Jump to content

Mazda 323 - LPG de Tekleme Ortak Konu

Lupara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Satıcının sözüne nekadar bakılır! oto piyasasını bilirsiniz,geçen bacanağıma 107000km'de 2007 model araç sattılar,sigortasını yaptırdı karşısına 2009 yılında 170000km'de muayene yaptırılmış ve 17000 tl hasar almış araç çıktı,alırken söylenen ise araç boyasız  :kafa:

İsteyene 15000 tl'ye satarım : )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14.08.2012 at 19:09, xonderyasar :

Ben aracı alalı 15 gun oldu buji ve buji kablolarını daha yeni servisten değiştirmişler üstelik 300 tl gibi bir rakam ödemiş. bobinden olabilir diyorlar ama forumdan okuduğum kadarı ile aynı arızayı yapan ve bobin,buji,buji kablolarını değiştiren fakat yinede sorunu devam eden arkadaşlar var ne yapacağımı bende bilemiyorum 5-6 yere götürdüm ama tam olarak sorunu çözebilen yok 99- 323 glx'i olan atiker safe fast taktırıp sorunsuz kullanan varmı çok merak ediyorum herkes kronik düzelmez diyor.

Sana önerdiğim seçenekleri yaptırmamışsın ki... Dediklerim üzerinde yoğunlaş bence...

Ayrıca; bulabilirsen, yolda ilerlerken bilgisayar ile ayarlama yaptırın, bu şekilde sorununu giderenler var...

1-Buji tırnak aralığı düşürülecek

2-Enjektör boruları elverdiğinde en kısa tutulacak

3-Araç seyir halinde lpg de iken bilgisayar ile ayar yapılacak.

Bunları yaptırıp sorun geçmezse o zaman ateşleme sistemine yönelmeni tavsiye ederim. 300-500 Tl masraf edip yine el ele baş başa kalırsan daha üzücü olur.

Sen dediklerimi yapabilecek iyi bir lpg ustası bul önce.

:fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kesinlikle benim önerim domestos abininde dediği gibi buji tırnak aralığı, zaten aracınızın kitapçığında yazılı marka doğru kodlu buji kullanırsanız sorun bitecektir. geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

03.08.2012 at 21:39, teccol :

Beyinden yapıyordur. Radyator suyunda antifiriz varmı ?

Arabayı yeni aldım 4 ay filan oluyor bilmiyorum radyator suyunu ama aldığımda nisandı şimdiye göre daha soğuktu havalar o zaman gaz vermeden çalışıyordu.

Arabanın peryodik bakımını yaptırdıktan sonra havalar ısınmasına rağmen çalışmaz oldu ???

Radyatörde antifirizin olması bu soruna neden olur mu?

Bide beyin derken lpg nin beyni mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.08.2012 at 06:28, Oğuzhan :

Buji kablosu konusunda neden yalan söyleme ihtiyacı duysunki satıcı?

Siz fazla araç alıp satmadınız galiba..Çirkin kızı bile istemeye geleceklerinde allar ve pullar'lar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14.08.2012 at 20:37, Gurme :

Bu benim nacizhane fikrim,yanılıyorda olabilirim..

Tartışma ortamına zemin'mi hazırlıyorsunuz,niyetliyim uğraşamam : ) yoksa sürgit ederim..

Madem konuya tam hakimsiniz,alıntı yaptığım iletiyi tekrar okuyun..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oğuzhan'da zaten "nacizhane" fikrini beyan etmiş. Onun yada bir başkasının sizinle aynı fikirde olmayışı, kavga zemini hazırlamak değildir. Tam aksine bütün tecrübeli görüşler paylaşılarak, aralarından en mantıklıya ve doğruya ulaşmaktır. Forumun temel amacı budur zaten.

