Jump to content

Mazda 6 ya Takılan LPG Markaları

afsin64
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

LPG taktırmak motor için zararlı deniyor, ne kadar sürede motoru yer? Bilgisi olan var mı? 2012 Mazda 6 için düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, fatih.cavdar :

LPG taktırmak motor için zararlı deniyor, ne kadar sürede motoru yer? Bilgisi olan var mı? 2012 Mazda 6 için düşünüyorum. 

2009 araca 105000 km de tartarini taktırdım, şu an 178000 de ..lpg kaynaklı yaşadığım tek sorun arada arıza lambası yakması..şehiriçi agresif kullanımda 40lt-300-320 km gidiyor.20 gün önce  ısparta-kaş arası 5 kişi artı dolu bagaj 120 km ortalamayla 450 zaman zaman klima açık halde 450 km gitti..2004 mazda 3 aracımdada brc kit vardı..ondada hiç bir sorun yaşamadım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Merhabalar. yeni aldığım aracımla ilgili bir fikir alışverişine ihtiyacım var. öncelikle aracımı tanıtayım;

2005 model, 65.000 km'de 2.0 otomatik full paket bir mazda6. km'den de anlaşılacağı üzere çok az kullanılmış, temiz bir araç. zaten aracı görür görmez temizliğine vuruldum ve ertesi gün aldım. araçta lpg yok. tam test etmedim ama sanırım yakıt şehir içi 15 litreyi bulacak gibi. bu açıdan her ne kadar istemesemde lpg taktırmayı düşünebilirim. bu motora hangi kit takılır sorusuyla ilgili birçok başlık okudum forumda. genel  olarak usta üzerinde durulmuş. fakat bu durum şehir açısından kısıtlayıcı oluyor. ben uşak'ta yaşıyorum ve sanırım burada en fazla 5-6 tane mazda6 vardır. bu açıdan ustaların mazda6 ya yönelik bir deneyim kazanması düşük ihtimal. diyeceğim o ki  sanırım marka önerisi benim için daha işlevsel olur. Bu konuda yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum. Bir de bu model ve motor seçeneğinde genel olarak benzin sarfiyatı ortalaması nedir? Lpg bana ne kadar bir avantaj sağlar? gibi  karat vermemde bana yardımcı olacak fikirlerinizi bekliyorum. bu arada anlık tüketimi gösteren ekranda bazı kısımlarda yazı okunmuyor, takip edemiyorum dolayısıyla. bu sorunu nasıl çözebilirim ? 

gdmrhn tarafından düzenlendi
Araç tanımı düzeltmesi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
27.06.2014 at 01:24, Brkcn54 :

Benim aracımda da Landi Renzo marka LPG kiti var aracımı ikinci el aldığımda üzerinde bu kit vardı. Mazda 6 ya en uyumlu kit diyolar ama sanırım uyumlu falan değil. Aracımı 100.000 bakımından yeni çıkardım fakat araba muadillerine göre yakıtı içmeyi geçtim sanki yakıtla abdest alıyor. Abdullah abim sağolsun bu işlerde bana çok yardımcı oldu. 2009 ve üstü LPG li Mazda 6 ya başka binen var mı acaba ? Şehir içi kaç km gidiyorsunuz ?

Aracım 2006 mazda 6 163.000 km de aldım. 140.000 km de landrenzo tüp taktırmış ilk sahibi. Bulunduğum yerde de bu markanın bayiliğini bir kişi yapıyor. Bilgisayar kontrolü falan derken. Dedi sukıntı yok 10 numara sistemdir. İşin özü şuki 2000 motor 1400 kg araç için yakıtı baya iyi. Kullanıma göre de hiç acıması yok :) klima açık, gazda ve 3 kişiyiz passat tdi ile kapıştık neticede beni yedi ama kolay lokmada olmadım. Şu an haliyle kış lastiği var iceways 3 o yüzden yakıt çok arttı. Yazlık michelin düzgün gidersem 26 kuruş falan yakıyordu km de gazda 2.80 tl. falanken. Kışın 3 tl den gaz ortalama 35 kuruş falan oldu. Ama hiç önemi yok Sürüş keyfi konforu ve gücünün verdiği hissi başka şeye değişmem 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Merhabalar,

Benim aracımda da Atiker marka LPG mevcut. Ankara'dan Manisa'ya 500 km yolda ortalama 27 kuruş yaktı diyebilirim. 120 km/h 'nin altına pek düşmedim. Malum kışlık lastikler de takılı. Önceki sahibi 5000 km önce taktırmış sistemi. Şu an gayet memnunum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, İsot :

2010 Mazda 6 üst modellerine Lpg takılabiliyor mu ? Önce bunu bi netleştirmek lazım . @Zealot yorumlarını bekliyoruz :P

Şöyle bir konu başlığımız mevcut Cengiz. Bununda üstü zaten 3.nesil Skyactiv Mazda 6. Skyactiv Lpg konusu da zaten forumda mevcut. Skyactiv Mazda 3 ve CX-5 gördüm, duydum. Ama daha Skyactiv 6 serisi denk gelmedi bana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...