek tek söktüğümde çalışmada zorluklar oldu hatta araç çalışmadı bile.En son yine bu 2.buji kablosunu söktüm aynı şekilde yaptı.Bujiyi değiştirdim değişen bişi olmadı.Buji söktüğümde tırnak aralıgı falan komple siyah halde idi.Ateşleme yapamadıgı veya yakamadıgı açık.Kabloyuda değiştim sonuç aynı hatta komple eski söktüklerimi taktım aynı.

Galiba sibop gidik diye artık emin olmaya başladım.Aniden ortaya çıkan bir durum.Moralim oldukca bozuk.1 ay daha gitseydi bişi istemiyordum.

Sibop veya piston gidik diyelim peki araç düz yolda hiç bir sarsıntı,hararet olmaksızın normal devirlenme yapabilir mi? 3 piston çalıştıgı içn miki gidebiliyor?Yokuşa gelince kaldıramıyor.?

Şuhurda araç alımı 20 yaş kabul edilirse ve bu aracın bana maliyetini karşılayacak bir mebla olursa ki öyle söylemler var ciddi olarak vermeyi düşünüyorum.Kanunlaşırsa tabiki.Zararın neresinden dönülse kar mı olur zarar mı olur.Bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlattıklarından ve aracın fotosundan anladığım kadarıyla bu araca yapacağın her iyileştirme ileride tekrar sorun olarak geri dönecektir...

En başta bunları yazmayı düşündüm ama, dışı seni içi beni yakar misali bir şey diyemedim... Ancak; pes etme noktasına geldiğin için bir kaç kelime yazayım istedim hocam.

Hurda indirimi olmasa bile piyasasına göre neyse bu aracı satın ve yapacağınız masrafı üzerine koyarak tertemiz, kurcalanmamış bir başka mazda alın derim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle katılıyorum sayın domestosa , oktay usta hemen bu arabayı elden çıkarmaya bak uygun fiyata çok iyi bir araba bulabileceğine eminim, ama şu an için idare edecek duruma gelmesinide çok isterim,  bu arada buji kablolarını doğru taktığından eminmsin bak distribütöre takma şekli bu fotoda var.

[smg id=7659]

motor buloğuna bağlantı şekli ise soldan sağa doğru 1-2-3-4 şeklindedir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaptıgım iyileştirmelerin bu hataları tetiklediğini çok iyi biliyorum.Yapılacaklarında diğer hataları ortaya çıkarcagınıda çok iyi biliyorum.Aldıgıma gerçekten pişman degilim.Pişman olmak içinde zaten çok geç.Satmak içinde almadım ama bunu satıncada hemen üstüne koyarak araç almamda yıllarımı alır. :) Bu şeklide en az 4000tl kimsede vermez.2000tl yede ben vermem. :D

Buji kablosu bağlantısı dogru aynen böyle.Ayrıca eski distribitörü  kabloları sökmeden çıkarmıştım.

Alırken tek düşüncem okullar kapanana kadar gitsin yeterdi ama sanırım olmayacak.

4000tl lik el degmemiş bir otomatik bulmak hayal ötesisidir sanırım.  :D

Yarın üst kapagı falan sökerim ama bu kısımdan bişi anlaşılırmı emin degilim.Şimdilik karbiratöre ellemeyi düşünmüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Herkese merhaba,