Bunu agresiflik olarak algılamak yada agresif davranmanın lüzumu yok diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu gün servise gittim bujileri ve buji kablolarını kontrol ettiler orjinal ve yeni değişmiş bağcılardan ümraniyeye servise gidiyorum (bilgisayar servisi) kabloyu aldım programı'da buldum arabaya bağladık kardeşimle ayarlaya ayarlaya geldik gerçektende çok ince ayarlayınca farkediyormuş ama meme nozzle uçları 2.75 ile delinmişti gidip yenisini aldım 2.2 yoktu 2.0 aldım kalibrasyonda değer 220 civarı çıkıyor sizce meme ufak gelmiş olabilirmi araç 1841 motor 323 glx yani bir sıkıntı yok gibi sadece 2.0 nozzle normalmi merak ettim geri dönüşte tekrar deneyeceğim.......

(Sorun aracın kendinde olabilir tabiki ama parça fiyatları yüksek dün akşam özel spreyi ile oksijen sensörünü söktüm temizledim, gaz filitresini değiştirdim,buji ve buji kabloları zaten orjinalmiş servise gösterdim daha yeni dediler bobinle alakalı ise kontrol edemiyorlarmış şüpheleniyorsan değişecek fiyatı 500 TL gibi dediler) bobini nasıl deneriz bilmiyorum bir fikri olan varmı bu meret denenmiyormu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu arada sn, domestos borular bayağı kısa daha kısa olamaz sanırım belki çok çok zorlarsam 2 cm daha kısaltabilirim farkedermi bujiler orjinal servis takmış aralığı kaç olmalı ha birde unutmada servis subap ayarı gerekiyor dedi bunların subaplarında sanırım pul varmıs tanesi 15 tl toplam 16 tane var bozuk olanlar değiştirilip ayarlanacakmıs.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.08.2012 at 12:01, Oğuzhan :

Amacım tartışma zemini hazırlamak değil yanlış anlamayın. Yaşınız benden büyük sizinle inatlaşıp saygısızlık yapacak değilim. Sadece konuya tam olarak hakim olmadığınızı düşünüyorum. Bu araçların hemen hemen hepsi lpg dönüşümünden sonra bu tekleme olayını yapıyor. Zaten boş sıkan ustalar fazla bizde yanlış yönlendirirsek boşuna masraf yaptırmış oluruz. Hassas bir konu yani saygılar.

Oğuzhan bu kadar mütevazi olmana gerek yok. Bu işin yaşla/başla alakasıda yok. Senden tam 12 yaş büyüğüm, ama otomobil konusunda, beni 50 sefer cebinden çıkarırsın...Ben klasik biniciyim ne yalan var..

Şu forumda yazdıklarını önemseyip, güvendiğim, mantıklı bulduğum, tecrübelerine ve bilgisine güvendiğim sayılı insanlardan birisisin.

Kal sağlıcakla..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tüm Türk halkı böyle birbirini düşünüp birbirine saygı duyup koruyup kollayıp işini'de hakkı ile yapsa ama nerede binde bir dün akşam haberleri izledim kendimden utandım daha ne diyeyim. Benim gibi Türk Olmaz Olsun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.08.2012 at 10:23, İlhan1977 :

Oğuzhan'da zaten "nacizhane" fikrini beyan etmiş. Onun yada bir başkasının sizinle aynı fikirde olmayışı, kavga zemini hazırlamak değildir. Tam aksine bütün tecrübeli görüşler paylaşılarak, aralarından en mantıklıya ve doğruya ulaşmaktır. Forumun temel amacı budur zaten.

Bunu agresiflik olarak algılamak yada agresif davranmanın lüzumu yok diye düşünüyorum.

Siz oğuzhanın avukatımısınız ?Oğuzhanın bu iletisine göre yorum yaptım..

Alıntı

Benim işim alıp satmak değil. Ama bir dönem oto tamirciliği yaptım. Siz sanırım hep allanıp pullanan araçları aldınız. Şimdi bu vatandaş buji kablolarını değiştirince sorun düzelecekmi? Bu 323'ün tekleme konularının neredeyse hepsini okudum ve olaya hakimim genelde bobin buji kablosu diye giriyorlar olaya sonuç 300 e yakın para çöpe.

