Jump to content

Benzin, Motorin, LPG Zamları, İndirimler, Kampanyalar.

Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 451
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

67

• Ali

21

• Mehmet Özdemir

29

Ya çok komik sigarayı bırakmaya faydası olacakmış bu zamların böyle bir zihniyet ben ne duydum ne gördüm :D

Bu mantığa göre benzini de bırakırız yakında hatta doğalgazı, hatta elektriğide bırakabiliriz nasıl :D

Zihniyetsiz zihinler :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim hanım Davidoff içiyor onun fiyatı belli mi ? :D

7 tl diyorum ben :D

bende davidoff gold içiyordum kii bu saatten sonra lotodan para bulmadıkça içemem :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tüh be, gelirken 4-5 karton alsaydım keşke. 18 Euro idi. 37 lira yapar. Sizin gibi eşe dosta 55-60 tan versem... Allah Bereket Versin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 tl diyorum ben :D

bende davidoff gold içiyordum kii bu saatten sonra lotodan para bulmadıkça içemem :D

Samsun 216 neyine yetmiyor :D Yada eskiden bitlis,birinci falan vardı onlardan kullan :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benzin zammı değilde sigara zammı kötü olmuş..üzüntümden ne yapacağımı bilemiyorum :2funny:

Yak bir cigara :D Zamlısından olsun :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu zamlar hem sigaraya hem otlakçılara mı geliyor :D Sigaraya ne kadar zam geliyorsa otlakçılarda o oranda artıyor :D

Sen de otlakçılara maytaplı sigara ikram et :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu zamlar hem sigaraya hem otlakçılara mı geliyor :D Sigaraya ne kadar zam geliyorsa otlakçılarda o oranda artıyor :D

dalı 50 kuruş :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen de otlakçılara maytaplı sigara ikram et :D

Çok şükür kullanmıyorum :D İçenler üzerinde gözlem yapıyorum her zamda arkadaş sayıları artıyor  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sigaranın artık içilecek durumu kalmadı. helede bu krizde.

zaten kullanmıyorum allaha şükür. kullananlara allah yardım etsin çok pahalı bir zevk...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Petrol sevkiyatı durdu!

Libya’nın deniz petrol terminallerinden petrol sevkiyatını durdurduğu bildirildi.

Öte yandan Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Nobuo Tanaka, petrol fiyatlarının şu andaki seviyelerde seyretmesi halinde dünyanın 2008 yılındaki ekonomik krizi yeniden yaşayabileceği uyarısında bulundu.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC)ise Libya’daki gerginlik nedeniyle petrol üretimini artırmak için olağanüstü toplantı yapmayı değerlendirdiği bildirildi.

İtalyan hükümetinden adını vermeyen bir kaynak, Libya’daki enerji arzı durumunun kaygı verici olduğunu belirterek, "Durum endişe yaratıyor. Libya’daki petrol terminalleri bu sabah kapalıydı" dedi.

İtalya Sanayi Bakanlığı Müsteşarı Stefano Saglia da, "Libya’nın doğalgaz arzını kesmesi durumunda stratejik doğalgaz stoklarını kullanmaya hazır olduklarını" söyledi. Doğalgaz arzının kesilmediğini, ancak durumun çok karmaşık olduğunu belirten Saglia, "Doğalgaz arzının kesilmesi durumunda doğalgaz arzı için güvenlik komitesi zaten alarm vaziyetinde, doğalgazın kesilmesi halinde olağan ve stratejik stoklar kullanılacak. Bunun için bir sorun olmamalı" dedi.

İtalyan petrol ve doğalgaz şirketi Eni, Libya doğalgazını İtalya’ya kendi kontrolündeki 510 kilometre uzunluğunda Yeşilakım doğalgaz boru hattıyla taşıyor. Öte yandan İtalyan enerji şirketi Edison’a yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Libya’nın Eni’ye olan doğalgaz sevkıyatı yavaşladı. Enerji dergisi Staffetta Quotidiana da Libya’dan İtalya’ya doğalgaz akışının dün geç saatlerden itibaren yavaşlamaya başladığını ve durumun kötüye gittiğini yazdı.

İtalyan doğalgaz şebekesi Snam Rete Gas’ın verilerine göre, Yaşilakım doğalgaz kompleksine bağlı Sicilya’daki Gela terminaline doğalgaz akışı 20 Şubat itibariyle 25,8 milyon küpte kaldı.Libya’nın İtalya’ya doğalgaz sevkıyatının azaldığı yönündeki haberler üzerine İtalyan hükümetinden bir kaynak, "90 günlük petrol ve 30 günlük doğalgaz rezervlerine sahip olduklarını" açıkladı.Libya, İtalya’nın ham petrol ihtiyacının yüzde 25’ini ve doğalgaz ihtiyacının yüzde 10’unu karşılıyor.