Yine tekleme problemiyle karşınızdayım :) Aracım 97 model lenatis 1.8  aldığımdan beri başımın belası olan tekleme problemini kış aylarında neredeyse unutmuştum...son yapılan ayardan sonra baya iyi gidiyordu ta ki havalar ısınana dek...sonrasında 2-3 ayar yaptırdım ancak problem devam ediyor..kısaca problemi anlatmaya çalışayım...Nisan ayının başlarında aracım ışıklarda veya boşta giderken devir 0.5-1.0 arası dalgalanmaya başladı ve 5 trafik ışığından 2 sinde stop ediyordu..yaptırdığım gaz ayarları nispeten çözüyordu ancak havalar ısındıkça tekrar başlıyordu..genelde hava hortumunun ucundaki bant ayarıyla (yani hava giriş miktarını azltarak veya artırarak ) oynadığımızda problemi nispeten çözüyorduk..fazla detaya girip aklınızı kurcalamadan gözlemlediğim kadarıyla gördüğüm şeyi aktarayım..araç soğukken, biraz ısındığında(10-15 dk.lık çalışma sonrasında hararet 90 dayken) ve iyice ısındığında (yaklaşık 1 saatlik kullanım sonrası ve hararet yine 90 dayken)  FARKLI miktarlarda hava girişi istiyor... sürekli olarak hava girşinin ucundaki bantı söküp-takıp hava giriş miktarını ayarlamaya çalışıyorum...bantı stop etmesini engelleyecek seviyeye getirdiğimde ( yani hava girişini iyice azalttığımda) bu kez de sabah  çalışmasında 4 nala koşan at gibi çalışıyor motor...biraz sınınca kendine geliyor ancak ısınana kadar performansı ve çalışmasındaki düzensizliğiyle can sıkıyor...bujiler NGK BKR5e serisi ve kablolar da orijinalini bulamadığım için 60 tl ye yan sanayi İtalyan kablolar taktırdım...anlayacağınız üzere orijinal hava filtresi ve kutusu yok...benden önceki sahibi performans filtre taktırmış malesef... uzun süredir de benzinde kullanmıyorum aracı..buna benzer problem yaşamış ve çözebilmiş arkadaşların yardımlarını beklliyorum..saygılarımla..herkese hayırlı yolculuklar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzun süredir girmiyordum öncelikle merhabalar. Aynı sorun bende de var değiştirmedik şey bırakmadım tevzi makarası,buji,buji kabloları,distribütör,tüpün kafası,hortumları vs vs vs vs bi ton para kaçtı çözümü bunlarda değil edindiğim tecrübeyle konuşayım bu mazda gariban arabası değil önce onu anladım :) depo boş gezmeyin yani içerde 10 tllik falan gaz olmasın mümkünse en az 20 tllik olsun üstünü siz doldurun yani , birde şahane bi usta keşfettim benden 1 yaş büyük ama sanki 50 yaşında usta gibi tecübeli bir el attı nazar değmesin araba o gün bu gündür çiçek gibi.İki ayar çekti hadi bi tur at bakalım dedi sanayide 2 tur attım hemen düzeldi.Kalkışlar-gidişler fenalık yani.İzmirde olanlara burayı tavsiye ederim adını unuttum dükkanın ama İzmirli olana anlatırsam anlar. Dediğim gibi depoyu boş tutmamaya çalışıyoruz,birde çok güzel bi ayarla işi 10 lira gibi cüzi bi rakamla halledebiliyorsunuz. Dükkan tam olarak; akıncılar tren yolunun kenarındaki yoldan gidiyoruz sonra metronun alt geçidinin olduğu yer(2 tane tekel karşılıklı köşebaşında) ordan sağa giriyoruz zaten oranın en uzun ve geniş caddesi sağlı sollu oto tamirciler tekeller falan var.Dümdüz gidiyoruz 200-300 metre ilerledikten sonra sağ tarafta bi boşluk olcak park falan var onuda geçiyoruz camcı var camcının 2 yan dükkanı koskoca Atiker,zavolli,tartarini falan yazıyor oraya girin genç bi arkadaş olacak yaşlı olanı geçin direk ona rica edin bi arkadaş gönderdi falan deyin o ilgilensin 10 tl karşılığında bi işçiklik yapıyor görünce anlıcaksınız zaten 2 tur atarsınız farkı hissedersiniz.Yalnız deponuzda en aşağı 30-40 liralık gaz olsun. Yardımcı olabildiysem sevinirim herkese iyi günler kazasız belasız keyifli sürüşler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yalnız deponuzda en aşağı 30-40 liralık gaz olsun.

Genç ustanızın yapmış olduğu ayar kalibrasyon ile ilgili büyük ihtimalle, depodaki gaz miktarı ne kadar fazla olursa yakıtın basıncı iyi olur ve yapılan kalibrasyon ayarı işe yarar...

Canbey81 senin sorunun ile ilgili ilk aklıma gelenler;

1-Sistemde hava alan yer(ler) olabilir, bu durum havaların ısınmasına denk geldiği için seni yanlış yönlendiriyor olabilir.

2-Hava akışmetreni ve boğaz kelebeğini işin ehline temizlettir.

3-LPG filtresini 10 bin km'yi geçtiyse değiştir

4-LPG deposunun içerisine temizleyici katkı maddelerden koydur, sistemi temizlesin,

5-Çok küçük ihtimal de olsa süpap problemi olabilir (allah korusun)

6-Bütün ayarları yaptırdıktan sonra yine işin ehline avans ayarı yaptır,

7-Buji tırnak aralığını 0,7 filere düşürt.