Ben şunu öneriyorum kablonun markasına baksınlar eğer orjinal ise dokunmasınlar o kabloya.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.08.2012 at 12:42, Gurme :

Siz oğuzhanın avukatımısınız ?Oğuzhanın bu iletisine göre yorum yaptım..

Benim işim alıp satmak değil. Ama bir dönem oto tamirciliği yaptım. Siz sanırım hep allanıp pullanan araçları aldınız. Şimdi bu vatandaş buji kablolarını değiştirince sorun düzelecekmi? Bu 323'ün tekleme konularının neredeyse hepsini okudum ve olaya hakimim genelde bobin buji kablosu diye giriyorlar olaya sonuç 300 e yakın para çöpe.

Ben şunu öneriyorum kablonun markasına baksınlar eğer orjinal ise dokunmasınlar o kabloya.

Oğuzhanın mesajını alıntı yapıp, üzerine bana hitaben yazmanız yanlışlıkla olsa gerek. Öncelikle bu durumu düzeltmeniz mümkünmü ? Kafalar karışmasın bence.

Avukat'lık durumuna gelince, hayır avukat değilim. Mesleğim Mali Müşavirlik :) Forumda da bunu paylaşmıştım, bağlantısını paylaşıyorum.

http://www.mazdaclubtr.com/237/mesleginiz/msg477286/#msg477286

Burası bir forum, herkes birşeyler yazar/çizer/anlatır. Herkesde okur ve dilediğini yazmakta hürdür. Aynı sizin bana Oğuzhan'ın avukatımısınız diye sitem yazınız gibi mesala. Tabi bu saydıklarım, saygı sevgi çerçevesinde olmak şartıya geçerli forumda. Üye olduğum günden bu güne kadar buna dikkat edildiğine defalarca şahit olmuşumdur.

Aynı şekilde Türk'çeyi güzel kullanmaya teşvik ediyor forumumuz. Ve yine aynı şekilde, yazım-imla kurallarına (Paragraf,Noktası,Virgülü,Satırbaşı...vs) dikkat ediliyor. Bununla ilgili hatta ilk zamanlar uyarı bile almıştım Paragrafı sürekli unuttuğum için :) Özür diledim iş tatlıya bağlandı, ben onları tanıdım, onlar beni tanıdı. Ve herşeyden öte ben forumu çok iyi tanıdım.

Yani bunları niye anlatıyorum, yazıyorum ? darılacak gücenecek birşey yok bunda 2+2=4. Ve yine "domestos" Veli arkadaşımızın'da bir konuda dediği gibi ben doğruya doğru derim, eğriye eğri derim.

Forumda bir yazı yazıp, benim yazıma sadece Ali/Mehmet/Veli/Feyyaz cevap versin. Diğerleri avukatı değil, cevap vermesin mantığını forumla ben bağdaştıramıyorum.

Yine tekrarlıyorum gereksiz şekilde agresifliğe gerek yok. Sonuçta burası bir forum, üyeler yazışarak uzlaşıp birbirlerine yardımcı oluyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.08.2012 at 12:29, xonderyasar :

bu arada sn, domestos borular bayağı kısa daha kısa olamaz sanırım belki çok çok zorlarsam 2 cm daha kısaltabilirim farkedermi bujiler orjinal servis takmış aralığı kaç olmalı ha birde unutmada servis subap ayarı gerekiyor dedi bunların subaplarında sanırım pul varmıs tanesi 15 tl toplam 16 tane var bozuk olanlar değiştirilip ayarlanacakmıs.

Yolda ayar yaptıysanız sorunun yarısını çözmüş durumdasınız demektir, buji aralıklarını göz kararı düşürseniz de olur, bir ustanın yardımı ile düşürseniz de olur...

