Jump to content

Benzin, Motorin, LPG Zamları, İndirimler, Kampanyalar.

Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 451
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

67

• Ali

21

• Mehmet Özdemir

29

Rus petrol firmasının istasyonundan (reklam olmasın diye adını yazmadım) Club Card ile % 7 indirimli olarak 4.50 TL`den alıyorum benzini. Lpg`yi ise aklın kelden alındığı petrolden 2.71 TL`den alıyorum. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son dakika haberlerinde zam görünmüyor ama benzine zam geldikçe İstanbul yollarında araç sayısı artıyor sanki...5 lira yetmez 6 olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eheh dizele düp takılıyor sanırım , onu deneyebilirsin Gökhan abi :)

Dizel araçlara tr'de tüp takılamıyor,Avrupada varmış bacanağımın söylediğine göre..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok zor! Takılsa bile akademik bir araştırma için olabilir. Çünkü takılma maliyeti korkunç olur, astarı yüzünden pahalıya gelir. Bu şekilde bazı çalışmalar yapıldı, halen de deniyorlar bildiğim kadarıyla ama başarılı olamadı diye biliyorum.

Birincisi LPG'yi neyle ateşleyeceksiniz? İkincisi dizel motorun inanılmaz yüksek sıkıştırma oranına LPG'nin dayanabilmesi mümkün değil. LPG'yi ateşleme buji düzeneği kursanız bile, LPG o baskı altında bujiyi beklemeden motorinden önce alev alır. Bu motorun kaybedilmesine kadar gidebilecek bir vuruntu oluşması demektir. LPG'yi hiçbir zaman motorinle karıştırmazsanız da, motor içi yağlamayı nasıl sağlayacaksınız?

Yapılmaz mı? Teoride herşey yapılır ama efektif ve değecek bir şey değil bence.

Dizel araçlara tr'de tüp takılamıyor,Avrupada varmış bacanağımın söylediğine göre..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hep zam gelecek değil ya. Bu geceyarısından geçerli 12-13 kuruş indirim gelmiş benzine :)

İki ileri bir geri mehter misali, zamdan bir gün önce almıştım iyi oldu tekrar aynı fiyattan dolduralım.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de hic etkilenmiyorum. Kac defa zam geldi, yinede her depoda birebir 65 litre yakiyor. Hic artmadi simdiye kadar. Hanim oyle hesaplanmaz dedi ama Umit 'kadinlarla tuketim konusulmaz, anlamazlar' diyor!

Hep 100 TL lik aldığım için ben etkilenmiyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İndir bindir birşey farketmiyor , full depoda 3 lira bilemedin 5 lira farkediyor.

Dert etmeye değmez :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cng Nedir

Evet bugun geleceğin yakatı olarak bilinen CNG SİSTEMİ’ ni tanıyalım. Duyumlarıma göre Lpg’li sistemden  %40 daha ucuz olacağı sanılan  sistem Türkiye için güzel bir sistem olabileceğini sanıyorum. Gerçi arabam yok ama Türkiye’de benzin motorin ve lpg fiyatlarını a,z çok ben kadar herkes bilir herhalde, neyse lafı fazla uzatmadan girelim konuya…

Nedir bu CNG Sistemi ?

CNG (Compressed Naturel Gas) sıkıştırılmış doğalgaz (SDG)’dır. Evlerde ve sanayide kullanılan ve min. 2 max. 20 bar basınçla doğalgaz şebekesinden gelen, CNG kompresörü vasıtasıyla 200 bar basınçla sıkıştırılarak araçlara dolumu yapılan gazdır.

NEDEN CNG KULLANMALIYIZ ?

CNG yakıt olarak 650 C’de yanan bir gaz olup, patlama tehlikesi bulunmamaktadır. CO oranı % 0 olduğu için çevreye dost bir alternatif yakıttır.

Avrupa Birliğinin egzost emisyon standardı olan Euro5′i işlem görmeden sağlayan tek yakıttır. Rezervi tükenmekte olan petrole karın 130 yıllık bilinen rezervi olan doğalgazın, konutlarda ve sanayide kullanımı dışında ulaştırma sektöründe de kullanılması alternatif yakıt olma özelliğini cazip hale getirmektedir. Diğer yandan ülkemizin sözleşmelerle satın almayı taahhüt ettiği ve parasını ödemekte olduğu doğalgazın, %30′nun kullanılabiliyor olması ülke ekonomisine çok büyük mali bir külfet getirmektedir.

Diğer Yakıtlar İle Arasındaki Fark

CNG (SDG) benzinle çalışan araçlarda %60 – %70 oranında lpg ile çalışan araçlarda ise %30 daha tasarrufudur. Ayrıca istasyonlarda depolama yoktur. Motora hiç bir zararı olmayan CNG kullanımında ortalama 35-40 bin km. de bir yağ değişimi yapılmaktadır. Motor ömrünü uzatmaktadır.

Ülkemizin doğalgaz transferi açısından dünyada önemli bir konumu vardır. Bu nedenle yakın bir gelecekte doğalgazın hemen hemen her sektörde kullanılması ulaşım ve sanayide önemli oranda tasarruf sağlayacaktır.

Nasıl Kullanılır ?

CNG, araçların imalatı sırasında veya kullanım aşamasında özel tesisat (Kit) monte edilerek kullanılır. Araç üzerinde yapılan değişiklikler, standartlara uygun olarak araç tadil montaj yönetmeliğine göre tescil edilir. Çifte yakıt ile çalışan araçlarda yakıt seçimi her an yapılabilir. Motorin, LPG ve benzin kullanıldığında soğuk havalarda ortaya çıkan motor çalıştırma problemi CNG’de yaşanmaz.

CNG KUllanan Araçlar;

Otomobiller,

Şehir içi ve Şehirlerarası otobüsler

Şehir içi taşıma araçları

Ağır vasıtalar

Askeri ve kamu hizmet araçları

Araç filoları

Deniz ve kanal taşıtları (Her türlü tekne, feribot, deniz taksi)

Trenler

Motorsikletler

Uçaklar

Ve bilinen tüm motorlu araçlar

Not:Konu alıntıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...