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın Domestos,

Öncelikle alakan için çok teşekkür ederim...problem olabileceğini düşündüğün parça veya durumları belirtmişsin ama bir kısmını hemen ekarte edeyim..akışmetreyi ben bir söküp bakayım dedim temizleyebilir miyim diye, hiçbir yerinde en ufak bir iğne deliği kadar yer yoktu ki içine biraz temizleme sıvısı sıkıp sonra kurumaya bırakmayı düşünüyordum..tehlikeli olduğunu biliyordum ancak merak ettim işte :) boğaz kelebeğini yine kendim oldukça güzel bir şekilde temizledim...buji tırnak aralığını 0,7 ye düşürdüm.. sistemde hava alan bir yer olabilir demişsin ben de bunu defalarca özellikle manifold contasını belirterek ustama söyledim..öyle birşey olmaz diye hep geçiştirdi...bu kerataların manidfold contasına ulaşmak yarım günlük iş demek neredeyse, belki de üşendiğinden ellemedi...lpg ile ilgili hiçbir işlem yaptırmadım..ustalar da uyarmadı..ancak yine bu güzel forum sayesinde edindiğim bilgilere göre beyinde belli bir zamandan sonra diyafram da problem olabileceğini öğrendim..ustam benim beynin diyaframsız olduğunu ve bunun mümkün olmadığını söyledi..ee acemi olunca üsteleyemiyorsanız ustaya..mecbur peki dedik..güç bela temiz bir çıkma bulmaya ikna ettim..önümüzdeki hafta böyle bir çıkma beyinle inşallah usta ayarlarsa 1 hafta filan kullanıcam, sonrasında olumlu olursa sizlerle paylaşmaktan zevk duyarım...lpg filtresi demişsin, ben daha ne olduğunu bilmiyorum, hiçbir usta da değişti mi filan diye sormadı..ben bu üzerindeki beyinle 1,5yılda 20.000 km yaptım beyinle ilgili hiçbir parça değiştirilmedi..bana kalırsa sıkıntı beyinde, inşallah kısa zamanda problemin kaynağını buluruz... benim asıl kafamı kurcalayan 2 soru var...1. si, bu araçtan aynısı veya benzeri olup ta herkes benim gibi hava hortumunun büyük bir kısmını bantla mı kapatıyor? Yani bir araç benzinde farklı, lpg de farklı  hava miktarı mı istiyor? Benimki resmen öyle...hava hortumunun ucunu tamamen açtığımda benzinde çalışıyor ama lpg de gaz yemiyor, yığılıyor...hava hortumun lpg de maksimum performans alabilecek seviyede ucunu kapatıyorum bu kez de benzinde hiç çalışmıyor..bu nasıl iş ne ben ne de ustalar çözebildi.. 2. sorum ise ben motor sıcakken yine hava hortumunu enn optimal seviye de bantlıyorum ve gidiş çekiş mükemmel ve stop etme sorunu kalmıyor..sabah motor soğukken çalıştırdığımda, akşam mükemmel çalışan araba sabah tekleye tekleye çalışıyor, gaz yemiyor...biraz kullanacaksın, motor ısınacak ki normal performansa dönebilsin... işte maalesef belki de çok basit şeylerle çözülebilecek problemler ancak yaşadığın yerde işin ehli usta olmayınca kimlerin insafına kalıyoruz Allah bilir..mecburen ustaların dediklerin inanıyoruz ama sonuç koca bir sıfır..İşte böyle, ben yine de yılmadan, zamanım ve maddiyatım elverdiğince problemleri gidermeye çalışıyorum çünkü mazdamı seviyorum :) Hayırlı günler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın canbey buji kodunuzu buradan öğrenebilirsiniz.

http://www.mazdaclubtr.com/29373/mazda-323-modellerinde-kullanilan-motorlara-uygun-buji-marka-ve-kodlari/

Gelelim tekleme mevzusuna öncelikle hatanız şu;  hava filtresinin hava girişlerini kesinlikle bant v.s. ile kapatmamalısınız çünkü sizin aracınız enjeksiyonlu araç yani hava girişini vede motor yakıt ayarlarını yapan elektronik beyinler mevcut, siz ne kadar bantlasanızda araç bildiğini okuyacaktır, vede benzine geçtiğinizde çok yakıt yakacaktır, size önerim şu olacak ;  öncelikle aracınızın katalitik konvektör kullanıp kullanmamasına göre bujinizi seçiniz, sonra bantı falan söküp atınız, performans filtre bu problemin sebebi gibi duruyor ,eğer bulabiliyosanız orjinal filtre aparatlarını takınız, aracınızın lpg den önce benzindeki durumunu bir gözlemleyin, önce benzinde ayarlarını yapın aracın sorunsuz olduğundan emin olun eğerki benzinde bir sorun yok ise performans filtrenin proleme sebep olma ihtimali güçlenir, orjinal filtresini monte edip, lpg problemini aramaya başlıyoruz ; eğer benzinde de aynı problemi yapıyosa ,çözüm girişimlerini önce benzin yakıt olarak başlıyoruz ,

