Jump to content

Mazda 323 - LPG de Tekleme Ortak Konu

Lupara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hocam gittim. 1 saat sıra bekledim.

Sıra bana geldi. Adam cihaza bağladı. Sorun görünmüyor dedi. Sadece regülatöre bağlı bir kablo var. (Sıcaklığın stabil görünmediğini, bu kabloyu oynatınca düzeleceğini söyledi)

O kablo arızalı çıktı. Kabloyu, sorun olunca oynat rüzelir dedi. Hocam şaka mı bu 140 ile giderken kabloyu mu oynatacağım inip dedim. İstersen değiştireyem ama sorun bunda mı bilmiyorum. Şu anda sorun görünmüyor, olunca gelmelisin dedi. Saçmalığa bakar mısın hocam??

Nasıl bir yol izlemeliyim. Adamlar Giresun-Ordu da tek eller.  >:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Trabzon a git. Hem gezmiş olursun. Mesela yarın aheste aheste sahil boyu bir hava al. gitmeden servisi ara böyle bir sıkıntı var geliyorum diye.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorun olunca gelirsin... İyiymiş... Sorun aracı kullanırken oluyor dallama diyeydin iyiydi...

Bu tür sorunları araç seyir halinde iken kalibrasyon yaparak çözüyorlar... Kim çözüyor; her zaman söylediğimiz, markadan önce gelen ustalar çözüyor...

Usta var USTA var... ;)

Bülent'in tavsiyesine katılmıyorum, servisler genelde lpg işine bakmıyor... O işe türsell bakıyooo, türsell bakıyooo... :egy:

Haa ben Trabzon'a gezmeye giderim diyorsan o ayrı...

:o

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gitmeden önce ara dedim ya abi. O bakımdan dedim yani. Belki yardımcı olurlar belli mi olur. İşin ucunda mangır var ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafirler geliyor abi  8:) Gidemem o tarafa bu hafta... Ama şikayetçi olmak istiyorum bir kez daha gidip durumumu anlatıpta... Eğer aynı şeyi yine yaşarsam, ya dalacağım bunlara fena halde, ya da sağlam bir raporla ödünü b.kuna karıştıracağım... Sonuçta bayilik almışlar ve beni mağdur ediyorlar.  :jedi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gitmeden önce ara dedim ya abi. O bakımdan dedim yani. Belki yardımcı olurlar belli mi olur. İşin ucunda mangır var ;)

Zaten bu sorunlar; çoğunluğun mangıra odaklanması neticesinde ortaya çıkıyor... Denize düşen yılana sarılır misali, servisi telefonla arasın sorsun... Çıkmadık candan ümit kesilmez... :D Ayrıca Olgun; öfkeyle kalkan zararla oturur... Bir paragrafa da bu kadar deyim fazla gelir... :D

Sorun bahsedilen kablo değilse eğer; yolda yapılacak test ile tekleme tükleme kalmaz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın abilerim, Tecrübenize güvenerek bir sorum var?

1-Tam olarak ne yapayım?

2-Aynı durumla karşılaşınca ne yapayım?

3-Kıllanıp bana şişirme fiyat çekerler mi?

4-Sorun yine devam ederse yaptıkları işin parasını alabilir miyim sizce hatalı test diye?

Teşekkürler  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

155 i ara bence  :D  Tamam tamam soğuk espriydi, Mazda Tr yi ara ki zaten onlarda kendilerinden bihaber . Dün aramışlar beni aracınızı falan tarihte smb mazda da servise götürmüşsünüz memnun musunuz. Dedim kafanız yerinde mi benim araç daha servise gitmedi ki sıfır aldım zaten o tarihte diye. Pardon diyor karışıklık olmuş.  :sopa:

Konuya dönersek Olgun. En iyi fikri Veli abi söyler muhtemelen malum tecrübe var. Paranı geri alabileceğini pek sanmıyorum. Ustaya diyeceksin araba giderken sorun oluyor gel atla direksiyona çıkalım yola bak. Şişirme fiyat çekeceklerini de sanmıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çoğu zaman sanayiden çıkmayan çözümler buradan çıkar; o bakımdan forumu takip etmekte fayda var. Bir de gerçekten burada farklı konularda uzman birçok arkadaş var. Öyle ki o alanla ilgili neredeyse ustalardan daha çok şey biliyorlar. Onun için mazdaclub u takip edelim takip ettirelim.  ;D ;D ;D