Anlayan bir ustanın yapmasını tavsiye ederim tabiki de.

Bilinen buji aralığı 0,75 olması gerekiyor standart bujiler ise 1 veya 1,1 olarak üretiliyor.

Ayrıca;

Herkesin kendince bildiği var, forumda gereksiz tartışmanın hiç bir anlamı yok...

Kolaylıklar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

az önce araç satışı yapan sitelerden birine girdim benim aracın aynısından olan ve atiker takılı herkesi aradım inanmayacaksınız ama hepside aynı seyi soyledi malesef tekleme var hatta birisi parayı gözden çıkardım servise gittim buji buji kablosu bobin ve benzeri ne varsa orjinali ile değiştim ama malesef sorun düzelmedi sende sakın aynı hataya düşme hiçbir şey değiştirme buji tırnak aralığını düşür ve yolda ayar yap en iyi böyle oluyor dedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.08.2012 at 19:48, xonderyasar :

az önce araç satışı yapan sitelerden birine girdim benim aracın aynısından olan ve atiker takılı herkesi aradım inanmayacaksınız ama hepside aynı seyi soyledi malesef tekleme var hatta birisi parayı gözden çıkardım servise gittim buji buji kablosu bobin ve benzeri ne varsa orjinali ile değiştim ama malesef sorun düzelmedi sende sakın aynı hataya düşme hiçbir şey değiştirme buji tırnak aralığını düşür ve yolda ayar yap en iyi böyle oluyor dedi.

Bir bildiğimiz var ve paylaşıyoruz...

:tey:

LPG konusunda bazı üyelerle tartışmıştım... Sorunsuz lpg sistemi yok dedim, inatla olduğunu savundular... Bu sistemi aracınızda barındırıyorsanız mutlaka ilave sorun yaşarsınız... MUTLAKA...

:P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlız şunuda söyleyeyim burada marka vermek doğru olurmu bilmiyorum ama bir sürü marka denemişler sadece 3 marka sorun çıkarmamış onlarda enjektör olarak selenoid vana ve nozzle kullanan değil gerçek enjektör kullanan 3 marka bunları sanırım tahmin ediyorsunuzdur. adam bire bir denedim ne tekleme nede başka bir sorun var dedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.08.2012 at 20:02, xonderyasar :

Yanlız şunuda söyleyeyim burada marka vermek doğru olurmu bilmiyorum ama bir sürü marka denemişler sadece 3 marka sorun çıkarmamış onlarda enjektör olarak selenoid vana ve nozzle kullanan değil gerçek enjektör kullanan 3 marka bunları sanırım tahmin ediyorsunuzdur. adam bire bir denedim ne tekleme nede başka bir sorun var dedi.

Hiç kimse babamızın oğlu değil, marka verin ki; işini düzgün yapan markalar yamukların veya sorunlu markalardan ayrılsın...

Bizler de biraz daha az sorunla aracımızı kullanmaya devam edelim.

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben bu yazılanları okuyunca mazda 323 ümü dahada seviyorum klasik lpg kulanıyorum vede hiçbir sorun yaşamadım bu güne kadar, yanlız arkadaşlar böle sorunlar yaşayan arkadaşlara önerim şuki ateşleme sistemindeki elemanların problemli olup olmadığını veya mevcut soruna neden olup olamdığını anlamak için değiştirmek gerekmez ölçüm cihazları ile hepsinin normal değerler içinde çalışıp çalışmadığını anlayabiliriz.

http://www.youtube.com/results?search_query=ate%C5%9Fleme+sistemi&oq=ate%C5%9Fleme+&gs_l=youtube.3.0.0l3.516.2141.0.4390.9.8.0.0.0.0.328.969.0j1j2j1.4.0...0.0...1ac.aHOPHa6cOL0

bu linkteki videoları izlerseniz bu elemanların çalışma sistemi vede işlevi kontrol edilmesiyle ilgili çok net bilgiler bulcaksınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...