Jump to content

Benzin, Motorin, LPG Zamları, İndirimler, Kampanyalar.

Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 451
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

67

• Ali

21

• Mehmet Özdemir

29

Helal olsun bu milletin hakkından iyi geliyor adamlar. Kel başa şimşir tarak hesabı yürüsünler iyi böyle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kullanmayın araçlarınızı ben şahsen aracımı ayda 1 hafta kullanıyorum protesto amaçlı 3 hafta aracın marşına basmıyorum. Bu zamlara karşılık sizde araçlarınızı kullanmayın toplu taşıma kullanın benzin akaryakıt satışları düşsün mecbur indirecekler ama hala milletimiz zamlara rağmen kullanıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Malesef bu konularda birlik beraberlik, sağlamak ülkemizde sıkıntılı. Sağlamaya kalktığınızda da biber gazına maruz kalıyorsunuz. Bir ara Alem Fm Nihat Sırdar her sabah saat 08:00'de flaşörleri yakıp, korna çaldırarak akaryakıt zamlarını protesto ettiriyordu. Adamcağıza ceza yağdı, bir ceza evine girmediği kaldı. Halen mahkemesi devam ediyor bu konuda. 

Otomobilleri kullanarak ve yakıt alarak ta boykot yapılabilir.  Akaryakıt sektöründe, malum bir sürü firma var. Bu firmalar arasında 2 tane marka belirleyip, otomobil kullanıcıları sadece bu 2 firmadan akaryakıt alacaklar, bayağı bir sürece. O zaman diğer akaryakıt firmaları bir şekilde harekete geçmek zorunda kalacaklar, devlete yaptırım için.

Yazıklarımı tekrar okuyunca, Komple Teorileri filmi aklıma geldi nedense :) Biz en ufak bir olayda bile birlik beraberlik sağlayamıyoruzki !!! Böyle bir organizasyonda sağlayabilirmiyiz ?

Bu işi organize eden kişinin başına olmadık şeyler gelebilir. Ne bileyim evinde yapılan aramada, uyuşturucu, silah, vs....bulunabilir. Ergenekon dan göz altına alınabilinir. İşten evine giderken başına bir kaza gelebilir.....

Hatta bu mesajı yazdığım için benim başıma bile bişiyler gelebilir. :):geyik:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne demiş büyüklerimiz " Öfke de bir hitabet sanatıdır "... Yani biz böyle zam istemiyoruz dersek ve birileri buna kızarsa sanatlarına saygı duymamız gerekiyor  :) ...

Hitlerin de sanatını konuşturduğu ünlü eseri " Kavgam"  var mesela...

Sevgi , barış , kardeşlik, birlik beraberlik gibi temaların fazla sanatsal değeri yok :)...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cng Nedir

Evet bugun geleceğin yakatı olarak bilinen CNG SİSTEMİ’ ni tanıyalım. Duyumlarıma göre Lpg’li sistemden  %40 daha ucuz olacağı sanılan  sistem Türkiye için güzel bir sistem olabileceğini sanıyorum. Gerçi arabam yok ama Türkiye’de benzin motorin ve lpg fiyatlarını a,z çok ben kadar herkes bilir herhalde, neyse lafı fazla uzatmadan girelim konuya…

Nedir bu CNG Sistemi ?

CNG (Compressed Naturel Gas) sıkıştırılmış doğalgaz (SDG)’dır. Evlerde ve sanayide kullanılan ve min. 2 max. 20 bar basınçla doğalgaz şebekesinden gelen, CNG kompresörü vasıtasıyla 200 bar basınçla sıkıştırılarak araçlara dolumu yapılan gazdır.

NEDEN CNG KULLANMALIYIZ ?

CNG yakıt olarak 650 C’de yanan bir gaz olup, patlama tehlikesi bulunmamaktadır. CO oranı % 0 olduğu için çevreye dost bir alternatif yakıttır.

Avrupa Birliğinin egzost emisyon standardı olan Euro5′i işlem görmeden sağlayan tek yakıttır. Rezervi tükenmekte olan petrole karın 130 yıllık bilinen rezervi olan doğalgazın, konutlarda ve sanayide kullanımı dışında ulaştırma sektöründe de kullanılması alternatif yakıt olma özelliğini cazip hale getirmektedir. Diğer yandan ülkemizin sözleşmelerle satın almayı taahhüt ettiği ve parasını ödemekte olduğu doğalgazın, %30′nun kullanılabiliyor olması ülke ekonomisine çok büyük mali bir külfet getirmektedir.

