Jump to content

Mazda 323 Ateşleme Kesme Sorunu (Modül Sorunu)

kblths
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 9 ay sonra ...
Guest sistempro

merhaba beyler, yorumların hepsini okumadım ama bende sorunumu bildiriyim size.

aracım lantis 1.8, 97 model, doch motor, tek noktadan lovato lpg var. km 25-30 arası yakıyor.

ilk sayfadaki yorumları okudum. bendeki sorun distributorden mi acaba diye düşünüyorum.

lpg de gaz kesmiyor ama benzindeyken gaz kesiyor, yolda giderken kafa atıp istop ediyor. daha önce motorda titreme vardı, gaz ayarındanmış. şimdiki sorun bu. bayramda uzun yola gidecem inşALLAh. gitmeden hallettirmek istiyorum. ne tavsiye edersiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın sistem pro eğerki lpg de problem yok benzinde ise bu tekleme vede stop durumu benzin ekipmanlarını kontrol etmelisiniz sonuçta araç lpg de iken hiçbir benzin ekipmanı çalışmaz bunlar nelerdir benzin deposu, benzin rakorları , benzin otomatiği,benzin filtresi v.b. ortak olanlar enjeksiyon sistemi boğaz kelebeği , sizin tahmin ettiğiniz gibi distribütörden olsa lpg de ikende aynı sorunu yapar distribütör ateşleme sistemi ile alakalı sizin sorununuz ateşleme sistemi değil öle olsa lpg de ikende aynı sorun olurbenim demek istediğim şu tam olarak aracınızda lpg de iken devre dışı kalan ne kadar benzinle alakalı ekipman varsa kontrol edilmelidir tabii sizin aracınızın tam olarak benzin ekipmanlarının tamamını sayamıyorum , sonuçta bir ustaya danışmalısınız, bide unutmadan benzin filtresini ne zaman değiştiniz enson.???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

sayın sistem pro eğerki lpg de problem yok benzinde ise bu tekleme vede stop durumu benzin ekipmanlarını kontrol etmelisiniz sonuçta araç lpg de iken hiçbir benzin ekipmanı çalışmaz bunlar nelerdir benzin deposu, benzin rakorları , benzin otomatiği,benzin filtresi v.b. ortak olanlar enjeksiyon sistemi boğaz kelebeği , sizin tahmin ettiğiniz gibi distribütörden olsa lpg de ikende aynı sorunu yapar distribütör ateşleme sistemi ile alakalı sizin sorununuz ateşleme sistemi değil öle olsa lpg de ikende aynı sorun olurbenim demek istediğim şu tam olarak aracınızda lpg de iken devre dışı kalan ne kadar benzinle alakalı ekipman varsa kontrol edilmelidir tabii sizin aracınızın tam olarak benzin ekipmanlarının tamamını sayamıyorum , sonuçta bir ustaya danışmalısınız, bide unutmadan benzin filtresini ne zaman değiştiniz enson.???

nofear usta, ben bakımlarının hepsini tam yaptıramadım zamanım olmadı. ilk başta zaman bulunca triger değiştirdim servisinde. yavaş yavaş diğer bakımlarını da yaptırayım derken, çeşitli sorunlar oluyor başıma gelen. benzin filtresini de değiştireceğim, yani ne varsa toparlayacağım aracı. dediğin benzin ekipmanlarına baktıracağım. ha bi de bugun mazda herter servisini aradım, hava filtre fiyatını sordum orjinal olanı 23 tl dediler. orjinal olanının fiyatı bumudur. bende ses yapan açık hava filtresi var. onda çok benzin yakar deniliyor. o söktürüp normal hava filtresi taktıracağım. ne tavsiyte edersin, lantisin kendi orjinal hava filtresini bulmak zor herhalde, bulamazsak diğer japon araçlarınınki uyum sağlar mı?

teşekkürler cevap için

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

servisteki zaten orjinal hava filtresidir vede fiyatıda zaten o kadardır ondan başkasını almayınız. bencede doğru karar almışsınız imkanınız olduğunca gerekeni yapın vede bizimle paylaşınız ben önerilerimi daha önce yazmıştım, umarım sorunlarınız çözülüri elimizden geldiğince gene biilgilerimizi paylaşırız. kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

servisteki zaten orjinal hava filtresidir vede fiyatıda zaten o kadardır ondan başkasını almayınız. bencede doğru karar almışsınız imkanınız olduğunca gerekeni yapın vede bizimle paylaşınız ben önerilerimi daha önce yazmıştım, umarım sorunlarınız çözülüri elimizden geldiğince gene biilgilerimizi paylaşırız. kolay gelsin.

sorunlarını yazan arkadaşların ki hem lpg de hemde benzindemi ateşleme sorunları var? ama yinede şu distributor ateşleme modulunu alıp koysam mı? yani bende lantis var. sonuçta 323f olarak geçiyor. aynıdır değil mi o parçanın takılacağaı yer?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
Guest sistempro

Benim sorun yine modülle halledildi!.. Yeni modülde arızalı çıktığından biz diğer parçalardan şüpelenmiştik. Modülü tekrar değiştirdik, o zamandan beri benzer sorun yaşamadım...

ateşeleme modulu mu. distrtibutor mu o?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sorunlarını yazan arkadaşların ki hem lpg de hemde benzindemi ateşleme sorunları var? ama yinede şu distributor ateşleme modulunu alıp koysam mı? yani bende lantis var. sonuçta 323f olarak geçiyor. aynıdır değil mi o parçanın takılacağaı yer?