1-benzin filtresini vede pompasını kontrol ediyoruz,

2-enjektörlerin doğru çalıştığını kontrol ediyoruz,

3-triger değişimi v.s. esnasında sente kaçıklığı olup olmadığını kontrol ediyoruz,

4-sübap ayarlarını kontrol ediyoruz,

5-Ateşleme sistemini kontrol ediyoruz( Bobin,Distribütör,Buji kabloları,Ateşleme modülü vede Zamanlayıcısı, Akışmetre)

LPG de olabilecek problemler için Sayın domestosun  önerilerine ek olarak

1-Bujinizin koduna dikkat ediniz, doğru kod olsun.

2-Hava filtreniz temiz ve orjinal olsun neden orjinal derseniz yan sanayi ile arasında çok fark var araçlar yan sanayide fazla toz vede normalden fazla hava emiyor.

3-Lpg beyninizin doğru çalıştığından emin olunuz.

4-Sıralı lpg değil ise ayarının çok iyi yapılması gerekir gaz fazla kısılı olmasın.

5-Çeyrek depo benzin bulundurun deponuzda.

6-Kesinlikle aracınızı su ile yıkamayınız ,temziliği uçucu kimyasallar veya basınçlı hava ile yapınız, bu teklemenin,  son zamanlarda motorun ıslanması kaynaklı olabileceği aklıma geldi.

7-Buji kablolarınızı orjinal almasınızda NGK marka olarak değişebilirsiniz. orjinal ise vede bir problem yok ise dışarıdan gözüken değişmeyiniz.

http://www.ngkbujimarket.com/category.php?id_category=37

8-Aracınızın ateşleme sisteminin yani distribütörün nem almamış olduğundan ve tırnaklarının temiz olduğundan emin olun kontak spreyi sıkın.

9-Rölanti düzensizliği vede lpg ayarında sürekli bozulma varsa lpg beyninden olma ihtimali çok yüksektir, lpg sisteminiz yeni kara düzen ise beyni değiştiriniz, lavato , BRC veya Mimgaz önerebilirim, lpg sisteminiz zaten eskiyse bence sıralı lpg sistemine geçiniz.

10-Aracınız sürekli lpg de çalışır ise zamanla sorun çıkacaktır, arada bir düzenli olarak aracınızı benzinde kullanınız vede bu kullanım esnasında Würth enjektör temizleyici benzin katkısı kullanıp tüm sistemi boğaz kelebeğini vede enjektörleri temizleyiniz.

http://shop.wurth.com.tr/0893-enjektorlu-sistem-katkisi-300ml

11-LPG ayarının çok iyi olması gerek adam akıllı bir usta bulunuz

12-egzoz vede katalitik konvektörün tıkalı olmadığından emin olunuz.

Geçmiş olsun , Kolay gelsin.

Gürhan DUK

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Merhabalar,

Biraz geç olacak ama tekleme problemi ile ilgili benzer sorunları olan arkadaşları bilgilendirmek istedim...yaklaşık 2 hafta önce çıkma temiz bir beyin buldu ustam ve sağolsun işçilik ve hortum değişimleri dahil sadece 40 tl aldı benden...helali hoş olsun...güzel kıyak yaptı :) sonuca gelince, en birinci olarak hava hortumunu bantlama olayından kurtuldum gözüküyor..şu an hortumda bant filan yok ve normal bir şekilde çalışıyor, bundan kurtulmam bile tek başına yeterli bence..artı olarak, boştayken stop etme problemi şu ana kadar gerçekleşmedi..1. ve 2. vites aralıkları baya uzadı ve performansı baya yerine geldi arabanın.. sadece ilk çalıştırmada teklemeli çalışıyor ama 3-4 dakikada motor ısınınca kendine geliyor.. buna da şükür artık :) Yani lafın kısası, çoğu problem benim tahmin ettiğim gibi gaz beyninden kaynaklanıyormuş...bunu gözardı etmeyin bence çünkü usta benimki tipte beyinlerin kolay kolay arızalanmadığını, başka bir problem olduğunu söylüyordu inatla..ben de aynı inatla çıkmasını bulmasını istiyordum..sonunda istediğim oldu...her şey tam gönlümce değil ama eskisinden çok daha iyi ve daha fazla zevk alıyorum aracımı kullanırken..şimdilik bu kadar...hayırlı günler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...