Jump to content

Mazda 6 ya Takılan LPG Markaları

afsin64
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim aracımda da Landi Renzo marka LPG kiti var aracımı ikinci el aldığımda üzerinde bu kit vardı. Mazda 6 ya en uyumlu kit diyolar ama sanırım uyumlu falan değil. Aracımı 100.000 bakımından yeni çıkardım fakat araba muadillerine göre yakıtı içmeyi geçtim sanki yakıtla abdest alıyor. Abdullah abim sağolsun bu işlerde bana çok yardımcı oldu. 2009 ve üstü LPG li Mazda 6 ya başka binen var mı acaba ? Şehir içi kaç km gidiyorsunuz ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi araç 111.000 km Bujilerim falan da değişti LPG için ayarda yapıldı LPG filtreside değişti ama sonuç aynı . Bujiler değişmediğinde şehiriçi 240 km gidiyordu bujilerden sonra 250 km gitmeye başladı ve aracın çok yaktığını bildiğim için sürekli sakin kullanıyorum hızlanmayı falan devirle birlikte kick down yaptırmadan aracı stabil şekilde hızlandırıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Karar vermek zor ama küçük bir ihtimal de olsa kronik LPG problemi oluşmuş olabilir. Motora Kompresyon testi yaptırdın mı hiç ? Sübaplar kaçırmaya başlamış olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakım için servise gittim bi test yaptılar bujileri söküp. Ama ne testi olduğunu bilmiyorum sanırım silindirlerin basıncını falan ölçtü. Normal dediler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bujiler depiştikten sonra LPG filtresini değiştirdim. Ve ayar yapılması gerekiyordu . Ayarlarına baktılar herhangi bir ayarsızlık yoktu ve ayarları düzgün dediler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hem otomatik, hem ağır, hem de 2.0 motor için gayet normal değerler...

bir de şunu sorucam. gidip geldiğin yol total kaç km?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman araçta da LPG sisteminde de sorun yok . Tam olarak soruyu anlamadım abi . LPG tam dolduğunda 35 Lt falan , şehir içi 250-260 km yol gidiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dostum Lpg lt'si 2,65 TL olsa;

2,65 x 35 = 92,75 TL /  255 km (ortalama) = 0,363 = 36 kuruş yakmışsın km'de...

O kasaya göre at ve şehir içi gayet iyi bir değer...

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman araçta da LPG sisteminde de sorun yok . Tam olarak soruyu anlamadım abi . LPG tam dolduğunda 35 Lt falan , şehir içi 250-260 km yol gidiyor.

günde ne kadar? nereden nereye kullanıyosun aracı? yani çalıştırdıktan sonra stop ettiğin yerin uzaklığı ne kadar?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

günde ne kadar? nereden nereye kullanıyosun aracı? yani çalıştırdıktan sonra stop ettiğin yerin uzaklığı ne kadar?

Aracı genellikle babam kullanıyor. İşe git gel mesafesi 10-15 km vardır. Günden güne değişiyor tabi abi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı genellikle babam kullanıyor. İşe git gel mesafesi 10-15 km vardır. Günden güne değişiyor tabi abi.

:) bu kadar kısa mesafe için gayet normal tüketim değerin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:) bu kadar kısa mesafe için gayet normal tüketim değerin...

Tamamdır abi o zaman sorun yok birde uzun yolda denemek lazım arabayı. Aldığımdan beri uzun yol deneyimim olmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Abi araç 111.000 km Bujilerim falan da değişti LPG için ayarda yapıldı LPG filtreside değişti ama sonuç aynı . Bujiler değişmediğinde şehiriçi 240 km gidiyordu bujilerden sonra 250 km gitmeye başladı ve aracın çok yaktığını bildiğim için sürekli sakin kullanıyorum hızlanmayı falan devirle birlikte kick down yaptırmadan aracı stabil şekilde hızlandırıyorum.

Boğaz kelebeğini temizlet hava filtreni değiştir ondan sonra LPG ye kalibrasyon yaptır.

Özgür Kızılkaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...