323 f lantislerin kullandığı motor 1.8 doch motor, mazdanın diğer modellerindede bu motordan kullanılmıştır.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

323 f lantislerin kullandığı motor 1.8 doch motor, mazdanın diğer modellerindede bu motordan kullanılmıştır.

mesela diğer 323 lerde olan gaz kelebeği, lantise uuygun olurmu. bugün 6-7 tane hurdacıyı aradım lantise gaz kelebeği için, yok da yok. kimsede yok. diğer 323 lerinki uyarsa onlardan deneyip almayı düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

başka bir forumdan biri, benzinde tekleme sorunu için, dudoco marka buji kablosu taktırmış sorun düzelmiş. bazıları buji buji kablosundan tut bobine kadar değiştiriyor, 1000-2000 masraf yapıyor sorun devam ediyor. kafam karıştı iyice... :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

çözüm önerileri

Lpg li araçlarda ilk çalıştırmada tekleme ve gaz yememe (Çözüm alternatifi)

Geely echo 1.3 comfort aracımız mevcut, 30.000 km de. Aracımıza 7-8 ay önce stefanelli lpg kiti taktırdık, işçilik gayet temiz oldu sorunsuz şekilde kullanıyorduk. Araç ilk çalıştırmada gaz vermeden sorunsuz şekilde benzin ile çalışıyor, tekleme, gaz yememe gibi hiçbir sorunla karşılaşmamıştık.

Bu sorunsuz süreç babamın aracı mersinden adana geely servisine periyodik bakım için götürmesinden sonra başladı, aracın yağ, debriyaj balatası, silecek suyu, fren hidroliği ve hatırlayamadığım birkaç işlemi yapılmış.

Babam yolda pek duyulmayan bir yerden yakıt almış. Neyse araç geldi dışarı çıkmak için araca bindim gaz vermeden aracı çalıştırmak istediğimde çalışmadı 3 saniye kadar marş yapıp bıraktım, bu sefer gaz vererek çalıştırmayı denedim zorda olsa çalıştırdım. Ancak araç rölantide tekliyordu gazı bıraktığımda sanki stop edecek gibiydi, araç 15-20 saniye sonra gaza geçtiğinde bu sorun düzeliyordu. Stefanelli servisine götürdük kontrol ettiler kitte bir sorun olmadığını bildirdiler.

Yakıttan şüphelenip bilindik bir markadan depoyu yarıya kadar doldurdum, bir miktar gazda aldım ancak aracı yine gazla çalıştırdım sorun devam etti, motordaki çekişin düşüşüde hissedilmeye başlamıştı.

Bu sabah durum dahada berbat bir hal aldı, 2 kez gaz vererek arabayı zor bela çalıştırabildim, araç yine her zamanki gibi tekliyordu bu sefer kötü olan taraf araç artık gazda yemiyordu, gazı köklememe rağmen 2 bin devir üstüne çıkamıyordu araç, gaza geçince yine düzeldi.

Bunun üzerine lpgyi kapattım, benzine geçtim aracı rolantide 10 dakika kadar çalıştırdım ara sıra 2 bin devire kadar gaz verip çektim, 10-15 km kadar benzinle yolculuk ettim, deneme amaçlı müsait bir yerde motoru durdurdum biraz bekleyip tekrar çalıştırdım araç gaz vermeden anında çalıştı ve tekleme olayıda bitmişti, motor çekişi eski haline gelmişti. Bir süre daha benzinle sürüş yaptım eve geldim motoru durdurdum, 1-2 dakika sonra tekrar çalıştırdım yine tek seferde gaz vermeden çalıştı ve tekleme yapmadı.

Normalde lpg kitini taktırırken usta bize şöyle demişti. ''Ayda 1 kez 15 - 20 km lpgyi kapatıp benzinle sürüş yapın motor ara sıra benzin görsün''

Biz pek uygulamıyorduk bunu ve sonunda başımıza gelince uygulama fırsatım oldu ve şimdilik bu sorunu çözdüm. Tabiki her araçta ve kitte bu sorun böyle çözülecek diye birşey yok ama sorunu çözemeyenler bu şekilde bir uygulama yapabilir, sonrasındada ayda bir ustamızın önerdiği şekilde bunu sürekli hale getirebilir.

Çözüm: 1

sorununuz gaz ayarının düzgün olmaması nedeniyle ( muhtemelen fakir karışım algısı yaratması ) aracın ecu'su benzinde aşırı zengin çalıştırmaya çalıştırması ve bu yüzden aracın benzin boğulması.Heleki sabah ilk çalıştırmada motor soğuk olduğu için bu zengin karışımı yakamaması.Siz bir süre benzinde kullanarak bozulan benzin haritasını geçici olarak düzeltiyorsunuz ama bu geçici bir çözüm.Uzun vadede yanlış ayardan dolayı aracınız zarar görebilir ( sübaplar,katalizör özellikle). İsterseniz aracınız benzinde teklemeye başladığında akü kutup başını çıkarıp 2-3 dakika bekleyip takın.Düzeldiğini göreceksiniz. Ama geçici tabiki. Tek çözüm iyi bir ayar.

