Jump to content

Mazda 323 - LPG de Tekleme Ortak Konu

Lupara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 5 ay sonra ...

Benim araçta da (98 323 1.5) aynı sorun var. Özellikle yokuş çıkarken getsem mi kalsam mı der gibi. Bujiler değişti. Kablolar değişti ama yine sorunlu. Cumartesi gaz ayarı yaptıracağım. Bakalım çözülecek mi sorun.

Edit: Model yılı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Benimkide yokuşlarda ve araç çok dolu ise çok hafif yapıyor.

100tl ile 620km gittiğim için pek takmıyorum.  :tey:

Çok iyi bir değer :) Genelde kalibrasyon ayarından yapılıyor teklemeyi ancak sizin aracınız 323 :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

2500 devirde iken tekleme yaptığını söyleyen arkadaşlara tavsiyem bende de 99 323 var aynı problemi benim araba da yapıyordu. Gaz ayarı yaptırdığım usta bu araçlarda dereceli eksantrik olduğunu yakıt tasarrufu sağlamak için konduğunu söyledi. Ayar yapınca düzeleceğini belirtti. Ayarları yaptırdım şimdi bir sıkıntı yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Benim araç otomatik vites R(Geri) takınca araç zangur zungur titriyor,D'de veya diğer seçimlerde sorun yok R'de baya bi titriyor sebebi nedir acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bende hem benzinde hem lpg deyken 2500 dd tekleme yapıyordu.tevzi makarasıyla distiribütör kapağını değişitirdikten sonra kalktı.atiker takılı 7000 bin km oldu. aracım suan  81binde, benzindemi gidiyosun diye soran cok oluyo,lpg de suan cekisi ıyı daha sonrasını bılemem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araçta da (98 323 1.5) aynı sorun var. Özellikle yokuş çıkarken getsem mi kalsam mı der gibi. Bujiler değişti. Kablolar değişti ama yine sorunlu. Cumartesi gaz ayarı yaptıracağım. Bakalım çözülecek mi sorun.

Edit: Model yılı

yokuş yukarı çıksammı çıkmasammı ,sorunu teklemeyle bereaber bendede vardı,dediğim gibi tevzi makarası ve distrübitör kapağı değişiminden sonra hiç bir sorun kalmadı suan tekleme namına hıc bısey yok yokuş yukarıda haldır haldır tırmanıyor !! lpg de 190 a kadarda çıkıyor.ilersi malum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bilgisayara bağlanınca min. basınç - max. basınç ayarı vardır , değerler normalin dışında ise tekler yürümez ,sinir harbi yaşatır , max değeri hatırladığım kadarıyla 1.06 gibi birşeydi ,atiker.

makara için şunu diyebilirim ,ben söküp temizledim orjinal ise temizlemek iyidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
mustafakarakus1964

Merhaba Arkadaşlar

sabah ilk çalıştırdığımda benzinde çalışmaya başladığında lpg lambası yanıp sönmeye başlıyor ve eksozdan duman çıkıyor motor biraz ısınmaya başlayıp LPG ye geçtiğinde dumanı kesiyor. kalkış yapıp yola çıktığımda dur kalk larda silkele yapıyor rolanti ayarı bir aşağı bir yukarı dalgalanıyor stop edecekmiş gibi düşüyor bazende stop ediyor. çaresini bulumadık.

yapılan işlemler:Bujiler değişti. lpg enjeksiyonu temizlendi. üst kapak contası değişti.triger değişti. hava filtleri ve yağ değisimi yapıldı ve lpg ayarı yapıldı. motor hava alıyor diye manifolt contaları değişti. manifolt üzerindeki enjeksiyon birleştiği alandaki enjeksiyon lastikleri kırmızı bir cisimle hava alması kesilmesine rağman silkeleme devam etmektedir.  Benzinde silkeleme yapmamaktadır. rolanti norman. LPG ile ilğili yapabileceğimiz başka ne yapmalıyız bu silkeleme ve stop etme olayını keselim. Bu konuda bilğilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mustafakarakus1964

Arkadaşlar benim sorunun çözüldü. Lpg romano sıralı sistemli izmirde bir tek yerde sevisi var  ata sanayi sitesi çiğlide. sabah benzinden lpg ye geçişde 15 sn olarak ayarlandığından motor ısınmadan lpğ ye geçmesi olduğu ayrıca kelebek temizlendikten sonra rolanti bozukluğu stop etme ve titreme silkeleme kalmadı. herkese teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