Limanlarda faaliyet durduruldu

Libya’da Trablus, Bingazi ve Misurata’da deniz ulaşımının durduğu bildirildi.

Reuter ajansının duyurduğuna göre, deniz ulaşımı kaynakları Trablus, Bingazi ve Misurata limanlarında şiddet yüzünden faaliyetlerin durduğunu kaydetti.

Bu arada, El Arabiye televizyonu, Libya lideri Muammer Kaddafi’nin kısa süre içinde bir konuşma yapacağını duyurdu.

El Arabiye televizyonu, acil koduyla duyurduğu haberi Libya devlet televizyonuna dayandırdı.

"PETROL FİYATI 2011 YILINDA 100 DOLAR SEVİYESİNDE SEYREDERSE 2008 YILINDAKİ KRİZ TEKRARLANABİLİR"

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Nobuo Tanaka, petrol fiyatlarının şu andaki seviyelerde seyretmesi halinde dünyanın 2008 yılındaki ekonomik krizi yeniden yaşayabileceği uyarısında bulundu. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen Uluslararası Enerji Forumu’na katılan Tanaka, "Petrol fiyatı 2011 yılında 100 dolar seviyesinde hareket ederse bu 2008 yılındaki krizin tekrarına yol açar" dedi. Petrol fiyatlarının 100 dolar seviyesinde seyretmesinin küresel ekonomi için çok kötü olduğunu, özellikle Hindistan ve Çin gibi gelişmekte olan ülkeler için ciddi sorun teşkil edeceğini belirten Tanaka, petrol arzında sıkıntı ortaya çıkarsa Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) hareket geçmesi gerektiğini, ancak çok fazla petrol arzı bulunduğu için panik olmaya gerek olmadığını ifade etti. Bu arada Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali Naimi, "Petrol arzındaki azalmayı giderecek atıl kapasiteye sahibiz" dedi. Suudi Arabistan Haber Ajansının (SPA) haberine göre Ali Naimi, ülkesinin günlük 12,5 milyon varil petrol üretim kapasitesinin "uluslararası petrol arzında herhangi bir açığı telafi etmeye" yardımcı olabileceğini söyledi. Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, şu anda günlük 8 milyon varil petrol üretiyor. "OPEC, LİBYA’DAKİ GERGİNLİK NEDENİYLE PETROL ÜRETİMİNİ ARTIRMAK İÇİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI YAPMAYI DEĞERLENDİRİYOR"

İtalyan hükümet kaynağı, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) Libya’daki gerginlik nedeniyle petrol üretimini artırmak için olağanüstü toplantı yapmayı değerlendirdiğini söyledi. Kaynak, OPEC üyelerinin Libya’daki durumu değerlendirmek amacıyla Riyad’da gayri resmi bir toplantı yaptığını belirterek, toplantıda OPEC’in üretimin artırılması konusunda resmi bir toplantı yapıp yapmayacağı kararını değerlendirdiklerini bildirdi. Öte yandan ABD Enerji Bakan Yardımcısı Daniel Poneman da dünyanın 87 ülkesinden enerji bakanları ve üst düzey yetkililerin katıldığı Olağanüstü Uluslararası Enerji Forumunda yaptığı konuşmada, petrol üreticilerinin yüksek talebe cevap vermesi ve piyasaya daha fazla arzda bulunmaları gerektiğini belirterek, aralarında OPEC ülkelerinin de bulunduğu petrol üreticisi ülkelere üretimlerini artırmaları çağrısında bulundu. Poneman, geçtiğimiz aylarda ekonomik toparlanma temelinde piyasalarda petrole ilişkin büyüyen bir talep görüldüğüne dikkat çekerek, petrol tüketicisi ülkelerin ekonomik toparlanmasını olumsuz yönde etkileyecek düzeyde fiyatların yükselmesi olasılığından endişe ettiklerini vurguladı. Poneman ayrıca, piyasalarda fiziki bir arz sıkıntısı olduğuna dair bir işaret görünmediğini de ifade etti.

kaynak : http://ekonomi.milliyet.com.tr/petrol-sevkiyati-durdu-/ekonomi/ekonomidetay/22.02.2011/1355680/default.htm

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...