Diğer Yakıtlar İle Arasındaki Fark

CNG (SDG) benzinle çalışan araçlarda %60 – %70 oranında lpg ile çalışan araçlarda ise %30 daha tasarrufudur. Ayrıca istasyonlarda depolama yoktur. Motora hiç bir zararı olmayan CNG kullanımında ortalama 35-40 bin km. de bir yağ değişimi yapılmaktadır. Motor ömrünü uzatmaktadır.

Ülkemizin doğalgaz transferi açısından dünyada önemli bir konumu vardır. Bu nedenle yakın bir gelecekte doğalgazın hemen hemen her sektörde kullanılması ulaşım ve sanayide önemli oranda tasarruf sağlayacaktır.

Nasıl Kullanılır ?

CNG, araçların imalatı sırasında veya kullanım aşamasında özel tesisat (Kit) monte edilerek kullanılır. Araç üzerinde yapılan değişiklikler, standartlara uygun olarak araç tadil montaj yönetmeliğine göre tescil edilir. Çifte yakıt ile çalışan araçlarda yakıt seçimi her an yapılabilir. Motorin, LPG ve benzin kullanıldığında soğuk havalarda ortaya çıkan motor çalıştırma problemi CNG’de yaşanmaz.

CNG KUllanan Araçlar;

Otomobiller,

Şehir içi ve Şehirlerarası otobüsler

Şehir içi taşıma araçları

Ağır vasıtalar

Askeri ve kamu hizmet araçları

Araç filoları

Deniz ve kanal taşıtları (Her türlü tekne, feribot, deniz taksi)

Trenler

Motorsikletler

Uçaklar

Ve bilinen tüm motorlu araçlar

Not:Konu alıntıdır.

Cng dolum istasyonu olmadığından tercih edilmiyor,örnek siz aracınıca cng taktırdınız,istanbulda 2 tane dolum istasyonu vardı şimdi sanırım 1 kaldı,aracınızı satmaya karar verdiniz,kim alacak başka illerde ankara ve 2 il hariç dolum istasyonu yok,..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Söyleyecek, yazacak o kadar çok şey varken susmak en iyisi diyorum... Umarım bu günler iyi günlerimiz olmaz...

Biz seni anlıyoruz Veli  abi konuşmasan da anlıyoruz  :D  (bunu bir üyenin yorumunda okumuştum)

İşin şakası lpg nin hali ne olacak merak ediyorum... Benzinle yarışıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Zam gelmiyor fakat zammin önü açılıyor. .araç alırken bir dünya vergi veriyoruz oda yetmiyor birde benzin icin veriyoruz..bu gidisle işe bisikletle gidip gelicem zaten..arabayada hafta sonlari keyif için binerim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zam gelmiyor fakat zammin önü açılıyor. .araç alırken bir dünya vergi veriyoruz oda yetmiyor birde benzin icin veriyoruz..bu gidisle işe bisikletle gidip gelicem zaten..arabayada hafta sonlari keyif için binerim :)

Nedense hep yazın önü açılıyor, herkes tatile gittiği için. vay beee...

" Gavur yapmış ya " diyen mi gavur şimdi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yol yapılıyor ya bu vergilerle :) ama ne hikmetse yapılan yollar da paralı oluyor :)eee vergi nereye gidiyor??araç alırken ver..yakıt alırken ver..yol yapılsın yola para ver..onu da geçtim bi ton radar koy heryere ondan da cezaları kes..hee bu demek değildir ki hızı seven biriyim..ama abartı artık birşeyler..burda karadeniz sahil yolu yapılmış..gecenin bi vakti heryerde radar..birde kimi noktalarında ışıktan bıkıyosun artık ilellah ediyor insan..ülkemizde malesef yüksek motor aracın keyfini sürmek pek mümkün değil..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hem yakıttan vergi, hem sık trafik ışıklarından dolayı, hem sıkışık trafiğinden dolayı, Müslüman bir gavur memleketine kaçmak lazım. en azından insalığı biliyor kandırmıyorlar. eee ne de olsa gavur onlar değil mi ! Böyle milleti kazıklayanlar müslüman...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

İstanbul - Piyalepaşa bulvarındaki PO'dan alıyorum, en son p.tesi günü aldım, litre fiyatı 2,33 TL

Opet, shell ve mogazda 2,56 ve 2,73 arasında değişiyor fiyatlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İstanbul - Piyalepaşa bulvarındaki PO'dan alıyorum, en son p.tesi günü aldım, litre fiyatı 2,33 TL

Opet, shell ve mogazda 2,56 ve 2,73 arasında değişiyor fiyatlar.

Oooo süpermiş  PO gerçekten. Po kartla 2.21 tl o zaman .Zonguldak ta Po 2,52 tl Po kartla 2.40 tl den alıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...