Ben burdan öğrendiklerimi ustalara söylüyorum ama sallamıyorlar.

sanayide iki ustam var, biri sallamıyor, biri de suratını asıyor. belki bilmediğinden, belki uğraşmak istemediğinden, ya da ikide bir gidip gidip ona para kazandırayım diye ama Allah bilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında o da doğru tabi ama ustalar lavuk ya. Adamlar şekillerde bir gör. Minnetleri yok ki. Kuyruk var zaten Zavoli Ordu da  :nea:

Başka ustayla mı çıksam zavoli değil de! Pert etmesin  :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben burdan öğrendiklerimi ustalara söylüyorum ama sallamıyorlar.

sanayide iki ustam var, biri sallamıyor, biri de suratını asıyor. belki bilmediğinden, belki uğraşmak istemediğinden, ya da ikide bir gidip gidip ona para kazandırayım diye ama Allah bilir...

Ali ustalara söyleme şekli çok önemli, buradan öğrendiklerini "internetten öğrendim" veya "bizim mazda forumu var" diye anlatmaya başlarsan sallamazlar...

Biliyormuş gibi yaparsan, hiç bir sorun kalmıyor... Hatta "sen nereden biliyorsun" diyorlar, o zaman üste çıkma vaktidir... "bir de usta olmuşsun, sen neden bilmiyorsun" de, bitti gitti...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ali ustalara söyleme şekli çok önemli, buradan öğrendiklerini "internetten öğrendim" veya "bizim mazda forumu var" diye anlatmaya başlarsan sallamazlar...

Biliyormuş gibi yaparsan, hiç bir sorun kalmıyor... Hatta "sen nereden biliyorsun" diyorlar, o zaman üste çıkma vaktidir... "bir de usta olmuşsun, sen neden bilmiyorsun" de, bitti gitti...

:D

:D doğru söylüyorsun veli abi.

Diyorum ki: Bizim bi arkadaşında başına gelmiş felan diye giriyorum. şurda burda sorun olabilirmiş diyorum. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:D doğru söylüyorsun veli abi.

Diyorum ki: Bizim bi arkadaşında başına gelmiş felan diye giriyorum. şurda burda sorun olabilirmiş diyorum. :D

Bu "bi arkadaş" çok klasik mümkünse hiç girme... Kesin ve net konuşacaksın...

En son sorunundan örnek vereyim;

Usta, benim akü lambası yanıyor, şunun şarj dinamo kömürlerine bi bakıversen, el atmışken de, kayışların durumu nasıl beni idare eder mi, değiştirelim mi kontrol ediversen sana zahmet?

;)

Gibi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu "bi arkadaş" çok klasik mümkünse hiç girme... Kesin ve net konuşacaksın...

En son sorunundan örnek vereyim;

Usta, benim akü lambası yanıyor, şunun şarj dinamo kömürlerine bi bakıversen, el atmışken de, kayışların durumu nasıl beni idare eder mi, değiştirelim mi kontrol ediversen sana zahmet?

;)

Gibi...

ok  ;)

bundan sonra böyle artık. hem kazıklayamazlarda :) gerçi benim elektrikçi ustam hem mazdacı hem işini iyi yapıyor hemde, kazıkçı değil. motor ustalarına yaparım o taktiği  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gerçek usta ve esnafa bu taktik sökmez... Çünki ne yaparsan yap, onlardan daha esnaf ve daha usta değiliz, böyle olunca da haliyle sırıtıyor... :D

Çok yakMAZDA, yolda kalMAZDA, kazıklanMAZDA :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bi de şöyle bir sorun var.

Düşük devirde, 1-2. viteslerde kafa ata ata gidiyor.

yüksek devirde birşey yok.

Yüksek devirlerde bazen gaz kesiyor ama yığılma çok hafif oluyor, sonra hızlanmaya başlıyor.

Bujileri sanayiden aldım. bujilerden olabilir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bi de şöyle bir sorun var.

Düşük devirde, 1-2. viteslerde kafa ata ata gidiyor.

yüksek devirde birşey yok.

Yüksek devirlerde bazen gaz kesiyor ama yığılma çok hafif oluyor, sonra hızlanmaya başlıyor.

Bujileri sanayiden aldım. bujilerden olabilir diye düşünüyorum.

İyi bir noktaya değindin hocam. Bujilerle ilgili sorun olabilir mi bende de?  :clap:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...