slm arkadaşlar

lantiis 96 kullanıyorum.aracıma  her  gaz aldığımda  ilk kullanmada sanki arabayı birşey tutuyormuş gibi oluyor ,araç hızlanmıyor.Araba gaz yemiyor sanki.Sonra benzine alıyorum birkaç kilometre gidiyorum tekrar gaza alınca problem olmuyor.Farklı yerlerdende aldım lpg  yi ama bu problem her zaman oluyor .Böyle birşey yaşayan varmı  .Sebep ne olabilirki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Jacop kardeş Lpg nin filtresini değiştirmekle başla işe sonrada sıra ateşlemeye geliyor, ıvır zıvırla uğraşmadan başka bir araçtan distribütörü al bi tak dene sorunun çözülüyorsa distrübütör kapağı ve tevzi makarası ilk akla gelecek işler olmalı, tabi avans ayarını unutmayalım( avans tabancasıyla yapılanı makbuldur)...bir başka önerimde istanbulda yaşıyorsan aksaraydan direkt yan sanayi bi distrübütör alman olacaktır şayet sorun distrübse( fiyatı geçen kış 350 tl idi orjinali 1700 tl civarıdır)...iyi bir lpg ayarı önemli; özelliklede mazdalarda bulunan ve lpgci işin ehliyse anlayabileceği (mazda fakirleşmesi)  bir sıkıntı vardır biliyorsa zaten yapar kendisi...bu soruna dair kapsamlı bilgi sitede olmalı arat bulursun...(http://www.mazdaclubtr.com/15590/lpgde-problem-yasayan-arkadaslara-yardim/20/)...boğaz kelebeği ve varsa hava akışmetre için yapılacak temizlikler var; onlar daha sonraki işler...sorun çözüldüğünde yazarsan seviniriz selamlar, kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...

Merhaba arkadaşlar, 99 model 323f 1,5 astinama tüp taktırmaya karar verdim.Önceleri bu tekleme konusu baya kafamı karıştırdı ama benzinin pahalılığı nedeniyle bu kararı aldım. bir çok arkadaşımın tavsiyesi üzerine adapazarı elbirlik te atiker  taktırdım. İlgi alaka ve işçiliklerini çok beğendim fakat benim aracımda da tekleme başladı. Birkaç kere ayar yaptılar olmadı.İzmitten sürekli git gel zor olduğu için izmit sanayisinde özbay otogaza gittim oradaki arkadaş bujileri değiştirelim dedi. Bujiler iyi olmasına rağmen değiştirip NGK marka buji taktık ve gaz enjektör memelerini bir kademe büyülttü. ilk başlarda tekleme yapmadı ama elli km kadar kullanınca yine 2000 ile 3000 devri arasında özellikle 2500 devir civarında teklemeler devam etti. Sonunda elbirlik e gidip atikeri söktürmeyi düşünmeye başladım. Geçen hafta elbirlik e gittim ve sorunu tekrar anlattığımda Nurettin usta bu sorunu bildiğini ve atikerle alakalı olmadığını ince ayarla giderilebileceğini söyleyerek araca tekrar ayar yaptı ve test sürüşlerinde sonuç mükemmel oldu. Bir haftadır kullanıyorum teklemeden eser kalmadı ve aracın performansı da gayet iyi şimdi yakıtını ölçüyorum yakında onu da paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ertan kardeş acaba negibi bir işlem yaptı ustan sorabilirmisin benim araçtaki tüpte atiker yine tekleme yaptı yazma şansın varsa ustanın yaptıklarını buraya yazabilirmisin

TEŞEKKÜRLER

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

oğuzhan bey benimde sorunum bu ayarın nasıl yapıldığını öğrenmek yardımcı olmanız mümkünmü acaba.çünkü bitürlü ayar tutturamadılar.ğer bir bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba arkadaşlar, tekleme konusunun çözümünde ustanın bilgisayarda ne yaptığını tam olarak bilmiyorum ama mazdaya özel avans veriyoruz diye bir cümle sarfetti.ben daha önce forumda okuduğum bir şey vardı '' ecortuk '' paylaşmış aynen kopyaladım buraya da  (( ama sorunun ateşleme ile ilgili olduğunu söyledi; devir arttığında ateşleme algılaması denen olay geç kalıyormuş tüpte bunu -5 yapınca %5 süreyi öne almış oluyormuş buda aracın 2500-3000 devir arası o teklemeyi yapmasını engelliyormuş )) büyük ihtimalle ustanın avans dediği şey budur. araçta şuan kesinlikle teklemeden eser yok ve sürüş keyfi benzinli gibi.. yakıta gelince 65 tl 240 km yaptım.gaz fiyatı 2,56 tl genelde çok fazla dur kalk ve düz yolu bulduğumda performanslı kullanım sonucu.. yakıt 100 km de 10,58 litre gaz demek oluyor. sakin kullansam 10 litre ve altı demek olur ki bence iyi bir rakam.. performans olarak max 170 yaptım dün yol olsa biraz daha da giderdi diye düşünüyorum. herkese selamlar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ertan bey teşekkür ederim ustanın adresini yazabilirsen  sevinirim oraya gelip orda bari yaptırayım başka türlü halledemeyeceğiz sorunu

eğer mümkünse yazarsanız sevinirimö hayırlı günler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...