Çözüm 2:

Shellden tekrar benzin aldım, 350 ml kadar enjektör temizleyici ekledim depoya, gazı sonuna kadar bitirdim başka bir istasyondan farklı marka gaz aldım ve sorunum çözüldü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

arkadaşlar dün gece tatvanda caddede dolaşırken aniden araba stop etti vede çalışmadı arabamı o sırada benzinde kullanıyordum , neyse aracı kenara aldık evden kardeşimi çağırdım geldi marşa bastı ateşleme bobininden hiç bir şekilde ateşleme olmadığını gördüm yani bobin tamamen gitmiş şu an ateşleme bobini temin etmeye uğraşıyorum vede bu haftavsonu pazar arabam bana çok gerekli acil destek istiyorum pazar gününe kadar bu parçayı temin edebilmem için önerileriniz nelerdir kargo önemli değil parasını bilgisayar üzerinden istenilen ibana gönderebilirim vede otobüse verilip bana ulaştırılabilir, ACİL  yardım .....!!!!!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar ben bu gün tüm parçaları denedim , denemem şöle oldu önce bir oto elektrikçisi arkadsaşı aradım dükkanını açtırdım sonra iş yerinden bir arkadaş var mazda sedanı var 1992 model , kendisinden rica ettim arbasını sanayiye getirdi sırasıyla bobinden başladım denemeye zaten hepsi sökülüydü bobin sağlam , distribütörün içine geçtik ateşleme modülüne bağlanan küçük bir elektronik parça var oda sağlam , en son ateşleme modülünü denedim malesef arızalı çıktı , yani sorun ateşleme modülünden kaynaklanıyormuş tabii burada temin edemedim , arabam sanayide yatıyor en kısa sürede temin etmem gerekiyor, sanırım servisten alacam , varsa tabii. parçanın resmi bu.

post-5789-14169529137_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet modül sorunuyla iligili gelişemeleri yazmak gereği duyudum , mevcut sorunlu modülü tespit ettikten sonra temin etmek için önce servisi aradım fakat ellerinde bulunmayan bir parça olduğu vede yurtdışından gelebileceği sölendi 530 tl fiyat verildi. parça orjinal parça tabii, bu arada parçanın gelmesi epey bir zaman alacağından sipariş vermedim yan sanayi alma yoluna gittim 70 tl ye yan sanayisini aldım dün batman dan , otobüsle bana ulaştırdılar, akşam arabama taktım vede aracım şu an sorunsuz bir şekilde çalışıyor, bölede devam etmesini diliyorum. Bu tip problemi yaşayan arkadaşlara önerim şu Bobin , Ateşleme Modülü vede Distribütörün içinde böle tırnak kadar siyah ,üstünden ikiş kablo çıkan vede modülün sol tarafına bağlantısı olan elektronik bir parça var yani toplamda 3 parça iyice kontrol etmeden sakın rasgele değişmeyin , genelde sadece modül gidiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

Evet modül sorunuyla iligili gelişemeleri yazmak gereği duyudum , mevcut sorunlu modülü tespit ettikten sonra temin etmek için önce servisi aradım fakat ellerinde bulunmayan bir parça olduğu vede yurtdışından gelebileceği sölendi 530 tl fiyat verildi. parça orjinal parça tabii, bu arada parçanın gelmesi epey bir zaman alacağından sipariş vermedim yan sanayi alma yoluna gittim 70 tl ye yan sanayisini aldım dün batman dan , otobüsle bana ulaştırdılar, akşam arabama taktım vede aracım şu an sorunsuz bir şekilde çalışıyor, bölede devam etmesini diliyorum. Bu tip problemi yaşayan arkadaşlara önerim şu Bobin , Ateşleme Modülü vede Distribütörün içinde böle tırnak kadar siyah ,üstünden ikiş kablo çıkan vede modülün sol tarafına bağlantısı olan elektronik bir parça var yani toplamda 3 parça iyice kontrol etmeden sakın rasgele değişmeyin , genelde sadece modül gidiyor.

gürhan abi, bu konuda yan sanayi almayın geri aldığınız yere gidersiniz diye defalarca söylüyorlar. mitsubishi ve kiaların orjinal dist.leri mazda 323 lere uyumn sağladığını yazmış arkadaşlar. inşALLAh aracında dist. dayalı sorun yaşamazsın bir daha. ama diğer japon araçların orj. dist.leri mazda 323 lere birebir uyum sağlıyormuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın sistempro haklısınız ama mitsubishinin veya kianın hangi modelleri uygun sölerseniz açıp servislerinden fiyat alırım, ayrıca o parça acil lazımdı bana o gün yani bekleyecek zamanım yoktu tabiki orjinal bulursam alırım yedek kalır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...